Mine contra voturi - Dezvaluiri - Scandal de Gorj

Sumar articole:
Inconştienţă sau indolenţă? Amicul spaniol al unui primar din Gorj a băgat spaima într-o comună întreagă! Angajații primăriei îngrijoraţi de teama infectării cu COVID-19!

Paraschiv s-a prins în FLAGRANT: ”Sunt venite opt autobuze. Licitația va fi organizată săptămâna viitoare”(?!). Transloc va închiria autobuze, vechi de 20 de ani, de la partenerul de afaceri al directorului

La Muzeul Național Brâncuși din Târgu-Jiu nici frica nu mai păzește pepenii! Managerul, pasibil de un nou dosar penal pentru neglijență în serviciu !

Iată cine este candidatul propus de PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Gorj! Deputatul Vîlceanu l-a descris la Tv Sud!

E GATA! Burlan se pregătește să salveze CEO: a înființat un post de director, cu dedicație, pentru amicul său pesedist Tatomir!

Alee penală! Șef din Direcția de Patrimoniu Târgu-Jiu și șefii Edilitara, cercetați pentru abuz în serviciu

Răspuns halucinant al directorului Corpului de Control din MEC, la un an de la verificarea făcută la IȘJ Gorj

Noul director al Minprest are, cel puțin, un schelet în dulap! Vișan, implicat în afacerea ”Molozul”, pe când conducea firma Polaris!

Fratele administratorului public al Primăriei Novaci a construit fără autorizație?! Un stâlp de curent, în mijlocul clădirii

Corpul de Control al ministrului Educației, o săptămână în Gorj! Raport și o nouă verificare de fond

Două familii din Albeni, în carantină la domiciliu, una în autoizolare! Primarul acoperă carantinații dar le-a aprobat 10.000 de lei pentru hrană

Omul lui Weber, înlocuit cu amicul lui Leuștean! Iată cine va conduce RAR Gorj, după demiterea lui Predescu!

Inculpat pentru fals intelectual, director adjunct la Minprest! Țintește locul lui Giorgi

PSD a pierdu un primar cu trei mandate! Edilul de la Licurici, noul veterinar-șef de la Hurezani

Și mătura e PSD! Nevastă de primar, angajată femeie de serviciu la SE Turceni

”Invenția” care a omorât un om! Afacerea de 3 milioane de euro despre care președintele Directoratului CEO, Daniel Burlan, își dorește să nu afle procurorii!

Camera de Conturi Gorj demarează control la Primăria Târgu-Jiu în urma executării judecătorești a primarului Romanescu

Vezi care sunt cei mai bine plătiți lideri de sindicat din CEO! Marciuc, miliardar din tranzacții imobiliare!

Trei pretendenți, pentru funcția de șef la Cariera Lupoaia! Un CFL-ist, promovat inginer-șef Energetic

Jaf în banii publici! Sporuri și salarii ilegale, la primăriile din Gorj! TREI primari au încasat, NELEGAL, spor de dificultate și condiții vătămătoare

Doi dintr-o lovitură! Romanescu a intrat în februarie fără doi consilieri personali

Încasări de sute de mii de lei din show-uri erotice. Soții Feroiu, inculpați în dosarul ”Videochat la saloanele de înfrumusețare”, primeau banii din SUA

ȘOC! Primar PSD, acuzat că i-a făcut propuneri indecente unui consilier local: ,,Eu te-am pus la masă și tu te-ai dat la mine!”

CEO vinde curent! În curtea Carierei Roșiuța se comercializează PORTOCALE

Cadou de la șefu’ Romanescu! ,,Primăreasa” Nodea, promovată șefă la Informații în Primăria Târgu-Jiu!

Burlan, ”specialistul” în fumigene al lui Vîlceanu, la conducerea CE Oltenia! Noul președinte al Directoratului, cercetat de procurori pentru o DELAPIDARE de peste 500.000 de euro, în dosarul ”Masa caldă”

Administratorul unui salon de înfrumusețare, antreprenorul de succes al PNL din Consiliul de Supraveghere al CEO. Firmele lui Popescu, contracte de milioane cu instituții publice

Noul inspector școlar adjunct, chiulangiu pe bani publici! Profu’ de mate, acoperit de șefa Cochină

”Primărița” Nodea, conectată, prin dispoziții succesive ale lui Marcel Romanescu, la toate proiectele din care se încasează vârtos!

Dosarul ,,Videochat”, finalizat de procurori! Doi soți celebrii în Târgu-Jiu, inculpați pentru evaziune fiscală

Surprize! Scaunul lui Capotă la SJU Târgu-Jiu, disputat între Tătaru și Vienescu

Monede de aur, oseminte și tunele, depistate în urma săpăturilor de la Mănăstirea Tismana! Constructorul, bine plătit dar în insolvență

Cuibul ”asistaților social”! Soția consilierului personal al primarului Romanescu și ex-consilierul Săvoiu, angajați la Transloc. Consilierul liberal Paraschiv, INCOMPATIBIL?!

Senatorul Cârciumaru, audiat la Parchetul Înaltei Curți în dosarul busturilor! A scăpat de acuze pentru că s-au prescris, alți funcționari publici urmăriți penal

Penitenciarul Târgu-Jiu se zgârcește la banii statului ca le cei de lumânări! Fostul preotul capelan, plătit eșalonat

Substituire de identitate pentru a-i face rău, indirect, directorului Dorin Tașcău și profesoarei Maria Cochină, de la CNTV! Reclamație dublă, la IPJ Gorj

Ciurel a activat morișca intereselor și vrea să-și propulseze omul în Consiliul de Supraveghere al CEO. Eftenoiu, liantul cercului de influență!


Arhiva
20132012
2011201020092008
2007200620052004
arhivă compactă
Prima pagină · Dezvaluiri · Mine contra voturi

Mine contra voturi

Partidul Democrat Liberal a promis, în luna noiembrie 2009, Federaţiei Naţionale Mine Energie (FNME), minele aflate în conservare şi resurse financiare garantate de stat dacă sindicatele miniere îl vor susţine pe candidatul Traian Băsescu la Preşedinţia României. Protocolul a fost prezentat la începutul lunii decembrie, înaintea turului II pentru alegerea preşedintelui, pe siteul FNME, dedesubturile acestuia fiind dezbătute superficial abia săptămâna trecută de către presa centrală.

Protocolul dintre PDL şi FNME a fost semnat pe 26 noiembrie, anul trecut, de către preşedintele executiv al partidului, Adriean Videanu şi Marin Condescu, preşedintele sindicatelor miniere. La unul din punctele protocolului PDL se angajează să promoveze, un act normativ prin care exploatările miniere aflate în conservare să fie date spre exploatare, în regim autonom, foştilor salariţi din minerit şi energie cu acordarea unor resurse financiare garantate de stat.
Ce ar însemna asta?
Dacă PDL s-ar ţine de cuvânt, Hotărârea Guvernului nr. 615/2004, privind strategia industriei miniere pentru perioada 2004-2010 ar trebui aruncată la gunoi. Costurile totale pentru implementarea acesteia sunt de 2,2 miliarde de dolari, din care pentru realizarea politicilor şi măsurilor în domeniul regenerării sociale şi economice a regiunilor miniere afectate, pentru perioada mai sus amintită, se ridică la o valoare de circa 623 milioane dolari. Dacă pentru închiderea minelor şi pentru alte operaţiuni adiacente acesteia s-au cheltuit peste jumătate de miliard de dolari, alte sume similare se vor cheltui pentru redeschiderea acestora, din bani publici.
Potrivit bugetului de stat pe 2010, Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri va aloca anul acesta 148,37 milionane lei doar pentru închiderea şi conservarea minelor, cu aproape 12 milioane lei mai mult faţă de anul trecut, în niciun capitol nu prevede însă alocarea de sume pentru redeschiderea unor mine aflate în conservare.
De altfel, nici SNLO intenţionează să redeschidă vreuna din minele închise. În perioada 2009 – 2012 SNLO are în derulare două programe, de modernizare mecanică şi reabilitarea instalaţiilor şi reţelelor electrice în cariere, ale căror costuri se ridică la 35, respectiv 2 milioane de euro.
Cert este că, în sensul respectării acestui angajament din protocol, PDL nu a făcut niciun demers până în prezent, nefiind precizat vreun termen pană la care partidul ar trebui să se achite de promisiune.
De menţionat că din 1998 până în 2006, au fost închise 47 de mine şi cariere care aparţineau de SNLO, numai pe teritoriul judeţelor Gorj, Vâlcea şi Mehedinţi.
Recomandă acest articol:
facebook twitter myspace google stumbleupon reddit digg

  08.03.2010. 15:24

Comentarii

anonim
19.04.2010. 21:07

CAT DIN ACESTEA VOR FI RESPECTATE CAND DEJA AU FACU DISPONIBILIZARI SI VOR URMA SI ALTELE?AU INCHIS O CARIERA SI URMEAZA GARLA SI POIANA,NORMAL CA VOR PLECA FOARTE MULTI ACASA DACA SI CELE 2 CARIERE VOR FI INCHISE.A MAI TRGICA VESTE E CA DIN 2012 MINERITUL NU VA MAI FI SUBVENTIONAT IAR DACA BANII SUNT RISIPITI CA SI PANA ACUM SE VA SPUNE CA MINERITUL NU MAI E PROFITABIL SAU EVENTUAL VOR SPUNE CA NU INDEPLINIM NORMELE DE MEDIU/PACAT CA SUNTEM PROSTI SI LASAM CA ACEST JUDET SA FIE CONDAMNAT LA SARACIE.,,,OPRITI JAFUL SINDICAL,,NU MAI SUSTINETI TRADATORII,.,,,.FACETIVA SINDICATE SEPARATE SI HOTARATIVA SINGURI SOARTA

Un Miner
14.03.2010. 08:49

Punctul 7 e cel mai tare.
Se deschide Rosiuta, Albeniul, Zegujanul?

miner din cariera
09.03.2010. 19:25

La punctul 4 au zbarcit-o rau de tot. Inseamna ca la cei de subteran le da conditii deosebite in locul nostru?
Niste aberatii sa ne prosteasca in campanie.

Lasă un comentariu

Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

* = câmp obligatoriu

:

: