Un fost bişniţar vrea în Parlament - Dezvaluiri - Scandal de Gorj

Sumar articole:
Inconştienţă sau indolenţă? Amicul spaniol al unui primar din Gorj a băgat spaima într-o comună întreagă! Angajații primăriei îngrijoraţi de teama infectării cu COVID-19!

Paraschiv s-a prins în FLAGRANT: ”Sunt venite opt autobuze. Licitația va fi organizată săptămâna viitoare”(?!). Transloc va închiria autobuze, vechi de 20 de ani, de la partenerul de afaceri al directorului

La Muzeul Național Brâncuși din Târgu-Jiu nici frica nu mai păzește pepenii! Managerul, pasibil de un nou dosar penal pentru neglijență în serviciu !

Iată cine este candidatul propus de PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Gorj! Deputatul Vîlceanu l-a descris la Tv Sud!

E GATA! Burlan se pregătește să salveze CEO: a înființat un post de director, cu dedicație, pentru amicul său pesedist Tatomir!

Alee penală! Șef din Direcția de Patrimoniu Târgu-Jiu și șefii Edilitara, cercetați pentru abuz în serviciu

Răspuns halucinant al directorului Corpului de Control din MEC, la un an de la verificarea făcută la IȘJ Gorj

Noul director al Minprest are, cel puțin, un schelet în dulap! Vișan, implicat în afacerea ”Molozul”, pe când conducea firma Polaris!

Fratele administratorului public al Primăriei Novaci a construit fără autorizație?! Un stâlp de curent, în mijlocul clădirii

Corpul de Control al ministrului Educației, o săptămână în Gorj! Raport și o nouă verificare de fond

Două familii din Albeni, în carantină la domiciliu, una în autoizolare! Primarul acoperă carantinații dar le-a aprobat 10.000 de lei pentru hrană

Omul lui Weber, înlocuit cu amicul lui Leuștean! Iată cine va conduce RAR Gorj, după demiterea lui Predescu!

Inculpat pentru fals intelectual, director adjunct la Minprest! Țintește locul lui Giorgi

PSD a pierdu un primar cu trei mandate! Edilul de la Licurici, noul veterinar-șef de la Hurezani

Și mătura e PSD! Nevastă de primar, angajată femeie de serviciu la SE Turceni

”Invenția” care a omorât un om! Afacerea de 3 milioane de euro despre care președintele Directoratului CEO, Daniel Burlan, își dorește să nu afle procurorii!

Camera de Conturi Gorj demarează control la Primăria Târgu-Jiu în urma executării judecătorești a primarului Romanescu

Vezi care sunt cei mai bine plătiți lideri de sindicat din CEO! Marciuc, miliardar din tranzacții imobiliare!

Trei pretendenți, pentru funcția de șef la Cariera Lupoaia! Un CFL-ist, promovat inginer-șef Energetic

Jaf în banii publici! Sporuri și salarii ilegale, la primăriile din Gorj! TREI primari au încasat, NELEGAL, spor de dificultate și condiții vătămătoare

Doi dintr-o lovitură! Romanescu a intrat în februarie fără doi consilieri personali

Încasări de sute de mii de lei din show-uri erotice. Soții Feroiu, inculpați în dosarul ”Videochat la saloanele de înfrumusețare”, primeau banii din SUA

ȘOC! Primar PSD, acuzat că i-a făcut propuneri indecente unui consilier local: ,,Eu te-am pus la masă și tu te-ai dat la mine!”

CEO vinde curent! În curtea Carierei Roșiuța se comercializează PORTOCALE

Cadou de la șefu’ Romanescu! ,,Primăreasa” Nodea, promovată șefă la Informații în Primăria Târgu-Jiu!

Burlan, ”specialistul” în fumigene al lui Vîlceanu, la conducerea CE Oltenia! Noul președinte al Directoratului, cercetat de procurori pentru o DELAPIDARE de peste 500.000 de euro, în dosarul ”Masa caldă”

Administratorul unui salon de înfrumusețare, antreprenorul de succes al PNL din Consiliul de Supraveghere al CEO. Firmele lui Popescu, contracte de milioane cu instituții publice

Noul inspector școlar adjunct, chiulangiu pe bani publici! Profu’ de mate, acoperit de șefa Cochină

”Primărița” Nodea, conectată, prin dispoziții succesive ale lui Marcel Romanescu, la toate proiectele din care se încasează vârtos!

Dosarul ,,Videochat”, finalizat de procurori! Doi soți celebrii în Târgu-Jiu, inculpați pentru evaziune fiscală

Surprize! Scaunul lui Capotă la SJU Târgu-Jiu, disputat între Tătaru și Vienescu

Monede de aur, oseminte și tunele, depistate în urma săpăturilor de la Mănăstirea Tismana! Constructorul, bine plătit dar în insolvență

Cuibul ”asistaților social”! Soția consilierului personal al primarului Romanescu și ex-consilierul Săvoiu, angajați la Transloc. Consilierul liberal Paraschiv, INCOMPATIBIL?!

Senatorul Cârciumaru, audiat la Parchetul Înaltei Curți în dosarul busturilor! A scăpat de acuze pentru că s-au prescris, alți funcționari publici urmăriți penal

Penitenciarul Târgu-Jiu se zgârcește la banii statului ca le cei de lumânări! Fostul preotul capelan, plătit eșalonat

Substituire de identitate pentru a-i face rău, indirect, directorului Dorin Tașcău și profesoarei Maria Cochină, de la CNTV! Reclamație dublă, la IPJ Gorj

Ciurel a activat morișca intereselor și vrea să-și propulseze omul în Consiliul de Supraveghere al CEO. Eftenoiu, liantul cercului de influență!


Arhiva
20132012
2011201020092008
2007200620052004
arhivă compactă
Prima pagină · Dezvaluiri · Un fost bişniţar vrea în Parlament

Un fost bişniţar vrea în Parlament

Mihai Popescu

Sindicalistul Militaru, păpuşa de paie a lui Condescu

militaruSeverus Militaru, liderul anonim al PD-L Motru, face parte din tagma sindicaliştilor convertiţi la politică şi afaceri. Intrarea sa în politică a fost strâns legată de activitatea sindicală de la Cariera Roşiuţa, în care a intrat în urmă cu aproape zece ani. Prima titulatură primită a fost aceea de bişniţar deoarece vindea obiecte din import prin birourile boşilor din mineritul motrean. Cariera politică şi-a construit-o pe un piedestal al ipocriziei, chiar dacă, acum, se consideră deştept şi aducător de voturi se va dovedi că nu este bun nici de lipit afişe.

Sforarul lui Condescu

Sindicalistul politician, Severus Militaru, a pus destui bani la ciorap încât şeful său direct, pe linie sindicală şi de partid, Marin Condescu, să-i sprijine candidatura pentru un mandat de deputat.

A avut şi de unde strânge banii doar, până acum un an, firma sa SC Severus SRL a stors destule miliarde din mineritul motrean.

De altfel, Militaru a intrat în sindicate ca mic întreprinzător. Pe când era doar conducător de formaţie la Cariera Roşiuţa, umbla cu sacoşa şi vindea diferite obiecte şi haine aduse din Turcia. Pentru că se pricepea la finanţe, în scurt timp a ajuns secretar trezorier al sindicatului de la Roşiuţa, ca mai apoi, în 2003, prin jocuri murdare de culise, să-l înlăture pe cel care-l adusese în sindicat şi să-i ia locul de preşedinte.

De aici a început prietenia sa cu Condescu şi, bineînţeles, interesele comune în susţinerea sau mazilirea unor directori din zona mineritului. Este arhicunoscut faptul că niciun şef din minerit nu a putut să ocupe vreo funcţie fără avizul lui Condescu, iar în zona Motru principalul consultant al acestuia este liderul de la Roşiuţa, Militaru.

Deşi nu a avut niciodată curajul să se supună votului tuturor membrilor, Militaru a ştiut cum să jongleze cu masele în aşa fel încât să-şi poată păstra funcţia şi, implicit, beneficiile acesteia.

Traseistul politic

În politică a intrat în urmă cu opt ani şi a fost ales, pe listele PAS, consilier local la Motru. În toamna lui 2000 a părăsit socialiştii pentru PD, adus fiind doar pentru faptul că deţinea controlul asupra minerilor din vestul judeţului care, în scurt timp, au fost făcuţi membrii de partid. În 2004 a fost prins la o negociere cu Nicolae Mischie şi exclus din PD însă s-a repliat rapid şi a câştigat din nou fotoliul de consilier local pe listele...PAS.

Pentru că democraţii de la Motru nu-l mai doreau în partid, prietenii săi Condescu şi Manţog, prin intermediul lui Radu Berceanu, l-au refăcut membru PD cu carnet de capitală şi, cu sprijinul sindicaliştilor portocalii, l-au instalat preşedinte al organizaţiei locale. Spiritul său de fost bişniţar l-a pus în practică şi la cumpărarea sediului PD-L Motru, când în loc de două miliarde a achitat doar unul. Vânzătorul păgubit, un pensionar Ceauşescu, se plânge şi acum că, încă, nu şi-a recuperat restul banilor şi-l ameninţă pe Militaru cu judecata.

Bani din minerit

Şi în prezent, printr-un artificiu cu alte firme ale omului de afaceri Isvoranu, apropiat al PD-L, utilajele lui Militaru produc bănet din minerit. Afacerea este supravegheată îndeaproape de Constantin Berescu, pontat ca maistru al carierei Roşiuţa, dar care prestează exclusiv pentru Militaru.

Alunecările de teren de la Rogoazele, din primăvara lui 2006, au fost mană cerească pentru utilajele lui Militaru, peste un miliard de lei vechi încasa lunar firma sa, cât au durat lucrările în zonă.

Militaru deţine nu mai puţin de şase proprietăţi imobiliare. În Motru, acesta are un teren arabil de 723 mp, dobândit în 2003, două apartamente, cu patru, respectiv două camere, şi o garsonieră, achiziţionate în perioada 1995-1999. Militaru mai deţine două apartamente în Timişoara, iar în 2006 a înstrăinat două autoturisme de pe urma cărora a câştigat 5300 euro şi 25.000 de lei.

Plătit de SNL Oltenia ca inspector social cu 45.000 de lei anual, acesta mai câştigă din calitatea de membru CA la SC Carserv SA, o societate a sindicatelor, şi din cea de consilier local încă 20.000 de lei.

Dar, Militaru nu e singurul candidat provenit din mineritul motrean...Recomandă acest articol:
facebook twitter myspace google stumbleupon reddit digg

  26.10.2008. 21:53

Comentarii

un om bun
11.01.2011. 14:02

cum e militarule sa angajezi panarame iar pe alti OAMENI sa ii dai afara?

dana
10.05.2009. 18:58

nu stiu ce problema au ziaristii astia cu oamenii care ajuta la mentinerea bunei organizari si care isi sacrifica familiile si timpul pentru a le fi bine altora. Domnilor sau doamnelor nu cred ca asta inseamna presa , dar la ce sa ne asteptam... Aata ne trebuie daca citim aberatiile dvs...
stiu ca militaru e un om deosebit si ca si-ar da si camasa de pe dumnealui pentru ai ajuta pe altii...din ce scrieti nu faceti decat sa il denigrati si nu o merita..invidia va roade... ca sa ajunga unde este omul a muncit si o merita din plin. Domnule deputat va dorim tot binele din lume! Nu va uitati in urma , mergeti inainte cu fruntea sus .Stiu ca veti reusi , si ca faceti totul pentru a lasa ceva in urma dvs. , nu ca altii.. numai bine

catalyn
06.11.2008. 15:51

hai militaru! hai pd-l!
hai maryan!

adrian
31.10.2008. 13:31

hai pa k nu stiti ce sa mai scrieti, hai Militaru,HAI PDL!!!!!!!!!!

Liviu
31.10.2008. 13:28

Ai dreptate Maryan!!!! Unii nu judeca decat dupa ce aud de la altii, vorbesc fara sa cunoasca persoana... Sa castige cine e mai bun.

maryan
31.10.2008. 13:22

Oameni buni , comentati-i pe cei care ii cunoasteti...Militaru e cu cateva clase peste restul,vorbiti in lipsa de probe si ca sa serviti pe altii care st ingropati deja. nu mai fiti slugire altora/. incercati sa vedeti realitatea fratilor!!!!!!!!!!!!!

maryan
31.10.2008. 13:12

Oameni buni,

comentatii pe cei care ii cunoasteti ...Militaru e cu cateva clase peste restul,vorbiti in ipsa de probe si ca sa serviti pe altii care sunt ingropati deja,nu mai fiti slugile altora - incercati sa vedeti realitatea fratilor!

CEL DECLARAT IMPOTRIVA ANONIMILOR
28.10.2008. 21:38

ANONIMULE CLAUDIU MATEI... din nou te ascunzi sub MIHAI POPESCU, nu ca nu ti-ar placea tie pozitia sub , dar totusi. De dragul vremurilor trecute , incearca sa fii cel putin o umbra de barbat si nu te mai ascunde sub MIHAI POPESCU. Toti cei care din greseala intram pe SCANDAL stim ca tu esti. Ne mai duci mult cu presul..??
Lipsa de curaj de care dai dovada ne facem sa credem ca inca mai tresari atunci cand usa din scara blocului se izbeste cu putere si crezi ca este semnalul de desteptare de la PARNAIE. Hai curaj... ai scapat , dar daca mai MINTI mult vei intra iarasi.Frumuselule... revin si arat ... asa ti-am spus multi la MITITICA ...nu uita ca inca nu ai cazierul ALB. Daca mai minti mult , asa cum evident faci acum cu SEVERUS MILITARU , risti sa ai o plangere pentru .... stii tu pentru ce .
Pentru oricine este limpede:ai fost platit cu cativa arginti cocliti sa scrii la ordinele lui VALCEANU contracandidatul lui SEVERUS MILITARU.
Te sfatuiesc sa tragi draperia si sa incerci sa vezi cum va fi vremea dupa 1 decembrie , rosie, galbena sau pooate ...portocalie.
Si vezi ca desi tu esti un bun CAMELEON de la ROSU la PORTOCALIU este destul de greu sa treci.

Lasă un comentariu

Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

* = câmp obligatoriu

:

: