Un hectar din comuna Berlești, pus pe tavă gratuit, pentru un parc de distracții și pentru amplasarea unui cort de evenimente! Terenul vizat, cu puțuri de gazolină - Dezvaluiri - Scandal de Gorj

Sumar articole:
Inconştienţă sau indolenţă? Amicul spaniol al unui primar din Gorj a băgat spaima într-o comună întreagă! Angajații primăriei îngrijoraţi de teama infectării cu COVID-19!

Paraschiv s-a prins în FLAGRANT: ”Sunt venite opt autobuze. Licitația va fi organizată săptămâna viitoare”(?!). Transloc va închiria autobuze, vechi de 20 de ani, de la partenerul de afaceri al directorului

La Muzeul Național Brâncuși din Târgu-Jiu nici frica nu mai păzește pepenii! Managerul, pasibil de un nou dosar penal pentru neglijență în serviciu !

Iată cine este candidatul propus de PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Gorj! Deputatul Vîlceanu l-a descris la Tv Sud!

E GATA! Burlan se pregătește să salveze CEO: a înființat un post de director, cu dedicație, pentru amicul său pesedist Tatomir!

Alee penală! Șef din Direcția de Patrimoniu Târgu-Jiu și șefii Edilitara, cercetați pentru abuz în serviciu

Răspuns halucinant al directorului Corpului de Control din MEC, la un an de la verificarea făcută la IȘJ Gorj

Noul director al Minprest are, cel puțin, un schelet în dulap! Vișan, implicat în afacerea ”Molozul”, pe când conducea firma Polaris!

Fratele administratorului public al Primăriei Novaci a construit fără autorizație?! Un stâlp de curent, în mijlocul clădirii

Corpul de Control al ministrului Educației, o săptămână în Gorj! Raport și o nouă verificare de fond

Două familii din Albeni, în carantină la domiciliu, una în autoizolare! Primarul acoperă carantinații dar le-a aprobat 10.000 de lei pentru hrană

Omul lui Weber, înlocuit cu amicul lui Leuștean! Iată cine va conduce RAR Gorj, după demiterea lui Predescu!

Inculpat pentru fals intelectual, director adjunct la Minprest! Țintește locul lui Giorgi

PSD a pierdu un primar cu trei mandate! Edilul de la Licurici, noul veterinar-șef de la Hurezani

Și mătura e PSD! Nevastă de primar, angajată femeie de serviciu la SE Turceni

”Invenția” care a omorât un om! Afacerea de 3 milioane de euro despre care președintele Directoratului CEO, Daniel Burlan, își dorește să nu afle procurorii!

Camera de Conturi Gorj demarează control la Primăria Târgu-Jiu în urma executării judecătorești a primarului Romanescu

Vezi care sunt cei mai bine plătiți lideri de sindicat din CEO! Marciuc, miliardar din tranzacții imobiliare!

Trei pretendenți, pentru funcția de șef la Cariera Lupoaia! Un CFL-ist, promovat inginer-șef Energetic

Jaf în banii publici! Sporuri și salarii ilegale, la primăriile din Gorj! TREI primari au încasat, NELEGAL, spor de dificultate și condiții vătămătoare

Doi dintr-o lovitură! Romanescu a intrat în februarie fără doi consilieri personali

Încasări de sute de mii de lei din show-uri erotice. Soții Feroiu, inculpați în dosarul ”Videochat la saloanele de înfrumusețare”, primeau banii din SUA

ȘOC! Primar PSD, acuzat că i-a făcut propuneri indecente unui consilier local: ,,Eu te-am pus la masă și tu te-ai dat la mine!”

CEO vinde curent! În curtea Carierei Roșiuța se comercializează PORTOCALE

Cadou de la șefu’ Romanescu! ,,Primăreasa” Nodea, promovată șefă la Informații în Primăria Târgu-Jiu!

Burlan, ”specialistul” în fumigene al lui Vîlceanu, la conducerea CE Oltenia! Noul președinte al Directoratului, cercetat de procurori pentru o DELAPIDARE de peste 500.000 de euro, în dosarul ”Masa caldă”

Administratorul unui salon de înfrumusețare, antreprenorul de succes al PNL din Consiliul de Supraveghere al CEO. Firmele lui Popescu, contracte de milioane cu instituții publice

Noul inspector școlar adjunct, chiulangiu pe bani publici! Profu’ de mate, acoperit de șefa Cochină

”Primărița” Nodea, conectată, prin dispoziții succesive ale lui Marcel Romanescu, la toate proiectele din care se încasează vârtos!

Dosarul ,,Videochat”, finalizat de procurori! Doi soți celebrii în Târgu-Jiu, inculpați pentru evaziune fiscală

Surprize! Scaunul lui Capotă la SJU Târgu-Jiu, disputat între Tătaru și Vienescu

Monede de aur, oseminte și tunele, depistate în urma săpăturilor de la Mănăstirea Tismana! Constructorul, bine plătit dar în insolvență

Cuibul ”asistaților social”! Soția consilierului personal al primarului Romanescu și ex-consilierul Săvoiu, angajați la Transloc. Consilierul liberal Paraschiv, INCOMPATIBIL?!

Senatorul Cârciumaru, audiat la Parchetul Înaltei Curți în dosarul busturilor! A scăpat de acuze pentru că s-au prescris, alți funcționari publici urmăriți penal

Penitenciarul Târgu-Jiu se zgârcește la banii statului ca le cei de lumânări! Fostul preotul capelan, plătit eșalonat

Substituire de identitate pentru a-i face rău, indirect, directorului Dorin Tașcău și profesoarei Maria Cochină, de la CNTV! Reclamație dublă, la IPJ Gorj

Ciurel a activat morișca intereselor și vrea să-și propulseze omul în Consiliul de Supraveghere al CEO. Eftenoiu, liantul cercului de influență!


Arhiva
20132012
2011201020092008
2007200620052004
arhivă compactă
Prima pagină · Dezvaluiri · Un hectar din comuna Berlești, pus pe tavă gratuit, pentru un parc de distracții și pentru amplasarea unui cort de evenimente! Terenul vizat, cu puțuri de gazolină

Un hectar din comuna Berlești, pus pe tavă gratuit, pentru un parc de distracții și pentru amplasarea unui cort de evenimente! Terenul vizat, cu puțuri de gazolină

În timp ce localnicii comunei Berlești se plâng că nu au drumuri practicabile și își fac nevoile în fundul curții, autoritățile locale propun pentru ei proiecte, care servesc doar apropiați și clica de partid și deloc nevoile comunității. Așa a ajuns pe masa consilierilor locali din Berlești, în luna februarie, două proiecte inițiate de primarul PNL, Iulian Berlescu, care priveau aprobarea de către aleși a concesionării unui teren din domeniul privat al comunei pentru realizarea unui ,,parc de distracții cât și a unui proiect similar care privea amplasarea unui cort pentru organizare de evenimente. Investitorul în ultimul proiect era chiar nevesta unui consilier PNL, coleg de partid cu primarul, inițiator al hotărârii, iar celălalt, un cetățean din satul Scurtul, care, prezent în ședința de CL în care s-a dezbătut cererea sa, a tăcut ca peștele, părând că nu știe nici ce investiție vrea să realizeze în comună.


Nu mai punem la socoteală că terenurile vizate de investitorii locali au pe ele niște puțuri îngrădite de gazolină, ori faptul că doritul cort de evenimente ar fi urmat să fie așezat lângă dispensarul localității. Investitorii tot au pus ochii pe terenuri și visau că le vor concesiona gratuit, pentru început pentru două decenii, având apoi posibilitate de prelungire.

Maria Romanescu, soața consilierului local PNL, Titu Romanescu dorea un teren de peste 3000 de mp, în baza unui proiect pe Gal Valea Amaradiei care privea obținerea dotării pentru un cort de evenimente. Terenul nu-l avea, așa că l-a cerut autorităților locale. Primarul, coleg de partid cu soțul, a percutat și le-a propus consilierilor concesionarea prin licitație a publică a unui teren de 3179 de mp în zona Pîrîu Viu, din Berlești. Terenul se propunea concesionat pe 20 de ani, cu posibilitate de prelungire pentru încă 10, fără ca în expunerea de motive să existe însă și redevența valorică a concesiunii.


Terenul, potrivit documentului, urma să se predea concesionarului pentru destinație de spații comerciale. Consilierii PSD au spus nu, iar proiectul nu a fost aprobat din lipsă de cvorum.

Nu au apă dar urmau să aibă parc de distracții

Pe ordinea de zi a ședinței din 28 februarie 2019 se aflau și recomandările Camerei de Conturi Gorj privind raportul de audit după verificarea serviciului public deficitar de alimentare cu apă și canal a comunei Berlești, în perioada 2016-2017, dar, și aprobarea unor indicatori tehnico-economici pentru realizarea obiectivului de investiție a alimentării cu apă, în patru sate. Lângă aceste proiecte vitale, unul care arăta deficiențele constata de verificatori iar altul o investiție necesară de apă, a fost strecurat și proiectul privind realizarea unui parc de distracții în comună.

Pentru acest proiect ,,absolut necesar,, pentru cetățenii care au încă WC-ul în fundul curții, primarul propunea concesionarea gratuită a unui teren de 5247 de mp, situat în același punct, adică în vecinătatea cortului lui Romanescu.

Și de data acesta se propunea o concesiune pe 20 de ani, cu o plelungire prin acordul părților de încă 10.

Proiectul de hotărâre s-a respins, în lipsă de cvorum, asta deoarece hotărârile de acest gen se aprobă cu votul a două treimi dintre consilieri. Era necesar ca 7 din cei 11 aleși să fie de acord cu proiectele lui Berlescu, lucru care nu s-a întâmplat.

În atare condiții, activitatea la Dispensarul din Berlești nu va fi perturbată de niciun eveniment ori de parcul gălăgios de distracții, iar puțurile de gazolină nu vor fi un pericol pentru niciun petrecăreț care și-ar fi aruncat țigara aprinsă în apropierea acestora.

Redactie@scandaldegorj.roRecomandă acest articol:
facebook twitter myspace google stumbleupon reddit digg

  02.04.2019. 03:14

Comentarii

Acest articol n-are nici un comentariu.

Lasă un comentariu

Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

* = câmp obligatoriu

:

: