SPITALUL “LAGĂR” TG-JIU - Dezvaluiri - Scandal de Gorj

Sumar articole:
Inconştienţă sau indolenţă? Amicul spaniol al unui primar din Gorj a băgat spaima într-o comună întreagă! Angajații primăriei îngrijoraţi de teama infectării cu COVID-19!

Paraschiv s-a prins în FLAGRANT: ”Sunt venite opt autobuze. Licitația va fi organizată săptămâna viitoare”(?!). Transloc va închiria autobuze, vechi de 20 de ani, de la partenerul de afaceri al directorului

La Muzeul Național Brâncuși din Târgu-Jiu nici frica nu mai păzește pepenii! Managerul, pasibil de un nou dosar penal pentru neglijență în serviciu !

Iată cine este candidatul propus de PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Gorj! Deputatul Vîlceanu l-a descris la Tv Sud!

E GATA! Burlan se pregătește să salveze CEO: a înființat un post de director, cu dedicație, pentru amicul său pesedist Tatomir!

Alee penală! Șef din Direcția de Patrimoniu Târgu-Jiu și șefii Edilitara, cercetați pentru abuz în serviciu

Răspuns halucinant al directorului Corpului de Control din MEC, la un an de la verificarea făcută la IȘJ Gorj

Noul director al Minprest are, cel puțin, un schelet în dulap! Vișan, implicat în afacerea ”Molozul”, pe când conducea firma Polaris!

Fratele administratorului public al Primăriei Novaci a construit fără autorizație?! Un stâlp de curent, în mijlocul clădirii

Corpul de Control al ministrului Educației, o săptămână în Gorj! Raport și o nouă verificare de fond

Două familii din Albeni, în carantină la domiciliu, una în autoizolare! Primarul acoperă carantinații dar le-a aprobat 10.000 de lei pentru hrană

Omul lui Weber, înlocuit cu amicul lui Leuștean! Iată cine va conduce RAR Gorj, după demiterea lui Predescu!

Inculpat pentru fals intelectual, director adjunct la Minprest! Țintește locul lui Giorgi

PSD a pierdu un primar cu trei mandate! Edilul de la Licurici, noul veterinar-șef de la Hurezani

Și mătura e PSD! Nevastă de primar, angajată femeie de serviciu la SE Turceni

”Invenția” care a omorât un om! Afacerea de 3 milioane de euro despre care președintele Directoratului CEO, Daniel Burlan, își dorește să nu afle procurorii!

Camera de Conturi Gorj demarează control la Primăria Târgu-Jiu în urma executării judecătorești a primarului Romanescu

Vezi care sunt cei mai bine plătiți lideri de sindicat din CEO! Marciuc, miliardar din tranzacții imobiliare!

Trei pretendenți, pentru funcția de șef la Cariera Lupoaia! Un CFL-ist, promovat inginer-șef Energetic

Jaf în banii publici! Sporuri și salarii ilegale, la primăriile din Gorj! TREI primari au încasat, NELEGAL, spor de dificultate și condiții vătămătoare

Doi dintr-o lovitură! Romanescu a intrat în februarie fără doi consilieri personali

Încasări de sute de mii de lei din show-uri erotice. Soții Feroiu, inculpați în dosarul ”Videochat la saloanele de înfrumusețare”, primeau banii din SUA

ȘOC! Primar PSD, acuzat că i-a făcut propuneri indecente unui consilier local: ,,Eu te-am pus la masă și tu te-ai dat la mine!”

CEO vinde curent! În curtea Carierei Roșiuța se comercializează PORTOCALE

Cadou de la șefu’ Romanescu! ,,Primăreasa” Nodea, promovată șefă la Informații în Primăria Târgu-Jiu!

Burlan, ”specialistul” în fumigene al lui Vîlceanu, la conducerea CE Oltenia! Noul președinte al Directoratului, cercetat de procurori pentru o DELAPIDARE de peste 500.000 de euro, în dosarul ”Masa caldă”

Administratorul unui salon de înfrumusețare, antreprenorul de succes al PNL din Consiliul de Supraveghere al CEO. Firmele lui Popescu, contracte de milioane cu instituții publice

Noul inspector școlar adjunct, chiulangiu pe bani publici! Profu’ de mate, acoperit de șefa Cochină

”Primărița” Nodea, conectată, prin dispoziții succesive ale lui Marcel Romanescu, la toate proiectele din care se încasează vârtos!

Dosarul ,,Videochat”, finalizat de procurori! Doi soți celebrii în Târgu-Jiu, inculpați pentru evaziune fiscală

Surprize! Scaunul lui Capotă la SJU Târgu-Jiu, disputat între Tătaru și Vienescu

Monede de aur, oseminte și tunele, depistate în urma săpăturilor de la Mănăstirea Tismana! Constructorul, bine plătit dar în insolvență

Cuibul ”asistaților social”! Soția consilierului personal al primarului Romanescu și ex-consilierul Săvoiu, angajați la Transloc. Consilierul liberal Paraschiv, INCOMPATIBIL?!

Senatorul Cârciumaru, audiat la Parchetul Înaltei Curți în dosarul busturilor! A scăpat de acuze pentru că s-au prescris, alți funcționari publici urmăriți penal

Penitenciarul Târgu-Jiu se zgârcește la banii statului ca le cei de lumânări! Fostul preotul capelan, plătit eșalonat

Substituire de identitate pentru a-i face rău, indirect, directorului Dorin Tașcău și profesoarei Maria Cochină, de la CNTV! Reclamație dublă, la IPJ Gorj

Ciurel a activat morișca intereselor și vrea să-și propulseze omul în Consiliul de Supraveghere al CEO. Eftenoiu, liantul cercului de influență!


Arhiva
20132012
2011201020092008
2007200620052004
arhivă compactă
Prima pagină · Dezvaluiri · SPITALUL “LAGĂR” TG-JIU

SPITALUL “LAGĂR” TG-JIU

Scandalurile repetate în care au fost protagoniste cadrele medicale ale Spitalului de Urgenţă Târgu-Jiu, dar şi modul defectuos în care este administrat acesta a adus în pragul saturaţiei o parte din personalul unităţii medicale care, într-o scrisoare deschisă adresată redacţiei, înfierează practicile unora dintre colegi şi dă vina pe managerul şef şi soţia acestuia pentru modul inadecvat în care se săvârşeşte actul medical.

Scrisoarea dezvăluie o realitate urâtă prezentă zi de zi într-o unitate medicală mai bolnavă decât chiar pacienţii pe care-i tratează.

Spitalul de Urgenţă Tg-Jiu este spitalul în care mor femeile la naştere, se încurcă copii după ce au fost născuţi, dar, şi pleacă acasă băieţi, deşi s-au născut fete.

Este spitalul în care serviciul de urgenţă pe tot judeţul Gorj este asigurat numai de doi medici, care lucrează non-stop. Una dintre doctoriţele de la urgenţă, dacă mai continuă să lucreze în ritmul acesta va împuţina populaţia Gorjului aşa cum nu o poate face o molimă.

Ultima victimă, o fată de 24 de ani, decedată în urma unei injecţii în spate administrată de această doctoriţă. Aceasta a transformat serviciul de urgenţă în spital propriu, unde tratează bolnavii numai cu perfuzii (pentru că sunt mai bine plătite) pacienţi care vin de nevoie la Spitalul de pe str.Tudor Vladimirescu, unde patronează şi soţia managerului şef al Spitalului Tg-Jiu, d-na Victoria, peste secţia de fizioterapie.

Aici găseşti toate uşile încuiate, practic bolnavii nu pot să ajungă în nici o secţie este un film de groază: oameni cu vederea slăbită nu pot să ajungă în secţia de oftalmologie de la etaj, bătrâni care gâfâie (cardiaci) şi care nu pot ajunge la secţia de interne şi de geriatrie de la etaj, dar şi bolnavii internaţi care trebuie să facă radiografii şi care pentru a ajunge la raze trec prin curtea interioară prin vânt şi ploaie.

Găleţile cu mâncare pentru bolnavi (mai rău decât pentru animale) ajung în secţie, tot prin curtea interioară.

Toate acestea se întâmplă doar pentru că d-na dr.Victoria Mergea a încuiat toate uşile de acces în secţia de fizioterapie şi umblă cu legătura de chei la brâu, deschizând doar cui doreşte ea, punând personalul secţiei să stea de pază ca nu cumva să rămână vreo uşă deschisă. Nici personalul spitalului nu are acces pe uşi. Nici urgenţele din spital la Reanimare nu pot trece fără aprobare ziua iar noaptea prin curte printre haitele de câini de la gunoaie. Ea îşi păstrează secţia curată şi pentru aceasta îi cere fiecărui bolnav la internare 30.000 de lei si îi trece într-un registru de încasări şi toate astea

pentru că dl. manager de spital, de altfel soţul dumneaei, nu îi dă bani pentru curăţenia din secţie. Face economie.

Acelaşi regim îl are şi secţia soţului ei, din celălalt corp al clădirii .Deşi nu se fac decât puţine operaţii şi acelea banale, există două secţii de chirurgie, cu două linii de gardă, cu doi şefi de secţie, cu două asistente şefe, deci totul la dublu numai pentru că o mână de chirurgi nu se înţeleg între ei.

Tot acolo,mai există şi o secţie de urologie cu trei chirurgi care n-au făcut nici o operaţie pe an de ani de zile ! Dar, nu contează, pentru că lagărul de la Tg-Jiu este condus de un bun chirurg care nu mai operează, dar are salariul de manager de 140.000.000 lei pe lună, de două ori cât şeful statului! Urgenţele de cardiologie care sunt şi cele mai grave, cele de

neurologie, intoxicaţiile ce vin cu salvarea, tot aici vin, la spitalul de pe Tudor Vladimirescu, dar sunt trimise, dacă mai trăiesc, la spitalul “700 ‘’, cealaltă clădire a spitalului judeţean, în partea cealaltă a oraşului, unde sunt secţiile de profil. Acolo secţia de neurologie este înghesuită cu maternitatea şi ginecologia. La neurologie sunt câte doi bolnavi paralizaţi în pat, plus aparţinătorii care au grijă de ei; nu mai este aer de respirat.

La secţia de ginecologie sunt de fapt tot două secţii, ca şi la chirurgie, pe două etaje, deşi numărul de naşteri este foarte mic. Trebuie spus că din construcţia spitalului, aici sunt sălile de operaţii care stau goale.

Dacă , dracul ştie cum funcţionează spitalul Tg-Jiu, în ambulatoriul de spital, nici dracul nu mai ştie cum este!

Aici într-o mizerie de nedescris, într-o înghesuială în care mişună hoţii de buzunare, funcţionează amestecat doar unele cabinete, pentru că altele au fost mutate la secţiile spitalului. Medicii sunt de-a valma, cei titulari din ambulatoriu sunt în spital, cei din spital sunt în ambulatoriu, după un program aiurea: unii nu vin deloc din spital în policlinică, alţii vin cu ziua, ca la sapă, alţii vin numai dimineaţa, alţii vin cu luna şi stau în policlinică mai mult decât la postul de bază, astfel încât după masă nu este nimeni la cabinete.

Bolnavii sunt total dezorientaţi, nu mai ştiu ce medic să caute şi unde să-l găsească pentru a-şi continua tratamentele. La parter, de fapt nu mai este policlinică, pentru că s-au adus aparate de radiologie, la etajul doi este dializa, aşa că la mijloc, la etajul unu, sunt înghesuite pe un culoar câteva cabinete jegoase. Dacă ai nevoie de medicina muncii te duci peste stradă la cabinetul privat al cărui medic la 70 de ani are contract şi cu spitalul!

Dacă ai nevoie de ecograf, tot peste stradă la cabinetul soţului radioloagei şefe care are parterul policlinicii. Şi haosul continuă...

Sunt medici care nu au realizat în policlinică numărul de consultaţii cu casa de asigurări, dar la cabinetul de acasă au un contract tot cu casa de asigurări realizat prin hârtii cu mult mai mare decât al spitalului şi încasează bani buni din mişcarea hârtiilor.

Farmacia spitalului este goală, seringile sunt proaste, ace groase de perfuzii nu sunt, materialele sanitare sunt insuficiente, bolnavii umblă în pijamale pe stradă după mâncare şi la farmacii, ţigăncile umblă cu baloturile de haine vechi şi pantofi prin spitale...

Toate aceste aspecte sunt cunoscute, au apărut în presa locală şi naţională, sunt cercetări în curs la organele în drept, dar situaţia continuă neschimbată.

Să fie oare un model de distrugere a banului public, de batjocură a oamenilor, sau legea unei familii dictatoriale, sau ce să fie?

Scrisoare deschisă a personalului Spitalului Judeţean de Urgenţă Tg-JiuRecomandă acest articol:
facebook twitter myspace google stumbleupon reddit digg

  06.03.2009. 09:29

Comentarii

CITIZEN
18.08.2011. 15:28

NU TREBUIE GENERALIZAT. PACAT DE OAMENI CARE ISI FAC TREABA SUNT SI DE AIA GARANTAT.

ccccccccc
09.04.2011. 14:44

hhhhhhh

byrev
19.03.2011. 22:59

Stiati ca se accepta si spaga in rate ? Fapt recunoscut de un pacient fatza de o cumnata a mea care s-a operat in aceasta primavara de apendicita. Desigur si cumnata a pulsat cu 5 milioane din start: Doctor, Anestezist, Asistente ... un spital nenorocit.

egilcescu
29.10.2010. 19:55

Aşa că, dragii mei cititori, prezentaţi-vă la medic în vremuri călduţe, îmbolnăviţi-vă pe timp de vară, că toamna, iarna, aveţi şansa să primiţi un diagnostic nesigur, sau deloc, în sistemul de stat, dar, cu siguranţă, veţi fi chemaţi în particular, pentru un altfel de tratament. Şi întreb: cu asigurarea noastră, cum rămâne?

eu
15.10.2010. 17:06

Daca s-ar aloca bani suficienti s-ar achizitiona ce trebuie pentru spitale. Nu stiu doctorii cum reactioneaza nimeni la medicamente. Eu sunt alergica la banalul algocalmin, de la care era sa mor. Si cum la noi se iau pilule fara reteta foarte usor , sunt multi care se cred destepti sa se trateze si critica medicii.

epure maria bianca
31.01.2010. 14:47

putem face practica in acest spital ??? raspuns la adress de email : yo_pink42@yahoo.com

ioan
07.12.2009. 22:48

acolo nu este nimic de vazut sa va duceti in spitalul de la pasarela sa vedeti acolo ce este in ce conditi stau bolnavi de la boli infectiose sau in sectia de neurologie la spitalul 700

daniela
12.03.2009. 10:20

RUŞINE! MEDICI ŞI ASISTENTE...DE DOI BANI CRIMINALI ÎN HALATE ALBE...

pompadur
07.03.2009. 12:11

EXCEPTIONAL!!! Sunt sigur ca ati colaborat cu cineva din "interior", dar e permis, pt ca e o cauza nobila sa transformam - DACA putem - lagarul intr-un veritabil spital

Lasă un comentariu

Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

* = câmp obligatoriu

:

: