Senatorul PSD, Toni Greblă, omul din spatele măştii - Dezvaluiri - Scandal de Gorj

Sumar articole:
Inconştienţă sau indolenţă? Amicul spaniol al unui primar din Gorj a băgat spaima într-o comună întreagă! Angajații primăriei îngrijoraţi de teama infectării cu COVID-19!

Paraschiv s-a prins în FLAGRANT: ”Sunt venite opt autobuze. Licitația va fi organizată săptămâna viitoare”(?!). Transloc va închiria autobuze, vechi de 20 de ani, de la partenerul de afaceri al directorului

La Muzeul Național Brâncuși din Târgu-Jiu nici frica nu mai păzește pepenii! Managerul, pasibil de un nou dosar penal pentru neglijență în serviciu !

Iată cine este candidatul propus de PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Gorj! Deputatul Vîlceanu l-a descris la Tv Sud!

E GATA! Burlan se pregătește să salveze CEO: a înființat un post de director, cu dedicație, pentru amicul său pesedist Tatomir!

Alee penală! Șef din Direcția de Patrimoniu Târgu-Jiu și șefii Edilitara, cercetați pentru abuz în serviciu

Răspuns halucinant al directorului Corpului de Control din MEC, la un an de la verificarea făcută la IȘJ Gorj

Noul director al Minprest are, cel puțin, un schelet în dulap! Vișan, implicat în afacerea ”Molozul”, pe când conducea firma Polaris!

Fratele administratorului public al Primăriei Novaci a construit fără autorizație?! Un stâlp de curent, în mijlocul clădirii

Corpul de Control al ministrului Educației, o săptămână în Gorj! Raport și o nouă verificare de fond

Două familii din Albeni, în carantină la domiciliu, una în autoizolare! Primarul acoperă carantinații dar le-a aprobat 10.000 de lei pentru hrană

Omul lui Weber, înlocuit cu amicul lui Leuștean! Iată cine va conduce RAR Gorj, după demiterea lui Predescu!

Inculpat pentru fals intelectual, director adjunct la Minprest! Țintește locul lui Giorgi

PSD a pierdu un primar cu trei mandate! Edilul de la Licurici, noul veterinar-șef de la Hurezani

Și mătura e PSD! Nevastă de primar, angajată femeie de serviciu la SE Turceni

”Invenția” care a omorât un om! Afacerea de 3 milioane de euro despre care președintele Directoratului CEO, Daniel Burlan, își dorește să nu afle procurorii!

Camera de Conturi Gorj demarează control la Primăria Târgu-Jiu în urma executării judecătorești a primarului Romanescu

Vezi care sunt cei mai bine plătiți lideri de sindicat din CEO! Marciuc, miliardar din tranzacții imobiliare!

Trei pretendenți, pentru funcția de șef la Cariera Lupoaia! Un CFL-ist, promovat inginer-șef Energetic

Jaf în banii publici! Sporuri și salarii ilegale, la primăriile din Gorj! TREI primari au încasat, NELEGAL, spor de dificultate și condiții vătămătoare

Doi dintr-o lovitură! Romanescu a intrat în februarie fără doi consilieri personali

Încasări de sute de mii de lei din show-uri erotice. Soții Feroiu, inculpați în dosarul ”Videochat la saloanele de înfrumusețare”, primeau banii din SUA

ȘOC! Primar PSD, acuzat că i-a făcut propuneri indecente unui consilier local: ,,Eu te-am pus la masă și tu te-ai dat la mine!”

CEO vinde curent! În curtea Carierei Roșiuța se comercializează PORTOCALE

Cadou de la șefu’ Romanescu! ,,Primăreasa” Nodea, promovată șefă la Informații în Primăria Târgu-Jiu!

Burlan, ”specialistul” în fumigene al lui Vîlceanu, la conducerea CE Oltenia! Noul președinte al Directoratului, cercetat de procurori pentru o DELAPIDARE de peste 500.000 de euro, în dosarul ”Masa caldă”

Administratorul unui salon de înfrumusețare, antreprenorul de succes al PNL din Consiliul de Supraveghere al CEO. Firmele lui Popescu, contracte de milioane cu instituții publice

Noul inspector școlar adjunct, chiulangiu pe bani publici! Profu’ de mate, acoperit de șefa Cochină

”Primărița” Nodea, conectată, prin dispoziții succesive ale lui Marcel Romanescu, la toate proiectele din care se încasează vârtos!

Dosarul ,,Videochat”, finalizat de procurori! Doi soți celebrii în Târgu-Jiu, inculpați pentru evaziune fiscală

Surprize! Scaunul lui Capotă la SJU Târgu-Jiu, disputat între Tătaru și Vienescu

Monede de aur, oseminte și tunele, depistate în urma săpăturilor de la Mănăstirea Tismana! Constructorul, bine plătit dar în insolvență

Cuibul ”asistaților social”! Soția consilierului personal al primarului Romanescu și ex-consilierul Săvoiu, angajați la Transloc. Consilierul liberal Paraschiv, INCOMPATIBIL?!

Senatorul Cârciumaru, audiat la Parchetul Înaltei Curți în dosarul busturilor! A scăpat de acuze pentru că s-au prescris, alți funcționari publici urmăriți penal

Penitenciarul Târgu-Jiu se zgârcește la banii statului ca le cei de lumânări! Fostul preotul capelan, plătit eșalonat

Substituire de identitate pentru a-i face rău, indirect, directorului Dorin Tașcău și profesoarei Maria Cochină, de la CNTV! Reclamație dublă, la IPJ Gorj

Ciurel a activat morișca intereselor și vrea să-și propulseze omul în Consiliul de Supraveghere al CEO. Eftenoiu, liantul cercului de influență!


Arhiva
20132012
2011201020092008
2007200620052004
arhivă compactă
Prima pagină · Dezvaluiri · Senatorul PSD, Toni Greblă, omul din spatele măştii

Senatorul PSD, Toni Greblă, omul din spatele măştii

Senatorul Partidului Social Democrat, Toni Mihail Greblă, odată ajuns acolo unde nici în cele mai frumoase vise nu îşi putea închipui că ar fi putut ajunge, respectiv în funcţia de preşedinte al Comisiei Juridice a Senatului, are un trecut cât se poate de controversat, datorită unor anumite manifestări de caracter şi temperament care îl împing neostoit de la spate pentru a fi tot ceea ce este în prezent.

În general, oamenii politici sunt cei care, nu prin definiţie, ci prin bun-simţ şi iubirea comunităţilor care le-a acordat votul de încredere, ar trebui să încălzească şi să aline minţile celor mulţi şi să le populeze cu o dorinţa de bunăstare şi fericire rezistentă la testele dure ale realului înghesuit, cel mai adesea şi pentru cei mai mulţi dintre noi, între mizer, lipsit de perspectivă şi insuportabil. Pentru că fentează insistent şi cu încăpăţânare de catâr astfel de aşteptări, şi uneori o face chiar fără nici cea mai mică urmă de regret sau menajamente, Greblă pare să sufere imparabil de sindromul eternei reîntoarceri a semidoctismului şi ipocriziei bine camuflate în elegantă diplomaţie.

Dacă politica s-ar face cu ideologii bine conturate şi discursuri de fier beton cu cravate bine asortate şi purtate doar atunci când delirul de putere este în floare, cu străduinţa şi convingerea neabătută că eşti cel mai bun, poate că domnia sa ar fi reuşit să insereze în mentalul colectiv o sugestie memorabilă, oricât de vulnerabilă ar fi fost la gafe, că ne este alături, nouă, muritorilor de rând, şi că greaţa şi zâmbetul sictirit de sub mustaţa îngălbenită de la atâta tutun, cu care ne-a întâmpinat până acum, a fost doar o tristă iluzie vizuală de care noi încă nu ne-am dat seama. În viziunea senatorului, situaţia sa în faţa alegătorilor se reduce la aspectul comparativ dintre dialogul unui zeu cu o turmă de boi.

Suficient de arogant, uneori rotofei ca un cartof răscopt şi adipos până la refuz, încremenit în căutarea disperată a formulei magice prin care ar putea deveni numărul 1 în PSD Gorj, Greblă zâmbeşte doar atunci când circumstanţele în care se află impun acest lucru. El nu are nimic de bun samaritean în el pentru că nu se tratează cu afecţiune decât pe sine însuşi, nimeni altcineva neputându-se bucura de acest privilegiu. De asemenea, nu îl putem socoti un om matur politic pentru că este prea infantil în narcisismul său incontrolabil şi prea exploziv când orgoliile sale sunt înţepate de presă, colegi, sau adversari de partid. Cu atât mai puţin ar putea fi un copil rebel al politicii pentru că nu a cunoscut această stare decât în forurile sale interioare, acolo unde preşedintele organizaţiei judeţene a PSD, Florin Cârciumaru, a fost „blagoslovit” cu cele mai „bune urări”.

Între agonie şi extaz politic

Senatorul a avut pe deasupra şi nenorocul să fie listat în scriptele opiniei publice la categoria dubios, iar aceste păreri, ştim bine, sunt cele care vor face în viitor diferenţa între candidaţii intraţi în competiţia electorală. Greblă, sărăcuţul de el, nu are nici cea mai redusă carismă, se dă adeseori ca mare iubitor de gorjeni, dar nu este nici pe departe un om obişnuit aşa cum îi place să se creadă. Evoluând mai tot timpul în registrul figurilor secunde şi luptându-se permanent cu categoria submediocrului, acesta nu a depăşit niciodată stadiul complexului oedipian în care încearcă să ia în stăpânire puterea tatălui social-democrat, dar pare mai tot timpul că o face.

Stresul, încrâncenarea, precum şi gândurile maliţioase sunt cele care dăunează grav sănătăţii, dar se presupune că medicul lui Greblă nu ar risca niciodată o astfel de sugestie de igienă mentală. Drept urmare, în lipsa unor elemente de bază, social-democratul de la Senat se complace probabil în a plasa cât mai abil responsabilitatea pentru umorile sale psihopatoide în cârca duşmanilor, care, chipurile, ar fi mulţi şi neobosiţi. Pozele îl arată mai mereu cu un chip livid şi inexpresiv, sub această mască de falsă identitate fiind strangulat de emoţii şi cravate neîncăpătoare pentru grumazul său de animal politic, vorba filozofului, prea bine nutrit. Nici toate trucurile de teatrologie nu îl ajută prea mult să scape de gândurile plumburii care îi tumefiază privirea şi îi înfiorează spiritul de dependenţă de putere neîngrădită.

Constant măcinat de gânduri de mărire - a sa - şi de micşorare - a celorlalţi - Greblă pare că nu ia niciodată pauză şi se află într-o permanentă efervescenţă. Invidia devenită viciu şi ura, tabiet, îi ocupă aproape tot timpul şi îi confiscă întreaga fiinţă . Neiubit de nimeni, nici măcar în ultimă instanţă de sine, Greblă e singur cu ura sa şi cu ura de sine. Între aceste graniţe îşi înscrie, ori de câte ori are ocazia, lamentaţiile interioare şi tot de aici se inspiră pentru proiectele sale, prea obsedante se pare, în care a investit narcisic prea mult pentru a le da drumul cu una cu două. Este omul care este centrat întotdeauna pe rezultat, indiferent de mijloacele care sunt folosite. Senatorul Greblă ştie însă, în adâncurile conştiinţei sale, că va veni un timp al decontării faptelor în care se va cere justificare şi pentru cel mai neînsemnat gest politic al său, iar organizaţia PSD Gorj este în aşteptarea acestui moment.

Mihai Stroia

mihai.stroia@scandaldegorj.roRecomandă acest articol:
facebook twitter myspace google stumbleupon reddit digg

  23.03.2009. 06:21

Comentarii

Un simplu cetatean
26.03.2009. 15:47

Foarte multa dreptate in acest articol...atata vreme cat coruptia este in floare peste tot, de ce ar face si dumnealui exceptie ? il compatimesc, traieste de pe o zi pe alta, isi chibzuieste fiecare banut sa ii ajunga pt a doua zi...sa ii trimita fiului la Bucuresti care este avocat la Casa Poporului...banuiesc ca acolo a intrat pe propriile-i puteri, pe cunostintele care le are, nu pe influenta si banii tatalui sau, corect ? :))

Lasă un comentariu

Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

* = câmp obligatoriu

:

: