Reţetă infracţională de succes! Ciobanul Golu cu subvenţii de 900.000 de lei, anual, Primăria Bumbeşti-Piţic cu praful de pe tobă - Dezvaluiri - Scandal de Gorj

Sumar articole:
Inconştienţă sau indolenţă? Amicul spaniol al unui primar din Gorj a băgat spaima într-o comună întreagă! Angajații primăriei îngrijoraţi de teama infectării cu COVID-19!

Paraschiv s-a prins în FLAGRANT: ”Sunt venite opt autobuze. Licitația va fi organizată săptămâna viitoare”(?!). Transloc va închiria autobuze, vechi de 20 de ani, de la partenerul de afaceri al directorului

La Muzeul Național Brâncuși din Târgu-Jiu nici frica nu mai păzește pepenii! Managerul, pasibil de un nou dosar penal pentru neglijență în serviciu !

Iată cine este candidatul propus de PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Gorj! Deputatul Vîlceanu l-a descris la Tv Sud!

E GATA! Burlan se pregătește să salveze CEO: a înființat un post de director, cu dedicație, pentru amicul său pesedist Tatomir!

Alee penală! Șef din Direcția de Patrimoniu Târgu-Jiu și șefii Edilitara, cercetați pentru abuz în serviciu

Răspuns halucinant al directorului Corpului de Control din MEC, la un an de la verificarea făcută la IȘJ Gorj

Noul director al Minprest are, cel puțin, un schelet în dulap! Vișan, implicat în afacerea ”Molozul”, pe când conducea firma Polaris!

Fratele administratorului public al Primăriei Novaci a construit fără autorizație?! Un stâlp de curent, în mijlocul clădirii

Corpul de Control al ministrului Educației, o săptămână în Gorj! Raport și o nouă verificare de fond

Două familii din Albeni, în carantină la domiciliu, una în autoizolare! Primarul acoperă carantinații dar le-a aprobat 10.000 de lei pentru hrană

Omul lui Weber, înlocuit cu amicul lui Leuștean! Iată cine va conduce RAR Gorj, după demiterea lui Predescu!

Inculpat pentru fals intelectual, director adjunct la Minprest! Țintește locul lui Giorgi

PSD a pierdu un primar cu trei mandate! Edilul de la Licurici, noul veterinar-șef de la Hurezani

Și mătura e PSD! Nevastă de primar, angajată femeie de serviciu la SE Turceni

”Invenția” care a omorât un om! Afacerea de 3 milioane de euro despre care președintele Directoratului CEO, Daniel Burlan, își dorește să nu afle procurorii!

Camera de Conturi Gorj demarează control la Primăria Târgu-Jiu în urma executării judecătorești a primarului Romanescu

Vezi care sunt cei mai bine plătiți lideri de sindicat din CEO! Marciuc, miliardar din tranzacții imobiliare!

Trei pretendenți, pentru funcția de șef la Cariera Lupoaia! Un CFL-ist, promovat inginer-șef Energetic

Jaf în banii publici! Sporuri și salarii ilegale, la primăriile din Gorj! TREI primari au încasat, NELEGAL, spor de dificultate și condiții vătămătoare

Doi dintr-o lovitură! Romanescu a intrat în februarie fără doi consilieri personali

Încasări de sute de mii de lei din show-uri erotice. Soții Feroiu, inculpați în dosarul ”Videochat la saloanele de înfrumusețare”, primeau banii din SUA

ȘOC! Primar PSD, acuzat că i-a făcut propuneri indecente unui consilier local: ,,Eu te-am pus la masă și tu te-ai dat la mine!”

CEO vinde curent! În curtea Carierei Roșiuța se comercializează PORTOCALE

Cadou de la șefu’ Romanescu! ,,Primăreasa” Nodea, promovată șefă la Informații în Primăria Târgu-Jiu!

Burlan, ”specialistul” în fumigene al lui Vîlceanu, la conducerea CE Oltenia! Noul președinte al Directoratului, cercetat de procurori pentru o DELAPIDARE de peste 500.000 de euro, în dosarul ”Masa caldă”

Administratorul unui salon de înfrumusețare, antreprenorul de succes al PNL din Consiliul de Supraveghere al CEO. Firmele lui Popescu, contracte de milioane cu instituții publice

Noul inspector școlar adjunct, chiulangiu pe bani publici! Profu’ de mate, acoperit de șefa Cochină

”Primărița” Nodea, conectată, prin dispoziții succesive ale lui Marcel Romanescu, la toate proiectele din care se încasează vârtos!

Dosarul ,,Videochat”, finalizat de procurori! Doi soți celebrii în Târgu-Jiu, inculpați pentru evaziune fiscală

Surprize! Scaunul lui Capotă la SJU Târgu-Jiu, disputat între Tătaru și Vienescu

Monede de aur, oseminte și tunele, depistate în urma săpăturilor de la Mănăstirea Tismana! Constructorul, bine plătit dar în insolvență

Cuibul ”asistaților social”! Soția consilierului personal al primarului Romanescu și ex-consilierul Săvoiu, angajați la Transloc. Consilierul liberal Paraschiv, INCOMPATIBIL?!

Senatorul Cârciumaru, audiat la Parchetul Înaltei Curți în dosarul busturilor! A scăpat de acuze pentru că s-au prescris, alți funcționari publici urmăriți penal

Penitenciarul Târgu-Jiu se zgârcește la banii statului ca le cei de lumânări! Fostul preotul capelan, plătit eșalonat

Substituire de identitate pentru a-i face rău, indirect, directorului Dorin Tașcău și profesoarei Maria Cochină, de la CNTV! Reclamație dublă, la IPJ Gorj

Ciurel a activat morișca intereselor și vrea să-și propulseze omul în Consiliul de Supraveghere al CEO. Eftenoiu, liantul cercului de influență!


Arhiva
20132012
2011201020092008
2007200620052004
arhivă compactă
Prima pagină · Dezvaluiri · Reţetă infracţională de succes! Ciobanul Golu cu subvenţii de 900.000 de lei, anual, Primăria Bumbeşti-Piţic cu praful de pe tobă

Reţetă infracţională de succes! Ciobanul Golu cu subvenţii de 900.000 de lei, anual, Primăria Bumbeşti-Piţic cu praful de pe tobăDespre reţeta infracţionala prin care autorităţile de la Bumbeşti-Piţic au ajutat un personaj influent din comună să pună mâna pe câteva sute de hectare de goluri alpine pentru care primeşte subvenţii de miliarde, anual, ştiu şi procurorii anticorupţie încă de anul trecut, însă artizanii afacerii penale n-au fost chemaţi nici măcar o dată să dea explicaţii.

Primarul Michy Nioaţă, viceprimarul Viorel Săpun şi secretarul comunei Bumbeşti-Piţic, Constantin Dumitru, au conlucrat perfect în primăvara anului trecut, în interesul ciobanului „super-deştept” Petre Golu, care s-a ales cu 409 hectare de gol alpin concesionate, în urma perfectării unui adevărat algoritm infracţional prin care bugetul local a fost serios prejudiciat.

Licitaţie dubioasă

Mecanismele puse în mişcare la nivelul Primăriei Bumbeşti-Piţic şi succesiunea eliberării sau parafării unor acte, precum şi unele demersuri în justiţie, lasă să se vadă destul de clar unele aspecte cu un pronunţat iz de corupţie.
Concret, la data de 21 ianuarie 2013, Primăria Bumbeşti-Piţic a oranizat două licitaţii pentru închirierea golurilor alpine „Bălescu” şi „Zănoaga”, aflate în proprietatea comunei.
La licitaţie s-au înscris „Asociaţia crescătorilor de ovine şi bovine” din comună, reprezentată de Ion Răduleţu şi „Asociaţia Padina Bălescului”, prin Petre Golu, însoţit de avocatul Constantin Stănică.
Comisia de licitaţie, prezidată de viceprimarul comunei, Viorel Săpun, şi din care mai făcea parte, printre alţii, şi secretarul Constantin Dumitru, a stabilit că asociaţia reprezentată de Ion Răduleţu nu îndeplinea condiţiile prevăzute de lege, în sensul dobândirii personalităţii juridice, aşa că a hotărât să-i atribuie direct concesiunea golului alpin „Bălescu”, cu o suprafaţă de 140 de hectare, „Asociaţiei Padina Bălescului” a lui Petre Golu, pe o perioadă de 10 ani, preţul fiind de 21.000 de lei.


Pe aceleaşi considerente, o oră mai târziu, comisia a hotărât concesionarea, prin atribuire directă, şi a golului alpin „Zănoaga”, cu o suprafaţă de 69 de hectare, tot asociaţiei reprezentate de Golu Petre şi tot pentru 10 ani, preţul fiind de 6.900 de lei, plus construirea unei stâni în acel munte.

Invocând ilegalităţi şi abuzuri săvârşite cu ocazia desfăşurării licitaţiei, Ion Răduleţu a contestat rezultatul acesteia la Judecătoria Novaci. Practic, pe lângă alte aspecte, Răduleţu a menţionat că, de fapt, asociaţia reprezentată de el avea toată documentaţia necesară dobândirii personalităţii juridice depusă la instanţa de la Novaci, iar aceasta nu a înregistrat-o în termenul legal în Registrul Asociaţiilor şi Fundaţiilor existând suspiciuni de influenţare a unor funcţionari de la Grefa Judecătoriei Novaci de către adversarii lui Răduleţu tocmai pentru ca acesta să fie descalificat la licitaţie. Mai mult, la două zile după desfăşurarea licitaţiei, un document eliberat de aceeaşi instanţă relevă faptul că nici asociaţia lui Golu nu avea personalitate juridică, mai mult, nici măcar nu fuseseră depuse documente în acest sens. Totuşi, „Asociaţia Padina Bălescului” beneficiase de sprijinul avocatului Stănică şi la înfiinţare astfel, singurul document care certifica existenţa acesteia la data licitaţiei a fost un act constitutiv parafat de un cabinet notarial vecin cu biroul avocatului, la Tg-Jiu.

Pe bună dreptate crescătorii de animale de la Bumbeşti-Piţic se întreabă cum a fost posibil ca reprezentanţii primăriei, cei care au făcut parte din comisie, au acceptat la licitaţie şi i-au dat câştig de cauză asociaţiei reprezentată de Petre Golu în condiţiile în care aceasta practic nu exista la data respectivă, iar asociaţia lui Răduleţu, din care făceau parte mai mulţi ciobani din comună, şi care depusese întreaga documentaţie la judecătorie, aşteptând doar un simplu certificat de grefă, să fie exclusă din licitaţie?

Primăria, reprezentată de avocatul lui Golu

În procesul care a urmat, intentat de Ion Răduleţu Primăriei Bumbeşti-Piţic pentru anularea licitaţiei, instituţia a fost reprezentată (atenţie!) de către avocatul Constantin Stănică, adică tocmai cel care-l reprezentase pe Petre Golu la licitaţie. Acest lucru reiese din notele de şedinţă, dar şi din chitanţa eliberată în 22 martie 2013 de Cabinet Avocat Constantin Stănică, Primăriei Bumbeşti-Piţic, în sumă de 500 de lei, aflate la dosar.Cum a ajuns primăria să fie reprezentată în instanţă de avocatul Stănică, în lipsa unui contract încheiat între părţi şi în condiţiile în care instituţia are secretar plătit care ar fi putut s-o reprezinte în instanţă, în lipsa unui jurist angajat? Simplu. Onorariul avocatului a fost achitat de acelaşi Golu Petre, în situaţia în care din casieria primăriei nu a fost plătită această sumă.

Despre cum s-a făcut plata avocatului Stănică, viceprimarul dela Bumbeşti Piţic, Constantin Dumitru nu ştie nimic. „Nu ştiu cine a reprezentat primăria. Păi cine l-a angajat, vorbiţi cu el, eu nu ştiu cine l-a plătit”, a declarat precipitat Dumitru.
Primarul Michy Nioaţă, spune că el a angajat avocatul dar fără bani. „Nu ştiu cine l-a plătit, dar nu primăria. Nu ştiu dacă l-a plătit Golu. L-am angajat pentru că ne-a mai reprezentat şi a câştigat toate procesele şi de aia...Am avut un contract şi îl am şi în continuare la munţii pe care mă judec, dar fără bani, deci fără bani...v-am spus fără bani. Aşa a fost convenţia, deci dacă câştigă după aia mai vedem. În procesul cu Răduleţu nu am avut nici o înţelegere referitor la bani pentru avocat”, a încercat să ne convingă Nioaţă.

Cert este că avocatul Stănică nu a câştigat procesul ci Ion Răduleţu l-a pierdut, fiindcă nu a timbrat suficient acţiunea aşa că Judecătoria Novaci i-a respins-o.

Bâlbâieli în loc de explicaţii

Nici în privinţa sumelor pe care le plăteşte asociaţia lui Petre Golu pentru închirierea celor 209 hectare nu sunt prea convingătoare autorităţile locale. Deşi susţin că pentru cele 69 de hectare din „Zănoaga”, Asociaţia Padina Bălescului achită anual 6.900 de lei la bugetul local, în procesul verbal de atribuire a licitaţiei şi nici în contractul încheiat ulterior cu aceasta nu se face o menţiune specială în acest sens, ci a fost lăsat la modul general ceea ce se poate interpreta că suma este pentru întreaga perioadă. În aceste condiţii, cu doar 690 de lei pe an pe care i-ar plăti Primăriei Bumbeşti-Piţic, după cum se înţelege, şi în condiţiile în care ar beneficia de toate pachetele oferite de Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, Petre Golu ar încasa peste 150.000 de lei anual. Şpentru muntele „Bălescu” situaţia ar fi şi mai profitabilă pentru crescătorul de animale: cu doar 2.100 de lei plătiţi, anual, primăriei, ciobanul „super-deştept” poate încasa subvenţii de la APIA de peste 300.000 de lei, pe an.

Poate încasa pe bune, „pe persoană fizică”, pentru că cererea de subvenţie depusă la APIA este pe Petre Golu şi nu pe Asociaţia „Padina Bălescului”, cea căreia i-a fost adjudecată licitaţia, sau cel puţin aşa se susţine în plângerile care au ajuns ulterior pe masa procurorilor.
Viceprimarul Dumitru spune că preţul chiriei a fost stabilit ca fiind pe an, însă nu e convins de acest lucru, deşi a fost preşedinte al comisiei de licitaţie şi a semnat procesul verbal de atribuire, un document superficial care lasă loc la interpretări. „Eu ştiu că e pe an. Nu ştiu ce spun în contract şi.... E stabilit de consiliu”, afirmă viceprimarul.
Primarul Nioaţă ne-a dat o explicaţie halucinantă despre indexarea dolarului. „E contract cu suma respectivă pe an şi că de la an la an diferăăă...zi...ăăă...indexarea. Adică, cum să zic io, creşterea dolarului. Cu cât e indexarea mai mare cu atâta este...dar pe fiecare an se prevede contractul”, se chinuie să ne explice Nioaţă.    

Golu plăteşte   


La câteva luni de la închirierea acestor doi munţi, Petre Golu s-a prezentat la prietenii săi din Primăria Bumbeşti-Piţic, mai exact la primarul Nioaţă care a făcut o adresă, în data de 22 aprilie 2013, către Primăria Mălaia-Vâlcea prin care-i aduce la cunoştinţă că doreşte să concesioneze muntele Galbenu, aflat pe raza administrativă a acesteia şi îi solicita să-i comunice dacă există vreun impediment în acest sens.

Peste numai patru zile, în şedinţa Consiliului Local Bumbeşti-Piţic a fost cerut şi acordul consilierilor pentru concesionarea acelui munte, însă comuna nefiind proprietara acestuia nu s-a putut adopta o hotărâre în acest sens.

Coincidenţă sau nu de la acea şedinţă a lipsit tocmai Michy Nioaţă, dar la şedinţă a venit însuşi Golu care s-a angajat şi verbal şi în scris că este dispus să suporte toate cheltuielile, estimate de el la 32 – 33.000 de lei, pentru reconstituirea dreptului de proprietatea asupra muntelui Galbenu pentru comuna Bumbeşti-Piţic, cu condiţia ca acesta să-i fie concesionat lui, iar în cazul în care nu va reuşi acţiunea de dobândire a proprietăţii nu va avea nici o pretenţie de la primărie pentru că este conştient că aceasta nu deţine sumele necesare pentru a face acest demers.


Procesul verbal al şedinţei este semnat de secretarul Constantin Valentin Dumitru şi de „majoritatea” consilierilor, 5 din 11(!?).
Diligenţele pe mai departe le-a făcut Golu, care întâmplător descoperise în „arhiva personală” un document din 1945 care atesta faptul că golul alpin Galbenu aparţinuse Primăriei Bumbeşti Piţic.

Peste alte patru zile primarul de la Mălaia pune o rezoluţie pe adresa lui Nioaţă care i-a fost extrem de favorabilă lui Golu: „De acord cu concesionarea golului alpin Galbenu cu condiţia ca în contractul de concesiune să se specifice faptul că în cazul în care se schimbă proprietarul contractul este nul de drept”.

Din acest moment lucrurile au devenit foarte simple, iar Petre Golu s-a ales cu un nou contract încheiat, pe data de 8 mai 2013, cu Primăria Bumbeşti-Piţic, pentru alte 200 de hectate, pe 10 ani, pentru suma de 20.000 de lei.

Toate aceste aspecte au fost detaliate Instituţiei Prefectului Judeţului Gorj care, cu alte cuvinte mai elevate, i-a trimis pe ciobani la păscut.
Procurorii anticorupţie de la DNA Craiova au fost şi ei sesizaţi cu un an în urmă în legătură cu schema infracţională de la Bumbeşti-Piţic însă funcţionarii primăriei nu au fost deranjaţi, deocamdată.

Întrebat dacă el sau alţi funcţionari ai primăriei au luat şpagă de la Petre Golu, viceprimarul Săpun a răspuns că a pus punct discuţiei şi se gândeşte să-i acţioneze în judecată pe cei care-l acuză de astfel de lucruri. „Aaa...Cei care au făcut afirmaţiile astea au fost pasibili de judecată şi dacă mai insistaţi pe chestia asta o să mă gândesc mai bine la acest lucru”, a conchis Săpun.

Claudiu MateiRecomandă acest articol:
facebook twitter myspace google stumbleupon reddit digg

  24.06.2014. 00:06

Comentarii

yyy
30.07.2014. 14:30

tu veziti de studiile tale capro si lasa politica pt altii

gogu
22.07.2014. 15:29

Asta si Carcalicea sa se ia de mana , doi tepari .

pt nu conteaza
09.07.2014. 21:39

Inghiteti limba,cerceteaza si apoi improstie cu scuipat nesimtit o.

xxx
09.07.2014. 08:47

este singura comuna din gorj in care nu s-a facut absolut nimic. ce-i drept,nici nu are cine dar ce sa facem asa au ales oamenii.acolo nimeni nu face nimic.imi pare rau sa spun asta dar ar trebiu luati toti pe sus de acolo si pusi oameni pe care ii intereseaza aceasta comuna frumoasa. sper ca cineva sa faca ceva acolo pentru sa ne-a procopsit d-zeu cu tot felul de primari unul mai rau ca altul.doamne ajuta!

alin
30.06.2014. 06:12

Pt Florin Martescu si Ionel Raduletu
Stau si ma intreb de ce aveti un asa comportament murdar fata de Miki?!de ce atata ura fata de cel care l-a rugat pe Raduletu sa se impace cu Golu care i-a oferit si varianta de ai da un munte pt a paste animalele,lucru recunoscut de cel in cauza,care pe langa faptul ca a refuza nervos oferta din prea mult,, bun simt,,i-a trantit cu rautate usa biroului de-am crezut ca a si zburato din toc.Cat bine v-a facut acest Miki si din fapte cunoscute cat de protejati ati fost voi doi pe vremea cand era directorul vostru.Din respect pt un ajutor oferit nu as minti cu nerusinare prin comuna lucruri despre acest om prea bun pt unii din comuna noastra ,ba din potriva as lupta alaturi de dumnealui pt a realiza ceva pt bumbesteni,mai ales tu Florine care mai esti si consilier si asta tot datorita lui Miki care te a dus la partid si te a inscris in lupta electorala.Rai si invidiosi mai sunteti!

hahalerele
29.06.2014. 23:01

Ba Martescule, noroc cu tine si ciobanii tai ca i dadura ti si lui Pati Cretoiu serviciu de postas sa imparta ziarele cu ale voastre publicatii si l scosarati de sub perdeaua sub care se adapostea sa ia pulsul trecatorilor,nu de alta dar sa mai faca si el miscare ca i au cam crescut partile dorsale si la varsta lui e cam rusinos sa fie un intetinut.Vaz ca nu stiti nici macar cum se numeste vicele nostru,va zic eu. Sapun Viorel sa nu i uitati numele...si rugati va la divinitate sa nu va pedepseasca pt rautatea voastra ca vicele are deja pile

degeaba
25.06.2014. 09:57

era o poezie-degeaba ramuri bat in geam ca nimeni nu aude

Balboi
24.06.2014. 21:16

Da la ce va asteptati frate de la balbaitu de Michy?...asta-i in stare sa dea si pamantu de sub primarie ciobanului numai sa-l ajute in campanie!Fiecare miscare pe care o face gagauta asta este pentru a fi reales!Secretarul Dumitru e un damblagit pervers care se vinde usor iar Sapun... fraierul de serviciu!

popescu alina
24.06.2014. 19:48

V-am mai semnalat ca sunt mari nereguli in legatura cuciobanul Golu Petre din Bumbesti-Pitic dar nu s-a luat nici o masurea.Va rog sa faceti lumina in acest caz, ca a scapat totul de sub control iar Primaria, mai bine zis Primarul Neoata este complice la aceste excrocherii!

conteaza?!
24.06.2014. 13:45

Pe omul curat si bun,Dumnezeu nu-l lasa-n drum.Golu a construit o stana,adevarate conditii de trai,de depozitat lapte si branza... nu ca Raduletu care punea umbrela peste ceaunul cu lapte sa nu ploua prea mult in el *******i chipului si acesta construise o stana.Plecasi cam devreme in campanie cioban sef Martescu Florin.Priveste-ti trecutul,prezentul si decide-ti viitorul ...aveti grija si matale si dl Jitaru la ce scoateti pe gurita... ca Doamne, Doamne nu doarme...

NU CONTEAZA
24.06.2014. 12:48

Ce sa mai discutam la Bumbesti Pitic au fost numai primari incapabili sa faca ceva nu au fost facute investitii nu au fost atrase investitii de nici un fel doar plotogarii Domn primar or mai fii multe comune in Gorj fara apa potabila sunteti Jalnic printre cei mai slabi primari din tara Sunteti si echipa de 2 bani vai de capul dumneavoastra sunteti o Rusine a acestei societati

Lasă un comentariu

Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

* = câmp obligatoriu

:

: