Firma baronului Rotaru a înghiţit 10 miliarde din afaceri cu instituţiile statului - Investigatii - Scandal de Gorj

Sumar articole:
Inconştienţă sau indolenţă? Amicul spaniol al unui primar din Gorj a băgat spaima într-o comună întreagă! Angajații primăriei îngrijoraţi de teama infectării cu COVID-19!

Paraschiv s-a prins în FLAGRANT: ”Sunt venite opt autobuze. Licitația va fi organizată săptămâna viitoare”(?!). Transloc va închiria autobuze, vechi de 20 de ani, de la partenerul de afaceri al directorului

La Muzeul Național Brâncuși din Târgu-Jiu nici frica nu mai păzește pepenii! Managerul, pasibil de un nou dosar penal pentru neglijență în serviciu !

Iată cine este candidatul propus de PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Gorj! Deputatul Vîlceanu l-a descris la Tv Sud!

E GATA! Burlan se pregătește să salveze CEO: a înființat un post de director, cu dedicație, pentru amicul său pesedist Tatomir!

Alee penală! Șef din Direcția de Patrimoniu Târgu-Jiu și șefii Edilitara, cercetați pentru abuz în serviciu

Răspuns halucinant al directorului Corpului de Control din MEC, la un an de la verificarea făcută la IȘJ Gorj

Noul director al Minprest are, cel puțin, un schelet în dulap! Vișan, implicat în afacerea ”Molozul”, pe când conducea firma Polaris!

Fratele administratorului public al Primăriei Novaci a construit fără autorizație?! Un stâlp de curent, în mijlocul clădirii

Corpul de Control al ministrului Educației, o săptămână în Gorj! Raport și o nouă verificare de fond

Două familii din Albeni, în carantină la domiciliu, una în autoizolare! Primarul acoperă carantinații dar le-a aprobat 10.000 de lei pentru hrană

Omul lui Weber, înlocuit cu amicul lui Leuștean! Iată cine va conduce RAR Gorj, după demiterea lui Predescu!

Inculpat pentru fals intelectual, director adjunct la Minprest! Țintește locul lui Giorgi

PSD a pierdu un primar cu trei mandate! Edilul de la Licurici, noul veterinar-șef de la Hurezani

Și mătura e PSD! Nevastă de primar, angajată femeie de serviciu la SE Turceni

”Invenția” care a omorât un om! Afacerea de 3 milioane de euro despre care președintele Directoratului CEO, Daniel Burlan, își dorește să nu afle procurorii!

Camera de Conturi Gorj demarează control la Primăria Târgu-Jiu în urma executării judecătorești a primarului Romanescu

Vezi care sunt cei mai bine plătiți lideri de sindicat din CEO! Marciuc, miliardar din tranzacții imobiliare!

Trei pretendenți, pentru funcția de șef la Cariera Lupoaia! Un CFL-ist, promovat inginer-șef Energetic

Jaf în banii publici! Sporuri și salarii ilegale, la primăriile din Gorj! TREI primari au încasat, NELEGAL, spor de dificultate și condiții vătămătoare

Doi dintr-o lovitură! Romanescu a intrat în februarie fără doi consilieri personali

Încasări de sute de mii de lei din show-uri erotice. Soții Feroiu, inculpați în dosarul ”Videochat la saloanele de înfrumusețare”, primeau banii din SUA

ȘOC! Primar PSD, acuzat că i-a făcut propuneri indecente unui consilier local: ,,Eu te-am pus la masă și tu te-ai dat la mine!”

CEO vinde curent! În curtea Carierei Roșiuța se comercializează PORTOCALE

Cadou de la șefu’ Romanescu! ,,Primăreasa” Nodea, promovată șefă la Informații în Primăria Târgu-Jiu!

Burlan, ”specialistul” în fumigene al lui Vîlceanu, la conducerea CE Oltenia! Noul președinte al Directoratului, cercetat de procurori pentru o DELAPIDARE de peste 500.000 de euro, în dosarul ”Masa caldă”

Administratorul unui salon de înfrumusețare, antreprenorul de succes al PNL din Consiliul de Supraveghere al CEO. Firmele lui Popescu, contracte de milioane cu instituții publice

Noul inspector școlar adjunct, chiulangiu pe bani publici! Profu’ de mate, acoperit de șefa Cochină

”Primărița” Nodea, conectată, prin dispoziții succesive ale lui Marcel Romanescu, la toate proiectele din care se încasează vârtos!

Dosarul ,,Videochat”, finalizat de procurori! Doi soți celebrii în Târgu-Jiu, inculpați pentru evaziune fiscală

Surprize! Scaunul lui Capotă la SJU Târgu-Jiu, disputat între Tătaru și Vienescu

Monede de aur, oseminte și tunele, depistate în urma săpăturilor de la Mănăstirea Tismana! Constructorul, bine plătit dar în insolvență

Cuibul ”asistaților social”! Soția consilierului personal al primarului Romanescu și ex-consilierul Săvoiu, angajați la Transloc. Consilierul liberal Paraschiv, INCOMPATIBIL?!

Senatorul Cârciumaru, audiat la Parchetul Înaltei Curți în dosarul busturilor! A scăpat de acuze pentru că s-au prescris, alți funcționari publici urmăriți penal

Penitenciarul Târgu-Jiu se zgârcește la banii statului ca le cei de lumânări! Fostul preotul capelan, plătit eșalonat

Substituire de identitate pentru a-i face rău, indirect, directorului Dorin Tașcău și profesoarei Maria Cochină, de la CNTV! Reclamație dublă, la IPJ Gorj

Ciurel a activat morișca intereselor și vrea să-și propulseze omul în Consiliul de Supraveghere al CEO. Eftenoiu, liantul cercului de influență!


Arhiva
20132012
2011201020092008
2007200620052004
arhivă compactă
Prima pagină · Investigatii · Firma baronului Rotaru a înghiţit 10 miliarde din afaceri cu instituţiile statului

Firma baronului Rotaru a înghiţit 10 miliarde din afaceri cu instituţiile statului

Marian RotaruEste cât se poate de clar că atunci când vine vorba de bani, mulţi bani, nimeni nu mai ţine cont de culoarea politică sau alte asemenea lucruri fără însemnătate. Niciunul din cei care au bugetul public în vârful pixului nu au nicio jenă din a profita din plin de acea postură.

Primarul social democrat al comunei Leleşti, Marian Rotaru, a absolvit abia anul trecut o facultate cu profil economic, depăşind astfel statutul de ospătar, însă dacă e să luăm în calcul valoarea cifrei de afaceri a firmei soţiei sale, colegă de promoţie cu soţul, am putea crede că e doctor în afaceri.
Lucrurile, în acest caz, sunt cât se poate de simple şi cu siguranţă dacă Rotaru nu ar fi ajuns primar, în urmă cu cinci ani, ar fi vândut şi acum mici la tarabă, iar firma sa nu ar fi beneficiat de lucrări cu nemiluita din bani publici.

Fără număr pentru „fratele” Rotaru

Peste 20 de contracte cu instituţii publice a încheiat anul trecut firma ROMSTAR SRL, al cărei administrator este Simona Rotaru, soţia baronului de Leleşti Marian Rotaru. De la desfundat de şanţuri, demolări de clădiri şi până la lucrări de modernizare, firma primarelui nu s-a dat înapoi de la nicio lucrare, indiferent că a avut de încasat 30 de milioane de lei vechi sau două miliarde şi jumătate. Ca să vă faceţi o idee despre cât a câştigat firma primarului anul trecut, numai o parte a contractelor derulate cu instituţii publice depăşesc mult zece miliarde de lei vechi.

Primăria Tg-Jiu a băgat, numai anul trecut, în contul firmei soţilor ROMSTAR SRL, 126.000 lei pentru lucrări de desfundare şi dalare şanţuri Ursati, împrejmuire baza Colegiului Naţional „Ecaterina Teodoroiu”, împrejmuire metalica Şcoala Generală „Ecaterina Teodoroiu”, desfundare şanţuri pe strada Ana Ipatescu, în cartierele Preajba şi Bârseşti şi reparaţii şi împrejmuire Liceul Sportiv, şase dintre lucrări au fost câştigate în două zile, câte trei în fiecare zi.
Alţi colegi ai lui Rotaru, primarii de la Schela, Bengeşti-Ciocadia, Rovinari şi Hurezani l-au ajutat pe acesta să-şi mărească cifra de afaceri a firmei.
Probabil astfel de afaceri se fac la schimb, aşa că fiecare primar a contribuit substanţial la îngroşarea contului societăţii ROMSTAR. Primăria Schela i-a atribuit lucrările de reparaţii la Şcoala Sâmbotin, în valoare de 110.000 lei, cea de la Bengeşti-Ciocadia, reabilitarea şcolii generale din localitate, lucrări care au costat 99.000 lei, iar cea de la Rovinari reabilitarea şcolii nr.3 din oraş, pentru care i-a plătit firmei lui Rotaru aproape 60.000 lei. Cel mai clar exemplu că aceste lucrări între primari sunt cadouri pe care şi le fac unii altora, la schimb, pentru a încerca să evite eventuale probleme penale este cel de la Primăria Hurezani. Două lucrări a primit firma primarului Rotaru de la colegul din Hurezani, împreună valorând aproape 180.000 de lei, pentru reabilitarea unei şcoli, contractul iniţial fiind suplimentat ulterior cu un act adiţional cadou de peste 60.000 de lei.

Contract de Revelion

Nu numai la bugetele publice ale primăriilor din judeţ s-a conectat firma baronului de Leleşti, ci şi alte instituţii ale statului au făcut afaceri cu primarul afacerist.
Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară sau Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură au avut şi ele de lucru cu ROMSTAR, pentru mansardarea sediului, respectiv reparaţii curente, valoarea acestora fiind de 16.000 de lei şi de 32.000 de lei. Şi de la Spitalul din Tg-Cărbuneşti a încasat ROMSTAR peste 310.000 de lei din două lucrări şi chiar de la Inspectoratul de Poliţie Gorj, vreo 38.000 de lei pentru reparaţii şi amenajări birouri, sau de la CE Rovinari, 28.300 de lei pentru reparaţii la faţada sediului carierei Tismana II. Ultima lucrare de anul trecut a obţinut-o primarul Rotaru chiar în ziua în care toată lumea se pregătea de Revelion, 31 decembrie, de la Direcţia Finanţelor Poblice, în valoare de 25.500 de lei pentru lucrări de renovare a unor clădiri.

Semne bune anul are

Şi acest an a debutat bine pentru ROMSTAR şi se pare că va fi unul extrem de profitabil, în contradicţie cu recesiunea economică. În primele cinci luni firma lui Rotaru a contractat deja şase lucrări în valoare totală de 700.000 de lei. Universitatea „Constantin Brâncuşi”, Primăria Tg-Jiu, Primăria Câlnic şi CE Turceni au încheiat deja contracte cu ROMSTAR în perioada ianuarie-mai. De departe cea mai darnică cu firma primarelui Rotaru a fost Primăria Tg-Cărbuneşti care pentru modernizarea bazei sportive de la stadionul din oraş va plăti peste 380.000 de lei. Trebuie menţionat că în 2007 cifra de afaceri a ROMSTAR a depăşit două milioane de euro în condiţiile în care e greu de crezut că o tarabă cu mici, un restaurant şi o pizzerie pot rula peste 66 de miliarde de lei vechi într-un an de zile. Asta în condiţiile în care niciun organ de cercetare nu se sesizează.

Claudiu Matei
claudiu.matei@scandaldegorj.roRecomandă acest articol:
facebook twitter myspace google stumbleupon reddit digg

  25.06.2009. 23:51

Comentarii

Localnic
02.07.2009. 10:39

Ma Matei, mai lasa-l pe morega ala in pace. Baron e el nu Rotaru. Il faceti pe rotaru baron pt. ca nu face jocurile lu morega. Mi-e scarba de ziarul vostru platit sa spuna (NE)Adevaruri

Lasă un comentariu

Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

* = câmp obligatoriu

:

: