Tribunalul Mehedinţi l-a lăsat pe Manţog şi cu vila şi cu prejudiciu
Magistraţii Tribunalului Mehedinţi au decis, pe 3 octombrie, că strămutatul de lux Ionel Manţog nu poate pretinde aproape 4 miliarde de lei vechi de la Complexul Energetic Oltenia pentru vila construită pentru acesta în cartierul Primăverii, de către fostul SNLO.
Instanţa chiar i-a anulat reclamantului cererea privind pretenţiile finaciare la adresa CEO, dându-i totuşi solicitantului posibilitatea să ceară o reexaminare. Suma cerută complexului este de fapt prejudiciul creat de Manţog în dosarul ,,strămutaţii de lux”, bani pe care acesta trebuie să-i restituie, obligatoriu, statului. Cum nu vrea să facă asta, Manţog a cerut ca vila sa, pe care nu a luat-o în primire, să-i fie cumpărată de CEO, contra sumei pe care el trebuie să o dea înapoi.
Trecut la regim deschis, Ionel Manţog are timp berechet să facă acţiuni la instanţele de judecată, împotriva celor care, crede el, că l-au transformat din politician de temut într-un simplu deţinut. La acest capitol intră şi răfuielile sale în instanţă cu CEO, una având însă un scop precis, aceea de a-l scăpa de prejudiciul din dosar şi de vila pentru care a fost încarcerat.
Vânzare-cumpărare prin intermediul instanţei
Ştiind că nu poate intermedia o negociere între el şi conducerea CEO, Ionel Manţog a găsit un intermediar care să oblige într-un fel părţile să stea la masa tratativelor. La mijloc fiind vila din Primăverii care i s-a construit pentru că Manţog a avut acces la datele privind extinderea carierei, informaţiile făcându-l să cumpere proprietăţi ce au fost apoi demolate de minerit. Pentru vila în cauză, estimată la suma de 387.526,5 lei, adică aproape 4 miliarde de lei vechi, Manţog a ajuns după gratii, fiind obligat prin sentinţă să restituie banii în cauză înapoi statului. Cum Manţog nu a intrat în posesia vilei, al cărei preţ trebuie restitit acesta a apelat la un artificiu, care însă nu i-a ieşit, şi evident la instanţa care trebuia să pună părţile faţă în faţă.
De la informaţii, la pretenţii
De fapt, procesul a pornit de la un altul determinat de refuzul conducerii CEO de a-i oferi deţinutului informaţii de interes public. Procesul a fost strămutat însă de la Gorj la Tribunalul Mehedinţi, instanţă care stabileşte la termenul din 4 iunie 2014 următoarele: ,,disjunge dosarul având ca obiect pretenţii – suma de 378.526,5 lei.” Noul dosar disjuns este pornit drept unul pe pretenţii, care se derulează la aceeaşi instanţă. La unicul termen din proces, pe 3 octombrie, instanţa nu-i dă dreptate solicitantului, anulându-i cererea. În concluzie, Manţog rămâne cu vila dar şi cu datoria.
În faţa comisiei de eliberări condiţionate
Ionel Manţog are şansa ca în ianuarie 2015 să ajungă în faţa comisiei de eliberări condiţionate a Penitenciarului Târgu-Jiu. Acesta va efectua astfel nici trei ani din detenţia stabilită de magistraţii Înaltei Curţi, putând efectua doar doi ani şi trei luni din pedeapsa iniţială.
MIHAI CĂLINESCU
Recomandă acest articol:
07.10.2014. 00:39
Comentarii
Ba mai citeste si tu una alta ... Faptul ca i-a anulat cererea inseamna ca s-a pronuntat pe o exceptie, cel mai probabil pe timbraj fiindca la suma respectiva taxa de timbru este foarte mare. Asta inseamna ca nu exista autoritate de lucru judecat. Si mai inseamna ca poate introduce din nou actiunea, pentru ca nu s-a pronuntat pe fondul cauzei. DECI, concluzia nu este in sensul ca nu i s-a dat dreptate ci este in sensul ca s-a pronuntat pe o exceptie ...
Lasă un comentariu
Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.
* = câmp obligatoriu