Gorun – baronul portocaliu - Investigatii - Scandal de Gorj

Sumar articole:
Inconştienţă sau indolenţă? Amicul spaniol al unui primar din Gorj a băgat spaima într-o comună întreagă! Angajații primăriei îngrijoraţi de teama infectării cu COVID-19!

Paraschiv s-a prins în FLAGRANT: ”Sunt venite opt autobuze. Licitația va fi organizată săptămâna viitoare”(?!). Transloc va închiria autobuze, vechi de 20 de ani, de la partenerul de afaceri al directorului

La Muzeul Național Brâncuși din Târgu-Jiu nici frica nu mai păzește pepenii! Managerul, pasibil de un nou dosar penal pentru neglijență în serviciu !

Iată cine este candidatul propus de PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Gorj! Deputatul Vîlceanu l-a descris la Tv Sud!

E GATA! Burlan se pregătește să salveze CEO: a înființat un post de director, cu dedicație, pentru amicul său pesedist Tatomir!

Alee penală! Șef din Direcția de Patrimoniu Târgu-Jiu și șefii Edilitara, cercetați pentru abuz în serviciu

Răspuns halucinant al directorului Corpului de Control din MEC, la un an de la verificarea făcută la IȘJ Gorj

Noul director al Minprest are, cel puțin, un schelet în dulap! Vișan, implicat în afacerea ”Molozul”, pe când conducea firma Polaris!

Fratele administratorului public al Primăriei Novaci a construit fără autorizație?! Un stâlp de curent, în mijlocul clădirii

Corpul de Control al ministrului Educației, o săptămână în Gorj! Raport și o nouă verificare de fond

Două familii din Albeni, în carantină la domiciliu, una în autoizolare! Primarul acoperă carantinații dar le-a aprobat 10.000 de lei pentru hrană

Omul lui Weber, înlocuit cu amicul lui Leuștean! Iată cine va conduce RAR Gorj, după demiterea lui Predescu!

Inculpat pentru fals intelectual, director adjunct la Minprest! Țintește locul lui Giorgi

PSD a pierdu un primar cu trei mandate! Edilul de la Licurici, noul veterinar-șef de la Hurezani

Și mătura e PSD! Nevastă de primar, angajată femeie de serviciu la SE Turceni

”Invenția” care a omorât un om! Afacerea de 3 milioane de euro despre care președintele Directoratului CEO, Daniel Burlan, își dorește să nu afle procurorii!

Camera de Conturi Gorj demarează control la Primăria Târgu-Jiu în urma executării judecătorești a primarului Romanescu

Vezi care sunt cei mai bine plătiți lideri de sindicat din CEO! Marciuc, miliardar din tranzacții imobiliare!

Trei pretendenți, pentru funcția de șef la Cariera Lupoaia! Un CFL-ist, promovat inginer-șef Energetic

Jaf în banii publici! Sporuri și salarii ilegale, la primăriile din Gorj! TREI primari au încasat, NELEGAL, spor de dificultate și condiții vătămătoare

Doi dintr-o lovitură! Romanescu a intrat în februarie fără doi consilieri personali

Încasări de sute de mii de lei din show-uri erotice. Soții Feroiu, inculpați în dosarul ”Videochat la saloanele de înfrumusețare”, primeau banii din SUA

ȘOC! Primar PSD, acuzat că i-a făcut propuneri indecente unui consilier local: ,,Eu te-am pus la masă și tu te-ai dat la mine!”

CEO vinde curent! În curtea Carierei Roșiuța se comercializează PORTOCALE

Cadou de la șefu’ Romanescu! ,,Primăreasa” Nodea, promovată șefă la Informații în Primăria Târgu-Jiu!

Burlan, ”specialistul” în fumigene al lui Vîlceanu, la conducerea CE Oltenia! Noul președinte al Directoratului, cercetat de procurori pentru o DELAPIDARE de peste 500.000 de euro, în dosarul ”Masa caldă”

Administratorul unui salon de înfrumusețare, antreprenorul de succes al PNL din Consiliul de Supraveghere al CEO. Firmele lui Popescu, contracte de milioane cu instituții publice

Noul inspector școlar adjunct, chiulangiu pe bani publici! Profu’ de mate, acoperit de șefa Cochină

”Primărița” Nodea, conectată, prin dispoziții succesive ale lui Marcel Romanescu, la toate proiectele din care se încasează vârtos!

Dosarul ,,Videochat”, finalizat de procurori! Doi soți celebrii în Târgu-Jiu, inculpați pentru evaziune fiscală

Surprize! Scaunul lui Capotă la SJU Târgu-Jiu, disputat între Tătaru și Vienescu

Monede de aur, oseminte și tunele, depistate în urma săpăturilor de la Mănăstirea Tismana! Constructorul, bine plătit dar în insolvență

Cuibul ”asistaților social”! Soția consilierului personal al primarului Romanescu și ex-consilierul Săvoiu, angajați la Transloc. Consilierul liberal Paraschiv, INCOMPATIBIL?!

Senatorul Cârciumaru, audiat la Parchetul Înaltei Curți în dosarul busturilor! A scăpat de acuze pentru că s-au prescris, alți funcționari publici urmăriți penal

Penitenciarul Târgu-Jiu se zgârcește la banii statului ca le cei de lumânări! Fostul preotul capelan, plătit eșalonat

Substituire de identitate pentru a-i face rău, indirect, directorului Dorin Tașcău și profesoarei Maria Cochină, de la CNTV! Reclamație dublă, la IPJ Gorj

Ciurel a activat morișca intereselor și vrea să-și propulseze omul în Consiliul de Supraveghere al CEO. Eftenoiu, liantul cercului de influență!


Arhiva
20132012
2011201020092008
2007200620052004
arhivă compactă
Prima pagină · Investigatii · Gorun – baronul portocaliu

Gorun – baronul portocaliu

Mihai Popescu

Candidatul subţire cu ckeltuiala UCB se ţine

Mai mult om de afaceri decât rector al Universităţii „Constantin Brâncuşi”, Adrian Gorun va avea parte de o campanie electorală în care nu va duce grija fondurilor băneşti având în vedere pomenile pe care le-a făcut în ultimul timp, din banii instituţiei , către diverse firme agreate de el şi ai căror patroni ori fac parte din acelaşi partid cu „stimatul” candidat, ori sunt asociaţi cu acoliţii acestuia. Dispunând după bunul plac de bugetul generos al universităţii, Gorun a aprobat multe investiţii costisitoare şi nu nepărat utile, decât poate, doar, pentru multitudinea de firme care căpuşează UCB-ul şi pentru circuitul comisionului în natură.

UCB finanţează PD-L

Dan Gavrilescu, liderul tinerilor din PD-L Gorj, dar şi secretar executiv al organizaţiei centrale, este mai puţin cunoscut în calitate de om de afaceri, dar este deja notoriu datorită tunului de cinci milioane de euro la care a participat, la Complexul Energetic Turceni, în calitate de director comercial. Nici până acum dosarul penal în care este cercetat pentru acest tun n-a fost definitivat, aşa că Gavrilescu îşi vede liniştit de treabă ajungând să presteze în bătătura lui Gorun, candidatul portocaliu pe Colegiul 1 la un post de deputat şi astfel banii universităţii ajung exact în conturile partidului care vrea să-i ofere rectorului, cu destule bube în cap şi în CV, imunitatea parlamentară atât de necesară.

SC Damitrade SRL Târgu-Jiu, firma lui Dan Gavrilescu, care este, de altfel, şi finul lui Ionel Manţog, a câştigat, în urmă cu doar două zile, lucrările pentru „reabilitare poartă, împrejmuire Complex Debarcader” şi „reabilitarea platformei şi căilor de acces în incinta complexului”. Valoarea acestora ajunge la 217.350 de lei, iar banii vor fi împărţiţi cu o altă firmă de casă a UCB, cu care Damitrade a făcut asociaţie, Impex Lumi Nico SRL, patronată de Nicu Creţu, partener de afaceri cu decanul de la Facultatea de Ştiinţe Economice, Constantin Căruntu.

Firma lui Gavrilescu a avut un debut timid la lansarea în afaceri, în 2005, înregistrând o cifră de afaceri de doar 93.000 de lei, însă lucrurile au evoluat în bine, odată ce patronul a început să devină din ce în ce mai important, ajungând în 2007, la o valoare a cifrei de afaceri de 560.000 de lei.

Lipitorile universităţii

Nicu Creţu, patronul Impex Lumy Nico, beneficiază de mult timp de lucrări „servite” de la Universitatea „Constantin Brâncuşi”, graţie lui Constantin Căruntu de la care are în locaţie de gestiune şi un restaurant în Târgu-Jiu. Se pare însă că ritmul în care trebuie să muncească pentru universitate nu-i dă timp să se ocupe şi de restaurant care mai are un pic şi devine un focar de infecţie pentru cei care hotărâsc să-şi celebreze momente unice în viaţă în acest loc. Însă, atâta timp cât banii curg nimic nu mai contează. Cifra de afaceri a Lumy Nico aproape s-a dublat în 2007, ajungând la 2.700.000 de lei faţă de 1.600.000 de lei cât a înregistrat în 2006, iar anul acesta sunt şanse mari să înregistreze o nouă creştere record. Fost adversar al rectorului, Constantin Căruntu, despre care Gorun spunea, în urmă cu un an, că indivizi ca el nu au ce căuta în universitate şi ar trebui să-şi vadă mai bine de activităţile comerciale, devenit între timp aliatul acestuia, a declarat, în anumite cercuri, că-i va susţine financiar campania electorală.

În urmă cu o lună de zile firma lui Creţu, partenerul lui Căruntu, a primit de la UCB „reabilitarea amfiteatrelor B 110 şi B 111” dar şi „instalaţiile termice interioare imobil str. Victoriei nr. 24” la un preţ de 175.629 de lei, în condiţiile în care cele două laboratoare fuseseră reparate capital, anul trecut, alături de altele, valoarea lucrărilor fiind de aproximativ 700.000 de lei. Această lucrare este doar un exemplu dintre multele despre care presa a scris de nenumărate ori fără însă ca protagoniştii afacerilor cu iz de şmen să fie traşi la răspundere în vreun fel.

Impex Lumy Nico SRL nu este însă singura societate către care banii universităţii curg în valuri şi alte firme beneficiind de generozitatea rectorului. UCB a achiziţionat, de la o persoană juridică, un imobil în str. Lotrului contra sumei de 14 miliarde de lei vechi. Se intenţionează ca aceasta să fie utilizată în procesul de învăţământ, dar, spun surse autorizate, mai are nevoie de investiţii de încă vreo 10 miliarde de lei. Deocamdată s-au cheltuit deja 39.000 de lei pentru proiectare, bani daţi Tehno Proiect, şi 334.883 de lei, pentru reabilitare, lucrare executată de către Bija Mina SRL. Că tot suntem la capitolul bani cu nemiluita, trebuie amintit că doar pentru proiectarea unor lucrări de reabilitare a unor laboratoare şi a celor de reparaţii de la bazinul de înot din cadrul Complexului Debarcader, Gorun a plătit 236.424 de lei societăţii Atelier de Proiectare Perfect SA din Tg-Jiu. Lista cheltuielilor rămâne deschisă, mai ales că, campania electorală abia e la început.Recomandă acest articol:
facebook twitter myspace google stumbleupon reddit digg

  26.10.2008. 21:43

Comentarii

claudiu matei
29.10.2008. 09:43

Ba, viteazule, dupa cum vezi nu ma ascund in spatele vreunui pseudonim, dar tu de ce nu ai curajul sa/ti declari identitatea ca sa putem discuta omeneste despre toate frustrarile tale? Iti spun doar un singur lucru si apoi o sa te las sa spui ce vrei: eu am fost cel care am dat posibilitatea tuturor celor care viziteaza siteul Scandal sa/si dea cu parerea, indiferent ca ne critica sau nu. Am crezut ca cititorii de ziare vor veni cu sugestii, cu opinii, ca vor colabora cu presa, ca ne vor atrage atentia atunci cand gresim, ca noi nu ne dam atotstiutori etc. Nu mi/am imaginat insa ca unii dintre acestia vor injura fara niciun suport real doar de dragul de a/si elibera oarece frustrari. Cu toate astea, atunci cand am hotarat sa colaborez cu Domino, prima propunere pe care am facut/o conducerii ziarului a fost cea legata de introducerea comentariilor pentru ca inca am convingerea ca cititorii trebuie sa se exprime liber si le/am oferit aceasta posibilitate.

declarat impotriva anonimilor
28.10.2008. 21:12

Revin pe acest subiect,pentru ca ma deranjeaza teribil LASITATEA.
Care lasitate?!!!
Pai sa vedem:
-avem un singur comentariu-ANONIM, un vizitator periodic al GORJ DOMINO, SCANDAL IN GORJ, IMPACT, cel care se ascunde permantent in spatele ANONIMULUI si are permanent comentarii de genul ... ei sunt hoti, ei sunt rai , ziaristii sunt..., nici macar nu merita...etc, toate specifice FRUSTRATULUI, celui care nu poate sa... , cel care ascuns in spatele unui monitor , lipsit de mijloace si perspectiva arunca sageti OTRAVITE in toate directiile. Si impotriva celor care scriu si impotriva celor carora se scrie , pentru ANONIM sunt vinovati.De ce nici nu mai are importanta, el este atotputernic, atotcunoscator pentru ca pe el nu il stie nimeni si se simte atotprotejat.
Pentru ca este unul dintre marii ... LASI...multii ... LASI ..., pentru ca asa este el.
-avem un autor care in GORJ DOMINO se numeste POPOVICI, in SCANDAL DE GORJ -MIHAI POPESCU dar care in realitate este CLAUDIU MATEI.de ce te ascunzi la fel ca si ANONIM. Poate articolul este apreciat... poate unii il blameaza si asa mai departe.
Dar cuvantul POATE nu mai este valabil cand vorbim despre tine CLAUDIU MATEI. Tu sigur esti UN LAS , si cred ca am facut o greseala ... esti un las care nici macar nu trebuie scris cu majuscule.
Greseala fatala pe care nici nu sesizati voi ANONIMI LASI este ca ascunzandu-va dupa un pseundonim va afundati si mai mult in necura NECUNOSCUTILOR pe care ii urati atat de mult si din randul carora va amagiti ca nu faceti parte.
Somn usor NECUNOSCUTULE CLAUDIU MATEI.
Apropo vezi ca CE si CHE de la CHELTUIALA nu inseamna acelasi lucru.

anon
28.10.2008. 08:30

vedeti ce hoti sunt unii
merita inchisi pe viata
oare nu are nimeni puterea sa-l dea jos pe acest mare Gorun?

Lasă un comentariu

Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

* = câmp obligatoriu

:

: