SRL-urile prosperă, minerii disperă - Investigatii - Scandal de Gorj

Sumar articole:
Inconştienţă sau indolenţă? Amicul spaniol al unui primar din Gorj a băgat spaima într-o comună întreagă! Angajații primăriei îngrijoraţi de teama infectării cu COVID-19!

Paraschiv s-a prins în FLAGRANT: ”Sunt venite opt autobuze. Licitația va fi organizată săptămâna viitoare”(?!). Transloc va închiria autobuze, vechi de 20 de ani, de la partenerul de afaceri al directorului

La Muzeul Național Brâncuși din Târgu-Jiu nici frica nu mai păzește pepenii! Managerul, pasibil de un nou dosar penal pentru neglijență în serviciu !

Iată cine este candidatul propus de PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Gorj! Deputatul Vîlceanu l-a descris la Tv Sud!

E GATA! Burlan se pregătește să salveze CEO: a înființat un post de director, cu dedicație, pentru amicul său pesedist Tatomir!

Alee penală! Șef din Direcția de Patrimoniu Târgu-Jiu și șefii Edilitara, cercetați pentru abuz în serviciu

Răspuns halucinant al directorului Corpului de Control din MEC, la un an de la verificarea făcută la IȘJ Gorj

Noul director al Minprest are, cel puțin, un schelet în dulap! Vișan, implicat în afacerea ”Molozul”, pe când conducea firma Polaris!

Fratele administratorului public al Primăriei Novaci a construit fără autorizație?! Un stâlp de curent, în mijlocul clădirii

Corpul de Control al ministrului Educației, o săptămână în Gorj! Raport și o nouă verificare de fond

Două familii din Albeni, în carantină la domiciliu, una în autoizolare! Primarul acoperă carantinații dar le-a aprobat 10.000 de lei pentru hrană

Omul lui Weber, înlocuit cu amicul lui Leuștean! Iată cine va conduce RAR Gorj, după demiterea lui Predescu!

Inculpat pentru fals intelectual, director adjunct la Minprest! Țintește locul lui Giorgi

PSD a pierdu un primar cu trei mandate! Edilul de la Licurici, noul veterinar-șef de la Hurezani

Și mătura e PSD! Nevastă de primar, angajată femeie de serviciu la SE Turceni

”Invenția” care a omorât un om! Afacerea de 3 milioane de euro despre care președintele Directoratului CEO, Daniel Burlan, își dorește să nu afle procurorii!

Camera de Conturi Gorj demarează control la Primăria Târgu-Jiu în urma executării judecătorești a primarului Romanescu

Vezi care sunt cei mai bine plătiți lideri de sindicat din CEO! Marciuc, miliardar din tranzacții imobiliare!

Trei pretendenți, pentru funcția de șef la Cariera Lupoaia! Un CFL-ist, promovat inginer-șef Energetic

Jaf în banii publici! Sporuri și salarii ilegale, la primăriile din Gorj! TREI primari au încasat, NELEGAL, spor de dificultate și condiții vătămătoare

Doi dintr-o lovitură! Romanescu a intrat în februarie fără doi consilieri personali

Încasări de sute de mii de lei din show-uri erotice. Soții Feroiu, inculpați în dosarul ”Videochat la saloanele de înfrumusețare”, primeau banii din SUA

ȘOC! Primar PSD, acuzat că i-a făcut propuneri indecente unui consilier local: ,,Eu te-am pus la masă și tu te-ai dat la mine!”

CEO vinde curent! În curtea Carierei Roșiuța se comercializează PORTOCALE

Cadou de la șefu’ Romanescu! ,,Primăreasa” Nodea, promovată șefă la Informații în Primăria Târgu-Jiu!

Burlan, ”specialistul” în fumigene al lui Vîlceanu, la conducerea CE Oltenia! Noul președinte al Directoratului, cercetat de procurori pentru o DELAPIDARE de peste 500.000 de euro, în dosarul ”Masa caldă”

Administratorul unui salon de înfrumusețare, antreprenorul de succes al PNL din Consiliul de Supraveghere al CEO. Firmele lui Popescu, contracte de milioane cu instituții publice

Noul inspector școlar adjunct, chiulangiu pe bani publici! Profu’ de mate, acoperit de șefa Cochină

”Primărița” Nodea, conectată, prin dispoziții succesive ale lui Marcel Romanescu, la toate proiectele din care se încasează vârtos!

Dosarul ,,Videochat”, finalizat de procurori! Doi soți celebrii în Târgu-Jiu, inculpați pentru evaziune fiscală

Surprize! Scaunul lui Capotă la SJU Târgu-Jiu, disputat între Tătaru și Vienescu

Monede de aur, oseminte și tunele, depistate în urma săpăturilor de la Mănăstirea Tismana! Constructorul, bine plătit dar în insolvență

Cuibul ”asistaților social”! Soția consilierului personal al primarului Romanescu și ex-consilierul Săvoiu, angajați la Transloc. Consilierul liberal Paraschiv, INCOMPATIBIL?!

Senatorul Cârciumaru, audiat la Parchetul Înaltei Curți în dosarul busturilor! A scăpat de acuze pentru că s-au prescris, alți funcționari publici urmăriți penal

Penitenciarul Târgu-Jiu se zgârcește la banii statului ca le cei de lumânări! Fostul preotul capelan, plătit eșalonat

Substituire de identitate pentru a-i face rău, indirect, directorului Dorin Tașcău și profesoarei Maria Cochină, de la CNTV! Reclamație dublă, la IPJ Gorj

Ciurel a activat morișca intereselor și vrea să-și propulseze omul în Consiliul de Supraveghere al CEO. Eftenoiu, liantul cercului de influență!


Arhiva
20132012
2011201020092008
2007200620052004
arhivă compactă
Prima pagină · Investigatii · SRL-urile prosperă, minerii disperă

SRL-urile prosperă, minerii disperă

Daniel Dumitru

raan-fotoAprovizionarea cu cărbune a Regiei Autonome pentru Activităţi Nucleare (RAAN) Drobeta Tr-Severin şi a termocentralei aflată în componenţa acesteia a devenit mană cerească pentru câteva SRL-uri gorjene. În urmă cu două săptămâni vă prezentam modul în care o firmă de apartament din Tg-Jiu a câştigat aproape 3 milioane de euro din numai două contracte încheiate cu mastodontul de la Halânga.

În condiţiile în care datoria RAAN către SNLO, principalul furnizor de cărbune, depăşeşte 23 milioane lei, regia a găsit alte surse de aprovizionare cu cărbune, stârnind reacţii virulente din partea sindicaliştilor din mineritul mehedinţean conştienţi că vor fi nevoiţi să-şi restrângă activitatea.

Între timp, alte firme de apartament din Tg-Jiu se folosesc de aşa zilele licenţe de explorare pentru a scoate milioane de euro din contrectele cu RAAN.

Băieţii deştepţi prosperă…

Furnizorii de materie primă pentru Romag-Termo Tr-Severin se folosesc de o prevedere aparent legală pentru a scoate bani din aurul negru – cărbunele rezultat în urma explorării poate fi comercializat. Aşa că, câţiva băieţi deştepţi din Gorj, administratori de SRL-uri, au obţinut licenţe de explorare de la Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale (ANRM) pentru câteva perimetre aflate chiar în apropierea RAAN, reducând astfel costul transportului.

AMV Style SRL nu e singura societate din Gorj care furnizează cărbune către termocentrala de la Halânga, EXPLOTRANS MIN S.R.L şi EXPOLIG S.R.L, ambele firme de apartament din Tg-Jiu au câştigat anul trecut, din numai patru contracte cu RAAN, peste 80 de miliarde de lei vechi. Până aici nimic deosebit numai că, toate aceste contracte sunt atribuite direct, fără organizarea vreunei licitaţii, indiferent că valoarea a depăşit 9 miliarde sau 38 de miliarde de lei vechi pentru un singur contract.

8 iunie 2007 a fost o zi extrem de norocoasă pentru cele două societăţi fiecăreia fiindu-i atribuit fără vreo licitaţie câte un contract de către RAAN - EXPLOTRANS MIN, 38 de miliarde de lei vechi, iar EXPOLIG, 18 miliarde. Trei luni mai târziu, în septembrie anul trecut, cele două firme îşi împart practic un singur contract, pentru care doar ele depuseseră oferte, şi implicit banii – 15, respectiv 9 miliarde de lei vechi.

Cele două societăţi fac parte din grupul de firme TINMAR IND SA Bucureşti, unul din jucătorii abili pe piaţa energiei electrice, calitate pe care o pune în practică în iunie anul trecut când achiziţionează chiar de la RAAN 10.500 MWh scoşi la vânzare pe Bursa Română de Mărfuri, pentru perioada august 2007 – iulie 2008, la preţul de 257 lei/MWh şi alte 5.200 MWh, la preţul de 169 de lei/MWh, în noiembrie.

Astfel prin cumpărarea de energie electrică de la RAAN, Tinmar Ind compensează o parte din costul cărbunelui livrat regiei şi vinde mai departe energia electrică majorându-şi considerabil profitul.

…SNLO în colaps financiar

Aşadar o licenţă de concesiune pentru explorarea lignitului dintr-un perimetru, nerentabil pentru SNLO, cum este cel de la Căzăneşti – Mehedinţi poate aduce zeci de miliarde în contul unor firme de apartament, în condiţiile în care RAAN motivează că a apelat şi la alte surse de aprovizionare deoarece în 2006 SNLO nu a putut livra cantitatea de cărbune contractată, iar anul trecut SNLO a livrat către RAAN cantitatea de 3.693.000 tone cărbune. Plata acestei cantităţi s-a realizat în proporţie de 70 %, până la începutul lui septembrie 2007, diferenţa fiind eşalonată de comun acord până la sfârşitul anului 2008.

Din contractul în curs pe 2008, SNLO a livrat 1.378.760 tone cărbune din 4.200.000

tone, iar plăţile s-au făcut conform contractului de compensare cu energie electrică şi viramente până la luna martie 2008, în prezent se înregistrându-se o restanţa de 22,6 milioane RON, care va fi achitata cu ocazia facturării energiei electrice pe luna mai 2008.Recomandă acest articol:
facebook twitter myspace google stumbleupon reddit digg

  30.06.2008. 23:33

Comentarii

Acest articol n-are nici un comentariu.

Lasă un comentariu

Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

* = câmp obligatoriu

:

: