Tartorul tăirilor ilegale se întoarce! - Dezvaluiri - Scandal de Gorj

Sumar articole:
Inconştienţă sau indolenţă? Amicul spaniol al unui primar din Gorj a băgat spaima într-o comună întreagă! Angajații primăriei îngrijoraţi de teama infectării cu COVID-19!

Paraschiv s-a prins în FLAGRANT: ”Sunt venite opt autobuze. Licitația va fi organizată săptămâna viitoare”(?!). Transloc va închiria autobuze, vechi de 20 de ani, de la partenerul de afaceri al directorului

La Muzeul Național Brâncuși din Târgu-Jiu nici frica nu mai păzește pepenii! Managerul, pasibil de un nou dosar penal pentru neglijență în serviciu !

Iată cine este candidatul propus de PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Gorj! Deputatul Vîlceanu l-a descris la Tv Sud!

E GATA! Burlan se pregătește să salveze CEO: a înființat un post de director, cu dedicație, pentru amicul său pesedist Tatomir!

Alee penală! Șef din Direcția de Patrimoniu Târgu-Jiu și șefii Edilitara, cercetați pentru abuz în serviciu

Răspuns halucinant al directorului Corpului de Control din MEC, la un an de la verificarea făcută la IȘJ Gorj

Noul director al Minprest are, cel puțin, un schelet în dulap! Vișan, implicat în afacerea ”Molozul”, pe când conducea firma Polaris!

Fratele administratorului public al Primăriei Novaci a construit fără autorizație?! Un stâlp de curent, în mijlocul clădirii

Corpul de Control al ministrului Educației, o săptămână în Gorj! Raport și o nouă verificare de fond

Două familii din Albeni, în carantină la domiciliu, una în autoizolare! Primarul acoperă carantinații dar le-a aprobat 10.000 de lei pentru hrană

Omul lui Weber, înlocuit cu amicul lui Leuștean! Iată cine va conduce RAR Gorj, după demiterea lui Predescu!

Inculpat pentru fals intelectual, director adjunct la Minprest! Țintește locul lui Giorgi

PSD a pierdu un primar cu trei mandate! Edilul de la Licurici, noul veterinar-șef de la Hurezani

Și mătura e PSD! Nevastă de primar, angajată femeie de serviciu la SE Turceni

”Invenția” care a omorât un om! Afacerea de 3 milioane de euro despre care președintele Directoratului CEO, Daniel Burlan, își dorește să nu afle procurorii!

Camera de Conturi Gorj demarează control la Primăria Târgu-Jiu în urma executării judecătorești a primarului Romanescu

Vezi care sunt cei mai bine plătiți lideri de sindicat din CEO! Marciuc, miliardar din tranzacții imobiliare!

Trei pretendenți, pentru funcția de șef la Cariera Lupoaia! Un CFL-ist, promovat inginer-șef Energetic

Jaf în banii publici! Sporuri și salarii ilegale, la primăriile din Gorj! TREI primari au încasat, NELEGAL, spor de dificultate și condiții vătămătoare

Doi dintr-o lovitură! Romanescu a intrat în februarie fără doi consilieri personali

Încasări de sute de mii de lei din show-uri erotice. Soții Feroiu, inculpați în dosarul ”Videochat la saloanele de înfrumusețare”, primeau banii din SUA

ȘOC! Primar PSD, acuzat că i-a făcut propuneri indecente unui consilier local: ,,Eu te-am pus la masă și tu te-ai dat la mine!”

CEO vinde curent! În curtea Carierei Roșiuța se comercializează PORTOCALE

Cadou de la șefu’ Romanescu! ,,Primăreasa” Nodea, promovată șefă la Informații în Primăria Târgu-Jiu!

Burlan, ”specialistul” în fumigene al lui Vîlceanu, la conducerea CE Oltenia! Noul președinte al Directoratului, cercetat de procurori pentru o DELAPIDARE de peste 500.000 de euro, în dosarul ”Masa caldă”

Administratorul unui salon de înfrumusețare, antreprenorul de succes al PNL din Consiliul de Supraveghere al CEO. Firmele lui Popescu, contracte de milioane cu instituții publice

Noul inspector școlar adjunct, chiulangiu pe bani publici! Profu’ de mate, acoperit de șefa Cochină

”Primărița” Nodea, conectată, prin dispoziții succesive ale lui Marcel Romanescu, la toate proiectele din care se încasează vârtos!

Dosarul ,,Videochat”, finalizat de procurori! Doi soți celebrii în Târgu-Jiu, inculpați pentru evaziune fiscală

Surprize! Scaunul lui Capotă la SJU Târgu-Jiu, disputat între Tătaru și Vienescu

Monede de aur, oseminte și tunele, depistate în urma săpăturilor de la Mănăstirea Tismana! Constructorul, bine plătit dar în insolvență

Cuibul ”asistaților social”! Soția consilierului personal al primarului Romanescu și ex-consilierul Săvoiu, angajați la Transloc. Consilierul liberal Paraschiv, INCOMPATIBIL?!

Senatorul Cârciumaru, audiat la Parchetul Înaltei Curți în dosarul busturilor! A scăpat de acuze pentru că s-au prescris, alți funcționari publici urmăriți penal

Penitenciarul Târgu-Jiu se zgârcește la banii statului ca le cei de lumânări! Fostul preotul capelan, plătit eșalonat

Substituire de identitate pentru a-i face rău, indirect, directorului Dorin Tașcău și profesoarei Maria Cochină, de la CNTV! Reclamație dublă, la IPJ Gorj

Ciurel a activat morișca intereselor și vrea să-și propulseze omul în Consiliul de Supraveghere al CEO. Eftenoiu, liantul cercului de influență!


Arhiva
20132012
2011201020092008
2007200620052004
arhivă compactă
Prima pagină · Dezvaluiri · Tartorul tăirilor ilegale se întoarce!

Tartorul tăirilor ilegale se întoarce!

Naşul Bejat l-a reînscăunat pe Tăerel şef la Ocolul Silvic Tismana

Ion Tăerel, şeful Ocolului Silvic Tismana, a revenit recent în fruntea instituţiei pe care a părăsit-o cu coada între picioare în urmă cu doi ani după ce, în urma unor materiale apărute în publicaţia noastră, s-a dovedit că era tartorul furturilor de lemne din pădurile din zonă. Deşi, schimbările politice îl readuseseră pentru o vreme în fruntea ocolului silvic el pierduse din nou postul, în urmă cu câteva luni, şi fusese trecut pe linie moartă într-o funcţie la Ocolul Sivic Tg-Jiu, însă rudele sus puse pe care le are, inclusiv în justiţie, l-au readus în fruntea Ocolului de la Tismana, după ce l-au scăpat şi de urmărirea penală cu care se pricopsise în momentul în care fusese demis.

Jaf de două miliarde de lei vechi
În urmă cu doi ani de zile, Ion Tăerel transformase pădurile de la Tismana în moşie proprie, de pe care, sub protecţia poliţiei, oameni de afaceri precum Valentin Mucenic, zis Valu, se înfrupta după pofta inimii. Nu după mult timp codrii din zonă arătau ca o veritabilă Vale a Plângerii, defrişările lăsând  în urmă doar rădăcinile arborilor smulşi din pământ aruncate la grămadă într-un loc mai ferit.
După ce „Scandal de Gorj” a tras un semnal de alarmă cu privire la jaful ce se comitea la Tismana  organele de control au catadicsit să demareze o anchetă în urma căreia s-a stabilit că prejudiciul total creat sub oblăduirea lui Tăerel era de două miliarde de lei vechi. Fuseseră tăiaţi peste 100 de arbori cu diametrul cuprins între 50 şi 140 cm, pentru furnir, valoarea unor copaci, de dimensiuni mari, depăşind chiar 100 de milioane de lei vechi fiecare. Şeful de ocol şi-a pierdut funcţia şi s-a ales cu o învinuire de abuz în serviciu în formă calificată, iar prietenul Valu a fost acuzat de instigare şi complicitate la abuz în serviciu. Deşi părea că ancheta merge pe un făgaş normal care trebuia să conducă la pedepsirea vinovaţilor, Tăerel a fost scos de sub urmărire penală, transformat în martor şi reinstalat în funcţia de şef al Ocolului Silvic Tismana pe data de 10 septembrie a.c., iar Valentin Mucenic a rămas acuzat în dosar să tragă ponoasele alături de alţi doi pădurari care n-au avut o susţinere suficient de solidă încât să fie scoşi şi ei basma curată.

Protejatul familiei Bejat
Colacul de salvare al lui Ion Tăerel în acest caz se numeşte familia Bejat, fostul prefect al judeţului şi cei doi fii ai săi, unul judecător iar celălalt notar, fiind naşii pădurarului. Pentru favorurile primite acum Tăerel a plătit de mult ajutându-i la rândul său pe naşii ce şi-au construit două vile pe malul Jiului, după ce au concesionat terenuri de la Primăria Târgu-Jiu. În urmă cu vreo doi ani judecătorul Lucian Bejat şi notarul Nicolae Bejat se aflau în febra construcţiilor iar muncitorii au fost cazaţi într-un vagon al Ocolului Silvic Tismana adus de Tăerel fără să existe vreo formă legală de închiriere. Deşi au plătit pentru concesionarea terenurilor pe str. Bicaz 451 de milioane de lei vechi, respectiv 616 milioane, fii lui Ştefan Popescu Bejat n-au cheltuit niciun leu cu cazarea muncitorilor atâta timp cât finul le-a oferit vagonul moca în cinstea relaţiei de rudenie dintre ei şi, bineînţeles, a protecţiei de care se bucură din partea familiei ori de câte ori este la ananghie. Cum şi-a ales cum trebuie naşii, Tăerel a reuşit să scape de acuzaţiile penale de abuz în serviciu în formă calificată şi să-şi şi recapete funcţia că doar fostul prefect Ştefan Popescu Bejat a fost cândva secretar de stat în cadrul Regiei Naţionale a Pădurilor şi a avut grijă să întreţină relaţiile cu cei care îi pot fi de ajutor.
Acum Ion Tăerel îşi poate relua afacerile cu tăierile ilegale ale pădurilor Tismanei dar şi chefurile mostruoase găzduite în sediul ocolului, chefuri la care, pentru respectarea tradiţiei, trebuie neapărat să participe VIP-uri de la „judeţ”, poliţia din oraş şi prostituatele care şi-au cam pierdut obiectul muncii de când Tăerel nu mai era şeful ocolului silvic.Recomandă acest articol:
facebook twitter myspace google stumbleupon reddit digg

  15.09.2009. 11:03

Comentarii

bejat
16.09.2009. 19:11

si ca va e necaz, ca si Cosmin POPESCU E FINUL LUI BEJAT, SI NINU DE LA GARDA E FINUL LUI COSMIN SI TOT ASA...

ionica
16.09.2009. 09:00

asa e la noi in romania,ma asteptam la asta!taranoiul asta o sa se razbune acum pe toti subalternii care au crezut ca poate in anul 2009 inca mai pot spera intr-o justitie corecta,da de unde asa ceva ex hotul s-a intors!

Lasă un comentariu

Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

* = câmp obligatoriu

:

: