Bugetul de stat, Codurile penale şi civile şi codul fiscal - priorităţi ale Senatului - Dezvaluiri - Scandal de Gorj

Sumar articole:
Inconştienţă sau indolenţă? Amicul spaniol al unui primar din Gorj a băgat spaima într-o comună întreagă! Angajații primăriei îngrijoraţi de teama infectării cu COVID-19!

Paraschiv s-a prins în FLAGRANT: ”Sunt venite opt autobuze. Licitația va fi organizată săptămâna viitoare”(?!). Transloc va închiria autobuze, vechi de 20 de ani, de la partenerul de afaceri al directorului

La Muzeul Național Brâncuși din Târgu-Jiu nici frica nu mai păzește pepenii! Managerul, pasibil de un nou dosar penal pentru neglijență în serviciu !

Iată cine este candidatul propus de PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Gorj! Deputatul Vîlceanu l-a descris la Tv Sud!

E GATA! Burlan se pregătește să salveze CEO: a înființat un post de director, cu dedicație, pentru amicul său pesedist Tatomir!

Alee penală! Șef din Direcția de Patrimoniu Târgu-Jiu și șefii Edilitara, cercetați pentru abuz în serviciu

Răspuns halucinant al directorului Corpului de Control din MEC, la un an de la verificarea făcută la IȘJ Gorj

Noul director al Minprest are, cel puțin, un schelet în dulap! Vișan, implicat în afacerea ”Molozul”, pe când conducea firma Polaris!

Fratele administratorului public al Primăriei Novaci a construit fără autorizație?! Un stâlp de curent, în mijlocul clădirii

Corpul de Control al ministrului Educației, o săptămână în Gorj! Raport și o nouă verificare de fond

Două familii din Albeni, în carantină la domiciliu, una în autoizolare! Primarul acoperă carantinații dar le-a aprobat 10.000 de lei pentru hrană

Omul lui Weber, înlocuit cu amicul lui Leuștean! Iată cine va conduce RAR Gorj, după demiterea lui Predescu!

Inculpat pentru fals intelectual, director adjunct la Minprest! Țintește locul lui Giorgi

PSD a pierdu un primar cu trei mandate! Edilul de la Licurici, noul veterinar-șef de la Hurezani

Și mătura e PSD! Nevastă de primar, angajată femeie de serviciu la SE Turceni

”Invenția” care a omorât un om! Afacerea de 3 milioane de euro despre care președintele Directoratului CEO, Daniel Burlan, își dorește să nu afle procurorii!

Camera de Conturi Gorj demarează control la Primăria Târgu-Jiu în urma executării judecătorești a primarului Romanescu

Vezi care sunt cei mai bine plătiți lideri de sindicat din CEO! Marciuc, miliardar din tranzacții imobiliare!

Trei pretendenți, pentru funcția de șef la Cariera Lupoaia! Un CFL-ist, promovat inginer-șef Energetic

Jaf în banii publici! Sporuri și salarii ilegale, la primăriile din Gorj! TREI primari au încasat, NELEGAL, spor de dificultate și condiții vătămătoare

Doi dintr-o lovitură! Romanescu a intrat în februarie fără doi consilieri personali

Încasări de sute de mii de lei din show-uri erotice. Soții Feroiu, inculpați în dosarul ”Videochat la saloanele de înfrumusețare”, primeau banii din SUA

ȘOC! Primar PSD, acuzat că i-a făcut propuneri indecente unui consilier local: ,,Eu te-am pus la masă și tu te-ai dat la mine!”

CEO vinde curent! În curtea Carierei Roșiuța se comercializează PORTOCALE

Cadou de la șefu’ Romanescu! ,,Primăreasa” Nodea, promovată șefă la Informații în Primăria Târgu-Jiu!

Burlan, ”specialistul” în fumigene al lui Vîlceanu, la conducerea CE Oltenia! Noul președinte al Directoratului, cercetat de procurori pentru o DELAPIDARE de peste 500.000 de euro, în dosarul ”Masa caldă”

Administratorul unui salon de înfrumusețare, antreprenorul de succes al PNL din Consiliul de Supraveghere al CEO. Firmele lui Popescu, contracte de milioane cu instituții publice

Noul inspector școlar adjunct, chiulangiu pe bani publici! Profu’ de mate, acoperit de șefa Cochină

”Primărița” Nodea, conectată, prin dispoziții succesive ale lui Marcel Romanescu, la toate proiectele din care se încasează vârtos!

Dosarul ,,Videochat”, finalizat de procurori! Doi soți celebrii în Târgu-Jiu, inculpați pentru evaziune fiscală

Surprize! Scaunul lui Capotă la SJU Târgu-Jiu, disputat între Tătaru și Vienescu

Monede de aur, oseminte și tunele, depistate în urma săpăturilor de la Mănăstirea Tismana! Constructorul, bine plătit dar în insolvență

Cuibul ”asistaților social”! Soția consilierului personal al primarului Romanescu și ex-consilierul Săvoiu, angajați la Transloc. Consilierul liberal Paraschiv, INCOMPATIBIL?!

Senatorul Cârciumaru, audiat la Parchetul Înaltei Curți în dosarul busturilor! A scăpat de acuze pentru că s-au prescris, alți funcționari publici urmăriți penal

Penitenciarul Târgu-Jiu se zgârcește la banii statului ca le cei de lumânări! Fostul preotul capelan, plătit eșalonat

Substituire de identitate pentru a-i face rău, indirect, directorului Dorin Tașcău și profesoarei Maria Cochină, de la CNTV! Reclamație dublă, la IPJ Gorj

Ciurel a activat morișca intereselor și vrea să-și propulseze omul în Consiliul de Supraveghere al CEO. Eftenoiu, liantul cercului de influență!


Arhiva
20132012
2011201020092008
2007200620052004
arhivă compactă
Prima pagină · Dezvaluiri · Bugetul de stat, Codurile penale şi civile şi codul fiscal - priorităţi ale Senatului

Bugetul de stat, Codurile penale şi civile şi codul fiscal - priorităţi ale Senatului

Adoptarea bugetului de stat pe 2009, a Codurilor penal şi civil şi de procedură penală şi civilă, dar şi Codul fiscal reprezintă câteva dintre priorităţile senatorilor în prima sesiune parlamentară din legislatura 2008-2012.

Preşedintele Comisiei juridice a Senatului, Toni Greblă, consideră că adoptarea Codurilor penale şi civile, aprobarea bugetului pentru 2009 şi reorganizarea sistemului energetic reprezintă priorităţile comisiei pentru această sesiune parlamentară.

“Cele patru coduri ar trebui să ajungă într-o formă corespunzătoare la Parlament în cursul lunii martie. Acest termen ar fi ideal, pentru că aceste coduri trebuie examinate cel puţin în comisiile juridice. Dacă vom constata, pentru că în comisii sunt reprezentanţi ai tuturor partidelor politice, că aceste coduri au o formă corespunzătoare, un conţinut corespunzător, probabil că vom fi de acord ca ele să fie adoptate prin asumarea răspunderii guvernamentale, pentru a scurta termenul de adoptare a acestora”, a spus preşedintele Comisiei juridice din Senat.

El a mai precizat că definitivarea acestor coduri reprezintă o responsabilitate imensă.

“Ele oricum nu vor intra în vigoare imediat, pentru că este un termen în care trebuie adus la cunoştiinţa specialiştilor şi a publicului. Asta va fi o muncă titanică, pentru că nu este uşor să-ţi asumi răspunderea politică şi juridică pentru nişte coduri care vor reglementa cvasimajorităţii relaţiilor sociale din România”, a mai arătat Toni Greblă.

De asemenea, Greblă a menţionat că, printre priorităţile membrilor comisiei pe care o conduce, se mai află proiectul de buget pentru 2009, organizarea unor activităţi profesionale, precum şi examinarea tuturor proiectelor legislative moştenite de la precedentul Legislativ.

“Desigur, trebuie să discutăm si ordonanţa privind reorganizarea sistemului energetic, să vedem, dacă în actuala conjunctură europeană a energiei, constituirea acestei companii în forma actuală, fără să privim sistemul energetic în ansamblul său, este cea mai bună soluţie sau trebuie gândită reorganizarea sistemului cu consultarea specialiştilor, a partenerilor sociali şi apoi să fie luată o decizie”, a mai afirmat preşedintele Comisiei juridice din Senat.

Preşedintele Comisiei pentru buget, finanţe a Senatului, Ion Ariton (PDL), consideră că, pe lângă adoptarea proiectului de Buget de stat pentru anul 2009, moficarea Codului fiscal şi reducerea bugetului Senatului sunt câteva dintre priorităţile primei sesiuni din legislatura 2008-2012.

Ariton a spus că, după ce Proiectul de buget de stat pentru anul 2009 a fost definitivat la Guvern, acesta va intra, de săptămâna care urmează (care începe pe 2 februarie, n.r.), în dezbaterea Comisiilor pentru buget ale celor două Camere.”De luni o să primim proiectul de Buget la comisie, să îl parcurgem, să facem amendamente”, a spus el.

Întrebat dacă poate estima în cât timp acest buget va trece de comisia pe care o conduce, Ion Ariton a evitat să dea un răspuns precis, menţionând că timpul în care comisia va reuşi să adopte raportul la proiectul de buget va depinde, în mare măsură, de numărul amendamentelor formulate parlamentari.

În ceea ce priveşte modificarea Codului Fiscal, Ariton a precizat că ministrul Finanţelor, Gheorghe Pogea, a avut discuţii exploratorii cu membrii comisiei pentru a ajunge la un punct de vedere comun privind modificările care trebuie să fie aduse Codului fiscal.

Ariton a arătat că ministrul lucrează, în prezent, la un proiect de lege de modificarea a Codului fiscal, proiect care ar urma să fie finalizat în aproximativ o lună şi va intra, ca prioritate, în circuitul legislativ la Senat.

Referitor la bugetul Senatului, a cărui reducere a fost cerută de Ministerul Finanţelor, senatorul a declarat că acesta va fi discutat începând de luni. “Vom discutat şi vom analiza, în săptămâna viitoare, la ce capitole de cheltuieli vor fi făcute reducerile de 20 la sută care au fost cerute”, a mai spus democrat-liberalul Ion Ariton.

Potrivit deciziei Biroului Permanent al Senatului, îşi vor continua procedura legislativă la Senat în legislatura 2008-2012 un număr de 210 proiectele de lege şi propuneri legislative.Recomandă acest articol:
facebook twitter myspace google stumbleupon reddit digg

  02.02.2009. 18:04

Comentarii

Acest articol n-are nici un comentariu.

Lasă un comentariu

Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

* = câmp obligatoriu

:

: