Ţeparii bucureşteni, alungaţi de sătenii de la Crasna - Dezvaluiri - Scandal de Gorj

Sumar articole:
Inconştienţă sau indolenţă? Amicul spaniol al unui primar din Gorj a băgat spaima într-o comună întreagă! Angajații primăriei îngrijoraţi de teama infectării cu COVID-19!

Paraschiv s-a prins în FLAGRANT: ”Sunt venite opt autobuze. Licitația va fi organizată săptămâna viitoare”(?!). Transloc va închiria autobuze, vechi de 20 de ani, de la partenerul de afaceri al directorului

La Muzeul Național Brâncuși din Târgu-Jiu nici frica nu mai păzește pepenii! Managerul, pasibil de un nou dosar penal pentru neglijență în serviciu !

Iată cine este candidatul propus de PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Gorj! Deputatul Vîlceanu l-a descris la Tv Sud!

E GATA! Burlan se pregătește să salveze CEO: a înființat un post de director, cu dedicație, pentru amicul său pesedist Tatomir!

Alee penală! Șef din Direcția de Patrimoniu Târgu-Jiu și șefii Edilitara, cercetați pentru abuz în serviciu

Răspuns halucinant al directorului Corpului de Control din MEC, la un an de la verificarea făcută la IȘJ Gorj

Noul director al Minprest are, cel puțin, un schelet în dulap! Vișan, implicat în afacerea ”Molozul”, pe când conducea firma Polaris!

Fratele administratorului public al Primăriei Novaci a construit fără autorizație?! Un stâlp de curent, în mijlocul clădirii

Corpul de Control al ministrului Educației, o săptămână în Gorj! Raport și o nouă verificare de fond

Două familii din Albeni, în carantină la domiciliu, una în autoizolare! Primarul acoperă carantinații dar le-a aprobat 10.000 de lei pentru hrană

Omul lui Weber, înlocuit cu amicul lui Leuștean! Iată cine va conduce RAR Gorj, după demiterea lui Predescu!

Inculpat pentru fals intelectual, director adjunct la Minprest! Țintește locul lui Giorgi

PSD a pierdu un primar cu trei mandate! Edilul de la Licurici, noul veterinar-șef de la Hurezani

Și mătura e PSD! Nevastă de primar, angajată femeie de serviciu la SE Turceni

”Invenția” care a omorât un om! Afacerea de 3 milioane de euro despre care președintele Directoratului CEO, Daniel Burlan, își dorește să nu afle procurorii!

Camera de Conturi Gorj demarează control la Primăria Târgu-Jiu în urma executării judecătorești a primarului Romanescu

Vezi care sunt cei mai bine plătiți lideri de sindicat din CEO! Marciuc, miliardar din tranzacții imobiliare!

Trei pretendenți, pentru funcția de șef la Cariera Lupoaia! Un CFL-ist, promovat inginer-șef Energetic

Jaf în banii publici! Sporuri și salarii ilegale, la primăriile din Gorj! TREI primari au încasat, NELEGAL, spor de dificultate și condiții vătămătoare

Doi dintr-o lovitură! Romanescu a intrat în februarie fără doi consilieri personali

Încasări de sute de mii de lei din show-uri erotice. Soții Feroiu, inculpați în dosarul ”Videochat la saloanele de înfrumusețare”, primeau banii din SUA

ȘOC! Primar PSD, acuzat că i-a făcut propuneri indecente unui consilier local: ,,Eu te-am pus la masă și tu te-ai dat la mine!”

CEO vinde curent! În curtea Carierei Roșiuța se comercializează PORTOCALE

Cadou de la șefu’ Romanescu! ,,Primăreasa” Nodea, promovată șefă la Informații în Primăria Târgu-Jiu!

Burlan, ”specialistul” în fumigene al lui Vîlceanu, la conducerea CE Oltenia! Noul președinte al Directoratului, cercetat de procurori pentru o DELAPIDARE de peste 500.000 de euro, în dosarul ”Masa caldă”

Administratorul unui salon de înfrumusețare, antreprenorul de succes al PNL din Consiliul de Supraveghere al CEO. Firmele lui Popescu, contracte de milioane cu instituții publice

Noul inspector școlar adjunct, chiulangiu pe bani publici! Profu’ de mate, acoperit de șefa Cochină

”Primărița” Nodea, conectată, prin dispoziții succesive ale lui Marcel Romanescu, la toate proiectele din care se încasează vârtos!

Dosarul ,,Videochat”, finalizat de procurori! Doi soți celebrii în Târgu-Jiu, inculpați pentru evaziune fiscală

Surprize! Scaunul lui Capotă la SJU Târgu-Jiu, disputat între Tătaru și Vienescu

Monede de aur, oseminte și tunele, depistate în urma săpăturilor de la Mănăstirea Tismana! Constructorul, bine plătit dar în insolvență

Cuibul ”asistaților social”! Soția consilierului personal al primarului Romanescu și ex-consilierul Săvoiu, angajați la Transloc. Consilierul liberal Paraschiv, INCOMPATIBIL?!

Senatorul Cârciumaru, audiat la Parchetul Înaltei Curți în dosarul busturilor! A scăpat de acuze pentru că s-au prescris, alți funcționari publici urmăriți penal

Penitenciarul Târgu-Jiu se zgârcește la banii statului ca le cei de lumânări! Fostul preotul capelan, plătit eșalonat

Substituire de identitate pentru a-i face rău, indirect, directorului Dorin Tașcău și profesoarei Maria Cochină, de la CNTV! Reclamație dublă, la IPJ Gorj

Ciurel a activat morișca intereselor și vrea să-și propulseze omul în Consiliul de Supraveghere al CEO. Eftenoiu, liantul cercului de influență!


Arhiva
20132012
2011201020092008
2007200620052004
arhivă compactă
Prima pagină · Dezvaluiri · Ţeparii bucureşteni, alungaţi de sătenii de la Crasna

Ţeparii bucureşteni, alungaţi de sătenii de la Crasna

Visul Cinemar Construct SRL Bucureşti de a scăpa de insolvenţă pe spatele comunei Crasna s-a spulberat săptămâna trecută când localnicii s-au strâns cu mic cu mare la sedinţa consiliului local şi au protestat împotriva deschiderii în zonă a carierei de granit ce ar fi dus la distrugerea a 17 hectare de teren şi a caselor aflate foarte aproape de locul cu pricina. Părerea cetăţenilor a fost unanimă fapt ce a determinat autorităţile locale să respingă firmei bucureştene planul urbanistic zonal, lucru ce a dus la punerea pe butuci a întregii afaceri.

Mihai Popescu
mihai.popescu @scandaldegorj.ro

Şmenuri bucureştene

În urmă cu un an de zile, Obştea Crasna concesiona Cinemar Construct, pe o perioadă de 29 de ani, 17,4 ha de teren pentru exploatare şi exploarare granit la un preţ ce avantaja clar investitorul care ar fi plătit în total, anual, 30.000 de euro pentru folosinţă şi exploatare. Deşi terenul este protejat prin programul european „Natura 2000” iar exploatarea s-ar fi făcut la nici 500 de metri depărtare de ultima casă din zonă, avizele pentru demararea carierei au fost date fără niciun fel de problemă. 
 Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale a eliberat, imediat duppă ce s-a semnat contractul între obşte şi firmă, permis de exploatare care-i permitea firmei Cinemar să exploateze 220.000 de tone de granit industrial şi pentru construcţii în perimetrul concesionat de la obşte, permisul fiind valabil până la începutul lunii decembrie 2009.
La începutul acestui an, Consiliul Judeţean Gorj  a eliberat şi el societăţii bucureştene certificat de urbanism, urmând ca aceasta să obţină toate avizele necesare pentru obţinerea autorizaţiei de construire a staţiei de sortare-concasare.
Lucrurile mergeau strună, mai ales că bucureştenii găsiseră şi o modalitatea de a evita un aviz suplimentar şi o obligaţie majoră în cazul în care ar fi defrişat mai mult de un hectar de pădure. Pentru a nu fi forţată să obţină aviz de la Ministerele Mediului şi cel al Agriculturii pentru a defrişa cele 17 ha de teren şi să împădurească în schimb suprafeţe mari, firma bucureşteană a cerut Ocolului Silvic Novaci să defrişeze sub un ha, lucru cu care ocolul a fost imediat de acord ca şi Agenţia de Protecţie a Mediului Gorj. Defrişările făcute în realitate au depăşit bineînţeles suprafaţa pentru care se primise aviz, însă APM nu s-a grăbit să amendeze Cinemar Construct, că doar nu fusese interesată de la început de soarta pădurilor de la Crasna, lucru demonstrat de faptul că în acordul dat se regăsesc o grămadă de greşeli, inclusiv cu privire la locaţia exactă a terenului.
Lucrurile au mers în continuare conform dorinţei investitorului bucureştean până când, săptămâna trecută, s-au împotmolit definitiv la şedinţa consiliului local când localnicii s-au opus categoric jafului la care urma să fie supusă pădurea şi terenul comunităţii.

„Luăm o decizie împreună”

Oamenii au renunţat la banii care le-ar fi revenit de la obşte în urma contractului încheiat cu Cinemar şi au cerut autorităţilor locale să stopeze afacerea societăţii.  Primarul comunei Crasna, Aurel Vamvu, a recunoscut, la începutul şedinţei, că toată lumea a fost, la început, cucerită de mirajul afacerii cu cariera de granit: “La început ne-am bucurat, dar nu ne-am gândit niciodată unde se poate ajunge, pentru că ar fi trebuit să cerem nişte studii de impact. Este pentru prima dată când avem o astfel de întâlnire şi decizia o luăm împreună”.
Consilierul judeţean Puiu Diaconescu a declarat că nu este împotriva insvestitorilor care vin în zonă, dar: “În calitate de reprezentant al Consiliului Judeţean şi al Comisiei de relaţii externe, interesul meu este să aducem investitori, însă numai cu respectarea şi în limita legii, fără a produce daune aici, la Crasna. Investitorul s-a apucat mai întâi să ceară avize, şi apoi să obţină PUZ-ul. Trebuie să analizăm dacă această carieră aduce dezavantaje sau avantaje comunităţii din Crasna din Vale”.  Concluzia autorităţilor şi a celor 200 de localnici prezenţi a fost că Cinemar Construct şi a sa carieră de granit produc mai multă pagubă decât avantaje, motiv pentru care Consilul Local Crasna a refuzat PUZ-ul şi astfel visul firmei bucureştene de a se îmbogăţi în Gorj s-a spulberat. Pentru societate, fiasco de la Crasna nu este doar o afacere ratată, ci  reprezintă chiar insolvenţa de care Cinemar scăpase până acum pentru că prezentase firmei de lichidare judiciară pe mâna căruia ajunsese un plan de afaceri bazat tocmai pe cariera de la Crasna. Cum planul de afaceri a dat chix, probabil Cinemar Construct SRL Bucureşti va intra în reorganizare judiciară.Recomandă acest articol:
facebook twitter myspace google stumbleupon reddit digg

  19.10.2009. 15:30

Comentarii

Acest articol n-are nici un comentariu.

Lasă un comentariu

Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

* = câmp obligatoriu

:

: