Troaca din care se înfruptă „animalele politice” din PSD şi PD-L - Dezvaluiri - Scandal de Gorj

Sumar articole:
Inconştienţă sau indolenţă? Amicul spaniol al unui primar din Gorj a băgat spaima într-o comună întreagă! Angajații primăriei îngrijoraţi de teama infectării cu COVID-19!

Paraschiv s-a prins în FLAGRANT: ”Sunt venite opt autobuze. Licitația va fi organizată săptămâna viitoare”(?!). Transloc va închiria autobuze, vechi de 20 de ani, de la partenerul de afaceri al directorului

La Muzeul Național Brâncuși din Târgu-Jiu nici frica nu mai păzește pepenii! Managerul, pasibil de un nou dosar penal pentru neglijență în serviciu !

Iată cine este candidatul propus de PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Gorj! Deputatul Vîlceanu l-a descris la Tv Sud!

E GATA! Burlan se pregătește să salveze CEO: a înființat un post de director, cu dedicație, pentru amicul său pesedist Tatomir!

Alee penală! Șef din Direcția de Patrimoniu Târgu-Jiu și șefii Edilitara, cercetați pentru abuz în serviciu

Răspuns halucinant al directorului Corpului de Control din MEC, la un an de la verificarea făcută la IȘJ Gorj

Noul director al Minprest are, cel puțin, un schelet în dulap! Vișan, implicat în afacerea ”Molozul”, pe când conducea firma Polaris!

Fratele administratorului public al Primăriei Novaci a construit fără autorizație?! Un stâlp de curent, în mijlocul clădirii

Corpul de Control al ministrului Educației, o săptămână în Gorj! Raport și o nouă verificare de fond

Două familii din Albeni, în carantină la domiciliu, una în autoizolare! Primarul acoperă carantinații dar le-a aprobat 10.000 de lei pentru hrană

Omul lui Weber, înlocuit cu amicul lui Leuștean! Iată cine va conduce RAR Gorj, după demiterea lui Predescu!

Inculpat pentru fals intelectual, director adjunct la Minprest! Țintește locul lui Giorgi

PSD a pierdu un primar cu trei mandate! Edilul de la Licurici, noul veterinar-șef de la Hurezani

Și mătura e PSD! Nevastă de primar, angajată femeie de serviciu la SE Turceni

”Invenția” care a omorât un om! Afacerea de 3 milioane de euro despre care președintele Directoratului CEO, Daniel Burlan, își dorește să nu afle procurorii!

Camera de Conturi Gorj demarează control la Primăria Târgu-Jiu în urma executării judecătorești a primarului Romanescu

Vezi care sunt cei mai bine plătiți lideri de sindicat din CEO! Marciuc, miliardar din tranzacții imobiliare!

Trei pretendenți, pentru funcția de șef la Cariera Lupoaia! Un CFL-ist, promovat inginer-șef Energetic

Jaf în banii publici! Sporuri și salarii ilegale, la primăriile din Gorj! TREI primari au încasat, NELEGAL, spor de dificultate și condiții vătămătoare

Doi dintr-o lovitură! Romanescu a intrat în februarie fără doi consilieri personali

Încasări de sute de mii de lei din show-uri erotice. Soții Feroiu, inculpați în dosarul ”Videochat la saloanele de înfrumusețare”, primeau banii din SUA

ȘOC! Primar PSD, acuzat că i-a făcut propuneri indecente unui consilier local: ,,Eu te-am pus la masă și tu te-ai dat la mine!”

CEO vinde curent! În curtea Carierei Roșiuța se comercializează PORTOCALE

Cadou de la șefu’ Romanescu! ,,Primăreasa” Nodea, promovată șefă la Informații în Primăria Târgu-Jiu!

Burlan, ”specialistul” în fumigene al lui Vîlceanu, la conducerea CE Oltenia! Noul președinte al Directoratului, cercetat de procurori pentru o DELAPIDARE de peste 500.000 de euro, în dosarul ”Masa caldă”

Administratorul unui salon de înfrumusețare, antreprenorul de succes al PNL din Consiliul de Supraveghere al CEO. Firmele lui Popescu, contracte de milioane cu instituții publice

Noul inspector școlar adjunct, chiulangiu pe bani publici! Profu’ de mate, acoperit de șefa Cochină

”Primărița” Nodea, conectată, prin dispoziții succesive ale lui Marcel Romanescu, la toate proiectele din care se încasează vârtos!

Dosarul ,,Videochat”, finalizat de procurori! Doi soți celebrii în Târgu-Jiu, inculpați pentru evaziune fiscală

Surprize! Scaunul lui Capotă la SJU Târgu-Jiu, disputat între Tătaru și Vienescu

Monede de aur, oseminte și tunele, depistate în urma săpăturilor de la Mănăstirea Tismana! Constructorul, bine plătit dar în insolvență

Cuibul ”asistaților social”! Soția consilierului personal al primarului Romanescu și ex-consilierul Săvoiu, angajați la Transloc. Consilierul liberal Paraschiv, INCOMPATIBIL?!

Senatorul Cârciumaru, audiat la Parchetul Înaltei Curți în dosarul busturilor! A scăpat de acuze pentru că s-au prescris, alți funcționari publici urmăriți penal

Penitenciarul Târgu-Jiu se zgârcește la banii statului ca le cei de lumânări! Fostul preotul capelan, plătit eșalonat

Substituire de identitate pentru a-i face rău, indirect, directorului Dorin Tașcău și profesoarei Maria Cochină, de la CNTV! Reclamație dublă, la IPJ Gorj

Ciurel a activat morișca intereselor și vrea să-și propulseze omul în Consiliul de Supraveghere al CEO. Eftenoiu, liantul cercului de influență!


Arhiva
20132012
2011201020092008
2007200620052004
arhivă compactă
Prima pagină · Dezvaluiri · Troaca din care se înfruptă „animalele politice” din PSD şi PD-L

Troaca din care se înfruptă „animalele politice” din PSD şi PD-L

Mihai Stroia
mihai.stroia @scandaldegorj.ro

Pe zi ce trece cele două partide din judeţul nostru membre al coaliţiei de guvernare, respectiv Partidul Social Democrat şi Partidul Democrat-Liberal, devin tot mai acide şi mai încăpăţânate în declaraţii care mai de care mai belicoase. Toată această tevatură este însă una cât se poate de sterilă, deoarece acest blocaj, din cauza orgoliilor prea mari, îi afectează, mai mult sau mai puţin, pe toţi locuitorii judeţului nostru.

Aşa se face că pesediştii gorjeni s-au luat din nou la harţă cu democrat-liberalii, refuzând să deblocheze negocierile până ce în fruntea SNLO nu va fi hirotonisit un membru al PSD. Refuzul social-democraţilor de a se aşeza la masa negocierilor cu reprezentanţii PD-L a stârnit multe discuţii aprinse în rândurile democrat-liberale,iar Ionel Manţog, şeful din umbră al acestei formaţiuni politice, ameninţă sus şi tare că va rupe coaliţia de la Gorj dacă pesediştii îşi pun oameni în funcţii pe linia ministerelor ce au revenit PSD-ului.

Mocirla declaraţiilor

După ce aproape trei luni de zile nu au comunicat decât prin intermediul mass-media, recent social-democraţii au emis un nou comunicat de presă ce are menirea, chipurile, de a debloca negocierile între cele două partide, comunicat care, în esenţa lui, este o ploaie de invective la adresa PD-L-iştilor. În zicerea de presă respectivă se precizează că „În ceea ce priveşte blocajul creat pe negocierile pentru funcţiile de conducere din instituţiile deconcentrate, pentru a nu mai exista dubii, menţionăm încă o dată că acest blocaj a fost creat ca urmare a încăpăţânării cu care liderii PD-L Gorj, susţinuţi de Ministrul Economiei, Adriean Videanu, au tratat problema împărţirii răspunderii la marii agenţi economici din judeţ, CE Turceni, CE Rovinari şi SNLO. Adăugăm lipsa de interes a lui Adriean Videanu şi indiferenţa pe care a manifestat-o faţă de propunerile PSD dintre care menţionăm doar crearea unei entităţi naţionale energetice cu sediul la Târgu-Jiu, redarea în circuitul agricol a peste 16.000 de hectare de teren liber de sarcini industriale şi stabilitatea locurilor de muncă pentru oameni. Nerespectarea înţelegerii iniţiale de la centru, prin care conducerea SNLO revenea Partidului Social Democrat, coroborată cu atitudinea sfidătoare cu care au fost numiţi directorii generali şi membrii din AGA şi CA la cele trei entităţi economice, au determinat Biroul Executiv Judeţean al PSD Gorj să hotărască îngheţarea oricărui tip de negociere cu partenerii de guvernare la nivel local.” Mai-mai să îţi dea lacrimile când auzi patosul cu care doresc „roşii” să pună pe picioare alianţa de la Gorj, dar ei, de fapt, sunt mai speriaţi că s-a scurs o bună perioadă de timp în care nu au făcut mare lucru şi ştiu bine zicala că vrei, nu vrei, vremea politicii trece.

În aceeaşi ordine de idei, din tabăra democrat-liberală Ionel Manţog ameninţă şi se plânge în acelaşi timp că blocajul politic este de vină pentru faptul că mineritul şi energia nu merg cu motoarele turate la maxim. Ca o replică la acest aspect, social democraţii fac menţiune că „Acuzele aduse PSD, cum că, din cauza blocajului procesului de negociere, domeniile energie şi minerit sunt afectate de lipsa unor decizii coerenete, ţinem să menţionăm că în acest moment destinele acestor segmente economice sunt dirijate strict de membrii PD-L, iar o eventuală lipsă de măsuri şi proiecte poate fi determinată doar de neprofesionalismul şi incapacitatea conducătorilor actuali de a le pune în practică.” se afirmă în acelaşi comunicat de presă, încercţnd astefl să se arunce pisica moartă în curtea portocaliilor.

În continuare se precizează ăn acelaşi comunicat că „Scopul urmărit de PSD Gorj nu este acela de a schimba doar de dragul de a schimba, ci de a numi directori capabili şi profesionişti pentru a ne bucura cu toţii de o activitate cât mai bună în toate domeniile. Preferăm să luptăm pe faţă pentru a îmbunătăţi soarta judeţului decât să facem vizite ascunse la ceas de seară pe la deconcentrate cu intenţia de a schimba directori cu de la noi putere. Şi dacă un lider portocaliu, cu pretenţia că se pricepe la minerit şi energie, a schimbat tot ce înseamnă conducere în minerit şi energie, ar trebui să se oprească. Pentru că nu se poate pricepe la fel de bine şi la finanţele publice şi la alte domenii pe care are senzaţia că le stăpâneşte.” În consecinţă, având un limbaj cât se poate de eufemistic, pesediştii stau cu dinţii rânjiţi prin gard la cele trei mari unităţi din judeţul nostru, doar-doar le-o pica şi lor o pleaşcă de la Bucureşti.

„Judeţul ăsta a fost prăduit de PSD”

O situaţie care i-a iritat destul de mult pe democrat-liberali a fost numirea social-democratului Daniel Bondoc în fruntea Casei Judeţene a Asigurărilor de Sănătate Gorj, fapt ce l-a nemulţumit profund pe Ionel Manţog care nu s-a putu abţine şi a declarat că dacă această situaţie se repetă, adică liderii PSD să aprobe alte numiri în funcţii publice, se poate spune „adio” oricărei colaborări între cele două partide de la Gorj. Totodată, Manţog spune că mai deţine informaţii „colaterale” potrivit cărora PSD-ul va face în continuare numiri, însă nu pe baza protocolului, ci conform ministerelor pe care le deţin social-democraţii în urma algoritmului politic după care au fost distribuite la nivel central.

Şi ca războiul să fie total între cele două tabere, care ar trebui să ne guverneze în linişte şi cu maximă eficienţă, a ieşit la rampă cu o declaraţie şi purtătorul de cuvânt al PD-L Gorj Horaţiu Gorun. „Trebuie să spunem foarte clar că PSD minte cu neruşinare în tot acest comunicat, încercând să arunce pisica din ograda proprie, de frica propriilor membri de partid nemulţumiţi. PDL, în perioada asta nu numai că a fost un partener onest şi cinstit, dar a fost şi susţinătorul permanent al reluării negocierilor. Pe lângă atitudinea nepotrivită pe care pesediştii o afişează în privinţa reluării negocierilor, împroşcând cu noroi în dreapta şi stânga şi atacând Partidul Democrat-Liberal, trebuie să spunem ca judeţul ăsta a fost prăduit de PSD. Să ne reamintim că din 1990 este condus de PSD. Eu ştiu că liderii PSD au intrat deja în campanie electorală, dar le reamintesc că alegerile sunt abia pe 7 iunie. Până atunci, să pună mâna pe muncă, să îşi asume responsabilităţi, pentru că altfel va fi continuat blocajul în care tot ei au băgat judeţul.”

În încheiere, ori că este vopsit în culoarea portocalie a Partidului Democrat-Liberal, ori că este roşu ca la Partidul Social Democrat, dracul este la fel de negru pentru toţi locuitorii judeţului Gorj.Recomandă acest articol:
facebook twitter myspace google stumbleupon reddit digg

  29.03.2009. 23:16

Comentarii

Acest articol n-are nici un comentariu.

Lasă un comentariu

Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

* = câmp obligatoriu

:

: