Lucrări achitate la dublu! Primarul de Cruşeţ, taxat de Camera de Conturi pentru un parc de 12 miliarde - Dezvaluiri - Scandal de Gorj

Sumar articole:
Inconştienţă sau indolenţă? Amicul spaniol al unui primar din Gorj a băgat spaima într-o comună întreagă! Angajații primăriei îngrijoraţi de teama infectării cu COVID-19!

Paraschiv s-a prins în FLAGRANT: ”Sunt venite opt autobuze. Licitația va fi organizată săptămâna viitoare”(?!). Transloc va închiria autobuze, vechi de 20 de ani, de la partenerul de afaceri al directorului

La Muzeul Național Brâncuși din Târgu-Jiu nici frica nu mai păzește pepenii! Managerul, pasibil de un nou dosar penal pentru neglijență în serviciu !

Iată cine este candidatul propus de PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Gorj! Deputatul Vîlceanu l-a descris la Tv Sud!

E GATA! Burlan se pregătește să salveze CEO: a înființat un post de director, cu dedicație, pentru amicul său pesedist Tatomir!

Alee penală! Șef din Direcția de Patrimoniu Târgu-Jiu și șefii Edilitara, cercetați pentru abuz în serviciu

Răspuns halucinant al directorului Corpului de Control din MEC, la un an de la verificarea făcută la IȘJ Gorj

Noul director al Minprest are, cel puțin, un schelet în dulap! Vișan, implicat în afacerea ”Molozul”, pe când conducea firma Polaris!

Fratele administratorului public al Primăriei Novaci a construit fără autorizație?! Un stâlp de curent, în mijlocul clădirii

Corpul de Control al ministrului Educației, o săptămână în Gorj! Raport și o nouă verificare de fond

Două familii din Albeni, în carantină la domiciliu, una în autoizolare! Primarul acoperă carantinații dar le-a aprobat 10.000 de lei pentru hrană

Omul lui Weber, înlocuit cu amicul lui Leuștean! Iată cine va conduce RAR Gorj, după demiterea lui Predescu!

Inculpat pentru fals intelectual, director adjunct la Minprest! Țintește locul lui Giorgi

PSD a pierdu un primar cu trei mandate! Edilul de la Licurici, noul veterinar-șef de la Hurezani

Și mătura e PSD! Nevastă de primar, angajată femeie de serviciu la SE Turceni

”Invenția” care a omorât un om! Afacerea de 3 milioane de euro despre care președintele Directoratului CEO, Daniel Burlan, își dorește să nu afle procurorii!

Camera de Conturi Gorj demarează control la Primăria Târgu-Jiu în urma executării judecătorești a primarului Romanescu

Vezi care sunt cei mai bine plătiți lideri de sindicat din CEO! Marciuc, miliardar din tranzacții imobiliare!

Trei pretendenți, pentru funcția de șef la Cariera Lupoaia! Un CFL-ist, promovat inginer-șef Energetic

Jaf în banii publici! Sporuri și salarii ilegale, la primăriile din Gorj! TREI primari au încasat, NELEGAL, spor de dificultate și condiții vătămătoare

Doi dintr-o lovitură! Romanescu a intrat în februarie fără doi consilieri personali

Încasări de sute de mii de lei din show-uri erotice. Soții Feroiu, inculpați în dosarul ”Videochat la saloanele de înfrumusețare”, primeau banii din SUA

ȘOC! Primar PSD, acuzat că i-a făcut propuneri indecente unui consilier local: ,,Eu te-am pus la masă și tu te-ai dat la mine!”

CEO vinde curent! În curtea Carierei Roșiuța se comercializează PORTOCALE

Cadou de la șefu’ Romanescu! ,,Primăreasa” Nodea, promovată șefă la Informații în Primăria Târgu-Jiu!

Burlan, ”specialistul” în fumigene al lui Vîlceanu, la conducerea CE Oltenia! Noul președinte al Directoratului, cercetat de procurori pentru o DELAPIDARE de peste 500.000 de euro, în dosarul ”Masa caldă”

Administratorul unui salon de înfrumusețare, antreprenorul de succes al PNL din Consiliul de Supraveghere al CEO. Firmele lui Popescu, contracte de milioane cu instituții publice

Noul inspector școlar adjunct, chiulangiu pe bani publici! Profu’ de mate, acoperit de șefa Cochină

”Primărița” Nodea, conectată, prin dispoziții succesive ale lui Marcel Romanescu, la toate proiectele din care se încasează vârtos!

Dosarul ,,Videochat”, finalizat de procurori! Doi soți celebrii în Târgu-Jiu, inculpați pentru evaziune fiscală

Surprize! Scaunul lui Capotă la SJU Târgu-Jiu, disputat între Tătaru și Vienescu

Monede de aur, oseminte și tunele, depistate în urma săpăturilor de la Mănăstirea Tismana! Constructorul, bine plătit dar în insolvență

Cuibul ”asistaților social”! Soția consilierului personal al primarului Romanescu și ex-consilierul Săvoiu, angajați la Transloc. Consilierul liberal Paraschiv, INCOMPATIBIL?!

Senatorul Cârciumaru, audiat la Parchetul Înaltei Curți în dosarul busturilor! A scăpat de acuze pentru că s-au prescris, alți funcționari publici urmăriți penal

Penitenciarul Târgu-Jiu se zgârcește la banii statului ca le cei de lumânări! Fostul preotul capelan, plătit eșalonat

Substituire de identitate pentru a-i face rău, indirect, directorului Dorin Tașcău și profesoarei Maria Cochină, de la CNTV! Reclamație dublă, la IPJ Gorj

Ciurel a activat morișca intereselor și vrea să-și propulseze omul în Consiliul de Supraveghere al CEO. Eftenoiu, liantul cercului de influență!


Arhiva
20132012
2011201020092008
2007200620052004
arhivă compactă
Prima pagină · Dezvaluiri · Lucrări achitate la dublu! Primarul de Cruşeţ, taxat de Camera de Conturi pentru un parc de 12 miliarde

Lucrări achitate la dublu! Primarul de Cruşeţ, taxat de Camera de Conturi pentru un parc de 12 miliarde

Edilul comunei Cruşeţ, Viorel Drăguşin, a achitat peste un miliard de lei vechi în plus în contul lucrărilor pentru parcul de lux din localitate, pentru care autorităţile dispun de 12 miliarde de lei.

Plăţile nelegale aprobate de Drăguşin au fost acordate de instituţia publică deşi lucrările în cauză nici măcar nu au fost executate, dar cu toate acestea constructorul a fost plătit regeşte, chiar la dublu, pentru acestea. Deficienţa cu iz penal a fost constatată de specialiştii Camerei de Conturi Gorj care au realizat la Primăria Cruşeţ o verificare de amploare în perioada septembrie-octombrie 2013.

Primarul comunei Cruşeţ, Viorel Drăguşin, s-a gândit să le facă copiilor şi pensionarilor din localitate un parc. Şi nu orice parc ci unul care se întinde pe o suprafaţă de două hectare şi jumătate.

Terenul pentru parc nu a fost al instituţiei publice ci s-a cumpărat de la un cetăţean apropiat primarului care a făcut astfel o afacere profitabilă cu autorităţile locale, proprietatea sa fiind situată chiar în centrul comunei. Fondul de Mediu a aprobat proiectul parcului de agrement din Cruşeţ, acordând autorităţilor 11 miliarde de lei vechi pentru realizarea investiţiei, primăria mai venind cu un aport de un miliard la proiect.

Lucrările au început în 2011, aici fiind aplasate bănci, instalat un sistem de irigaţii şi realizate alei pietonale. Deşi parcul trebuia finalizat într-o jumătate de an şi anul trecut autorităţile tot lucrau la această investiţie costisitoare.

Controlul Camerei de Conturi, din toamna anului trecute, găseşte de altfel parcul nefinalizat şi multe alte nereguli privind costurile lucrărilor de aici. Mai exact, verificatorii constată că pentru acest proiect ,,au fost efectuate plaţi nelegale pentru cheltuieli de capital în sumă totală de 103.954,55 lei, cu TVA, reprezentând lucrări neexecutate, articole de lucrari platite dublu şi peste normele stabilite, constatate la obiectivul de investiţii <<Înfiinţare parc în comuna Cruşet, judeţul Gorj>>”.

Edilul PSD mare iubitor de plante şi de bani


Mai puţin interesat de gestionarea corectă a banilor guvernamentali, primarul de Cruşeţ s-a tot lăudat, în ultimul timp, cu investiţia sa din localitate spunând că vrea parcul pentru comunitate dar şi pentru el deoarece este ,,mare iubitor de plante”. Nu s-a dovedit însă că este mare iubitor de corectitudine, lucrările plătite la dublu şi aruncarea aiurea a peste un miliard de lei din banii comunităţii demonstrând acest lucru.

Pentru parc, primarul anunţa ţanţoş că va cumpăra 800 de tuia, 900 de fire de trandafir şi alte flori spectaculoase, plante care nu ar fi fost încă achiziţionate.
Nu numai plantele îi plac însă primarului PSD, ci şi banii pe care îi încasează de la primărie, majoraţi însă ilegal. Verificatorii de la Curtea de Conturi stabilesc astfel că la Primăria Cruşeţ, cu acordul edilului local dar şi pentru el personal, ,,au fost efectuate cheltuieli de personal, reprezentând majorări salariale în procent de 30%, respectiv 70%, diferenţe clase salarizare suplimentare calculate eronat, pentru activităţi desfăşurate în cadrul echipelor de proiect, acordate necuvenit personalului entităţii, precum şi unor persoane cu funcţii de demnitate publică, în sumă totală de 37.962 lei”.

Parc la Cruşeţ în timp ce baza sportivă e neterminată

Interesant este însă că edilul din Cruşeţ s-a angajat în realizarea parcului din localitate, în vreme ce baza sportivă începută în 2009 nu s-a finalizat nici în prezent. ,,La obiectivul de investiţii <>, lucrările de execuţie au fost sistate la data 27.08.2009, iar plăţile efectuate, până la data auditului, în sumă de 205.317,57 lei, care reprezintă 32,42 % din valoarea lucrărilor contractate, au fost făcute fără eficienţă şi eficacitate, nefiind îndeplinit scopul final urmărit prin realizarea acestei investiţii”, se mai arată în raportul Camerei de Conturi Gorj.

MIHAI CĂLINESCURecomandă acest articol:
facebook twitter myspace google stumbleupon reddit digg

  06.05.2014. 04:25

Comentarii

mircea
08.05.2014. 14:50

Domnule reporter,
Cu parcul da cu parcul!
Deplasati-va in comuna Cruset si intrbati-l pe vesnicul primar despre " investitia " asfaltare / pietruirea drumului din Slavuta; poate va si deplasati pe acel drum !

byf
07.05.2014. 10:59

...vorbe

Lasă un comentariu

Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

* = câmp obligatoriu

:

: