Unul dintre tinerii acuzați că le-au dat țeapă americanilor rupe tăcerea
Magistrații de la Tribunalul Gorj au luat o nouă măsură în cazul fraților Bălănescu, acuzați, alături de alți români, de fraude informatice cu prejudiciu de peste 20 de milioane de dolari. Amândoi sunt obligați să nu părăsească țara, după ce, până acum, erau forțați să stea acasă, la Bumbești-Jiu. „Înlocuieşte măsura obligării de a nu părăsi localitatea de domiciliu, respectiv localitatea Bumbeşti-Jiu, judeţul Gorj, fără încuviinţarea instanţei, luată faţă de inculpatul Bălănescu Dragoş-Ioan, cu măsura obligării de a nu părăsi ţara fără încuviinţarea instanţei”, au anunțat judecătorii gorjeni, la sfârșitul săptămânii trecute.
Acceaşi măsură a fost luată şi pentru dentist. „Înlocuieşte măsura obligării de a nu părăsi localitatea de domiciliu, respectiv localitatea Bumbeşti-Jiu, judeţul Gorj, fără încuviinţarea instanţei, luată faţă de inculpatul Bălănescu Horaţiu-Daniel, cu măsura obligării de a nu părăsi ţara fără încuviinţarea instanţei”, a precizat magistratul de caz. Fratele stomatologului Horațiu Bălănescu le-a cerut prietenilor virtuali să nu-l mai judece, prin intermediul unei fotografii: „Îmi cunoști numele...dar nu și povestea. Ți s-a spus ceea ce am făcut, dar nu și prin ce am trecut. Nu știi unde locuiesc și nici măcar unde sunt acum. Mă vezi glumind, dar nu știi dacă sufăr.
Încetează să mă mai judeci! Dacă știi cum mă cheamă, nu înseamnă că mă și cunoști”. Atât el, cât și fratele său sunt obligați de instanță să se prezinte la Poliție atunci când sunt chemați, să nu-și schimbe locuința fără acordul judecătorilor, să nu folosească arme și să nu se apropie de inculpații și martorii din dosar. În total, 19 persoane sunt pe lista inculpaților. Procurorii au stabilit că aproximativ o mie de americani au fost păcăliţi de ei pe internet, cu peste 20 de milioane de dolari, după ce le-au fost transmise informaţii false, cu privire la realitatea anunţurilor, modalitatea de achiziţie, plata preţului, identitatea vânzătorului. Printre bunurile scoase la vânzare s-au aflat autoturisme, motociclete, ambarcaţiuni uşoare şi produse electronice. Clienţii on-line erau amăgiţi că vor intra în posesia acestora. Tinerii au fost trimiși în judecată după o colaborare cu serviciile secrete americane.
Recomandă acest articol:
04.12.2012. 08:20
Comentarii
Acest articol n-are nici un comentariu.
Lasă un comentariu
Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.
* = câmp obligatoriu