OFICIAL! Procurorii confirmă: RĂUȚ e PENAL!!! - Dezvaluiri - Scandal de Gorj

Sumar articole:
Inconştienţă sau indolenţă? Amicul spaniol al unui primar din Gorj a băgat spaima într-o comună întreagă! Angajații primăriei îngrijoraţi de teama infectării cu COVID-19!

Paraschiv s-a prins în FLAGRANT: ”Sunt venite opt autobuze. Licitația va fi organizată săptămâna viitoare”(?!). Transloc va închiria autobuze, vechi de 20 de ani, de la partenerul de afaceri al directorului

La Muzeul Național Brâncuși din Târgu-Jiu nici frica nu mai păzește pepenii! Managerul, pasibil de un nou dosar penal pentru neglijență în serviciu !

Iată cine este candidatul propus de PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Gorj! Deputatul Vîlceanu l-a descris la Tv Sud!

E GATA! Burlan se pregătește să salveze CEO: a înființat un post de director, cu dedicație, pentru amicul său pesedist Tatomir!

Alee penală! Șef din Direcția de Patrimoniu Târgu-Jiu și șefii Edilitara, cercetați pentru abuz în serviciu

Răspuns halucinant al directorului Corpului de Control din MEC, la un an de la verificarea făcută la IȘJ Gorj

Noul director al Minprest are, cel puțin, un schelet în dulap! Vișan, implicat în afacerea ”Molozul”, pe când conducea firma Polaris!

Fratele administratorului public al Primăriei Novaci a construit fără autorizație?! Un stâlp de curent, în mijlocul clădirii

Corpul de Control al ministrului Educației, o săptămână în Gorj! Raport și o nouă verificare de fond

Două familii din Albeni, în carantină la domiciliu, una în autoizolare! Primarul acoperă carantinații dar le-a aprobat 10.000 de lei pentru hrană

Omul lui Weber, înlocuit cu amicul lui Leuștean! Iată cine va conduce RAR Gorj, după demiterea lui Predescu!

Inculpat pentru fals intelectual, director adjunct la Minprest! Țintește locul lui Giorgi

PSD a pierdu un primar cu trei mandate! Edilul de la Licurici, noul veterinar-șef de la Hurezani

Și mătura e PSD! Nevastă de primar, angajată femeie de serviciu la SE Turceni

”Invenția” care a omorât un om! Afacerea de 3 milioane de euro despre care președintele Directoratului CEO, Daniel Burlan, își dorește să nu afle procurorii!

Camera de Conturi Gorj demarează control la Primăria Târgu-Jiu în urma executării judecătorești a primarului Romanescu

Vezi care sunt cei mai bine plătiți lideri de sindicat din CEO! Marciuc, miliardar din tranzacții imobiliare!

Trei pretendenți, pentru funcția de șef la Cariera Lupoaia! Un CFL-ist, promovat inginer-șef Energetic

Jaf în banii publici! Sporuri și salarii ilegale, la primăriile din Gorj! TREI primari au încasat, NELEGAL, spor de dificultate și condiții vătămătoare

Doi dintr-o lovitură! Romanescu a intrat în februarie fără doi consilieri personali

Încasări de sute de mii de lei din show-uri erotice. Soții Feroiu, inculpați în dosarul ”Videochat la saloanele de înfrumusețare”, primeau banii din SUA

ȘOC! Primar PSD, acuzat că i-a făcut propuneri indecente unui consilier local: ,,Eu te-am pus la masă și tu te-ai dat la mine!”

CEO vinde curent! În curtea Carierei Roșiuța se comercializează PORTOCALE

Cadou de la șefu’ Romanescu! ,,Primăreasa” Nodea, promovată șefă la Informații în Primăria Târgu-Jiu!

Burlan, ”specialistul” în fumigene al lui Vîlceanu, la conducerea CE Oltenia! Noul președinte al Directoratului, cercetat de procurori pentru o DELAPIDARE de peste 500.000 de euro, în dosarul ”Masa caldă”

Administratorul unui salon de înfrumusețare, antreprenorul de succes al PNL din Consiliul de Supraveghere al CEO. Firmele lui Popescu, contracte de milioane cu instituții publice

Noul inspector școlar adjunct, chiulangiu pe bani publici! Profu’ de mate, acoperit de șefa Cochină

”Primărița” Nodea, conectată, prin dispoziții succesive ale lui Marcel Romanescu, la toate proiectele din care se încasează vârtos!

Dosarul ,,Videochat”, finalizat de procurori! Doi soți celebrii în Târgu-Jiu, inculpați pentru evaziune fiscală

Surprize! Scaunul lui Capotă la SJU Târgu-Jiu, disputat între Tătaru și Vienescu

Monede de aur, oseminte și tunele, depistate în urma săpăturilor de la Mănăstirea Tismana! Constructorul, bine plătit dar în insolvență

Cuibul ”asistaților social”! Soția consilierului personal al primarului Romanescu și ex-consilierul Săvoiu, angajați la Transloc. Consilierul liberal Paraschiv, INCOMPATIBIL?!

Senatorul Cârciumaru, audiat la Parchetul Înaltei Curți în dosarul busturilor! A scăpat de acuze pentru că s-au prescris, alți funcționari publici urmăriți penal

Penitenciarul Târgu-Jiu se zgârcește la banii statului ca le cei de lumânări! Fostul preotul capelan, plătit eșalonat

Substituire de identitate pentru a-i face rău, indirect, directorului Dorin Tașcău și profesoarei Maria Cochină, de la CNTV! Reclamație dublă, la IPJ Gorj

Ciurel a activat morișca intereselor și vrea să-și propulseze omul în Consiliul de Supraveghere al CEO. Eftenoiu, liantul cercului de influență!


Arhiva
20132012
2011201020092008
2007200620052004
arhivă compactă
Prima pagină · Dezvaluiri · OFICIAL! Procurorii confirmă: RĂUȚ e PENAL!!!

OFICIAL! Procurorii confirmă: RĂUȚ e PENAL!!!

Fostul director de Resurse Umane al CE Oltenia, Ion Răuț, este cercetat penal de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg-Jiu pentru comiterea infracțiunii de abuz în serviciu, după ce, timp de trei ani și jumătate, a încasat, ilegal, salariu de la compania energetică.
Concret, Răuț nu a pus în aplicare o decizie judecătorească prin care i-a fost respinsă solicitarea de reîncadrare la CEO, după ce îi fusese desfăcut contractul de muncă, iar în acest fel a rămas în funcția de director de resurse și mai apoi în alte posturi de conducere.

CEO s-a constituit parte civilă în dosar, iar în cazul în care va fi găsit vinovat, Răuț ar trebui să returneze companiei în jur de o jumătate de milion de lei, sumă care reprezintă compensații și salarii încasate necuvenit.

Abuz în serviciu – 500.000 de lei

Fost director de Resurse Umane și mai apoi al Direcției de Pază și Protecție în cadrul CE Oltenia, Ion Răuț, este vizat într-o anchetă penală în care polițiștii Serviciului de Investigarea Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Gorj, sub supravegherea unui procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg-Jiu, efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de abuz în serviciu, faptă comisă în perioada în care acesta deținea un post în executivul companiei energetice.

Dosarul penal are numărul 948/P/2018, iar cauza este încă nesoluționată, după mai bine de nouă luni de la demararea cercetărilor.

Director ilegal, bani necuveniți

În luna iunie 2009, șefii fostului Complex Energetic Turceni au hotărât să-i desfacă contractul de muncă lui Ion Răuț, cel care deținea, de aproximativ doi ani, postul de director Resurse Umane. În momentul încetării raporturilor de muncă, fostul CET i-a plătit lui Răuț 16 salarii compensatorii, adică aproximativ 224.000 de lei, în condițiile în care salariul lunar al acestuia se cifra în jurul sumei de 14.000 de lei.
După nici o lună de zile, Răuț a contestat decizia de concediere, cu toate că încasase compensația bănească, însă Tribunalul Gorj i-a respins acțiunea. Timp de doi ani, Răuț a continuat să reclame în justiție fostul CET, fără să aibă câștig de cauză, numai că, la un moment dat, o acțiune de transformare a unei ordonanțe președințiale într-o acțiune de drept comun, un tertip juridic, în esență, i-a fost admisă de Tribunalul Gorj, în septembrie 2011, iar cu acea decizie, nedefinitivă, Răuț a fost reangajat la Sucursala Turceni a CE Oltenia, chiar în ziua înființării companiei, pe 31 mai 2012. Răuț a ocupat postul de inginer mecanic doar o săptămână, având un salariu de 10.400 de lei, iar apoi a fost promovat în funcția de director de Resurse Umane la Sucursala Rovinari a CEO, salariul său ajungând la 11.800 de lei.

Răuț trebuia să se dea singur afară


Cu toate că a fost reîncadrat în cadrul companiei, șefii din acea vreme ai CEO nu l-au obligat să returneze cele 16 salarii compensatorii pe care le încasase la momentul concedierii.
CEO a atacat soluția dată de Tribunalul Gorj, iar Curtea de Apel Craiova a admis recursul, pe 4 iulie 2012, și a modificat sentința instanței de fond, în sensul că i-a respins, irevocabil, acțiunea lui Ion Răuț.
În noul context, conform deciziei judecătorești, lui Răuț trebuia să i se desfacă, din nou, contractul de muncă, numai că până când a fost redactată și comunicată hotărârea Curții de Apel Craiova, acesta ajunsese director de Resurse Umane al CE Oltenia. începând cu luna octombrie a acelui an.
Practic, din noua poziție de conducere, pe care o ocupa începând cu luna octombrie 2012, Răuț era cel care trebuia să pună hotărârea în aplicare să se dea singur afară. Cum la acel moment era prieten cu managerul CEO, Laurențiu Ciurel, nici el și nici conducerea companiei nu a pus în aplicare decizia instanței de judecată, așa că, în perioada iulie 2012 și până în finele anului 2015, Răuț a rămas, ilegal, angajat al CEO.
Organele judiciare au deschis ancheta abia la începutul acestui an, iar CEO s-a constituit parte civilă în dosar cu suma de aproximativ 500.000 de lei.

Ionel AlioaniRecomandă acest articol:
facebook twitter myspace google stumbleupon reddit digg

  18.12.2018. 00:38

Comentarii

john
20.12.2018. 11:48

Cum ramane cu verticalitatea d-le Raut?

JOHN
20.12.2018. 11:20

Cum ramane cu verticalitatea domnule Rauț???????????????

Lasă un comentariu

Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

* = câmp obligatoriu

:

: