Cristea Fluerătoru, firmelor sindicatelor liderul falimentului miniere - Investigatii - Scandal de Gorj

Sumar articole:
Inconştienţă sau indolenţă? Amicul spaniol al unui primar din Gorj a băgat spaima într-o comună întreagă! Angajații primăriei îngrijoraţi de teama infectării cu COVID-19!

Paraschiv s-a prins în FLAGRANT: ”Sunt venite opt autobuze. Licitația va fi organizată săptămâna viitoare”(?!). Transloc va închiria autobuze, vechi de 20 de ani, de la partenerul de afaceri al directorului

La Muzeul Național Brâncuși din Târgu-Jiu nici frica nu mai păzește pepenii! Managerul, pasibil de un nou dosar penal pentru neglijență în serviciu !

Iată cine este candidatul propus de PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Gorj! Deputatul Vîlceanu l-a descris la Tv Sud!

E GATA! Burlan se pregătește să salveze CEO: a înființat un post de director, cu dedicație, pentru amicul său pesedist Tatomir!

Alee penală! Șef din Direcția de Patrimoniu Târgu-Jiu și șefii Edilitara, cercetați pentru abuz în serviciu

Răspuns halucinant al directorului Corpului de Control din MEC, la un an de la verificarea făcută la IȘJ Gorj

Noul director al Minprest are, cel puțin, un schelet în dulap! Vișan, implicat în afacerea ”Molozul”, pe când conducea firma Polaris!

Fratele administratorului public al Primăriei Novaci a construit fără autorizație?! Un stâlp de curent, în mijlocul clădirii

Corpul de Control al ministrului Educației, o săptămână în Gorj! Raport și o nouă verificare de fond

Două familii din Albeni, în carantină la domiciliu, una în autoizolare! Primarul acoperă carantinații dar le-a aprobat 10.000 de lei pentru hrană

Omul lui Weber, înlocuit cu amicul lui Leuștean! Iată cine va conduce RAR Gorj, după demiterea lui Predescu!

Inculpat pentru fals intelectual, director adjunct la Minprest! Țintește locul lui Giorgi

PSD a pierdu un primar cu trei mandate! Edilul de la Licurici, noul veterinar-șef de la Hurezani

Și mătura e PSD! Nevastă de primar, angajată femeie de serviciu la SE Turceni

”Invenția” care a omorât un om! Afacerea de 3 milioane de euro despre care președintele Directoratului CEO, Daniel Burlan, își dorește să nu afle procurorii!

Camera de Conturi Gorj demarează control la Primăria Târgu-Jiu în urma executării judecătorești a primarului Romanescu

Vezi care sunt cei mai bine plătiți lideri de sindicat din CEO! Marciuc, miliardar din tranzacții imobiliare!

Trei pretendenți, pentru funcția de șef la Cariera Lupoaia! Un CFL-ist, promovat inginer-șef Energetic

Jaf în banii publici! Sporuri și salarii ilegale, la primăriile din Gorj! TREI primari au încasat, NELEGAL, spor de dificultate și condiții vătămătoare

Doi dintr-o lovitură! Romanescu a intrat în februarie fără doi consilieri personali

Încasări de sute de mii de lei din show-uri erotice. Soții Feroiu, inculpați în dosarul ”Videochat la saloanele de înfrumusețare”, primeau banii din SUA

ȘOC! Primar PSD, acuzat că i-a făcut propuneri indecente unui consilier local: ,,Eu te-am pus la masă și tu te-ai dat la mine!”

CEO vinde curent! În curtea Carierei Roșiuța se comercializează PORTOCALE

Cadou de la șefu’ Romanescu! ,,Primăreasa” Nodea, promovată șefă la Informații în Primăria Târgu-Jiu!

Burlan, ”specialistul” în fumigene al lui Vîlceanu, la conducerea CE Oltenia! Noul președinte al Directoratului, cercetat de procurori pentru o DELAPIDARE de peste 500.000 de euro, în dosarul ”Masa caldă”

Administratorul unui salon de înfrumusețare, antreprenorul de succes al PNL din Consiliul de Supraveghere al CEO. Firmele lui Popescu, contracte de milioane cu instituții publice

Noul inspector școlar adjunct, chiulangiu pe bani publici! Profu’ de mate, acoperit de șefa Cochină

”Primărița” Nodea, conectată, prin dispoziții succesive ale lui Marcel Romanescu, la toate proiectele din care se încasează vârtos!

Dosarul ,,Videochat”, finalizat de procurori! Doi soți celebrii în Târgu-Jiu, inculpați pentru evaziune fiscală

Surprize! Scaunul lui Capotă la SJU Târgu-Jiu, disputat între Tătaru și Vienescu

Monede de aur, oseminte și tunele, depistate în urma săpăturilor de la Mănăstirea Tismana! Constructorul, bine plătit dar în insolvență

Cuibul ”asistaților social”! Soția consilierului personal al primarului Romanescu și ex-consilierul Săvoiu, angajați la Transloc. Consilierul liberal Paraschiv, INCOMPATIBIL?!

Senatorul Cârciumaru, audiat la Parchetul Înaltei Curți în dosarul busturilor! A scăpat de acuze pentru că s-au prescris, alți funcționari publici urmăriți penal

Penitenciarul Târgu-Jiu se zgârcește la banii statului ca le cei de lumânări! Fostul preotul capelan, plătit eșalonat

Substituire de identitate pentru a-i face rău, indirect, directorului Dorin Tașcău și profesoarei Maria Cochină, de la CNTV! Reclamație dublă, la IPJ Gorj

Ciurel a activat morișca intereselor și vrea să-și propulseze omul în Consiliul de Supraveghere al CEO. Eftenoiu, liantul cercului de influență!


Arhiva
20132012
2011201020092008
2007200620052004
arhivă compactă
Prima pagină · Investigatii · Cristea Fluerătoru, firmelor sindicatelor liderul falimentului miniere

Cristea Fluerătoru, firmelor sindicatelor liderul falimentului miniere

Cunoscută ca o zonă extrem de săracă pentru muritorii de rând, mai ales de când mineritul s-a dus pe copcă, zona Motru are şi ea bogătaşii ei, paradoxal îmbogăţiţi din aceeaşi sursă care oamenilor simpli le-a adus sărăcia. Cheia succesului în Motru îl reprezintă sindicatele, organizaţiile din care se storc bani cu nemiluita de ani de zile şi încă nu s-a ajuns la fundul sacului. În oraş există destule persoane care s-au căpătuit de pe urma sindicalismului, dar de notorietate sunt doar câteva nume, cel mai frecvent rostit fiind al lui Cristea Fluerătoru, şeful Departamentului Zonal de Subteran şi Conexe Motru, departament subordonat Uniunii Sindicatelor Minere din Oltenia.

Adrian Iovan
adrian.iovan @ scandaldegorj.ro


„Patronul” sindicatelor motrene

FluieratoruCristea-Cimentarea financiară a lui Cristea Fluerătoru îşi are originea în constituirea SC Iniţiativa Sind Impex SRL, firmă la care au fost asociate şase persoane juridice printre care şi sindicatele afiliate F.S. Motru. Încă de la constituire, în 2001, reprezentanţii acţionarilor s-au comportant ca şi când era vorba de o afacere proprie desemnându-se şi administratori, aşa că n-a mai rămas altceva de făcut decât să înceapă devalizarea societăţii proaspăt înfiinţate. S-a început cu chestii mărute ca acordarea nejustificată de idemnizaţii şi s-a ajuns, odată cu falimentarea societăţii, la dispariţia imobilelor şi mijloacelor fixe ale Iniţiativa şi ajungerea acestora în bătătura lui Fluerătoru.

Rând pe rând bunurile societăţii au devenit ale lui Fluerătoru, preşedinte al Consiliului de Administraţie al SC Iniţiativa Impex SRL. Restaurantul Club Planet a fost cumpărat de către Fluerătoru cu tot cu dotări şi terasă acoperită cu suma de 350 de milioane de lei vechi, mobilierul şi dotările pentru barul Casei Sindicatelor din Motru a fost preluat de Iniţiativa, ca în final să fie vândut cu 160 de milioane de lei vechi către SC Kendol SRL, una dintre firmele lui Cristea Fluerătoru. Acelaşi traseu l-a avut şi fondul de marfă de la Club Planet şi barul Casei Sindicatelor înainte ca acestea să devină proprietatea lui Fluerătoru.

De precizat ar mai fi faptul că înainte de a prelua Club Planet pe firma sa acesta a fost modernizat, doar copertina cu care a fost acoperită terasa costând 123 de milioane de lei vechi. În acest context este de la sine înţeles că preţul la care a fost vândut restaurantul a fost unul cu mult mai mic decât cel real.

Apartamentul fantomă

Celebră însă, rămâne afacerea cu apartamentul de protocol al SC Iniţiativa.

În ianuarie 2004, consiliul de administraţie al societăţii a aprobat cumpărarea unui apartament cu trei camere în Motru, chipurile pentru protocol. Imediat după aprobare din casieria societăţii se plăteşte lui Romulus Modoran suma de 90 de milioane de lei vechi pentru apartament, 1,5 milioane de lei pentru cheltuieli de cadastru, peste 10 milioane pentru energia electrică consumată şi neachitată de fostul proprietar şi 12 milioane pentru întreţinerea restantă. După perfectarea actelor apartamentul intră în posesia lui Ion Buican, consilier juridic la Iniţiativa şi de aici nu mai ajunge în patrimoniul societăţii. După achiziţionare, apartamentului i se aduc şi îmbunătăţiri de aproximativ 50 de milioane de lei vechi, bineînţeles tot din banii societăţii. Afacerea a rămâs necunoscută până în momentul falimentării Iniţiativa, când lichidatorul juridicar SC Consulting V Company a luat-o pe urmele şmenului încercând să lămurească problema. Luat la întrebări, Cristea Fluerătoru a dat un răspuns vag determinând lichidatorul să facă speculaţii cu privire la ceea ce s-a întâmplat: ori afacerea a fost făcută în interesul unei persoane fizice, ori Fluerătoru a încercat să ascundă apartamentul de firma de lichidare pentru ca acesta să nu fie valorificat. Cert este însă un singur lucru, în Motru este cunoscut faptul că acest apartament, devenit confortabil din banii minerilor, era un cuibuşor de nebunii al VIP-urilor din oraş.

Dovezi gârlă, efecte ioc

Despre ilegalităţile făcute de Cristea Fluerătoru până la falimentarea SC Iniţiativa Sind Impex SRL, dar şi despre altele făcute pe SC Iniţiativa Grup SRL, societate înţiinţată după ce prima a ajuns pe mâna lichidatorilor, există tone de documente dar, încă, nu s-a luat niciun fel de măsură. Alexandru Spiţă, secretar al Departamentului Zonal de Subteran şi Conexe Motru a încercat să-i atragă atenţia lui Marin Condescu, preşedintele USMO, asupra activităţii infracţionale ale lui Fluerătoru. Condescu l-a convocat atât pe el, cât şi pe Cristea Fluerătoru la el în birou pentru o confruntare, dar odată ajunşi la biroul boss-ului de la USMO, Spiţă a fost ignorat, Fluerătoru fiind singurul băgat în seamă de Condescu. Despre interesul pe care Condescu îl are să-l apere pe Cristea Fluerătoru, dar şi despre alte fapte ilegale ale sindicalistului de la Motru, vom vorbi în numărul viitor al publicaţiei noastre.Recomandă acest articol:
facebook twitter myspace google stumbleupon reddit digg

  20.02.2008. 23:08

Comentarii

ana
29.10.2011. 17:05

de ce oare nu comenteaza nimeni

Lasă un comentariu

Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

* = câmp obligatoriu

:

: