Foştii directori ai pădurarilor gorjeni judecaţi pentru fapte de corupţie - Ancheta - Scandal de Gorj

Sumar articole:
Inconştienţă sau indolenţă? Amicul spaniol al unui primar din Gorj a băgat spaima într-o comună întreagă! Angajații primăriei îngrijoraţi de teama infectării cu COVID-19!

Paraschiv s-a prins în FLAGRANT: ”Sunt venite opt autobuze. Licitația va fi organizată săptămâna viitoare”(?!). Transloc va închiria autobuze, vechi de 20 de ani, de la partenerul de afaceri al directorului

La Muzeul Național Brâncuși din Târgu-Jiu nici frica nu mai păzește pepenii! Managerul, pasibil de un nou dosar penal pentru neglijență în serviciu !

Iată cine este candidatul propus de PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Gorj! Deputatul Vîlceanu l-a descris la Tv Sud!

E GATA! Burlan se pregătește să salveze CEO: a înființat un post de director, cu dedicație, pentru amicul său pesedist Tatomir!

Alee penală! Șef din Direcția de Patrimoniu Târgu-Jiu și șefii Edilitara, cercetați pentru abuz în serviciu

Răspuns halucinant al directorului Corpului de Control din MEC, la un an de la verificarea făcută la IȘJ Gorj

Noul director al Minprest are, cel puțin, un schelet în dulap! Vișan, implicat în afacerea ”Molozul”, pe când conducea firma Polaris!

Fratele administratorului public al Primăriei Novaci a construit fără autorizație?! Un stâlp de curent, în mijlocul clădirii

Corpul de Control al ministrului Educației, o săptămână în Gorj! Raport și o nouă verificare de fond

Două familii din Albeni, în carantină la domiciliu, una în autoizolare! Primarul acoperă carantinații dar le-a aprobat 10.000 de lei pentru hrană

Omul lui Weber, înlocuit cu amicul lui Leuștean! Iată cine va conduce RAR Gorj, după demiterea lui Predescu!

Inculpat pentru fals intelectual, director adjunct la Minprest! Țintește locul lui Giorgi

PSD a pierdu un primar cu trei mandate! Edilul de la Licurici, noul veterinar-șef de la Hurezani

Și mătura e PSD! Nevastă de primar, angajată femeie de serviciu la SE Turceni

”Invenția” care a omorât un om! Afacerea de 3 milioane de euro despre care președintele Directoratului CEO, Daniel Burlan, își dorește să nu afle procurorii!

Camera de Conturi Gorj demarează control la Primăria Târgu-Jiu în urma executării judecătorești a primarului Romanescu

Vezi care sunt cei mai bine plătiți lideri de sindicat din CEO! Marciuc, miliardar din tranzacții imobiliare!

Trei pretendenți, pentru funcția de șef la Cariera Lupoaia! Un CFL-ist, promovat inginer-șef Energetic

Jaf în banii publici! Sporuri și salarii ilegale, la primăriile din Gorj! TREI primari au încasat, NELEGAL, spor de dificultate și condiții vătămătoare

Doi dintr-o lovitură! Romanescu a intrat în februarie fără doi consilieri personali

Încasări de sute de mii de lei din show-uri erotice. Soții Feroiu, inculpați în dosarul ”Videochat la saloanele de înfrumusețare”, primeau banii din SUA

ȘOC! Primar PSD, acuzat că i-a făcut propuneri indecente unui consilier local: ,,Eu te-am pus la masă și tu te-ai dat la mine!”

CEO vinde curent! În curtea Carierei Roșiuța se comercializează PORTOCALE

Cadou de la șefu’ Romanescu! ,,Primăreasa” Nodea, promovată șefă la Informații în Primăria Târgu-Jiu!

Burlan, ”specialistul” în fumigene al lui Vîlceanu, la conducerea CE Oltenia! Noul președinte al Directoratului, cercetat de procurori pentru o DELAPIDARE de peste 500.000 de euro, în dosarul ”Masa caldă”

Administratorul unui salon de înfrumusețare, antreprenorul de succes al PNL din Consiliul de Supraveghere al CEO. Firmele lui Popescu, contracte de milioane cu instituții publice

Noul inspector școlar adjunct, chiulangiu pe bani publici! Profu’ de mate, acoperit de șefa Cochină

”Primărița” Nodea, conectată, prin dispoziții succesive ale lui Marcel Romanescu, la toate proiectele din care se încasează vârtos!

Dosarul ,,Videochat”, finalizat de procurori! Doi soți celebrii în Târgu-Jiu, inculpați pentru evaziune fiscală

Surprize! Scaunul lui Capotă la SJU Târgu-Jiu, disputat între Tătaru și Vienescu

Monede de aur, oseminte și tunele, depistate în urma săpăturilor de la Mănăstirea Tismana! Constructorul, bine plătit dar în insolvență

Cuibul ”asistaților social”! Soția consilierului personal al primarului Romanescu și ex-consilierul Săvoiu, angajați la Transloc. Consilierul liberal Paraschiv, INCOMPATIBIL?!

Senatorul Cârciumaru, audiat la Parchetul Înaltei Curți în dosarul busturilor! A scăpat de acuze pentru că s-au prescris, alți funcționari publici urmăriți penal

Penitenciarul Târgu-Jiu se zgârcește la banii statului ca le cei de lumânări! Fostul preotul capelan, plătit eșalonat

Substituire de identitate pentru a-i face rău, indirect, directorului Dorin Tașcău și profesoarei Maria Cochină, de la CNTV! Reclamație dublă, la IPJ Gorj

Ciurel a activat morișca intereselor și vrea să-și propulseze omul în Consiliul de Supraveghere al CEO. Eftenoiu, liantul cercului de influență!


Arhiva
20132012
2011201020092008
2007200620052004
arhivă compactă
Prima pagină · Ancheta · Foştii directori ai pădurarilor gorjeni judecaţi pentru fapte de corupţie

Foştii directori ai pădurarilor gorjeni judecaţi pentru fapte de corupţie

Neli Matei

Doi foşti directori ai Direcţiei Silvice Târgu-Jiu au fost trimişi în judecată de către Direcţia Naţională Anticorupţie pentru abuz în serviciu, după ce au devenit ilegal proprietarii apartamentelor de serviciu, chiar înainte de a-şi pierde funcţiile. Constantin Bobic şi Gheorghe Tănase, fost director general, respectiv director economic, până în 2005, n-au plecat cu mâna goală din funcţiile pe care le-au ocupat luând „ca amintire” două apartamente pe care le-au subevaluat la achiziţionare, cumpărându-le la preţul unei garsoniere modeste.

Şi-au tras apartament la preţ de garsonieră

IMGP7316Povestea celor două apartamente începe în 2001, când Direcţia Silvică Târgu-Jiu a solicitat Regiei Naţionale a Pădurilor să-i permită achiziţionarea a două spaţii locative care urmau să fie foloite ca locuinţe de intervenţie, adică doar în cazuri de urgenţă. Direcţia a cumpărat apartamentele, situate pe Bulevardul Republicii, de la fostul Amorim SA la un preţ de 50.000 de lei.

Imediat după procurare apartamentele au devenit o tentaţie pentru Constantin Bobic şi Gheorghe Tănase care, sub pretextul că nu au domiciliu în Târgu-Jiu, au început să le folosească ca şi locuinţe de serviciu. Astfel, timp de mai bine de doi ani, aceştia au locuit pe Bulevardul Republicii, fără a plăti niciun leu pentru chirie şi utilităţi, deşi legea îi obliga. Cheltuielile la întreţinere şi energie electrică, care însumau peste 39.000 de lei au fost achitate de către Regia Naţională a Pădurilor care le-a şi atras atenţia celor doi directori că apartamentele nu sunt folosite în scopul în care au fost cumpărate şi le-a pus în vedere acestora să schimbe situaţia. În 2004, directorul general şi directorul economic au rezolvat problema într-un mod favorabil lor: au solicitat şefilor de la Bucureşti transformarea statutului apartamentelor în cel de locuinţe de serviciu şi vinderea acestora către locatari, adică lor.

Directorul Tănase şi-a semnat contractul

Bobic-anToate pregătirile au fost făcute în mare grabă pentru că schimbarea din funcţie bătea la uşă, iar Bobic şi Tănase nu voiau să plece cu mâna goală. În calitate de director general Constantin Bobic a semnat contractul de vânzare-cumpărare al unuia dintre apartamente, cumpărător fiind nimeni altul decât Constantin Bobic. Ca şi director economic Tănase a semnat şi el, atât pe contractul şefului său, cât şi pe contractul prin care el devenea proprietar de apartament. Ambii au plătit câte 358 de milioane de lei vechi, cam cât pentru o garsonieră confort doi de la periferia oraşului, deşi locuinţele se află într-o zonă mult mai bună şi, în plus, fuseseră modernizate pe banii instituţiei.

La începutul lui 2005 Constantin Bobic a fost demis, iar noua conducere a Direcţiei Silvice Târgu-Jiu l-a acţionat în judecată atât pe el, cât şi pe Tănase pentru un motiv destul de slab: nerespectarea contractului în privinţa apartamentelor. A venit însă rândul procurorilor DNA să analizeze afacerea celor doi foşti directori, pe care i-au trimis în judecată pentru abuz în serviciu.

Procesul a început la începutul acestui an şi s-au desfăşurat la Judecătoria Târgu-Jiu doar câteva termene. Deşi i s-a solicitat, Regia Autonomă a Pădurilor nu a înştiinţat instanţa dacă se constituie sau nu parte civilă. Între timp, la cererea inculpaţilor, procesul a fost strămutat, din aprilie, la Drobeta Turnu Severin, unde cei doi sunt judecaţi conform Legii 78/2000, pentru prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie.Recomandă acest articol:
facebook twitter myspace google stumbleupon reddit digg

  15.09.2008. 20:14

Comentarii

Acest articol n-are nici un comentariu.

Lasă un comentariu

Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

* = câmp obligatoriu

:

: