SNLO - anchetată pentru afacerile cu crâşma ”lu’ Coşbuc” - Dezvaluiri - Scandal de Gorj

Sumar articole:
Inconştienţă sau indolenţă? Amicul spaniol al unui primar din Gorj a băgat spaima într-o comună întreagă! Angajații primăriei îngrijoraţi de teama infectării cu COVID-19!

Paraschiv s-a prins în FLAGRANT: ”Sunt venite opt autobuze. Licitația va fi organizată săptămâna viitoare”(?!). Transloc va închiria autobuze, vechi de 20 de ani, de la partenerul de afaceri al directorului

La Muzeul Național Brâncuși din Târgu-Jiu nici frica nu mai păzește pepenii! Managerul, pasibil de un nou dosar penal pentru neglijență în serviciu !

Iată cine este candidatul propus de PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Gorj! Deputatul Vîlceanu l-a descris la Tv Sud!

E GATA! Burlan se pregătește să salveze CEO: a înființat un post de director, cu dedicație, pentru amicul său pesedist Tatomir!

Alee penală! Șef din Direcția de Patrimoniu Târgu-Jiu și șefii Edilitara, cercetați pentru abuz în serviciu

Răspuns halucinant al directorului Corpului de Control din MEC, la un an de la verificarea făcută la IȘJ Gorj

Noul director al Minprest are, cel puțin, un schelet în dulap! Vișan, implicat în afacerea ”Molozul”, pe când conducea firma Polaris!

Fratele administratorului public al Primăriei Novaci a construit fără autorizație?! Un stâlp de curent, în mijlocul clădirii

Corpul de Control al ministrului Educației, o săptămână în Gorj! Raport și o nouă verificare de fond

Două familii din Albeni, în carantină la domiciliu, una în autoizolare! Primarul acoperă carantinații dar le-a aprobat 10.000 de lei pentru hrană

Omul lui Weber, înlocuit cu amicul lui Leuștean! Iată cine va conduce RAR Gorj, după demiterea lui Predescu!

Inculpat pentru fals intelectual, director adjunct la Minprest! Țintește locul lui Giorgi

PSD a pierdu un primar cu trei mandate! Edilul de la Licurici, noul veterinar-șef de la Hurezani

Și mătura e PSD! Nevastă de primar, angajată femeie de serviciu la SE Turceni

”Invenția” care a omorât un om! Afacerea de 3 milioane de euro despre care președintele Directoratului CEO, Daniel Burlan, își dorește să nu afle procurorii!

Camera de Conturi Gorj demarează control la Primăria Târgu-Jiu în urma executării judecătorești a primarului Romanescu

Vezi care sunt cei mai bine plătiți lideri de sindicat din CEO! Marciuc, miliardar din tranzacții imobiliare!

Trei pretendenți, pentru funcția de șef la Cariera Lupoaia! Un CFL-ist, promovat inginer-șef Energetic

Jaf în banii publici! Sporuri și salarii ilegale, la primăriile din Gorj! TREI primari au încasat, NELEGAL, spor de dificultate și condiții vătămătoare

Doi dintr-o lovitură! Romanescu a intrat în februarie fără doi consilieri personali

Încasări de sute de mii de lei din show-uri erotice. Soții Feroiu, inculpați în dosarul ”Videochat la saloanele de înfrumusețare”, primeau banii din SUA

ȘOC! Primar PSD, acuzat că i-a făcut propuneri indecente unui consilier local: ,,Eu te-am pus la masă și tu te-ai dat la mine!”

CEO vinde curent! În curtea Carierei Roșiuța se comercializează PORTOCALE

Cadou de la șefu’ Romanescu! ,,Primăreasa” Nodea, promovată șefă la Informații în Primăria Târgu-Jiu!

Burlan, ”specialistul” în fumigene al lui Vîlceanu, la conducerea CE Oltenia! Noul președinte al Directoratului, cercetat de procurori pentru o DELAPIDARE de peste 500.000 de euro, în dosarul ”Masa caldă”

Administratorul unui salon de înfrumusețare, antreprenorul de succes al PNL din Consiliul de Supraveghere al CEO. Firmele lui Popescu, contracte de milioane cu instituții publice

Noul inspector școlar adjunct, chiulangiu pe bani publici! Profu’ de mate, acoperit de șefa Cochină

”Primărița” Nodea, conectată, prin dispoziții succesive ale lui Marcel Romanescu, la toate proiectele din care se încasează vârtos!

Dosarul ,,Videochat”, finalizat de procurori! Doi soți celebrii în Târgu-Jiu, inculpați pentru evaziune fiscală

Surprize! Scaunul lui Capotă la SJU Târgu-Jiu, disputat între Tătaru și Vienescu

Monede de aur, oseminte și tunele, depistate în urma săpăturilor de la Mănăstirea Tismana! Constructorul, bine plătit dar în insolvență

Cuibul ”asistaților social”! Soția consilierului personal al primarului Romanescu și ex-consilierul Săvoiu, angajați la Transloc. Consilierul liberal Paraschiv, INCOMPATIBIL?!

Senatorul Cârciumaru, audiat la Parchetul Înaltei Curți în dosarul busturilor! A scăpat de acuze pentru că s-au prescris, alți funcționari publici urmăriți penal

Penitenciarul Târgu-Jiu se zgârcește la banii statului ca le cei de lumânări! Fostul preotul capelan, plătit eșalonat

Substituire de identitate pentru a-i face rău, indirect, directorului Dorin Tașcău și profesoarei Maria Cochină, de la CNTV! Reclamație dublă, la IPJ Gorj

Ciurel a activat morișca intereselor și vrea să-și propulseze omul în Consiliul de Supraveghere al CEO. Eftenoiu, liantul cercului de influență!


Arhiva
20132012
2011201020092008
2007200620052004
arhivă compactă
Prima pagină · Dezvaluiri · SNLO - anchetată pentru afacerile cu crâşma ”lu’ Coşbuc”

SNLO - anchetată pentru afacerile cu crâşma ”lu’ Coşbuc”

SNLO - anchetată pentru afacerile cu crâşma ”lu’ Coşbuc”După scandalul declanşat nu de mult de media, referitor la falimentul fostei ICM şi evitarea în ultimul moment a cadorisirii unei firme de apartament din Craiova cu ditamai mastodontul SNLO, un alt scandal în care este implicată compania minieră şi directorul ei general se prefigurează la orizont. De această, subiectul principal al organelor de control va fi licitaţiile trucate, prin care, Eugen Davidoiu, directorul general al SNLO, a atribuit în mod direct contracte dubioase, bani grei din bugetul industriei miniere ducându-se în conturile unor firme de apartament.

Deşi înglodată în datorii, SNLO îşi permite să arunce în contul unei firme, chipurile pentru ”servicii de transport”, aproape două miliarde de lei vechi în doar cinci luni de zile. Doar că SRL-ul căruia i-a fost atribuit contractul are ca obiect de activitate “restaurante” şi chiar deţine o… cârciumă în Băleşti!

Daniel Dumitriu
daniel.dumitriu @scandaldegorj.ro

O privire mai atentă asupra licitaţiilor din ograda lui Davidoiu scoate în relief aspecte penale grosolane. Daca e să ne referim doar la cele pentru închirierea vehiculelor de transport marfă cu şofer şi se observă cel puţin o societate abonată la contracte, pentru aceste servicii, încredinţate direct.

Ultimul contract încheiat de SNLO, ca societate contractantă, cu SC Fântâna lui Coşbuc SRL ca ”presator servicii” este încheiat în urma unei negocieri directe, fără publicarea vreunui anunţ de participare, în contradicţie evidentă cu legea achiziţiilor publice. El a fost atribuit în urmă cu trei luni, mai exact în data de 28 mai a.c. şi a băgat în conturile SRL-ului peste 620 de milioane de lei vechi. Aşa zisa negociere directă a economisit la bugetul companiei miniere fabuloasa sumă de 8 RON, lucru care denotă faptul că reprezentanţii SNLO au negociat extrem de “dur” cu cei ai firmei prestatoare.

Acesta este ultimul contract încheiat de către SNLO cu SC Fântâna lui Coşbuc în ultimele cinci luni, primul fiind datat 10 ianuarie iar al doilea 1 aprilie. Şi aceste două contracte au fost atribuite tot prin încredinţare directă şi tot pentru închirierea vehiculelor de transport marfă cu şofer, valoarea lor fiind de 662.000, respectiv 578.000 de lei. Bineînţeles că negocierile au fost la fel de “dure”, astfel încât SNLO a economisit de fiecare dată zero lei.

SNLO - anchetată pentru afacerile cu crâşma ”lu’ Coşbuc”Un alt fapt demn de remarcat este acela că SNLO a atribuit acest contract, care se referă la servicii de transport marfă unui SRL care are, ca obiect de activitate, un cu totul alt domeniu de activitate şi anume “restaurante”. Societatea Fântâna lui Coşbuc deţine în localitatea Tălpăşeşti-Băleşti vestita cârciumă cu acelaşi nume ca şi al firmei care o administrează, iar conform ultimului bilanţ aflat pe site-ul Ministerului Economiei şi Finanţelor, aceasta a avut o cifră de afaceri de peste 10 milioane de lei. Greu de crezut că un restaurant poate face o cifră de afaceri de peste o 100 de miliarde de lei vechi din vânzarea de mici şi ciorbă de burtă şi un profit de numai 30 de mii de RON (!).

Parchetul cercetează afacerile SNLO cu crâşma de la Tălpăşeşti

Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu s-a autosesizat şi a deschis o anchetă în acest caz, Eugen Davidoiu fiind suspectat de către procurori de posibila comitere a infracţiunii de abuz în serviciu.

Dosarul va fi instrumentat de către poliţişti, procurorii neavând posibilitatea legală de a aduna probe înainte ca lucrătorii Serviciului de Investigare a Fraudelor să facă ei acest lucru. Structura respectivă din cadrul IPJ Gorj nu s-a remarcat însă în ultimul an prin anchete deosebite, singurele „descoperiri” ale poliţiştilor fiind două autosesizări cu privire la modul în care au fost atribuite contracte la Complexul Energetic Rovinari. Dosarele respective au fost deschise tot prin autosesizare, anchetele fiind preluate, între timp, de Direcţia Naţională Anticorupţie.Recomandă acest articol:
facebook twitter myspace google stumbleupon reddit digg

  12.08.2008. 13:54

Comentarii

Simona FICA
13.08.2008. 19:09

??? .... Daniel Dumitriu ....???

Ortacul1
13.08.2008. 15:27

Cata dreptate poti sa ai energeticianule!
Dar nu ti-o da nimeni

energeticianul1
12.08.2008. 21:04

Unde esti tu Tepes Doamne ?
Stim cum ne-a pacalit basescu in 2004 cu tepele din Piata Victoriei.Lupta lui din 2005 s-a transformat in lupta impotriva anticoruptiei.Instantaneu s-a integrat in sistemul ticalosit ca sef.Iata de ce nu face nimic justitia in Romania.
Jaful din SNLO si complexurile energetice il stim bine cei care lucram acolo.Ce e de facut?
In nici un caz daca ne plangem de mila nu se intampla nimic.Sa schimbam esalonul 1 si 2 din sindicate si stam de vorba.Concubinajul pagubos intre sindicate si administratie ne goleste buzunarele.Sistemul mafiot nu va fi dezactivat insa mai putem face totusi ceva.Bratele caracatitei trebuie taiate chiar daca se regenereaza.
Nu trebuie ca vectorii coruptiei sa prinda radacini.La alegeri sa dispara PNL cu clica de sefi din esalonul 1,2 si 3 pe energie si minerit .
Pina se refac legaturile mafiote se castiga timp.Nici PD nu e o solutie pentru ca a dovedit apetitul pentru hotie.
Unul din tentacule e sindicatul.Chiar toti sintem timpiti si nu ne dam seama ca unii ca Scradean Pisc,Condescu ,Temelescu si clica trebuie sa dispara din conducere?
NOROC BUN - cum zice luceafarul lignitului

Lasă un comentariu

Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

* = câmp obligatoriu

:

: