Morişca afaceriştilor - Editorial - Scandal de Gorj

Sumar articole:
Inconştienţă sau indolenţă? Amicul spaniol al unui primar din Gorj a băgat spaima într-o comună întreagă! Angajații primăriei îngrijoraţi de teama infectării cu COVID-19!

Paraschiv s-a prins în FLAGRANT: ”Sunt venite opt autobuze. Licitația va fi organizată săptămâna viitoare”(?!). Transloc va închiria autobuze, vechi de 20 de ani, de la partenerul de afaceri al directorului

La Muzeul Național Brâncuși din Târgu-Jiu nici frica nu mai păzește pepenii! Managerul, pasibil de un nou dosar penal pentru neglijență în serviciu !

Iată cine este candidatul propus de PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Gorj! Deputatul Vîlceanu l-a descris la Tv Sud!

E GATA! Burlan se pregătește să salveze CEO: a înființat un post de director, cu dedicație, pentru amicul său pesedist Tatomir!

Alee penală! Șef din Direcția de Patrimoniu Târgu-Jiu și șefii Edilitara, cercetați pentru abuz în serviciu

Răspuns halucinant al directorului Corpului de Control din MEC, la un an de la verificarea făcută la IȘJ Gorj

Noul director al Minprest are, cel puțin, un schelet în dulap! Vișan, implicat în afacerea ”Molozul”, pe când conducea firma Polaris!

Fratele administratorului public al Primăriei Novaci a construit fără autorizație?! Un stâlp de curent, în mijlocul clădirii

Corpul de Control al ministrului Educației, o săptămână în Gorj! Raport și o nouă verificare de fond

Două familii din Albeni, în carantină la domiciliu, una în autoizolare! Primarul acoperă carantinații dar le-a aprobat 10.000 de lei pentru hrană

Omul lui Weber, înlocuit cu amicul lui Leuștean! Iată cine va conduce RAR Gorj, după demiterea lui Predescu!

Inculpat pentru fals intelectual, director adjunct la Minprest! Țintește locul lui Giorgi

PSD a pierdu un primar cu trei mandate! Edilul de la Licurici, noul veterinar-șef de la Hurezani

Și mătura e PSD! Nevastă de primar, angajată femeie de serviciu la SE Turceni

”Invenția” care a omorât un om! Afacerea de 3 milioane de euro despre care președintele Directoratului CEO, Daniel Burlan, își dorește să nu afle procurorii!

Camera de Conturi Gorj demarează control la Primăria Târgu-Jiu în urma executării judecătorești a primarului Romanescu

Vezi care sunt cei mai bine plătiți lideri de sindicat din CEO! Marciuc, miliardar din tranzacții imobiliare!

Trei pretendenți, pentru funcția de șef la Cariera Lupoaia! Un CFL-ist, promovat inginer-șef Energetic

Jaf în banii publici! Sporuri și salarii ilegale, la primăriile din Gorj! TREI primari au încasat, NELEGAL, spor de dificultate și condiții vătămătoare

Doi dintr-o lovitură! Romanescu a intrat în februarie fără doi consilieri personali

Încasări de sute de mii de lei din show-uri erotice. Soții Feroiu, inculpați în dosarul ”Videochat la saloanele de înfrumusețare”, primeau banii din SUA

ȘOC! Primar PSD, acuzat că i-a făcut propuneri indecente unui consilier local: ,,Eu te-am pus la masă și tu te-ai dat la mine!”

CEO vinde curent! În curtea Carierei Roșiuța se comercializează PORTOCALE

Cadou de la șefu’ Romanescu! ,,Primăreasa” Nodea, promovată șefă la Informații în Primăria Târgu-Jiu!

Burlan, ”specialistul” în fumigene al lui Vîlceanu, la conducerea CE Oltenia! Noul președinte al Directoratului, cercetat de procurori pentru o DELAPIDARE de peste 500.000 de euro, în dosarul ”Masa caldă”

Administratorul unui salon de înfrumusețare, antreprenorul de succes al PNL din Consiliul de Supraveghere al CEO. Firmele lui Popescu, contracte de milioane cu instituții publice

Noul inspector școlar adjunct, chiulangiu pe bani publici! Profu’ de mate, acoperit de șefa Cochină

”Primărița” Nodea, conectată, prin dispoziții succesive ale lui Marcel Romanescu, la toate proiectele din care se încasează vârtos!

Dosarul ,,Videochat”, finalizat de procurori! Doi soți celebrii în Târgu-Jiu, inculpați pentru evaziune fiscală

Surprize! Scaunul lui Capotă la SJU Târgu-Jiu, disputat între Tătaru și Vienescu

Monede de aur, oseminte și tunele, depistate în urma săpăturilor de la Mănăstirea Tismana! Constructorul, bine plătit dar în insolvență

Cuibul ”asistaților social”! Soția consilierului personal al primarului Romanescu și ex-consilierul Săvoiu, angajați la Transloc. Consilierul liberal Paraschiv, INCOMPATIBIL?!

Senatorul Cârciumaru, audiat la Parchetul Înaltei Curți în dosarul busturilor! A scăpat de acuze pentru că s-au prescris, alți funcționari publici urmăriți penal

Penitenciarul Târgu-Jiu se zgârcește la banii statului ca le cei de lumânări! Fostul preotul capelan, plătit eșalonat

Substituire de identitate pentru a-i face rău, indirect, directorului Dorin Tașcău și profesoarei Maria Cochină, de la CNTV! Reclamație dublă, la IPJ Gorj

Ciurel a activat morișca intereselor și vrea să-și propulseze omul în Consiliul de Supraveghere al CEO. Eftenoiu, liantul cercului de influență!


Arhiva
20132012
2011201020092008
2007200620052004
arhivă compactă
Prima pagină · Editorial · Morişca afaceriştilor

Morişca afaceriştilor

Claudiu MateiNumele lui Emil Roman mi-a fost, spre ruşinea mea de ziarist cu şatete vechi, total necunoscut până zilele trecute când lângă maşinuţa mea umilă a parcat un Audi ultimul răcnet, roşu ca focul, şi din el a coborât un individ cu o privire dispreţuitoare,vădit deranjat că îi ocupasem, preţ de 5 minute, locul din faţa unui sediu de societate aflat într-o fundătură prin zona Lido.Uitându-te la încăperea deasupra căreia atârna o firmă simplă care anunţa că acolo se află reşedinţa Romtad n-ai fi ghicit niciodată că în interior se învârt contracte de zeci de miliarde, bani proveniţi în majoritate de la Compania Naţională de Investiţii. Mânat de curiozitate am făcut ceva săpături jurnalistice şi am aflat destul de uşor cine e individul cu bolidul roşu şi care-i povestea lui, poveste care nu se deosebeşte cu nimic de a altor oameni de afaceri gorjeni – a pornit la drum în lumea afacerilor cu capital puţin dar cu mult tupeu şi „pile” pe măsură. Prin târg se aude că în spatele succesului lui Roman stă nu numai Nicolae Isar, omul cu relaţii la CNI, ci chiar parlamentarul Toni Greblă, preşedintele Comisiei Juridice din Senat, care îşi ia tainul din milioanele de lei primite din contractele pe care Romtad le încheie. Lucru deloc de mirare având în vedere că ai nevoie de un sprijin important pentru a înghiţi aşa rapid şi pe nemestecate sume enorme din banul public.

Deşi Greblă e personaj de nădejde în această afacere Romtad nu stă departe nici de PD-L, lucru demonstrat chiar de sigla portocalie a firmei şi nu numai. Vechiul proverb care spune că „între două nu te plouă dar nici bine nu-ţi merge” pare să nu se aplice în acest caz, dovadă fiind conturile grase ale firmei şi traiul extravagant al patronului Emil Roman. Pentru că într-un astfel de angrenaj piesele nu pot fi decât de solide, un alt „greu” al judeţului face şi el parte din mecanism. Nicolae Sarcină execută, prin Grimex, subansamblele necesare construirii sălilor de sport de care se ocupă Romtad. În morişca afacerilor din municipiu apar mereu vreo 4-5 nume de jmecheri.

Dar s-o luăm din aproape în aproape. Roman a cumpărat în urmă cu un an pizzeria Perugia de la un alt abonat la bani publici, Mischie, patronul firmei Duelmis Prest, partener de afaceri cu alt aşa zis afacerist, Sorin Băluţă, de la Byons, acuzat de către unele persoane ca fiind un ţepar notoriu. Despre Băluţă au apărut unele informaţii că nu şi-a plătit nici măcar oamenii care au muncit la firma sa la sala de sport de la Bustuchin, lucrare luată tot de la CNI. În rest, acest Băluţă prestează în subantrepriză de la alt abonat la bani publici de la ANL, Păsărin cu a sa firmă Solaris. Şi dacă mai continui o să enumăr jumătate din afaceriştii de carton ai oraşului. Pe unii dintre ei i-a mai adus criza cu picioarele pe pământ pe alţii încercăm să-i aducem noi. Dar despre ţepari şi şmenuri lor, ale celor enumeraţi mai sus, mai vorbim...

Claudiu MateiRecomandă acest articol:
facebook twitter myspace google stumbleupon reddit digg

  15.07.2010. 05:26

Comentarii

bebe
16.07.2010. 17:22

adaugati la lista si pe gainarul anutu lupulescu cel care pe unde trece da tepe precum cea de la craiova de unde a luat pulpe de pui de doua miliarde si le a platit cu fila cec falsa .

Lasă un comentariu

Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

* = câmp obligatoriu

:

: