CE Turceni a încheiat contractul cu BERD - Dezvaluiri - Scandal de Gorj

Sumar articole:
Inconştienţă sau indolenţă? Amicul spaniol al unui primar din Gorj a băgat spaima într-o comună întreagă! Angajații primăriei îngrijoraţi de teama infectării cu COVID-19!

Paraschiv s-a prins în FLAGRANT: ”Sunt venite opt autobuze. Licitația va fi organizată săptămâna viitoare”(?!). Transloc va închiria autobuze, vechi de 20 de ani, de la partenerul de afaceri al directorului

La Muzeul Național Brâncuși din Târgu-Jiu nici frica nu mai păzește pepenii! Managerul, pasibil de un nou dosar penal pentru neglijență în serviciu !

Iată cine este candidatul propus de PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Gorj! Deputatul Vîlceanu l-a descris la Tv Sud!

E GATA! Burlan se pregătește să salveze CEO: a înființat un post de director, cu dedicație, pentru amicul său pesedist Tatomir!

Alee penală! Șef din Direcția de Patrimoniu Târgu-Jiu și șefii Edilitara, cercetați pentru abuz în serviciu

Răspuns halucinant al directorului Corpului de Control din MEC, la un an de la verificarea făcută la IȘJ Gorj

Noul director al Minprest are, cel puțin, un schelet în dulap! Vișan, implicat în afacerea ”Molozul”, pe când conducea firma Polaris!

Fratele administratorului public al Primăriei Novaci a construit fără autorizație?! Un stâlp de curent, în mijlocul clădirii

Corpul de Control al ministrului Educației, o săptămână în Gorj! Raport și o nouă verificare de fond

Două familii din Albeni, în carantină la domiciliu, una în autoizolare! Primarul acoperă carantinații dar le-a aprobat 10.000 de lei pentru hrană

Omul lui Weber, înlocuit cu amicul lui Leuștean! Iată cine va conduce RAR Gorj, după demiterea lui Predescu!

Inculpat pentru fals intelectual, director adjunct la Minprest! Țintește locul lui Giorgi

PSD a pierdu un primar cu trei mandate! Edilul de la Licurici, noul veterinar-șef de la Hurezani

Și mătura e PSD! Nevastă de primar, angajată femeie de serviciu la SE Turceni

”Invenția” care a omorât un om! Afacerea de 3 milioane de euro despre care președintele Directoratului CEO, Daniel Burlan, își dorește să nu afle procurorii!

Camera de Conturi Gorj demarează control la Primăria Târgu-Jiu în urma executării judecătorești a primarului Romanescu

Vezi care sunt cei mai bine plătiți lideri de sindicat din CEO! Marciuc, miliardar din tranzacții imobiliare!

Trei pretendenți, pentru funcția de șef la Cariera Lupoaia! Un CFL-ist, promovat inginer-șef Energetic

Jaf în banii publici! Sporuri și salarii ilegale, la primăriile din Gorj! TREI primari au încasat, NELEGAL, spor de dificultate și condiții vătămătoare

Doi dintr-o lovitură! Romanescu a intrat în februarie fără doi consilieri personali

Încasări de sute de mii de lei din show-uri erotice. Soții Feroiu, inculpați în dosarul ”Videochat la saloanele de înfrumusețare”, primeau banii din SUA

ȘOC! Primar PSD, acuzat că i-a făcut propuneri indecente unui consilier local: ,,Eu te-am pus la masă și tu te-ai dat la mine!”

CEO vinde curent! În curtea Carierei Roșiuța se comercializează PORTOCALE

Cadou de la șefu’ Romanescu! ,,Primăreasa” Nodea, promovată șefă la Informații în Primăria Târgu-Jiu!

Burlan, ”specialistul” în fumigene al lui Vîlceanu, la conducerea CE Oltenia! Noul președinte al Directoratului, cercetat de procurori pentru o DELAPIDARE de peste 500.000 de euro, în dosarul ”Masa caldă”

Administratorul unui salon de înfrumusețare, antreprenorul de succes al PNL din Consiliul de Supraveghere al CEO. Firmele lui Popescu, contracte de milioane cu instituții publice

Noul inspector școlar adjunct, chiulangiu pe bani publici! Profu’ de mate, acoperit de șefa Cochină

”Primărița” Nodea, conectată, prin dispoziții succesive ale lui Marcel Romanescu, la toate proiectele din care se încasează vârtos!

Dosarul ,,Videochat”, finalizat de procurori! Doi soți celebrii în Târgu-Jiu, inculpați pentru evaziune fiscală

Surprize! Scaunul lui Capotă la SJU Târgu-Jiu, disputat între Tătaru și Vienescu

Monede de aur, oseminte și tunele, depistate în urma săpăturilor de la Mănăstirea Tismana! Constructorul, bine plătit dar în insolvență

Cuibul ”asistaților social”! Soția consilierului personal al primarului Romanescu și ex-consilierul Săvoiu, angajați la Transloc. Consilierul liberal Paraschiv, INCOMPATIBIL?!

Senatorul Cârciumaru, audiat la Parchetul Înaltei Curți în dosarul busturilor! A scăpat de acuze pentru că s-au prescris, alți funcționari publici urmăriți penal

Penitenciarul Târgu-Jiu se zgârcește la banii statului ca le cei de lumânări! Fostul preotul capelan, plătit eșalonat

Substituire de identitate pentru a-i face rău, indirect, directorului Dorin Tașcău și profesoarei Maria Cochină, de la CNTV! Reclamație dublă, la IPJ Gorj

Ciurel a activat morișca intereselor și vrea să-și propulseze omul în Consiliul de Supraveghere al CEO. Eftenoiu, liantul cercului de influență!


Arhiva
20132012
2011201020092008
2007200620052004
arhivă compactă
Prima pagină · Dezvaluiri · CE Turceni a încheiat contractul cu BERD

CE Turceni a încheiat contractul cu BERD

 Complexul Energetic Turceni si BERD au semnat, marţi 21 iulie, acordul de împrumut pentru reabilitarea şi modernizarea blocului energetic nr. 6, din cadrul obiectivului de investiţii Reabilitare şi Modernizare blocuri energetice nr. 3 şi 6 din cadrul CE Turceni, în prezenta ministrului Economiei, Adriean Videanu şi a Directorului Grup Energie BERD, Riccardo Puliti. Din partea BERD documentul a fost semnat de Louis Borgo, Bancher Senior, Grup Energie, iar din partea Complexului Energetic Turceni de Eugen Tunaru, Director General.

Finantarea, în valoare de 170 milioane euro este destinata reabilitarii si modernizarii unei unitati de generare a energiei a complexului energetic Turceni. Aceasta va contribui la reducerea nivelului de emisii daunatoare de gaze de sera si va intari pozitia complexului energetic Turceni pe o piata a energiei din ce in ce mai competitiva.
Imprumutul a fost suprasubscris, ceea ce va permite BERD si Complexului Energetic Turceni sa mareasca finantarea de la 150 milioane euro la 170 milioane euro. BERD va acorda 80 milioane euro, iar 70 milioane euro vor fi sindicalizate de la un grup de banci comerciale, din care fac parte Erste Bank, Societe Generale, UniCredit si Intesa Sanpaolo. Banca de Comert si Dezvoltare a Regiunii Marii Negre (BCDMN) va oferi un imprumut paralel de 20 milioane euro. Costurile suplimentare ale proiectului vor fi suportate de catre complexul energetic Turceni din surse proprii.
Prin acest proiect, al carui cost total este estimat la 224 millioane euro, se au in vedere proiectarea, achizitionarea, punerea in functiune si instalarea echipamentelor necesare pentru modernizarea Unitatii 6. Dupa finalizarea lucrarilor, unitatea modernizata se va numara printre centralele termice cu cel mai redus nivel de emisii de carbon din Europa, si se va conforma standardelor de mediu din Uniunea EuropeanaReformele implementate cu succes precum si liberalizarea pietei energie au facut din Romania un lider regional in domeniul energiei.
“Reabilitarea si modernizarea unitatii 6 a Complexului Energetic Turceni reprezinta un obiectiv de investitii important pentru Romania, fiind parte a unui program mai amplu al Ministerului Economiei de a sustine accesul companiilor romanesti la pietele financiare interne si internationale”, a precizat Adriean Videanu, ministrul economiei. “BERD sprijina eforturile Romaniei de continuare a reformei si modernizare a sectorului energetic, oferind fondurile necesare pentru investitiile urgente din acest sector. Interesul manifestat de creditori in contexul financiar actual este impresionant. Acest imprumut va sprijini complexul energetic Turceni sa-si imbunatateasca eficienta si sa adopte cele ma 
bune practici comerciale, consolidandu-si pozitia pe piata romaneasca si pe piata regionala,” a spus Riccardo Puliti, Director al Departamenului BERD pentru Energie.
Mihai Popescu
mihai.popescu@scandaldegorj.ro


Recomandă acest articol:
facebook twitter myspace google stumbleupon reddit digg

  25.07.2009. 08:46

Comentarii

arlechinul
28.07.2009. 09:08

Atrocitatile si neregulile de la Caminul de Batrani din orasul Novaci,continua sub girul nepasator al primarului Todea.Directoarea Farlan are aceeasi atitudine de nepasare si dispret fata de batrani,continuand sa fure nestingherita banii acestora si sa le ofere alimente demult expirate.De exemplu,bucatareasa de serviciu din data de 27.07.2009,a afirmat ca a primit de la magazia de alimente,inmanate de directoare,mazare ingaurita de gargarite si carnati inverziti si care puteau ingrozitor.Alimentele,majoritatea,au fost depozitate in magazia de lemne pentru a nu mai putea fi depistate de controalele care au inceput in urma sesizarilor diferitelor publicatii locale.Salariatii nu si-au primit nici pana la aceasta data salariile pe luna iunie cu toate ca suntem in data de 28.07.2009.Desi iau contact zilnic cu ceea ce se intampla aici,autoritatile locale si cele judetene,continua sa doarma.Pana cand?Probabil pana cand vor murii toti batranii internati aici,multi dintre ei trecand in lumea dreptilor datorita genocidului practicat de unii oameni la inceput de mileniu III.Chiar asa am ajuns,domnilor,ca niste fiare?Nimeni nu poate sau nu vrea sa intervina?Pacat...

Lasă un comentariu

Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

* = câmp obligatoriu

:

: