Arhivă Scandal de Gorj - Numarul 73 - 2 - 8 septembrie 2005 - Arhivă - Scandal de Gorj

Sumar articole:
Inconştienţă sau indolenţă? Amicul spaniol al unui primar din Gorj a băgat spaima într-o comună întreagă! Angajații primăriei îngrijoraţi de teama infectării cu COVID-19!

Paraschiv s-a prins în FLAGRANT: ”Sunt venite opt autobuze. Licitația va fi organizată săptămâna viitoare”(?!). Transloc va închiria autobuze, vechi de 20 de ani, de la partenerul de afaceri al directorului

La Muzeul Național Brâncuși din Târgu-Jiu nici frica nu mai păzește pepenii! Managerul, pasibil de un nou dosar penal pentru neglijență în serviciu !

Iată cine este candidatul propus de PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Gorj! Deputatul Vîlceanu l-a descris la Tv Sud!

E GATA! Burlan se pregătește să salveze CEO: a înființat un post de director, cu dedicație, pentru amicul său pesedist Tatomir!

Alee penală! Șef din Direcția de Patrimoniu Târgu-Jiu și șefii Edilitara, cercetați pentru abuz în serviciu

Răspuns halucinant al directorului Corpului de Control din MEC, la un an de la verificarea făcută la IȘJ Gorj

Noul director al Minprest are, cel puțin, un schelet în dulap! Vișan, implicat în afacerea ”Molozul”, pe când conducea firma Polaris!

Fratele administratorului public al Primăriei Novaci a construit fără autorizație?! Un stâlp de curent, în mijlocul clădirii

Corpul de Control al ministrului Educației, o săptămână în Gorj! Raport și o nouă verificare de fond

Două familii din Albeni, în carantină la domiciliu, una în autoizolare! Primarul acoperă carantinații dar le-a aprobat 10.000 de lei pentru hrană

Omul lui Weber, înlocuit cu amicul lui Leuștean! Iată cine va conduce RAR Gorj, după demiterea lui Predescu!

Inculpat pentru fals intelectual, director adjunct la Minprest! Țintește locul lui Giorgi

PSD a pierdu un primar cu trei mandate! Edilul de la Licurici, noul veterinar-șef de la Hurezani

Și mătura e PSD! Nevastă de primar, angajată femeie de serviciu la SE Turceni

”Invenția” care a omorât un om! Afacerea de 3 milioane de euro despre care președintele Directoratului CEO, Daniel Burlan, își dorește să nu afle procurorii!

Camera de Conturi Gorj demarează control la Primăria Târgu-Jiu în urma executării judecătorești a primarului Romanescu

Vezi care sunt cei mai bine plătiți lideri de sindicat din CEO! Marciuc, miliardar din tranzacții imobiliare!

Trei pretendenți, pentru funcția de șef la Cariera Lupoaia! Un CFL-ist, promovat inginer-șef Energetic

Jaf în banii publici! Sporuri și salarii ilegale, la primăriile din Gorj! TREI primari au încasat, NELEGAL, spor de dificultate și condiții vătămătoare

Doi dintr-o lovitură! Romanescu a intrat în februarie fără doi consilieri personali

Încasări de sute de mii de lei din show-uri erotice. Soții Feroiu, inculpați în dosarul ”Videochat la saloanele de înfrumusețare”, primeau banii din SUA

ȘOC! Primar PSD, acuzat că i-a făcut propuneri indecente unui consilier local: ,,Eu te-am pus la masă și tu te-ai dat la mine!”

CEO vinde curent! În curtea Carierei Roșiuța se comercializează PORTOCALE

Cadou de la șefu’ Romanescu! ,,Primăreasa” Nodea, promovată șefă la Informații în Primăria Târgu-Jiu!

Burlan, ”specialistul” în fumigene al lui Vîlceanu, la conducerea CE Oltenia! Noul președinte al Directoratului, cercetat de procurori pentru o DELAPIDARE de peste 500.000 de euro, în dosarul ”Masa caldă”

Administratorul unui salon de înfrumusețare, antreprenorul de succes al PNL din Consiliul de Supraveghere al CEO. Firmele lui Popescu, contracte de milioane cu instituții publice

Noul inspector școlar adjunct, chiulangiu pe bani publici! Profu’ de mate, acoperit de șefa Cochină

”Primărița” Nodea, conectată, prin dispoziții succesive ale lui Marcel Romanescu, la toate proiectele din care se încasează vârtos!

Dosarul ,,Videochat”, finalizat de procurori! Doi soți celebrii în Târgu-Jiu, inculpați pentru evaziune fiscală

Surprize! Scaunul lui Capotă la SJU Târgu-Jiu, disputat între Tătaru și Vienescu

Monede de aur, oseminte și tunele, depistate în urma săpăturilor de la Mănăstirea Tismana! Constructorul, bine plătit dar în insolvență

Cuibul ”asistaților social”! Soția consilierului personal al primarului Romanescu și ex-consilierul Săvoiu, angajați la Transloc. Consilierul liberal Paraschiv, INCOMPATIBIL?!

Senatorul Cârciumaru, audiat la Parchetul Înaltei Curți în dosarul busturilor! A scăpat de acuze pentru că s-au prescris, alți funcționari publici urmăriți penal

Penitenciarul Târgu-Jiu se zgârcește la banii statului ca le cei de lumânări! Fostul preotul capelan, plătit eșalonat

Substituire de identitate pentru a-i face rău, indirect, directorului Dorin Tașcău și profesoarei Maria Cochină, de la CNTV! Reclamație dublă, la IPJ Gorj

Ciurel a activat morișca intereselor și vrea să-și propulseze omul în Consiliul de Supraveghere al CEO. Eftenoiu, liantul cercului de influență!


Arhiva
20132012
2011201020092008
2007200620052004
arhivă compactă
Prima pagină · Arhivă · Arhivă Scandal de Gorj - Numarul 73 - 2 - 8 septembrie 2005

Arhivă Scandal de Gorj - Numarul 73 - 2 - 8 septembrie 2005

Primarita din Berlesti agreeaza firmele fantoma

Inundatiile din luna iulie a acestui an au izolat total un catun din comuna Berlesti, podul care lega satul de restul lumii fiind luat de torent. Imediat dupa aceea, consiliul local al comunei Berlesti a alocat suma de 320 de milioane de lei pentru refacerea de urgenta a podului. Din nefericire, in prezent stadiul in care se afla lucrarile sunt aceleasi ca si in iulie, locuitorii satului Barzeiu (Berlesti) riscand sa-si piarda toata recolta. In urma licitatiei, conform declaratiilor primarului Maria Dumitrascu lucrarea a fost atribuita firmei CGC Company Targu Jiu, societate comerciala ce dupa denumire nu poate fi gasita in baza de date a Ministerului Finantelor Publice. Primarita, care nu-si aduce aminte prea multe lucruri despre cui i-a fost atribuita lucrarea, nu e deranjata nici de acest fapt: “Poate o fi vreo firma fantoma. Eu de unde sa stiu cui i-a fost data lucrarea”.

• Mihai Popescu

Sarcina dator la vecinii de bloc

Lantul de magazine Succes a atras in ultimii ani sute de cumparatori, dar si o gramada de zvonuri cu iz de certitudine despre influenta patronului, Nicu Sarcina, asupra institutiilor care ar fi trebuit sa-i verifice legalitatea comertului care il desfasoara prin zeci de magazine in intreg judetul. Lipsa caselor de marcat, neutilizarea acestora in momentul in care magazinele au fost dotate, conflictele cu locatarii unor blocuri la parterul carora functioneaza spatiile comerciale, sunt chestii foarte cunoscute, dar care nu implica, deocamdata, repercusiuni asupra firmei, din motive usor de dedus.

Magazinul Succes de la parterul blocului 7, str. Unirii 23, a creat probleme locatarilor de la etajul 1 inca de la infiintare, in 2003. De atunci oamenii si-au petrecut noptile in zgomotul agregatelor de pe perete blocului si al aparatelor din camera frigorifica.

Familia Grigore Popescu a avut parte de tot tacamul – zgomot, dar si trepidatii de la cele trei agregate asezate la 2 metri distanta de balconul apartamentului. Familia s-a plans la administratorul blocului, Gheorghe Fometescu, director si al Agentiei de Protectie a Mediului. S-au facut masuratori sonometrice care au demonstrat ca zgomotul produs de aparatele magazinului depasesc cu mult limita admisa de lege. Dupa mai multe incercari de a rezolva problema si dupa ce a fost cu jalba in protap la mai multe institutii, familia Popescu a dat in judecata SC Succes SRL. Ea a cerut instantei, ca prin hotararea ce o va pronunta, sa oblige societatea sa indrepte situatia si sa elimine zgomotul produs de agregate. In plus, sa plateasca cate 500.00 de lei pe zi, pentru fiecare membru al familiei, de la data ramanerii definitive a hotararii pana cand lua masuri ce se impuneau.

Situatia creata de magazinul firmei a fost confirmata de catre o expertiza intocmita de catre un expert tehnic de la Agentia Mediului, dar si de reprezentantii Garzii de Mediu, care au stabilit ca agregatele sa nu mai functioneze pana la gasirea unei solutii corespunzatoare pentru eliminarea problemei.

Instanta a considerat ca: “Reclamantii au dovedit ca functionarea acestor agregate le produc un real prejudiciu datorat poluarii mediului prin producere de zgomote si vibratii peste limita legala, repararea acestuia trebuie sa inceapa prin eliminarea cauzelor”. Daunele cominatorii cerute de pagubiti au fost si ele acceptate in conditiile in care hotararea ar fi ramas definitiva. Cum completul de judecata a fost constient ca firma urma sa atace hotararea pe cai legale, i-a dat acesteia posibilitatea sa-si indeplineasca obligatiile inainte de definitivarea hotararii, lucru care nu s-a intamplat avand in vedere ca si inainte de ajungerea conflictului in Palatul Justitiei, locatarii au incercat sa rezolve pe cale amiabila problema.

Pentru a mai indulci un pic situatia, societatea a luat decizia de a muta agregatele furnizoare de aer rece de sub balconul lui Grigore Popescu un pic mai jos pe peretele blocului. Conform legii si hotararii judecatoresti care s-a pronuntat, acestea trebuiau sa fie mutate la 15 m departare fata de ferestrele blocului si amplasate intr-o cladire separata.

Cum conducerea societatii nu a catadicsit sa respecte prevederile hotararii judecatoresti, familia Popescu a apelat la un executor judecatoresc, care a cerut inclusiv blocarea conturilor bancare ale firmei pentru suma de 98.500.000 de lei, bani datorati pentru zilele de intarziere in care SC Succes nu s-a supus hotararii judecatoresti.

Societatea a facut contestatie la executare, pe motiv ca a mutat agregate de la fereastra apartamentului lui Grigore Popescu pe peretele blocului. Sesizand nerespectarea legalitatii, instanta a respins contestatia. Firma a incercat sa suspende executarea si printr-o ordonanta presedentiala, insa fara succes. Cateva luni mai tarziu, SC Succes a obtinut, printr-o alta ordonanta, deblocarea conturilor si suspendarea provizorie a executarii silite, pana la judecarea contestatiei la executare. Problema treneaza si acum, intre timp agregatele au ramas la locul lor, iar familia Popescu nu poate face altceva decat sa-si duca traiul in “muzica” aparatelor.

• Adrian Iovan

Vicele Sanda tartorul primariei

sedintele lunare ale Consiliului Local Tg-Jiu se desfasoara mereu sub monopolul unuia dintre viceprimari municipiului, hotarat sa demonstreze poporului ca prezenta sa la aceste reuniuni si atitudinea plina de emfaza, sunt in interesul celor multi si prosti care-l vad la televizor agitandu-se in discutii contradictorii.

La ultima sedinta de consiliu, viceprimarul Gabriel Sanda si-a facut din nou numarul, dand replica oricarui consilier ce venea cu vreo idee. Suplimentarea sumei de 4800 de euro, necesara deplasarii Teatrului “Elvira Godeanu” in Suedia, cu inca 1200 de euro, idee venita din partea lui Emanoil Popescu, a fost intampinata de Sanda cu o replica ce i s-a parut probabil potrivita: “Cine a mai vazut ca cineva sa dea 2 lei, iar tu sa dai 4 lei?” Cu alte cuvinte i s-a parut absurd ca actorii nostri, cei care duc numele acestui oras in lume, sa beneficieze de o suma decenta pentru deplasarea pe care o fac in strainatate.

Prin fata consilierilor au trecut in total 24 de proiecte de hotarari, aprobate fara prea mari batai de cap. Numai ca la un moment dat viceprimarului nu i-a mai placut fata ziaristilor, considerand ca a pozat suficient pentru stirile de seara, asa ca a cerut acestora sa-si vada si de alte treburi, pentru ca exista chestiuni care trebuie sa fie discutate in lipsa lor.

In acest caz, Consiliul Local si-ar putea amenaja o “camera a secretelor”, in care viceprimarul si cei interesati ar putea discuta tainele, nu in sedintele acestui organism, care sunt publice, conform legii administratiei publice locale, ceea ce inseamna ca si jurnalistii, chiar si in calitate de contribuabili, pot participa fara nici un fel de interdictie.

• Anca Frumuselu

Concurs smenuit da Directia Antidrog Gorj

Agentia Nationala Antidrog a scos la concurs, la inceputul lunii august, un post de ofiter specialist (psihosociolog) pentru Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Antidrog Gorj (DIICOA). In acelasi timp, aceeasi agentie a mai scos la concurs un alt post, dar de data asta pentru ofiter specialist prevenirea criminalitatii.

Directia gorjeana a trimis la Ministerul de Interne dosarele persoanelor dornice sa ocupe posturile respective. Toate bune si frumoase pana in momentul in care au fost anuntati castigatorii. Singura persoana care a candidat pentru slujba de psihosociolog a aflat ca locul a fost ocupat de unul dintre cei patru participanti la concursul pentru functia de specialist in prevenirea criminalitatii, cu toate ca tematica a fost total diferita. Adica cineva cu studii in stiinte socio-umane a ocupat postul de psihosociolog care presupunea licenta in psihologie, psihopedagogie sau psihosociologie.

Cum s-a ajuns la aceasta situatie poate spune doar cel care a stimulat persoane care s-au jucat de-a Dumnezeul cu posturile scoase la concurs de Agentia Nationala Antidrog.

Persoana neindreptatita a facut memorii la Ministerul Administratiei si Internelor, insa raspunsurile intarzie sa apara.

• Daniel Dumitriu

Potentatii gorjeni isi pierd averile la Fofo

Afacerile gorjeanului Florin Balan, in voga acum cativa ani datorita comertului cu ciuperci, au sucombat de ceva vreme, singurii care-i mai acorda acum atentie fiind creditorii si bancile la care au fost puse gaj proprietatile sale. Desi, prin curtea vilei sale situata peste Podul Jiului, este mai mereu pustiu, deseori noaptea se produce o vanzoleala, care deocamdata n-a devenit suspecta pentru oamenii legii. In incinta bantuita de faliment, se invart, in puterea noptii sute de mii de euro. Potentati ai orasului si nu numai isi parcheaza discret masinile luxoase in curtea casei, nerabdatori sa piarda averi la jocurile de poker pe care le adaposteste vila scoasa acum la vanzare de catre o banca din Tg-Jiu.

Oameni de afaceri care au pierdut mii de euro, spatii comerciale, masini, etc., nu se dau batuti si isi incearca norocul ori de cate ori spuma pokeristilor din oras se aduna la locul cu pricina. Cuprinsi de patima jocului nu mai conteaza, in acel moment, nici dosarele penale pe care unii jucatori le au pe numele lor din cauza unor afaceri ilicite, nici faptul ca unii dintre ei au stat, pe vremuri, la “racoare” tocmai din cauza jocurilor de noroc ilegale. Importanta este doar miza, chiar daca cu fiecare joc pierdut se duc si averile si asa agonisite, in mare parte, din smenuri.

• Daniel Dumitriu

Cartierul de lux Sohodol - teapa anului

La finele anului trecut si inceputul anului acesta, primele pagini ale mai multor ziare din Gorj publicau o reclama despre o firma care urma sa construiasca doua cartiere rezidentiale in leasing. La scurt timp dupa aceea, odata cu reclama a disparut si firma. si cum era de asteptat apoi au inceput sa apara si cei inselati. Zeci de familii, care platisera deja avansul de cateva sute de milioane de lei vechi fiecare, care au ramas si fara bani si fara pamant si fara casa in zona rezidentiala. Asa se face ca numai de la inceputul acestui an si pana in prezent, pe numele directorului firmei Interactiv TV SRL Bucuresti, care urma sa construiasca cartierul Sohodol, au fost inregistrate 4 dosare penale pentru inselaciune. Doua dintre acestea au fost conexate si trimise la Parchetul judetean, iar altul a fost trimis la parchetul local Targu Jiu, unde s-a dat NUP. Al patrulea dosar se afla in continuare in cercetare la Serviciul de Investigare a Fraudelor din cadrul IPJ Gorj. Vom reveni cu amanunte.

• Radu Ciocoiu

Dupa ce a fost refuzat de Pandurii

“Briliantul” Malaele face spectacol pentru Astra

Lucian Malaele, “micul briliant” din Tg Jiu a fost refuzat de Pandurii in aceasta vara pe motiv ca nu face fata Diviziei A.

In etapa trecuta din BII, Malaele a inscris trei din cele sase goluri pe care echipa sa, Astra Ploiesti, le-a marcat impotriva satelitului Rapidului.

Fost component al echipei Pandurii, Lucian Malaele a dorit sa revina la echipa sa de suflet, insa conducerea clubului si fostul antrenor, Emil Sandoi, au considerat ca jucatorul a iesit din forma la cei 28 de ani. In ultimul meci insa, Malaele a facut spectacol pe teren si presa sportiva i-a acordat spatii largi la inceputul saptamanii.

Lucian Malaele a fost adus la Pandurii de catre antrenorul Mihai Stelescu si si-a adus contributia la promovarea formatiei targujiene in Divizia B. jucatorul a mai evoluat in Divizia A la Astra si Petrolul Ploiesti.

Vicepresedintele Pandurilor, Viorel Temelescu, a afirmat recent ca doreste sa aduca un jucator de la Divizionara C, Cimentul Fieni.

Telemescu a invocat faptul ca atat Sandoi, cat si Condescu si-au adus ce jucatori au dorit la echipa, asa ca un component al echipei din Fieni va veni cu orice pret ( 20 de mii de euro – neoficial) la Pandurii.

• Mihai Popescu

spagarul fustangiu - de la “economic” la furturi auto

Subcomisarul Daniel Brotea, politistul de la “economic”, despre care “Scandal de Gorj” a scris saptamana trecuta, ca a luat spaga si a trait o poveste de amor cu o angajata a unei firme, a fost retrogradat de catre Consiliul de Disciplina al IJP Gorj pe o functie inferioara celei pe care o detinea pana in momentul publicarii articolului incriminator.

Politistul a alergat toata ziua de vineri sa cumpere cat mai mult din tirajul “Scandal de Gorj”, in speranta ca sotia si superiorii nu vor afla despre smenurile sale.

spaga si amorul l-au costat functia

Articolul “subcomisarul Brotea – spagar si fustangiu”, publicat in urma cu o saptamana, de catre “Scandal de Gorj” i-a pus din nou la munca pe sefii Inspectoratului de Politie Gorj. In ziua aparitiei articolului, comisarul sef Constantin Nicolescu, a dispus efectuarea cercetarii prealabile a subcomisarului Daniel Brotea, iar a doua zi, Consiliul de Disciplina al IJP a stabilit ca politistul se face vinovat de: “comportare necorespunzatoare in serviciu care aduce atingere onoarei, probitatii profesionale a politistului si prestigiului institutiei”.

Astfel, conducerea inspectoratului a decis trecerea subcomisarului Daniel Brotea din functia de sef birou in cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor, pe functia de ofiter operativ la Politia Municipiului Tg Jiu, Compartimentul Furturi de si din auto.

Cu plasa dupa “Scandal”

In timp ce la sediul IJP cercetarile cu privire la smenurile subcomisarului erau in toi, politistul se dadea de ceasu’ mortii sa cumpere tirajul publicatiei noastre.

Din chiosc in chiosc, Brotea a reusit sa cumpere cateva zeci de exemplare si a supralicitat pana la zece mii de lei vechi pentru un exemplar cu vanzatorii volanti.

In eventualitatea unei noi tentative de sabotaj le sugeram celor interesati ca pot cumpara “Scandal de Gorj” direct de la redactie, cu o zi inainte, intrucat, in ziua aparitiei tirajul se epuizeaza la primele ore ale diminetii.

Brotea a negat evidentele

In timpul cercetarilor asupra subcomisarului Daniel Brotea, acesta a incercat sa se apere in fata probelor care-l incriminau, negand cu vehementa ca ar fi primit spaga de la SC Siatra Prod SRL.

Politistul a negat pana si faptul ca si-a confectionat porti pe role la intrarea in gospodaria sa de la Tismana, cu toate ca exista o factura emisa de Siatra pe numele sau, pentru contravaloarea lucrarilor.

Documentele care demonstreaza ca Brotea a primit foloase necuvenite s-au aflat la dosarul de cercetare prealabila, iar in prezent acestea sunt studiate de procurorii Parchetului de pe langa Curtea de Apel Craiova, care va lamuri aspectele de natura penala in acest caz.

Daca va fi gasit vinovat, subcomisarul Brotea va fi trecut in rezerva si va suporta rigorile legii.

Obrazul subtire cu spaga se tine

Subcomisarul Brotea, sef birou in cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor din IJP, a fost acuzat de o angajata a unei societati comerciale ca ar fi primit mita in timpul controalelor pe care le-a efectuat la aceasta.

Reparatii la autoturismul proprietate personala, achizitionarea unor obiecte de mobilier, sau materiale de constructii si confectionarea de porti metalice la proprietatea de la tara, sunt numai cateva din cadourile primite de politist de la SC Siatra Prod SRL Tg Jiu.

Salariata societatii care a platit aceste servicii din banii firmei a dezvaluit faptul ca a intretinut relatii sexuale cu acesta in urma unor presiuni psihice, datorate amenintarilor cu declansarea unor cercetari care o implicau. Mai mult, subcomisarul a inselat-o cu o suma de bani intr-o tranzactie cu un autoturism.

• Claudiu Matei

Ce caine am fost... (tableta)

Promptitudinea cu care conducerea IJP a luat masuri in cazul politistului Brotea imi intareste convingerea ca lucrurile incep sa se miste in bine si in plan local, in ceea ce priveste eradicarea actelor de coruptie in randul functionarilor publici.

Daca in cazul celor sase gabori porno comanda IJP a functionat precum spalatoria “Nufarul”, politistul “spagar si fustangiu” a fost retrogradat a doua zi dupa ce publicatia noastra a sesizat aspectele cu iz penalo-sexual.

Fara a fi ipocrit trebuie sa recunosc faptul ca in acest caz probele sunt evidente, comparativ cu niste acuze relative despre oarece partide de sex oral.

Cu toate astea insa pot afirma cu tarie ca prin adjunctul Voinescu a luat prima poveste “la misto” si asa a dus-o pana la capat si repet cu incapatanare ca s-a antepronuntat asupra solutiei pe care urma sa o ia subordonatii sai.

Lucrurile puteau iesi la fel si in cazul lui Brotea, insa acesta a avut mare ghinion: a venit din concediu comisarul sef Nicolescu si l-a executat scurt. Sau l-a scapat din brate asa rau incat politistul si-a spart capul (asta pentru cei care credeau ca Nicolescu l-a cocolosit amar de vreme).

Retrogradarea lui Brotea din ditamai functia de sef birou la “economic” direct in strada cu boschetarii care fura roti de rezerva si casetofoane auto chiar este un semn ca se poate.

Nu vreau sa fiu rautacios, dar o sanctiune cu diminuarea salariului la smenurile de care este acuzat, ar fi fost cam de rahat.

Promitem ca le mai dam astfel de cazuri celor trei grei din comanda IJP, in curand, cu parere de rau ca le vom strica week-end-urile, cu anchete interne.

si mai promit ceva: toate “Scandal”-urile care nu vor avea nici un articol despre politisti va purta negresit pe prima pagina mesajul “In acest numar nimic despre politie”.

Pana atunci gorjeni puteti dormi linistiti…”Scandal de Gorj” vegheaza pentru voi!

• Claudiu MateiRecomandă acest articol:
facebook twitter myspace google stumbleupon reddit digg

  02.09.2005. 13:10

Comentarii

Acest articol n-are nici un comentariu.

Lasă un comentariu

Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

* = câmp obligatoriu

:

: