Firmele interpuşilor lui Condescu au căpuşat Olservmin. Tablete pentru Consiliul de Administraţie de la firma fiului lui Moşilă
Intrarea Olservmin în reorganizare judiciară, cu foarte mari şanse de a ajunge în insolvenţă, concedierea a zeci de oameni, dar mai ales faptul că şi în această poveste este implicat un personaj pentru care protecţia socială ar trebui să fie cuvântul de ordine, dat fiind că este sindicalist, ţine societatea în atenţia mass media şi scoate la iveală tot felul de afaceri care justifică apropierea falimentului.
Cum era de aşteptat, Marin Condescu şi acoliţii săi nu sunt străini de declinul financiar al Olservmin căpuşând, ori de câte ori a fost posibil, societatea sindicală.
Olservmin, datorii de peste 1,5 milioane de lei
Uniunea Sindicatelor Miniere din Oltenia, condusă de către Marin Condescu, este singurul asociat al SC Olservmin SRL, motiv pentru care Consiliul de Coordonare al acesteia este cel care taie şi spânzură la nivel decizional. Tot acesta a decis în iulie 2013 intrarea în procedura de reorganizare a unităţii, cei care şi-au asumat hotărârea, printre alţii, fiind Marin Condescu, ca şi preşedinte, şi Gheorghe Etăgan, secretar general al consiliului. Forul de conducere al USMO şi-a exprimat expres dorinţa ca firma de lichidări judiciare Siomax să se ocupe de reorganizare şi administraţia Olservmin, adică Etăgan din postura de preşedinte al Consiliului de Administraţie al firmei, de această dată, şi cei din conducerea acesteia s-au conformat, aşa că au depus cererea la Tribunalul Gorj. Motivele din care restructurarea este singura soluţie în cazul Olservmin ar fi datoriile în sumă totală de 1.555.874 de lei, acumulate în ultimii ani, din care 727.000 de lei contribuţii sociale pentru cei aproximativ 200 de salariaţi; 567.000 de lei, obligaţii bugetare, adică datorii la stat; 97.000 de lei obligaţii către furnizori, creditori şi prestări servicii; 163.000 credite bancare, cheltuieli şi chirii aferente.
Fiicele lui Condescu, afaceri cu Olservmin
Situaţia financiară deficitară îi poate avea printre autorii morali chiar pe cei care acum se plâng că unitatea nu mai poate fi redresată din cauza noianului de datorii. Atâta timp cât Olservmin a fost o societate viabilă au ţinut aproape atât o firmă în care fiicele lui Condescu au fost asociate, cât şi o alta aparţinând fiului lui Constantin Moşilă, actual director al Olservmin.
Elmerom Construct a avut în acţionariat, succesiv, trei dintre fiicele lui Marin Condescu, iar în urmă cu câţiva ani a vândut Olservmin două centrale termice de apartament cu suma de 38.000 de lei, în condiţiile în care preţul de piaţă al uneia, era la momentul acela, de 7.500 de lei. Centralele, atât de preţioase, au fost montate în două dintre birourile pe care unitatea le deţine la Rovinari.
La un moment dat, Constantin Moşilă îndeplinea funcţia de director atât pentru Elmerom cât şi pentru Olservmin aşa că i-a fost simplu, în octombrie 2010, să vândă de la firma privată la cea sindicală o Dacia 1307 cu o valoare de 9.920 de lei, maşina având în prezent un preţ de inventar de 8.000 de lei.
Acestea nu sunt singurele afaceri păguboase derulate de Olservmin cu Elmerom, mai sunt şi altele care vor fi descoperite în cursul anchetei penale. Aceasta va stabili şi dacă asocierea Olservmin, în mai multe contracte, cu firma sindicalistului Marin Golea, Cariere Sind, membru în CA-ul societăţii, a fost sau nu oneroasă.
Fiul directorului Moşilă, afaceri cu... Olservmin
Sigur pe faptul că atâta timp cât se află sub aripa protectoare a lui Condescu e imun, Moşilă a ţinut neaparat să-i facă parte din bugetul Olservmin şi fiului său Adelin. Anul trecut firma lui Moşilă junior, Ademos-Shop SRL a furnizat societăţii şase tablete Asus Slider şi a primit în schimb 11.910 lei. Acestea au ajuns la membrii Consiliului de Administraţie al Olservmin, personaje extrem de privilegiate şi costisitoare daca e să ţinem cont de faptul că de câte ori aveau şedinţă, întâlnirea se termina la birtul pedelistului Nicolae Daviţoiu din Parcul Central, societatea sindicală le achita consumaţia, în medie 1.000-1.500 de lei.
Afacerea cu tabletele poate fi considerată un cadou de an nou pentru Moşilă junior dat fiind faptul că factura a fost emisă în data de 28.12.2012. Asta n-a fost singura înţelegere comercială pe care Ademos Shop a făcut-o cu Olservmin, aceeaşi firmă, a lui Moşilă junior, vânzând societăţii sindicale patru notebook-uri – cu o valoare între 3.500 şi 7.000 de lei per bucată; laptop-uri de 3.300 de lei, dar şi telefoane mobile.
În mod ciudat, societatea lui Adelin Moşilă are acelaşi sediu ca şi Elmerom.
Hotel Mina, hiba din raportul comisiei de cenzori
Raportul comisiei de cenzori întocmit pe anul 2012 demonstrează că acţionariatul la Tursind Min şi cheltuielile făcute de Olservmin pentru Hotel Mina, deşi deţine doar 25% din acţiuni, nu sunt mană cerească pentru societate şi sunt păguboase. Conform raportului: „se impune revizuirea raporturilor juridice faţă de Tursind Min cu privire la Hotel Mina, înregistrat în evidenţa Olservmin pentru care nu se înregistrează cheltuieli cu amortizarea acestuia dar se înregistrează chletuieli cu impozit pe clădiri, terenuri şi alte taxe”. Astfel spus, Olservmin a plătit pentru construirea hotelului 1.365.000 de lei, l-a dotat, plăteşte şi acum impozite pe clădiri, terenuri, plus alte taxe, iar imobilul se află în exploatarea Tursind Min, administrată de partenera de afaceri a lui Condescu, Mădălina Berbecel.
Neli Matei
Recomandă acest articol:
02.09.2013. 23:32
Comentarii
Nu stiu cum se face dar nu prea aveti credibilitate din ce vad eu aici inteleg ca sunt numai minciuni ceea ce ati scris !!! Oricum felicitari ca lasati comentariile sa apara si nu le cenzurati chiar daca sunt TOATE impotriva voastra demascand neadevarurile din articol !!!
tot 500 lei plateste raut pe fiecare articol?
Reclama mascata la boom :)))
La puscarie cu oamenii lu condescu
Am cautat pe net de curiozitate sa vad pretul acelor tablete vandute de Mosila JR. si am avut surpriza sa constat ca pretul de piata in acest moment pentru acele tablete este cam pe acolo, plus minus 50 lei. Daca mai tinem cont si de faptul ca au fost cumparate acum 9 luni, chiar tind sa cred ca a fost o tranzactie foarte corecta pentru ca dupa cum bine stim azi dai 1000 de euro pe un telefon si dupa un an nu mai face nici 400.
Din tot ceea ce sustineti aici, "operatiunea tableta" este singurul lucru pe care il putem verifica si noi, oamenii de rand si dupa aceasta verificare constat cu uimire ca nu sunteti un ziar impartial, ba mai mult sunteti in cautare de senzational, sau si mai rau, doriti controlarea maselor dupa bunul vostru plac sau al altora de care sunteti mai mult ca sigur controlati.
Dupa o simpla analiza a acestui lucru, tind sa cred ca nimic din ceea ce ati scris in acest articol nu este real.
Lasă un comentariu
Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.
* = câmp obligatoriu