Furnizor de materiale pentru vila unui chestor de poliţie - Investigatii - Scandal de Gorj

Sumar articole:
Inconştienţă sau indolenţă? Amicul spaniol al unui primar din Gorj a băgat spaima într-o comună întreagă! Angajații primăriei îngrijoraţi de teama infectării cu COVID-19!

Paraschiv s-a prins în FLAGRANT: ”Sunt venite opt autobuze. Licitația va fi organizată săptămâna viitoare”(?!). Transloc va închiria autobuze, vechi de 20 de ani, de la partenerul de afaceri al directorului

La Muzeul Național Brâncuși din Târgu-Jiu nici frica nu mai păzește pepenii! Managerul, pasibil de un nou dosar penal pentru neglijență în serviciu !

Iată cine este candidatul propus de PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Gorj! Deputatul Vîlceanu l-a descris la Tv Sud!

E GATA! Burlan se pregătește să salveze CEO: a înființat un post de director, cu dedicație, pentru amicul său pesedist Tatomir!

Alee penală! Șef din Direcția de Patrimoniu Târgu-Jiu și șefii Edilitara, cercetați pentru abuz în serviciu

Răspuns halucinant al directorului Corpului de Control din MEC, la un an de la verificarea făcută la IȘJ Gorj

Noul director al Minprest are, cel puțin, un schelet în dulap! Vișan, implicat în afacerea ”Molozul”, pe când conducea firma Polaris!

Fratele administratorului public al Primăriei Novaci a construit fără autorizație?! Un stâlp de curent, în mijlocul clădirii

Corpul de Control al ministrului Educației, o săptămână în Gorj! Raport și o nouă verificare de fond

Două familii din Albeni, în carantină la domiciliu, una în autoizolare! Primarul acoperă carantinații dar le-a aprobat 10.000 de lei pentru hrană

Omul lui Weber, înlocuit cu amicul lui Leuștean! Iată cine va conduce RAR Gorj, după demiterea lui Predescu!

Inculpat pentru fals intelectual, director adjunct la Minprest! Țintește locul lui Giorgi

PSD a pierdu un primar cu trei mandate! Edilul de la Licurici, noul veterinar-șef de la Hurezani

Și mătura e PSD! Nevastă de primar, angajată femeie de serviciu la SE Turceni

”Invenția” care a omorât un om! Afacerea de 3 milioane de euro despre care președintele Directoratului CEO, Daniel Burlan, își dorește să nu afle procurorii!

Camera de Conturi Gorj demarează control la Primăria Târgu-Jiu în urma executării judecătorești a primarului Romanescu

Vezi care sunt cei mai bine plătiți lideri de sindicat din CEO! Marciuc, miliardar din tranzacții imobiliare!

Trei pretendenți, pentru funcția de șef la Cariera Lupoaia! Un CFL-ist, promovat inginer-șef Energetic

Jaf în banii publici! Sporuri și salarii ilegale, la primăriile din Gorj! TREI primari au încasat, NELEGAL, spor de dificultate și condiții vătămătoare

Doi dintr-o lovitură! Romanescu a intrat în februarie fără doi consilieri personali

Încasări de sute de mii de lei din show-uri erotice. Soții Feroiu, inculpați în dosarul ”Videochat la saloanele de înfrumusețare”, primeau banii din SUA

ȘOC! Primar PSD, acuzat că i-a făcut propuneri indecente unui consilier local: ,,Eu te-am pus la masă și tu te-ai dat la mine!”

CEO vinde curent! În curtea Carierei Roșiuța se comercializează PORTOCALE

Cadou de la șefu’ Romanescu! ,,Primăreasa” Nodea, promovată șefă la Informații în Primăria Târgu-Jiu!

Burlan, ”specialistul” în fumigene al lui Vîlceanu, la conducerea CE Oltenia! Noul președinte al Directoratului, cercetat de procurori pentru o DELAPIDARE de peste 500.000 de euro, în dosarul ”Masa caldă”

Administratorul unui salon de înfrumusețare, antreprenorul de succes al PNL din Consiliul de Supraveghere al CEO. Firmele lui Popescu, contracte de milioane cu instituții publice

Noul inspector școlar adjunct, chiulangiu pe bani publici! Profu’ de mate, acoperit de șefa Cochină

”Primărița” Nodea, conectată, prin dispoziții succesive ale lui Marcel Romanescu, la toate proiectele din care se încasează vârtos!

Dosarul ,,Videochat”, finalizat de procurori! Doi soți celebrii în Târgu-Jiu, inculpați pentru evaziune fiscală

Surprize! Scaunul lui Capotă la SJU Târgu-Jiu, disputat între Tătaru și Vienescu

Monede de aur, oseminte și tunele, depistate în urma săpăturilor de la Mănăstirea Tismana! Constructorul, bine plătit dar în insolvență

Cuibul ”asistaților social”! Soția consilierului personal al primarului Romanescu și ex-consilierul Săvoiu, angajați la Transloc. Consilierul liberal Paraschiv, INCOMPATIBIL?!

Senatorul Cârciumaru, audiat la Parchetul Înaltei Curți în dosarul busturilor! A scăpat de acuze pentru că s-au prescris, alți funcționari publici urmăriți penal

Penitenciarul Târgu-Jiu se zgârcește la banii statului ca le cei de lumânări! Fostul preotul capelan, plătit eșalonat

Substituire de identitate pentru a-i face rău, indirect, directorului Dorin Tașcău și profesoarei Maria Cochină, de la CNTV! Reclamație dublă, la IPJ Gorj

Ciurel a activat morișca intereselor și vrea să-și propulseze omul în Consiliul de Supraveghere al CEO. Eftenoiu, liantul cercului de influență!


Arhiva
20132012
2011201020092008
2007200620052004
arhivă compactă
Prima pagină · Investigatii · Furnizor de materiale pentru vila unui chestor de poliţie

Furnizor de materiale pentru vila unui chestor de poliţie

IMGP7197-anO firmă din Satu Mare a amplasat, pe marginea pârâului Blahniţa, între comunele Săcelu şi Crasna, o staţie de prelucrare a balastului, fără a deţine niciun fel de aviz în acest sens. Câteva utilaje au excavat, timp de câteva luni, o groapă imensă, sub albia pârâului, materialele rezultate fiind vândute altor societăţi comerciale care au lucrări în zonă.

O parte din producţia ilegală a staţiei de sortare a ajuns pe domeniul unui chestor de poliţie din Ministerul Internelor şi Reformei Administrative (MIRA), mai exact la vila acestuia, aflată în construcţie.

 Adrian Iovan
adrian.iovan@scandaldegorj.ro

IMGP7197-anStaţia de sortare apărută din senin pe marginea Blahniţei a fost sesizată doar de oamenii locului, miraţi de faptul că utilajele au săpat mai întâi o groapă foarte mare şi au deviat cursul pârâului prin ea. Patronul firmei, care deţinea staţia, a fost luat la întrebări ulterior şi de reprezentanţii Primăriei Crasna, însă le-a prezentat acestora un contract de închiriere, drept contract de vânzare-cumpărare, pentru suprafaţa de teren ocupată şi le-a solicitat eliberarea unui certificat de urbanism. Duşi în eroare de aşa zisul om de afaceri, reprezentanţii primăriei au eliberat documentul societăţii Dona Construct SRL Satu Mare, urmând ca aceasta să obţină avizele necesare derulării activităţii.

Exploatarea a băgat în conturile societăţii din Satu Mare câteva miliarde de lei fără să fie deranjată, câteva luni, de autorităţile judeţene sau de organele de cercetare.

Recent însă, proprietarul de drept al terenului, controversatul om de afaceri gorjean, Pavel Nicovală, a denunţat afacerea ca fiind ilegală. El le-a adus la cunoştinţă acest lucru şi celor de la Primăria Crasna care, încearcă acum să anuleze certificatul de urbanism.

IMGP7197-anNicovală recunoaşte faptul că, în noiembrie anul trecut, a dat, cu titlu de folosinţă gratuită, o suprafaţă de teren aflată în intravilanul comunei Crasna, unei societăţi din Baia Mare, JTN Olimpu SRL, urmând ca acolo firma să amplaseze o staţie de sortare. La doar câteva luni, contractul iniţial a fost anulat şi a încheiat un nou contract, de închiriere de această dată, cu firma Dona Construct SRL Satu Mare, urmând ca mai apoi să se perfecteze şi alte acte de asociere. În timp ce Nicovală se afla internat în spital, Eugen Tătaru, patronul societăţii din Satu Mare, a amplasat deja staţia de prelucrare a balastului şi a încercat să devină proprietarul terenului. Nicovală a refuzat însă să ofere şi alte amănunte afirmând că presa n-ar trebui să fie intresată de afacerile private.

S-au trezit autorităţile

IMGP7197-anO comisie din cadrul Primăriei Crasna a constatat că Dona Construct SRL a amplasat staţia de sortare fără autorizaţie şi a exploatat în mod abuziv balast. În acelaşi timp, Garda de Mediu, Agenţia de Resurse Minerale şi Poliţia Economică i-au aplicat societăţii mai multe sancţiuni contravenţionale şi au sistat activitatea, iar Eugen Tătaru s-a ales cu dosar penal.

Surse locale spun că, atâta timp cât a funcţionat staţia de sortare, acolo era un trafic destul de intens, cantităţi importante de balast ajungând la câteva societăţi care desfăşoară lucrări în zonă. Sursele citate declară că patronul firmei din Satu Mare locuieşte la una din pensiunile din staţiunea Săcelu şi nu de puţine ori a fost văzut în compania unor persoane care ar fi putut să-i controleze activitatea ilicită.

Aceleaşi surse susţin că toate materialele folosite pe domeniul “unui colonel de poliţie de la Bucureşti” provin de la staţia ilegală.

La câteva sute de metri de acesta se află proprietatea chestorului de poliţie, Cristian Făinişi, director general adjunct al Direcţiei Generale Management Resurse Umane din cadrul MAI. Cei peste 4000 de mp de teren sunt împrejmuiţi cu un zid înalt din piatră, iar subsolul clădirii aflată în construcţie este clădit din acelaşi material.

În declaraţia de avere a chestorului apare o suprafaţă de teren cumpărată în Gorj, împreună cu o altă persoană, pe nume Moroianu. Cristian Făinişi a figurat pe lista fostului şef al Direcţiei Generale Anticorupţie din cadrul MAI, Marian Sântion, prin care acesta ceruse ca un număr de 32 de chestori să fie verificaţi dacă sunt vinovaţi de fapte penale în timpul revoluţiei şi mineriadelor sau de fapte de corupţie. 
 Recomandă acest articol:
facebook twitter myspace google stumbleupon reddit digg

  07.07.2008. 20:27

Comentarii

DAn t
14.07.2008. 16:43

De exploatrile ilegale de calcar de pe Susita Verde nu se sesizeaza nimeni.... Dutescu, Dumitrascu ii tine Grada de mediu in brate...

locatar
08.07.2008. 10:14

cu deosebit respect ma inchin in fata curajului dumneavoastra si v-as invita sa veniti si sa faceti o poza unei alte vile de politist amplasata in tg jiu pe aleea brandusei.veti constata ca vila este amplasata intre blocuri pe fostul spatiu de joaca al copiiilor din cartier,pe conductele blocului care chipurilr au fosr scoase si mutate.amaratul de contabil de la politie a primit autorizatie de constructie tocmai aici,si-a facut drum propiu de acces si a ridicat o mandrete de casa intr-un timp record.asa e in romania.casele lor cresc in trei zile cat ale amaratilor intr-o viata de om.daca veti face poze la toate casele de parveniti din acest oras pana la urma veti putea edita un catalog cu modele de case facute pe bani publici.in timp ce tara asta se afunda in mizerie parazitii ei intre doua chefuri cu stil mai construiesc o casa,mai cumpara o masina ca doar muncesc si nu oriunde ci la stat.

Lasă un comentariu

Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

* = câmp obligatoriu

:

: