Locuință socială pentru marele patron Nicolae Lupescu?
A fost unul dintre oamenii de afaceri de casă ai fostului baron de Gorj, Nicolae Mischie, pe vremea când în pixul lui stăteau finanțele județului, iar acum este așteptat să se mute într-o locuință socială, din cadrul fostei unități militare, din cartierul Drăgoieni.
Fiul omului de afaceri Nicolae Lupescu a fost întreținător al unei bătrâne paralizate, care trăia într-o locuință socială din cartierul Drăgoieni. Cum bătrâna a murit, familia afaceristului este așteptată să se mute acum în locuința rămasă liberă. Clădirea, care cuprinde două locuințe sociale, se află într-un colț al cartierului, amenajat în fosta unitate militară din zona Drăgoieni. Se deosebește de restul clădirilor, care sunt într-o stare jalnică. Nici cea mai mică dâră nu se observă pe zidul clădirii, care a fost reparată de lucrătorii unei firme particulare, în timp ce restul locuințelor sociale, renovate de o altă firmă, sunt degradate.
Într-una din cele două locuințe ale clădirii trăia o bătrână paralizată, care a decedat la sfârșitul anului trecut. Locatarii spun că-i vedeau mereu pe reprezentanții Primăriei Târgu Jiu venind în vizită la bătrâna imobilizată, oferindu-i ajutorul. Și afaceristul Lupsescu a fost văzut de mai multe ori prin zonă. În mod ciudat, în momentul de față, nu mai locuiește nimeni în clădirea cu două locuințe sociale. Oamenii din zonă au găsit explicația vizitelor repetate primite de bătrână. Fiul lui Nicolae Lupescu era întreținător al femeii. Oamenii șușotesc pe la colțuri că locuința a fost special amenajată pentru familia afaceristului, care s-ar afla în relații apropiate cu viceprimarul municipiului Târgu Jiu, Gabriel Sanda.
Învârtea miliarde de lei în epoca Mischie
Nicolae Lupescu se află într-o situație financiară foarte delicată, după ce robinetul cu contracte din bani publici a fost închis, în urma căderii protectorului său, Nicolae Mischie. Alături de afaceristul Relu Ștefănoiu, firma lui Lupescu era preferată la contractele încheiate de Consiliul Județean Gorj și de anumite primării pesediste. Rețeta folosită era simplă. Firma lui Nicolae Lupescu primea, în urma unor licitații trucate, contractele, iar lucrările erau făcute în bătaie de joc, o mare parte din fonduri ajungând în conturile firmei afaceristului.
Devizele de lucrări erau umflate, astfel încât în acte totul părea în regulă. Nicolae Lupescu și fosta conducere a Primăriei Scoarța au fost arestaţi în anul 2002, tocmai pentru acest mod de „realizare“ a lucrărilor. Procurorii au stabilit că în perioada 1997-1999, Primăria Scoarța a făcut plăți nejustificate, către firma lui Nicolae Lupescu, în valoarea de aproximativ 400 milioane de lei și a recunoscut existența unei datorii de aproape 3,5 miliarde de lei.
Tribunalul Gorj a decis, în urmă cu mai multe luni, începerea urmăririi penale împotriva lui Nicolae Lupescu, pentru evaziune fiscală. Garda Financiară Gorj a sesizat producerea unui prejudiciu în dauna statului și a sesizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj, care a dispus neînceperea urmăririi penale. Garda Financiară a contestat această soluție, iar instanța de judecată a hotărât începerea urmăririi penale.
Nicolae Lupescu se judecă de mai mult timp cu primăria orașului Rovinari, pentru suma de 12 miliarde de lei, pe care ar trebui s-o primească în contul unor lucrări de alimentare cu apă, pe care le-a efectuat.
Mircea Andrei
Recomandă acest articol:
13.03.2012. 00:27
Comentarii
Acest articol n-are nici un comentariu.
Lasă un comentariu
Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.
* = câmp obligatoriu