Candidatul portocaliu Ruşeţ îşi ascunde veniturile - Actualitate - Scandal de Gorj

Sumar articole:
Inconştienţă sau indolenţă? Amicul spaniol al unui primar din Gorj a băgat spaima într-o comună întreagă! Angajații primăriei îngrijoraţi de teama infectării cu COVID-19!

Paraschiv s-a prins în FLAGRANT: ”Sunt venite opt autobuze. Licitația va fi organizată săptămâna viitoare”(?!). Transloc va închiria autobuze, vechi de 20 de ani, de la partenerul de afaceri al directorului

La Muzeul Național Brâncuși din Târgu-Jiu nici frica nu mai păzește pepenii! Managerul, pasibil de un nou dosar penal pentru neglijență în serviciu !

Iată cine este candidatul propus de PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Gorj! Deputatul Vîlceanu l-a descris la Tv Sud!

E GATA! Burlan se pregătește să salveze CEO: a înființat un post de director, cu dedicație, pentru amicul său pesedist Tatomir!

Alee penală! Șef din Direcția de Patrimoniu Târgu-Jiu și șefii Edilitara, cercetați pentru abuz în serviciu

Răspuns halucinant al directorului Corpului de Control din MEC, la un an de la verificarea făcută la IȘJ Gorj

Noul director al Minprest are, cel puțin, un schelet în dulap! Vișan, implicat în afacerea ”Molozul”, pe când conducea firma Polaris!

Fratele administratorului public al Primăriei Novaci a construit fără autorizație?! Un stâlp de curent, în mijlocul clădirii

Corpul de Control al ministrului Educației, o săptămână în Gorj! Raport și o nouă verificare de fond

Două familii din Albeni, în carantină la domiciliu, una în autoizolare! Primarul acoperă carantinații dar le-a aprobat 10.000 de lei pentru hrană

Omul lui Weber, înlocuit cu amicul lui Leuștean! Iată cine va conduce RAR Gorj, după demiterea lui Predescu!

Inculpat pentru fals intelectual, director adjunct la Minprest! Țintește locul lui Giorgi

PSD a pierdu un primar cu trei mandate! Edilul de la Licurici, noul veterinar-șef de la Hurezani

Și mătura e PSD! Nevastă de primar, angajată femeie de serviciu la SE Turceni

”Invenția” care a omorât un om! Afacerea de 3 milioane de euro despre care președintele Directoratului CEO, Daniel Burlan, își dorește să nu afle procurorii!

Camera de Conturi Gorj demarează control la Primăria Târgu-Jiu în urma executării judecătorești a primarului Romanescu

Vezi care sunt cei mai bine plătiți lideri de sindicat din CEO! Marciuc, miliardar din tranzacții imobiliare!

Trei pretendenți, pentru funcția de șef la Cariera Lupoaia! Un CFL-ist, promovat inginer-șef Energetic

Jaf în banii publici! Sporuri și salarii ilegale, la primăriile din Gorj! TREI primari au încasat, NELEGAL, spor de dificultate și condiții vătămătoare

Doi dintr-o lovitură! Romanescu a intrat în februarie fără doi consilieri personali

Încasări de sute de mii de lei din show-uri erotice. Soții Feroiu, inculpați în dosarul ”Videochat la saloanele de înfrumusețare”, primeau banii din SUA

ȘOC! Primar PSD, acuzat că i-a făcut propuneri indecente unui consilier local: ,,Eu te-am pus la masă și tu te-ai dat la mine!”

CEO vinde curent! În curtea Carierei Roșiuța se comercializează PORTOCALE

Cadou de la șefu’ Romanescu! ,,Primăreasa” Nodea, promovată șefă la Informații în Primăria Târgu-Jiu!

Burlan, ”specialistul” în fumigene al lui Vîlceanu, la conducerea CE Oltenia! Noul președinte al Directoratului, cercetat de procurori pentru o DELAPIDARE de peste 500.000 de euro, în dosarul ”Masa caldă”

Administratorul unui salon de înfrumusețare, antreprenorul de succes al PNL din Consiliul de Supraveghere al CEO. Firmele lui Popescu, contracte de milioane cu instituții publice

Noul inspector școlar adjunct, chiulangiu pe bani publici! Profu’ de mate, acoperit de șefa Cochină

”Primărița” Nodea, conectată, prin dispoziții succesive ale lui Marcel Romanescu, la toate proiectele din care se încasează vârtos!

Dosarul ,,Videochat”, finalizat de procurori! Doi soți celebrii în Târgu-Jiu, inculpați pentru evaziune fiscală

Surprize! Scaunul lui Capotă la SJU Târgu-Jiu, disputat între Tătaru și Vienescu

Monede de aur, oseminte și tunele, depistate în urma săpăturilor de la Mănăstirea Tismana! Constructorul, bine plătit dar în insolvență

Cuibul ”asistaților social”! Soția consilierului personal al primarului Romanescu și ex-consilierul Săvoiu, angajați la Transloc. Consilierul liberal Paraschiv, INCOMPATIBIL?!

Senatorul Cârciumaru, audiat la Parchetul Înaltei Curți în dosarul busturilor! A scăpat de acuze pentru că s-au prescris, alți funcționari publici urmăriți penal

Penitenciarul Târgu-Jiu se zgârcește la banii statului ca le cei de lumânări! Fostul preotul capelan, plătit eșalonat

Substituire de identitate pentru a-i face rău, indirect, directorului Dorin Tașcău și profesoarei Maria Cochină, de la CNTV! Reclamație dublă, la IPJ Gorj

Ciurel a activat morișca intereselor și vrea să-și propulseze omul în Consiliul de Supraveghere al CEO. Eftenoiu, liantul cercului de influență!


Arhiva
20132012
2011201020092008
2007200620052004
arhivă compactă
Prima pagină · Actualitate · Candidatul portocaliu Ruşeţ îşi ascunde veniturile

Candidatul portocaliu Ruşeţ îşi ascunde veniturile

Liderii de sindicat, în mineritul gorjean, au apărut după revoluţia din 1989 ca ciupercile după ploaie şi o perioadă după aceea chiar au încercat să reprezinte interesele salariaţilor până când au învăţat că dacă manipulează masele în interesul unora sau altora pot câştiga mult mai mult decât dintr-un amărât de salariu de la sindicat. Acum, cei care odată nu se deosebeau din mulţimea de mineri pe care o repezentau, au strâns averi impresionante şi pot schimba chiar rezultatul unor alegeri prin influenţa pe care o au asupra celor care cred în ei. De acest lucru sunt conştiente şi partidele politice care aduc în rândurile lor lideri de sindicat care, chiar dacă n-au calităţi de politician şi poate nici alte calităţi, aduc voturi şi primesc în schimb, de-o da Domnul, un loc de parlamentar.

Mihai Popescu
mihai.popescu @scandaldegorj.ro

Reprezentant AGA... fără remuneraţie

Ion Ruşet a uitat, probabil, de mult, anii în care nu făcea jocurile nimănui şi încerca să obţină pentru ortacii pe care-i reprezenta tot ceea ce era mai bun. A fost tare de mult şi nici n-a ţinut atât încât să devină dependent de amintirile din acea vreme.

Chiar înainte de alegerile din cadrul Federaţiei Naţionale Mine-Energie (FNME), de acum doi ani, Ruşeţ îşi anunţase candidatura pentru funcţia de preşedinte şi deja se prefigura un scandal de proporţii cu Marin Condescu, eternul deţinător al postului, mai ales că, sindicalistul de la Jilţ promitea dezvăluiri despre şmenurile acestuia. Lucrurile s-au calmat cu doar câteva zile înaintea alegerilor când, lui Ruşeţ i-a fost închisă gura cu promisiunea că va ocupa funcţia de prim vicepreşedinte şi astfel, Condescu şi-a asigurat, din nou, liniştea.

Între timp, devenid o necesitate pentru partidele politice să se asocieze cu liderii de sindicat, din patru în patru ani, la început pe ascuns, iar mai nou, făţiş, ajungând chiar să fie reprezentanţii acestora la alegeri, Ruşeţ a prins şi el un astfel de culoar şi a fost desemnat candidatul PD-L pentru un fotoliu de senator tot cu ajutorul sforarului Condescu.

Bazată pe puterea celor mulţi care muncesc în minerit, relaţia dintre partidele politice şi liderii de sindicat naşte beneficii de ambele părţi. Liderul beneficiază de diverse funcţii, pentru că nimic nu mai este necontrolat politic, iar partidul de o masă de oameni pe care o poate controla prin intermediul aşa zisului lider.

Declaraţiile de avere şi interese ale candidatului Ion Ruşeţ, arată că, acesta s-a orientat bine atunci când s-a hotărât să-i reprezinte pe cei din minerit. Deşi, acest sector se duce din ce mai tare de râpă, Ruşeţ prosperă, tot de pe spatele ortacilor bineînţeles. La firma de turism a sindicatelor miniere, Turism Sind Min SRL, candidatul PD-L este reprezentant în AGA. Societatea îşi împarte sediul, de pe strada Ion Câmpineanu, nr.20, din Bucureşti, cu FNME la care Ruşeţ este prim vicepreşedinte şi Marin Condescu preşedinte. Sediul în care Ion Ruşeţ desfăşoară două activităţi distincte a fost renovat, pe banii minerilor, de către Clement Mocanu, escrocul afacerist îmbogăţit în Gorj, printre alţii, şi cu ajutorul lui Condescu.

Turism Sind Min, societate cu trei angajaţi, a avut în 2007 o cifră de afaceri de 699.000 lei şi un profit de 162.000 lei, bani din care şi Ruşeţ a avut partea lui ca reprezentant în AGA. Cât a încasat nu se ştie pentru că n-a considerat necesar să precizeze valoarea beneficiilor în declaraţia de interese, probabil pentru a nu frustra vreun amărât care i-ar citi-o.

Împrumutător de profesie

Ion Ruşeţ prestează diverse activităţi şi pe plaiuri gorjene dovedind că are şi abilităţi de manager sportiv fiind preşedinte al ASC Minerul Mătăsari unde CE Turceni e acţionar cu 82% şi USME Jilţ cu 18%. La venirea la cârma asociaţiei, pe atunci Sport Club Minerul, Ruşeţ a desfiinţat secţia de box şi a recurs la un tertip, nu tocmai ortodox, că să-l salveze de la desfiinţare. În urmă cu trei ani clubul avea datorii de aproximativ 10 miliarde de lei vechi şi intrase în lichidare judiciară. Ca să rezolve problema Ruşeţ a înfiinţat asociaţia lăsând în părăsire clubul şi astfel a scăpat de datorii. Ca şi preşedinte şi aici are parte de o leafă care nici ea nu este specificată în declaraţia de interese.

Ruşeţ e secretos şi în privinţa indemnizaţiei pe care o primeşte de la SC Sind Jilţ SRL, unde este reprezentant AGA. Firma sindicatelor, despre care, spun unele surse, ar fi direcţionat sume consistente pentru campania electorală a acestuia, a înregistrat pierderi, anul trecut deşi, a avut o cifră de afaceri de 5.600.000 de lei.

Nici de la FNME, unde este prim vicepreşedinte, Ruşeţ nu şi-a declarat veniturile, rezumându-se doar să amintească salariul pe care-l primeşte la USME Jilţ-Turceni unde, ca şi preşedinte, încasează 94.679 de lei, anual. Candidatul portocaliu nu face nicio referire nici la salariul de inspector social pe care-l încasează lunar de la CE Turceni.

Chiar fără a-şi specifica veniturile din toate funcţiile deţinute, declaraţia de avere dovedeşte că lui Ion Ruşeţ îi merge bine: deţine patru terenuri, două autoturisme Skoda, unul din 2007 şi altul din 2008. Pe lângă acestea, pretendentul la un fotoliu de senator are şi câteva active financiare - un depozit bancar de 5353 de euro, un fond de asigurare de 11.793 de lei şi unul de pensie de 6568 lei. Şi asta nu e tot! Sindicalistul şi-a permis să împrumute diverse persoane cu sume considerabile. O femeie a împrumutat de la Ruşeţ 15.000 de lei şi doi bărbaţi 30.000 de lei, respectiv 8000 de euro.Recomandă acest articol:
facebook twitter myspace google stumbleupon reddit digg

  17.11.2008. 12:46

Comentarii

Florin
22.11.2008. 20:48

Este un om bun da painea la oameni in mana alti ce fak

Lasă un comentariu

Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

* = câmp obligatoriu

:

: