Judecătorul Marin, deconspirat ca fiind colaborator al fostei Securităţi - Investigatii - Scandal de Gorj

Sumar articole:
Inconştienţă sau indolenţă? Amicul spaniol al unui primar din Gorj a băgat spaima într-o comună întreagă! Angajații primăriei îngrijoraţi de teama infectării cu COVID-19!

Paraschiv s-a prins în FLAGRANT: ”Sunt venite opt autobuze. Licitația va fi organizată săptămâna viitoare”(?!). Transloc va închiria autobuze, vechi de 20 de ani, de la partenerul de afaceri al directorului

La Muzeul Național Brâncuși din Târgu-Jiu nici frica nu mai păzește pepenii! Managerul, pasibil de un nou dosar penal pentru neglijență în serviciu !

Iată cine este candidatul propus de PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Gorj! Deputatul Vîlceanu l-a descris la Tv Sud!

E GATA! Burlan se pregătește să salveze CEO: a înființat un post de director, cu dedicație, pentru amicul său pesedist Tatomir!

Alee penală! Șef din Direcția de Patrimoniu Târgu-Jiu și șefii Edilitara, cercetați pentru abuz în serviciu

Răspuns halucinant al directorului Corpului de Control din MEC, la un an de la verificarea făcută la IȘJ Gorj

Noul director al Minprest are, cel puțin, un schelet în dulap! Vișan, implicat în afacerea ”Molozul”, pe când conducea firma Polaris!

Fratele administratorului public al Primăriei Novaci a construit fără autorizație?! Un stâlp de curent, în mijlocul clădirii

Corpul de Control al ministrului Educației, o săptămână în Gorj! Raport și o nouă verificare de fond

Două familii din Albeni, în carantină la domiciliu, una în autoizolare! Primarul acoperă carantinații dar le-a aprobat 10.000 de lei pentru hrană

Omul lui Weber, înlocuit cu amicul lui Leuștean! Iată cine va conduce RAR Gorj, după demiterea lui Predescu!

Inculpat pentru fals intelectual, director adjunct la Minprest! Țintește locul lui Giorgi

PSD a pierdu un primar cu trei mandate! Edilul de la Licurici, noul veterinar-șef de la Hurezani

Și mătura e PSD! Nevastă de primar, angajată femeie de serviciu la SE Turceni

”Invenția” care a omorât un om! Afacerea de 3 milioane de euro despre care președintele Directoratului CEO, Daniel Burlan, își dorește să nu afle procurorii!

Camera de Conturi Gorj demarează control la Primăria Târgu-Jiu în urma executării judecătorești a primarului Romanescu

Vezi care sunt cei mai bine plătiți lideri de sindicat din CEO! Marciuc, miliardar din tranzacții imobiliare!

Trei pretendenți, pentru funcția de șef la Cariera Lupoaia! Un CFL-ist, promovat inginer-șef Energetic

Jaf în banii publici! Sporuri și salarii ilegale, la primăriile din Gorj! TREI primari au încasat, NELEGAL, spor de dificultate și condiții vătămătoare

Doi dintr-o lovitură! Romanescu a intrat în februarie fără doi consilieri personali

Încasări de sute de mii de lei din show-uri erotice. Soții Feroiu, inculpați în dosarul ”Videochat la saloanele de înfrumusețare”, primeau banii din SUA

ȘOC! Primar PSD, acuzat că i-a făcut propuneri indecente unui consilier local: ,,Eu te-am pus la masă și tu te-ai dat la mine!”

CEO vinde curent! În curtea Carierei Roșiuța se comercializează PORTOCALE

Cadou de la șefu’ Romanescu! ,,Primăreasa” Nodea, promovată șefă la Informații în Primăria Târgu-Jiu!

Burlan, ”specialistul” în fumigene al lui Vîlceanu, la conducerea CE Oltenia! Noul președinte al Directoratului, cercetat de procurori pentru o DELAPIDARE de peste 500.000 de euro, în dosarul ”Masa caldă”

Administratorul unui salon de înfrumusețare, antreprenorul de succes al PNL din Consiliul de Supraveghere al CEO. Firmele lui Popescu, contracte de milioane cu instituții publice

Noul inspector școlar adjunct, chiulangiu pe bani publici! Profu’ de mate, acoperit de șefa Cochină

”Primărița” Nodea, conectată, prin dispoziții succesive ale lui Marcel Romanescu, la toate proiectele din care se încasează vârtos!

Dosarul ,,Videochat”, finalizat de procurori! Doi soți celebrii în Târgu-Jiu, inculpați pentru evaziune fiscală

Surprize! Scaunul lui Capotă la SJU Târgu-Jiu, disputat între Tătaru și Vienescu

Monede de aur, oseminte și tunele, depistate în urma săpăturilor de la Mănăstirea Tismana! Constructorul, bine plătit dar în insolvență

Cuibul ”asistaților social”! Soția consilierului personal al primarului Romanescu și ex-consilierul Săvoiu, angajați la Transloc. Consilierul liberal Paraschiv, INCOMPATIBIL?!

Senatorul Cârciumaru, audiat la Parchetul Înaltei Curți în dosarul busturilor! A scăpat de acuze pentru că s-au prescris, alți funcționari publici urmăriți penal

Penitenciarul Târgu-Jiu se zgârcește la banii statului ca le cei de lumânări! Fostul preotul capelan, plătit eșalonat

Substituire de identitate pentru a-i face rău, indirect, directorului Dorin Tașcău și profesoarei Maria Cochină, de la CNTV! Reclamație dublă, la IPJ Gorj

Ciurel a activat morișca intereselor și vrea să-și propulseze omul în Consiliul de Supraveghere al CEO. Eftenoiu, liantul cercului de influență!


Arhiva
20132012
2011201020092008
2007200620052004
arhivă compactă
Prima pagină · Investigatii · Judecătorul Marin, deconspirat ca fiind colaborator al fostei Securităţi

Judecătorul Marin, deconspirat ca fiind colaborator al fostei Securităţi

Consiliul Naţional de Studiere a Arhivelor Securităţii (CNSAS) a cerut instanţei Curţii de Apel Bucureşti să constate calitatea de colaborator al fostei Securităţii a judecătorului Ion Marin din cadrul Tribunalului Gorj

Magistratul a fost deconspirat la finele anului trecut dar, potrivit noii legi a CNSAS, verdictul de colaborare sau de lucrător al Securităţii este dat de instanţă. Consiliul Naţional de Studiere a Arhivelor Securităţii a cercetat dosarul şi a adunat probele în cazul judecătorului Marin, acestea fiind deja trimise la Curtea de Apel Bucureşti, instanţa urmând să judece acţiunea în constatare şi să dea un verdict privind calitatea şi raporturile de colaborare ale magistratului cu fosta Securitate.

Unele surse afirmă că judecătorul Ion Marin a fost racolat în anii ’80 de către fostul ofiţer al Securităţii Ion Păducel, fost consilier judeţean PRM în perioada 2004-2008, în prezent profesor universitar la Universitatea „Titu Maiorescu” din Tg-Jiu.

Magistratul Ion Marin, care este şi reprezentant al instanţei gorjene în relaţiile cu mass-media, a declarat că CNSAS nu i-a comunicat nimic în acest sens deşi, conform legii, acest lucru trebuia să se întâmple imediat după ce instituţiei i s-a solicitat, de către Consiliul Superior al Magistraturii, verificarea dosarului său. „Nu ştiu nimic despre acest demers al CNSAS. Îl cunosc pe domnul Păducel dar nu poate fi vorba despre o colaborare în trecut pe această temă”, a conchis judecătorul.

Preşedintele CNSAS, Ladislau Csendes, a declarat pentru presa centrală că în cursul anului 2008, la solicitarea CSM, Consiliul a făcut un număr mare de verificări şi a trimis mai mulţi judecători în instanţă. „Avem în acest moment 29 de cazuri care sunt pe rol la diferite instanţe”, a precizat Csendes. El a susţinut ca nici un astfel de magistrat nu ar trebui să îşi mai desfăşoare activitatea până la clarificarea situaţiei. Uniunea Judecătorilor din România este mult mai radicală în această privinţă susţinând că magistraţii turnători ar trebui excluşi din magistratură.
Până la urmă, magistraţii care sunt deconspiraţi ca fiind colaboratori sau lucrători ai fostei Securităţi nu riscă nicio sancţiune penală sau disciplinară, potrivit legii CNSAS, fiind vorba doar de o sancţiune morală. Îşi pot pierde doar funcţia de conducere, în cazul celor care conduc secţii de judecată sau de procurori, pe baza unei decizii luate de CSM.

Adrian Iovan

adrian.iovan@scandaldegorj.roRecomandă acest articol:
facebook twitter myspace google stumbleupon reddit digg

  06.03.2009. 09:19

Comentarii

Acest articol n-are nici un comentariu.

Lasă un comentariu

Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

* = câmp obligatoriu

:

: