Firma senatorului Florescu, comision din falimentul Aquaterm - Dezvaluiri - Scandal de Gorj

Sumar articole:
Inconştienţă sau indolenţă? Amicul spaniol al unui primar din Gorj a băgat spaima într-o comună întreagă! Angajații primăriei îngrijoraţi de teama infectării cu COVID-19!

Paraschiv s-a prins în FLAGRANT: ”Sunt venite opt autobuze. Licitația va fi organizată săptămâna viitoare”(?!). Transloc va închiria autobuze, vechi de 20 de ani, de la partenerul de afaceri al directorului

La Muzeul Național Brâncuși din Târgu-Jiu nici frica nu mai păzește pepenii! Managerul, pasibil de un nou dosar penal pentru neglijență în serviciu !

Iată cine este candidatul propus de PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Gorj! Deputatul Vîlceanu l-a descris la Tv Sud!

E GATA! Burlan se pregătește să salveze CEO: a înființat un post de director, cu dedicație, pentru amicul său pesedist Tatomir!

Alee penală! Șef din Direcția de Patrimoniu Târgu-Jiu și șefii Edilitara, cercetați pentru abuz în serviciu

Răspuns halucinant al directorului Corpului de Control din MEC, la un an de la verificarea făcută la IȘJ Gorj

Noul director al Minprest are, cel puțin, un schelet în dulap! Vișan, implicat în afacerea ”Molozul”, pe când conducea firma Polaris!

Fratele administratorului public al Primăriei Novaci a construit fără autorizație?! Un stâlp de curent, în mijlocul clădirii

Corpul de Control al ministrului Educației, o săptămână în Gorj! Raport și o nouă verificare de fond

Două familii din Albeni, în carantină la domiciliu, una în autoizolare! Primarul acoperă carantinații dar le-a aprobat 10.000 de lei pentru hrană

Omul lui Weber, înlocuit cu amicul lui Leuștean! Iată cine va conduce RAR Gorj, după demiterea lui Predescu!

Inculpat pentru fals intelectual, director adjunct la Minprest! Țintește locul lui Giorgi

PSD a pierdu un primar cu trei mandate! Edilul de la Licurici, noul veterinar-șef de la Hurezani

Și mătura e PSD! Nevastă de primar, angajată femeie de serviciu la SE Turceni

”Invenția” care a omorât un om! Afacerea de 3 milioane de euro despre care președintele Directoratului CEO, Daniel Burlan, își dorește să nu afle procurorii!

Camera de Conturi Gorj demarează control la Primăria Târgu-Jiu în urma executării judecătorești a primarului Romanescu

Vezi care sunt cei mai bine plătiți lideri de sindicat din CEO! Marciuc, miliardar din tranzacții imobiliare!

Trei pretendenți, pentru funcția de șef la Cariera Lupoaia! Un CFL-ist, promovat inginer-șef Energetic

Jaf în banii publici! Sporuri și salarii ilegale, la primăriile din Gorj! TREI primari au încasat, NELEGAL, spor de dificultate și condiții vătămătoare

Doi dintr-o lovitură! Romanescu a intrat în februarie fără doi consilieri personali

Încasări de sute de mii de lei din show-uri erotice. Soții Feroiu, inculpați în dosarul ”Videochat la saloanele de înfrumusețare”, primeau banii din SUA

ȘOC! Primar PSD, acuzat că i-a făcut propuneri indecente unui consilier local: ,,Eu te-am pus la masă și tu te-ai dat la mine!”

CEO vinde curent! În curtea Carierei Roșiuța se comercializează PORTOCALE

Cadou de la șefu’ Romanescu! ,,Primăreasa” Nodea, promovată șefă la Informații în Primăria Târgu-Jiu!

Burlan, ”specialistul” în fumigene al lui Vîlceanu, la conducerea CE Oltenia! Noul președinte al Directoratului, cercetat de procurori pentru o DELAPIDARE de peste 500.000 de euro, în dosarul ”Masa caldă”

Administratorul unui salon de înfrumusețare, antreprenorul de succes al PNL din Consiliul de Supraveghere al CEO. Firmele lui Popescu, contracte de milioane cu instituții publice

Noul inspector școlar adjunct, chiulangiu pe bani publici! Profu’ de mate, acoperit de șefa Cochină

”Primărița” Nodea, conectată, prin dispoziții succesive ale lui Marcel Romanescu, la toate proiectele din care se încasează vârtos!

Dosarul ,,Videochat”, finalizat de procurori! Doi soți celebrii în Târgu-Jiu, inculpați pentru evaziune fiscală

Surprize! Scaunul lui Capotă la SJU Târgu-Jiu, disputat între Tătaru și Vienescu

Monede de aur, oseminte și tunele, depistate în urma săpăturilor de la Mănăstirea Tismana! Constructorul, bine plătit dar în insolvență

Cuibul ”asistaților social”! Soția consilierului personal al primarului Romanescu și ex-consilierul Săvoiu, angajați la Transloc. Consilierul liberal Paraschiv, INCOMPATIBIL?!

Senatorul Cârciumaru, audiat la Parchetul Înaltei Curți în dosarul busturilor! A scăpat de acuze pentru că s-au prescris, alți funcționari publici urmăriți penal

Penitenciarul Târgu-Jiu se zgârcește la banii statului ca le cei de lumânări! Fostul preotul capelan, plătit eșalonat

Substituire de identitate pentru a-i face rău, indirect, directorului Dorin Tașcău și profesoarei Maria Cochină, de la CNTV! Reclamație dublă, la IPJ Gorj

Ciurel a activat morișca intereselor și vrea să-și propulseze omul în Consiliul de Supraveghere al CEO. Eftenoiu, liantul cercului de influență!


Arhiva
20132012
2011201020092008
2007200620052004
arhivă compactă
Prima pagină · Dezvaluiri · Firma senatorului Florescu, comision din falimentul Aquaterm

Firma senatorului Florescu, comision din falimentul Aquaterm

Adrian Iovan

Foştii consilieri locali au băgat cel puţin 42.300 de lei (423 de milioane de lei vechi) în conturile unei firme a senatorului Ion Florescu printr-un artificiu mai tare decât celebrul Caritas, adică bagi puţin şi scoţi de zeci de ori mai mult. În cazul parlamentarului Florescu, “puţin” înseamnă de fapt nimic, mai exact una din firmele sale a încasat comision doar pentru simplul fapt ca a transferat patrimoniul unei societăţi falimentare a Consiliului Local Tg-Jiu către Direcţia de Servicii pentru Utilităţi Publice, nou înfiinţată la vremea respectivă.

Societăţii Cabif Expert S.A, la care senatorul Ion Florescu deţine 23% din acţiuni, i-a revenit, în urmă cu doi ani, sarcina de a se ocupa de administrarea judiciară a falimentarei Aquaterm SA, firmă aflată sub autoritatea Consiliului Local Tg-Jiu.

florescuCabif avea practic menirea de a recupera banii societăţii de apă-canal de la rău platnici şi de a vinde eventual bunurile acesteia pentru a achita datoriile restante la bugetul de stat şi la alţi creditori. Misiunea aproape imposibilă de a-i face pe locuitorii municipiului să-şi achite serviciile, în condiţiile în care Aquaterm nu reuşise acest lucru nici măcar cu opririle repetate a apei potabile, a devenit extrem de facilă în privinţa vânzării bunurilor firmei falimentare. Consiliul local a hotărât înfiinţarea unei Direcţii de Servicii pentru Utilităţi Publice, aproape cu acelaşi obiect de activitate ca cel al Aquaterm şi la aceeaşi adresă. Mai exact, pentru a putea funcţiona, DSUP a preluat aproape totul de la Aquaterm, mai puţin datoriile, cu girul consilierilor care au hotărât, pe 30 octombrie 2006, ca bunurile de natura mijloacelor fixe, stocurile de materiale şi obiectele de inventar ale falimentarei să fie cumpărate de la lichidatorul judiciar contra unei sume de 355.500 de lei (adică 3,5 miliarde de lei vechi). Suspect cum „specialiştilor” din consiliu „le-a scăpat” un detaliu extrem de important şi anume TVA-ul, vreo 675 de milioane de lei vechi, suficient de consistent fiind vorba de bani publici.

Unele surse afirmă că, pentru a nu-i scădea valoarea comisionului firmei senatorului Florescu, consilierii locali au dat o nouă hotărâre, în 29 ianuarie 2007, pentru modificarea şi completarea celei vechi, în care au trecut ca valoare a bunurilor achiziţionate pentru funcţionarea DSUP, “ 355.500 lei, la care se adaugă suma de 67.545 lei, reprezentând T.V.A”.

Între timp însă, firma la care este acţionar senatorul Ion Florescu, Cabif Expert nu mai desfăşura activităţi de lichidare judiciară din decembrie 2006, o parte din portofoliul acesteia fiind trensferat către o altă societate, Titanic SPRL.

Aşadar, pentru efortul imens de a fi transferat scriptic patrimoniul Aquaterm catre DSUP, firma lui Florescu a încasat cel puţin 423 de milioane de lei vechi, în condiţiile în care comisionul a fost numai 10%, aşa cum prevede legea şi nu mai mare.

Aceleaşi surse spun că la vremea respectivă au existat destule suspiciuni în privinţa câştigării licitaţiei pentru administrarea judiciară a Aquaterm de către firma la care este acţionar senatorul.Recomandă acest articol:
facebook twitter myspace google stumbleupon reddit digg

  18.08.2008. 17:07

Comentarii

gumu
14.12.2011. 14:58

d na birhoata un caracter de procuror .se vor vedea consecintele nedreptatilor ei asupra copiilor.pacat

AURORA
31.10.2011. 13:26

SA NU I PARA RAU MARIEI LOGA DUPA LASUL DE MAGUREANU .ADEVARATUL CARACTER ABIA ACUMA LA AFISAT, FATA IL ARATA CA VIATA LUI E CONDUSA DE NEURONUL DINTRE PICIOARE{{{CIT IL VA MAI TINE ;;;;;SA NU UITE CU CINE S A CASATORIT SI LA DIFERENTA DE VIRSTA::::: IAR GENA FAMILIALA VEZI VIATA LUI FRATESU MARIUS E ASEMANATOARE LA AMBII LE PLAC CURVELE TU MARIE ARATI SUPER PENTRU ANII TAI UITATE LA ACTUALA IMAGINEAZATIO CU FUSTE CRETE O SUPER PIRANDA LA PROPRIU SI FIGURAT ARE O DANTURA CA SI GREBLA SI IA TURNAT SI DOI PURANDEI SA LEGE CASA LA MAI MULTI ===++++++++++++++++++++++++ M LOGA ESTI O PERSOANA SPECIALA DUMNEZEU SA TE OCROTEASCA VA RASARI SOARELE SI PENTRU TINE TOT URCUSUL ARE COBORIS -CINE RIDE LA URMA ;;;;;;;;;;;;;;???????????????7

gugu
12.10.2011. 09:05

firma de lichidare a d nei Ana Birhoata este firma de ciocli,rascolitori si acoperitori de morminte.

Pann Duru
20.08.2008. 23:38

Mi-ar place sa-l cunosc si eu pe acest Pan Duru foarte bine informat. Nu am nimic in comun nici cu firmele amintite, nici cu jaful practicat de politicienii din toata tara de 18 ani incoace. Ma deranjeaza doar faptul ca si-a ales pentru comentariu un nume care nu-i apartine si la care tin foarte mult, asa ca nu vreau sa ma trezesc implicat in cine stie ce conflict de interese ce nu ma priveste. In rest, daca Scandalul de Gorj lupta impotriva coruptiei si hotilor, nu are decat sa o faca. Spor la lucru.

Pan Duru
20.08.2008. 22:35

Firma Titanic a rezultat din Transformarea Cabif Expert si aceleasi persoane se ocupa de lichidare... Asadar titlul corect este ... isi trage comision. Acum nu mai este nicio suspiciune cum a reusit Ana Barhoata sa fie desemnata administrator special si ulterior lichidatorul acestei societati. Dupa 3 ani de la inceperea procedurii de lichidare, Barhoata a apelat (neoficial) la o SRL cu ajutorul careia ameninta locuitorii orasului ca-i lasa fara apartamente daca nu isi achita niste datorii care sunt deja prescrise. firma in cauza se numeste Jurilexi Prest Srl si a fost infiintata in decembrie 2007 avand obiectul de activitate recuperare creante. Printre asociati se afla si Virgil Dobroiu, un proxenet din Rovinari care a fost anchetat pentru trafic de persoane in dosarul Camatarilor. Acesta deja se lauda ca o sa se umple de apartamente. Google will set us free!

Lasă un comentariu

Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

* = câmp obligatoriu

:

: