Contoloru scoate 20 de milioane de euro din pământ - Investigatii - Scandal de Gorj

Sumar articole:
Inconştienţă sau indolenţă? Amicul spaniol al unui primar din Gorj a băgat spaima într-o comună întreagă! Angajații primăriei îngrijoraţi de teama infectării cu COVID-19!

Paraschiv s-a prins în FLAGRANT: ”Sunt venite opt autobuze. Licitația va fi organizată săptămâna viitoare”(?!). Transloc va închiria autobuze, vechi de 20 de ani, de la partenerul de afaceri al directorului

La Muzeul Național Brâncuși din Târgu-Jiu nici frica nu mai păzește pepenii! Managerul, pasibil de un nou dosar penal pentru neglijență în serviciu !

Iată cine este candidatul propus de PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Gorj! Deputatul Vîlceanu l-a descris la Tv Sud!

E GATA! Burlan se pregătește să salveze CEO: a înființat un post de director, cu dedicație, pentru amicul său pesedist Tatomir!

Alee penală! Șef din Direcția de Patrimoniu Târgu-Jiu și șefii Edilitara, cercetați pentru abuz în serviciu

Răspuns halucinant al directorului Corpului de Control din MEC, la un an de la verificarea făcută la IȘJ Gorj

Noul director al Minprest are, cel puțin, un schelet în dulap! Vișan, implicat în afacerea ”Molozul”, pe când conducea firma Polaris!

Fratele administratorului public al Primăriei Novaci a construit fără autorizație?! Un stâlp de curent, în mijlocul clădirii

Corpul de Control al ministrului Educației, o săptămână în Gorj! Raport și o nouă verificare de fond

Două familii din Albeni, în carantină la domiciliu, una în autoizolare! Primarul acoperă carantinații dar le-a aprobat 10.000 de lei pentru hrană

Omul lui Weber, înlocuit cu amicul lui Leuștean! Iată cine va conduce RAR Gorj, după demiterea lui Predescu!

Inculpat pentru fals intelectual, director adjunct la Minprest! Țintește locul lui Giorgi

PSD a pierdu un primar cu trei mandate! Edilul de la Licurici, noul veterinar-șef de la Hurezani

Și mătura e PSD! Nevastă de primar, angajată femeie de serviciu la SE Turceni

”Invenția” care a omorât un om! Afacerea de 3 milioane de euro despre care președintele Directoratului CEO, Daniel Burlan, își dorește să nu afle procurorii!

Camera de Conturi Gorj demarează control la Primăria Târgu-Jiu în urma executării judecătorești a primarului Romanescu

Vezi care sunt cei mai bine plătiți lideri de sindicat din CEO! Marciuc, miliardar din tranzacții imobiliare!

Trei pretendenți, pentru funcția de șef la Cariera Lupoaia! Un CFL-ist, promovat inginer-șef Energetic

Jaf în banii publici! Sporuri și salarii ilegale, la primăriile din Gorj! TREI primari au încasat, NELEGAL, spor de dificultate și condiții vătămătoare

Doi dintr-o lovitură! Romanescu a intrat în februarie fără doi consilieri personali

Încasări de sute de mii de lei din show-uri erotice. Soții Feroiu, inculpați în dosarul ”Videochat la saloanele de înfrumusețare”, primeau banii din SUA

ȘOC! Primar PSD, acuzat că i-a făcut propuneri indecente unui consilier local: ,,Eu te-am pus la masă și tu te-ai dat la mine!”

CEO vinde curent! În curtea Carierei Roșiuța se comercializează PORTOCALE

Cadou de la șefu’ Romanescu! ,,Primăreasa” Nodea, promovată șefă la Informații în Primăria Târgu-Jiu!

Burlan, ”specialistul” în fumigene al lui Vîlceanu, la conducerea CE Oltenia! Noul președinte al Directoratului, cercetat de procurori pentru o DELAPIDARE de peste 500.000 de euro, în dosarul ”Masa caldă”

Administratorul unui salon de înfrumusețare, antreprenorul de succes al PNL din Consiliul de Supraveghere al CEO. Firmele lui Popescu, contracte de milioane cu instituții publice

Noul inspector școlar adjunct, chiulangiu pe bani publici! Profu’ de mate, acoperit de șefa Cochină

”Primărița” Nodea, conectată, prin dispoziții succesive ale lui Marcel Romanescu, la toate proiectele din care se încasează vârtos!

Dosarul ,,Videochat”, finalizat de procurori! Doi soți celebrii în Târgu-Jiu, inculpați pentru evaziune fiscală

Surprize! Scaunul lui Capotă la SJU Târgu-Jiu, disputat între Tătaru și Vienescu

Monede de aur, oseminte și tunele, depistate în urma săpăturilor de la Mănăstirea Tismana! Constructorul, bine plătit dar în insolvență

Cuibul ”asistaților social”! Soția consilierului personal al primarului Romanescu și ex-consilierul Săvoiu, angajați la Transloc. Consilierul liberal Paraschiv, INCOMPATIBIL?!

Senatorul Cârciumaru, audiat la Parchetul Înaltei Curți în dosarul busturilor! A scăpat de acuze pentru că s-au prescris, alți funcționari publici urmăriți penal

Penitenciarul Târgu-Jiu se zgârcește la banii statului ca le cei de lumânări! Fostul preotul capelan, plătit eșalonat

Substituire de identitate pentru a-i face rău, indirect, directorului Dorin Tașcău și profesoarei Maria Cochină, de la CNTV! Reclamație dublă, la IPJ Gorj

Ciurel a activat morișca intereselor și vrea să-și propulseze omul în Consiliul de Supraveghere al CEO. Eftenoiu, liantul cercului de influență!


Arhiva
20132012
2011201020092008
2007200620052004
arhivă compactă
Prima pagină · Investigatii · Contoloru scoate 20 de milioane de euro din pământ

Contoloru scoate 20 de milioane de euro din pământ

Daniel Dumitru
daniel.dumitru @ scandaldegorj.ro

Dumitru Contoloru, fostul director al BCR Gorj, este beneficiarul uneia dintre cele mai fabuloase retrocedări făcute vreodată la Iaşi. Moştenitor al familiei boierului Bădărău, Contoloru a intrat deja în posesia unei părţi din cele 46 de hectare revendicate în dealul Copou. Terenul valorează pe piaţa imobiliară din Iaşi peste 20 de milioane de euro.

Contoloru este deja proprietar al conacului boierului Mugurel Danielescu, fosta Staţiune Pomicolă din cartierul Bârseşti, lângă Tg-Jiu, şi al unei livezi de 17 hectare.

“Retrocedare fabuloasă în Copou!”

Aşa au titrat ziarele ieşene la aflarea poveştii despre moştenirea evaluată la 20 de milioane de euro. Presa din Iaşi îl consideră pe Dumitru Contoloru, moşternitorul familiei de boieri Bădărău, un cvasinecunoscut, fără să ştie că personajul, din funcţia de director al BCR Gorj, a tras un tun de peste două mii de miliarde de lei şi este judecat în trei dosare penale.

contoloruPentru cele 46 de hectare moştenite în Copou, Contoloru s-a judecat cu Universitatea “Alexandru Ioan Cuza”, comisia locală de aplicare a legii 18/1991 şi cu Agenţia Domeniilor Statului. După ce instanţele ieşene au analizat mai bine de un an şi jumătate cererile de reconstituire a dreptului de proprietate, la începutul acestei luni, juriştii Primăriei Iaşi au analizat notificarea depusă de Dumitru Contoloru prin care acesta solicită retrocedarea în natură a 46 de hectare de teren în Copou. Astfel, a fost reconstituit amplasamentul vechii proprietăţi revendicate, din care a reieşit că 11,47 hectare se află în perimetrul Grădinii Botanice, 18,69 hectare la staţiunea SC Vinifruct şi 16,24 de hectare în perimetrul Staţiunii Didactice şi Experimentale „Vasile Adamachi“, aparţinând Universităţii „Al. I. Cuza“.

Din cele 46 de hectare revendicate, membrii comisiei au propus ca doar 16,24 aflate pe terenul staţiunii Adamachi să fie retrocedate în natură numai că, pentru cinci hectare de teren a fost deja emis un alt titlu de proprietate. De asemenea, lui Contoloru, i s-a reconstituit dreptul de proprietate pentru cele 18,69 de hectare din perimetrul staţiunii SC Vinifruct, din cadrul Agenţiei Domeniilor Statului, dar şi aici au fost deja emise alte titluri de proprietate atât pentru foştii acţionari ai staţiunii, cât şi pentru ceilalţi mostenitori.

În acest caz, dosarul a fost luat în discuţie de Comisia Judeţeană de Fond Funciar Iaşi care şi-a dat avizul pentru ca Dumitru Contoloru să fie pus în posesie cu cele 46,4 hectare de teren din zona Copou. Dosarul fusese reîntors până acum de comisie de cinci ori, pe motiv că lipseau documente sau că nu erau delimitate suprafeţele. Aşadar, terenul revendicat de Dumitru Contoloru este evaluat la aproximativ 45 de euro/mp astfel, retrocedarea suprafeţei de peste 46 ha de teren i-ar aduce acestuia peste 20 de milioane de euro.

Povestea unei moşteniri colosale

Terenul revendicat de Contoloru a aparţinut boierului Alexandru Bădărău şi moştenit de cei trei copii ai săi, Theodor, Dan şi Mircea. Pe lângă pământul moştenit, Theodor Bădărău a mai achiziţionat în 1923 o suprafaţă de 46,4 ha de teren în comuna Copou, de la un alt moşier. În 1931, el a vândut cele 46,4 ha cumnatei sale, Maria Veronica Bădărău, soţia lui Dan Bădărău. Terenul a fost cumpărat în nume propriu de soţie, care a decedat fără a avea copii. În 1949, terenul a fost trecut în proprietatea statului, alături de alte proprietăţi ale familiei Bădărău. Singurul moştenitor al Veronicăi a fost Ioan Danielescu, care a trăit în Statele Unite ale Americii. Danielescu a murit de curând, iar singurul său moştenitor a rămas o nepoată, Elena, soţia lui Dumitru Contoloru.

Anul trecut, Dumitru Contolor mai ceruse să-i fie retrocedate şi 250 de hectare de pădure însă, în urma verificărilor, a reieşit că acestea se află pe raza judeţului Bacău, în comuna Letea.

Latifundiar şi la Târgu Jiu

Familia Contoloru moşteneşte la Tg-Jiu, din partea aceluiaşi boier Ioan Danielescu, un conac şi o livadă de 17 hectare.

Proprietăţile s-au aflat până anul trecut în patrimoniul Staţiunii Pomicole Târgu Jiu însă, după ce a intrat în posesia acestora, Contoloru a vândut deja un hectar de teren, pe care iniţial fusese o plantaţie de nuci, unei firme din Râmnicu Vâlcea care se ocupă cu vânzări de autoturisme, care şi-a construit acolo un showroom.Recomandă acest articol:
facebook twitter myspace google stumbleupon reddit digg

  20.04.2008. 18:30

Comentarii

Acest articol n-are nici un comentariu.

Lasă un comentariu

Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

* = câmp obligatoriu

:

: