Mineritul motrean la cheremul sindicalistului Fluerătoru - Investigatii - Scandal de Gorj

Sumar articole:
Inconştienţă sau indolenţă? Amicul spaniol al unui primar din Gorj a băgat spaima într-o comună întreagă! Angajații primăriei îngrijoraţi de teama infectării cu COVID-19!

Paraschiv s-a prins în FLAGRANT: ”Sunt venite opt autobuze. Licitația va fi organizată săptămâna viitoare”(?!). Transloc va închiria autobuze, vechi de 20 de ani, de la partenerul de afaceri al directorului

La Muzeul Național Brâncuși din Târgu-Jiu nici frica nu mai păzește pepenii! Managerul, pasibil de un nou dosar penal pentru neglijență în serviciu !

Iată cine este candidatul propus de PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Gorj! Deputatul Vîlceanu l-a descris la Tv Sud!

E GATA! Burlan se pregătește să salveze CEO: a înființat un post de director, cu dedicație, pentru amicul său pesedist Tatomir!

Alee penală! Șef din Direcția de Patrimoniu Târgu-Jiu și șefii Edilitara, cercetați pentru abuz în serviciu

Răspuns halucinant al directorului Corpului de Control din MEC, la un an de la verificarea făcută la IȘJ Gorj

Noul director al Minprest are, cel puțin, un schelet în dulap! Vișan, implicat în afacerea ”Molozul”, pe când conducea firma Polaris!

Fratele administratorului public al Primăriei Novaci a construit fără autorizație?! Un stâlp de curent, în mijlocul clădirii

Corpul de Control al ministrului Educației, o săptămână în Gorj! Raport și o nouă verificare de fond

Două familii din Albeni, în carantină la domiciliu, una în autoizolare! Primarul acoperă carantinații dar le-a aprobat 10.000 de lei pentru hrană

Omul lui Weber, înlocuit cu amicul lui Leuștean! Iată cine va conduce RAR Gorj, după demiterea lui Predescu!

Inculpat pentru fals intelectual, director adjunct la Minprest! Țintește locul lui Giorgi

PSD a pierdu un primar cu trei mandate! Edilul de la Licurici, noul veterinar-șef de la Hurezani

Și mătura e PSD! Nevastă de primar, angajată femeie de serviciu la SE Turceni

”Invenția” care a omorât un om! Afacerea de 3 milioane de euro despre care președintele Directoratului CEO, Daniel Burlan, își dorește să nu afle procurorii!

Camera de Conturi Gorj demarează control la Primăria Târgu-Jiu în urma executării judecătorești a primarului Romanescu

Vezi care sunt cei mai bine plătiți lideri de sindicat din CEO! Marciuc, miliardar din tranzacții imobiliare!

Trei pretendenți, pentru funcția de șef la Cariera Lupoaia! Un CFL-ist, promovat inginer-șef Energetic

Jaf în banii publici! Sporuri și salarii ilegale, la primăriile din Gorj! TREI primari au încasat, NELEGAL, spor de dificultate și condiții vătămătoare

Doi dintr-o lovitură! Romanescu a intrat în februarie fără doi consilieri personali

Încasări de sute de mii de lei din show-uri erotice. Soții Feroiu, inculpați în dosarul ”Videochat la saloanele de înfrumusețare”, primeau banii din SUA

ȘOC! Primar PSD, acuzat că i-a făcut propuneri indecente unui consilier local: ,,Eu te-am pus la masă și tu te-ai dat la mine!”

CEO vinde curent! În curtea Carierei Roșiuța se comercializează PORTOCALE

Cadou de la șefu’ Romanescu! ,,Primăreasa” Nodea, promovată șefă la Informații în Primăria Târgu-Jiu!

Burlan, ”specialistul” în fumigene al lui Vîlceanu, la conducerea CE Oltenia! Noul președinte al Directoratului, cercetat de procurori pentru o DELAPIDARE de peste 500.000 de euro, în dosarul ”Masa caldă”

Administratorul unui salon de înfrumusețare, antreprenorul de succes al PNL din Consiliul de Supraveghere al CEO. Firmele lui Popescu, contracte de milioane cu instituții publice

Noul inspector școlar adjunct, chiulangiu pe bani publici! Profu’ de mate, acoperit de șefa Cochină

”Primărița” Nodea, conectată, prin dispoziții succesive ale lui Marcel Romanescu, la toate proiectele din care se încasează vârtos!

Dosarul ,,Videochat”, finalizat de procurori! Doi soți celebrii în Târgu-Jiu, inculpați pentru evaziune fiscală

Surprize! Scaunul lui Capotă la SJU Târgu-Jiu, disputat între Tătaru și Vienescu

Monede de aur, oseminte și tunele, depistate în urma săpăturilor de la Mănăstirea Tismana! Constructorul, bine plătit dar în insolvență

Cuibul ”asistaților social”! Soția consilierului personal al primarului Romanescu și ex-consilierul Săvoiu, angajați la Transloc. Consilierul liberal Paraschiv, INCOMPATIBIL?!

Senatorul Cârciumaru, audiat la Parchetul Înaltei Curți în dosarul busturilor! A scăpat de acuze pentru că s-au prescris, alți funcționari publici urmăriți penal

Penitenciarul Târgu-Jiu se zgârcește la banii statului ca le cei de lumânări! Fostul preotul capelan, plătit eșalonat

Substituire de identitate pentru a-i face rău, indirect, directorului Dorin Tașcău și profesoarei Maria Cochină, de la CNTV! Reclamație dublă, la IPJ Gorj

Ciurel a activat morișca intereselor și vrea să-și propulseze omul în Consiliul de Supraveghere al CEO. Eftenoiu, liantul cercului de influență!


Arhiva
20132012
2011201020092008
2007200620052004
arhivă compactă
Prima pagină · Investigatii · Mineritul motrean la cheremul sindicalistului Fluerătoru

Mineritul motrean la cheremul sindicalistului Fluerătoru

 „Concediile de aşteptare” care vor fi impuse în minerit pentru 250-300 de persoane din rândul celor care şi-au petrecut viaţa dând ţării cărbune îi înspăimântă pe angajaţii din subteran care arată cu degetul spre proprii lideri considerându-i mai vinovaţi decât criza financiară pentru situaţia în care s-a ajuns. În timp ce SNLO ia măsuri care-i afectează direct pe muncitorii de rând pentru a putea ieşi din situaţia dificilă în care se află, principalele surse ale situaţiei financiare deficitare din sector rămân în picioare.

Interese mai mari decât binele salariaţilor

Trimiterea în concedii de aşteptare, cu plata a 70% din salariu, a aproximativ 300 de persoane din rândul salariaţilor din subteran nu a fost ideea conducerii unităţilor de subteran şi nici a celei de la SNLO, ci a reprezentanţilor sindicatelor din zona Motru, adică din partea celor la care angajaţii cotizează regulat pentru a le apăra interesele. Eminenţa cenuşie a sindicatelor miniere din zonă, Cristea Fluerătoru, celebru deja pentru şmenurile făcute de-a lungul anilor, este şi de data asta în mijlocul acţiunii. Soarta celor care urmează a fi afectaţi de soluţia găsită pentru a depăşi criza nu-l interesează deloc pe Fluerătoru, scopul său principal fiind salvarea afacerilor proprii pe care le derulează de ani buni în minerit şi pe care le va derula, cu siguranţă, şi de acum încolo.

În timp ce mineritul de subteran se zbate să nu-şi dea şi ultima răsuflare, Cristea Fluerătoru îngraşă conturile firmelor personale din banii care, dacă nu ar fi risipiţi, ar putea fi folosiţi pentru a salva măcar o parte din situaţie. 

Nu demult, EMS Motru - sectorul independent Ploştina a cheltuit 800 de milioane de lei vechi pentru renovarea sediului administrativ chiar de către una dintre firmele sidicalistului Fluerătoru, SC Tiseco-Construct SRL. În afară de a pune termopane la vestiarele unde se schimbă câţiva maiştrii şi ingineri, renovarea făcută de firma lui Fluerătoru a constat doar într-o spoială cu var, una extrem de costisitoare de altfel.  

O altă firmă a aceluiaşi lider de sindicat, SC Iniţiativa Grup SRL, nu pare deloc atinsă de criza financiară atâta timp cât mineritul  îi pompează bani pentru activităţi prestate la EMS Motru, EMC Motru şi BATS Motru, unde mai prestează şi salariaţii a două firme aparţinând sindicatelor miniere, Olservmin SRL şi Carserv SRL. În timp ce din subteran vor trebui să plece sute de oameni, la aceste firme se fac angajări ca în timpurile cele bune.

Criză, dar nu şi pentru Fluerătoru

În urmă cu doar două luni, SC Iniţiativa Grup SRL şi-a mărit numărul de angajaţi pentru activităţi de pază la Ploştina, angajaţi care nici măcar n-au prestat efectiv fiind ocupaţi cu lucrări la firma de construcţii a aceluiaşi Fluerătoru. 

EMS Motru decontează lunar cheltuielile făcute cu vreo şapte angajaţi ai Casei Sindicatelor Motru, locaţie pusă la dispoziţia exlusivă a lui Cristea Fluerătoru care-şi are aici cartierul general.  

Liderul de sindicat dispune cum pofteşte de Casa Sindicatelor, el fiind cel care încasează chiria de la firmele care deţin aici spaţii închiriate, dându-le în schimbul banilor facturi emise pe numele Federaţiei Sindicatelor Motru, federaţie desfinţată în anul 2003. 

Deşi chiriile au fost încasate regulat, Fluerătoru nu vrea să împartă banii cu nimeni, nici măcar cu societatea de furnizare a agentului termic şi apei, UATAA Motru, către care Casa Sindicatelor are o datorie de peste 2,5 miliarde de lei vechi. 

Priceput la orice activitate din care ies mulţi bani fără un efort prea mare, Cristea Fluerătoru asigură, tot în sectorul minier, şi asistenţă sanitară prin firma Ambu Force SRL, unde este asociat cu doi angajaţi ai SNLO. Pentru că o investiţie serioasă nu aduce un profit pe măsură, maşinile folosite sunt foste furgonete de marfă, un pic modificate pentru pentru a respecta cât de cât condiţiile legale.

În timp ce Fluerătoru şi alţii de teapa sa căpuşează din toate părţile mineritul, angajatul de rând care are ca singură sursă de venit salariu pentru care trudeşte din greu lună de lună, riscă să rămână pe drumuri pentru că SNLO nu este dispusă să eradicheze adevăratele probleme din minerit.

Claudiu Matei

claudiu.matei@scandaldegorj.roRecomandă acest articol:
facebook twitter myspace google stumbleupon reddit digg

  25.07.2009. 08:00

Comentarii

anonim
12.01.2012. 10:57

va raciti gura degeaba bataia de joc de mineri e mult mult mai mare D.N.A. sts la coltul de rusine

Un Miner
03.10.2009. 11:07

Giurcau a fost corect pe banca de rezerve. La putere e tot o javra ordinara.

anonim
12.09.2009. 13:24

Si totusi cati ani ai bai Suciule?
Daca accepti sa sugi..... lui Fluieratoru inseamna ca ai conditii de pensionare

Nelu
09.09.2009. 08:04

Ce restructurare faceti voi la E.M.S.?
Ii dati la cariere pe cei tineri sa-i tineti pe cei de 50 de ani?

Mihart
07.09.2009. 21:28

Daca credeti ca plec eu si ramane Anghelescu va inselati
Cat a dat spaga duminica lui Mantog la Tg.-Jiu?

Anonim
06.09.2009. 13:28

Parca ziceai ca nu te incadrezi Suciule?
Vezi ca esti primul pe lista

un BINEVOITOR
02.09.2009. 13:44

D-le Giurcau,ai mare grija s-ai treci pe toti pe lista de disponibilizare,ma refer in special la Anghelescu, fam Suciu,Calin, Panti[nu stiu unde a facut asta subteranul],MARSU N si alti mai mici ,@#$%&!i altfel se mareste dosarul pe care il ai la DNA.VEZI CA AI SI LA SIDICALISTI CEVA MARFA poate scapa si ei de ceva PROBLEME.Daca este posibil afiseaza pe usa institutiei aceasta LISTA.

Un Miner
29.08.2009. 08:26

D-le Giurcau sa dai in toti sa nu faci greseala de data trecuta.

###
27.08.2009. 22:46

D-l Suciu + D-na Suciu = 2 pensii mari
Anghelescu+Videscu = 2 pensii barosane
Calin + Pantelie = 2 pensii binemeritate
Si mai sunt.......................
Revenim...............

Anonim
24.08.2009. 19:23

Ti-am spus eu bai Mergea ca te shimba PD-ul.Cu Giurcau director, fara Pescaru, si cu Tudor in coasta, nu-l vad bine nici pe Fluieratoru.

Miner de la Lupoaia
19.08.2009. 07:50

Videscule tu cand iesi la pensie,ca esti nascut in 1965?

fluieratoru
15.08.2009. 08:40

Oricum va trimit pe toti acasa ,indiferent ca e Suciu[ambi],Calin,Panti sau oricare trantor de la EMS care cistiga 50000,60000 lei pe an si n-au produs nimic pentru minerit.

Flueratoru
14.08.2009. 23:12

Claudiule Mateiule o sa-ti blestemi zilele in care te-ai nascut. Ai complotat cu cei de la Gorj Domino dar pana nu aveti reclamatie impotriva mea o in taina.

Suciu
14.08.2009. 07:51

Si mai sunt protejat si de fratele nevestei care-i presedinte de sindicat. Asa ca.... La revedere

suciu
11.08.2009. 21:18

Bai comentatori anonimi, fiti barbati si dati-va numele.Nu am 50 de ani si nici nu sint in situatia de prepensionare.Asa ca ...La revedere!

Prepensionar
10.08.2009. 15:10

Daca am fost luati "cu japca" la sindicatul de la E M S o sa va reclam. Nu am dat adeziune acolo. Respectati legea sindicatelor.

E M S
07.08.2009. 13:55

Bai Mergea am auzit ca te schimba PDL-ul. Vreau sa vad unde te duci ca s-au cam ocupat posturile. Singura ta sansa e sa-l scoti pe Suciu la pensie.

Dan
06.08.2009. 19:48

Traim intr-o tara de rahat
Emigrati cat mai puteti

Anonim
05.08.2009. 21:44

Daca vreti adevarul despre cele 150000 tone de carbune din EMC controlati cifra de afaceri a firmei LORFA unde si nepotii lui Bobaru conduc X6

Pescaru
03.08.2009. 11:41

Mergea a continuat sa semneze ordinele de plata ale Departamentului si dupa ce a fost numit director.

Anonim
02.08.2009. 20:41

Tudor trebuie sa stie de foc. Daca tace inseamna ca a batut palma cu fluieratoru sa inchida zegujanul.

Iancu
01.08.2009. 10:29

Frumos articol.

Pupaza
31.07.2009. 11:33

un pres esti tu

minerii de la Motru
31.07.2009. 06:49

Domnule Matei , vrem episodul 2 , acesta a fost cel mai citit articol al saptaminii . Ai avut mare dreptate in acest articol . Totul este adevarat . Auzisem si noi ceva zvonuri ca am fost vinduti de Flueratoru, dar nu ne venea sa credem. Cita avere a facut in ultimii ani nu putea din salariu, ca oricum salariul il imparte cu ramona, fosta chelnerita de la Planet, acum secretara la minprest. Asta aste, cine poate oase roade... pe spinarea noastra.

Anonim
30.07.2009. 22:31

Numele tau bai Pupaza reprezinta un pres sub pantofii lui Fluieratoru.

xxx
30.07.2009. 22:28

S-a stabilit. Zegujaniul se inchide la 01.08.2009. Dar chiar asa? Daca mureau oamenii?

Doru
30.07.2009. 18:43

Felicitari pentru articol. Iar voi care comentati cu anonim nu rezolvati nimic.

Pupaza
30.07.2009. 14:55

daca am ceva de spus,spun eu,nu te mai ascunde dupa numele meu,lasule.numele meu reprezinta ceva si nu-mi este frica sa-l folosesc cind am ceva de spus.

Un Miner
30.07.2009. 13:05

A fost bine la EUROPA domnule Burlan?
Biletul l-a platit Fluieratoru tot sau numai cazarea?

Anonim
29.07.2009. 20:15

Faptul ca articolul descopera 20% din afacerile acestui monstru e adevarat. Cautati-i conturile din afara tarii deschise oe numele unchiului lui Videscu.
Hotilor!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Anonim
29.07.2009. 20:11

24-07-2009 Scandal de Gorj
29-07-2009 Gorj Domino
01-08-2009 Impact in Gorj
06.07 2009 Bratari
Iti place scenariul?

Turceni
29.07.2009. 20:07

Mai nou acest smenar vrea sa puna de un "smen dens" la Turceni.Arestati-l!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Miner de la Lupoaia
29.07.2009. 19:52

Si Videscu trebuie sa plece in concediu de asteptare.
Burlan numara din doi in doi pe tabele?

Un Miner
28.07.2009. 21:49

Cata dreptate aveti cu articolul si cu comentariile.
Nu puteti face nimic cu nemernicul asta?
Legati-l impreuna cu cei care au furat.

mirceap
28.07.2009. 20:30

Felicitari,Claudiu.Articol de succes.A meritat.Chiar D N A -ul doarme?

Dezamagit
28.07.2009. 20:17

Pentru 6 calorifere si o centrala pe gaze montate gratis de Flueratoru la vila lui Burlan, acesta i-a dat in schimb subteranul din Motru si Zegujani sa il mulga prin firmele capusa . Burlan nu-si da seama ca odata cu seva acestei unitati i-a dat lui Flueratoru si soarta a 1000 de mineri si a familiilor acestora . O sa-i lase pe drumuri pe oameni iar el se va plimba cu Subaru prin oras si va ride de ei . I-a facut cadou un autoturism Hyundai nou la tremuriciul si alcolistul de Mergea ca sa-i tina afacerile in EMS . DNA de ce doarme ? Daca ajungeai primar domnule Burlan, iti dai seama ce faceai din primaria Motru ? Pasalic fluericesc. Bine ca motrenii nu au fost orbi cum sunt cei care te tin in functie si tu faci jocul unui delicvent ordinar ca fluerici . Rusinica....

Toti ca Unul
28.07.2009. 15:45

"Concediile de asteptare" au fost pentru fraierii cu 43 de ani. Cei care au 50 (Anghelescu Ion, Suciu Nicolae, Pantelie Petre, etc.) stau bine mersi la serviciu pentru ca asa vrea personajul dubios de care a-ri scris articolul. Legea e facuta pentru cei slabi. Parerea mea.............

anonim
28.07.2009. 12:49

D N A-ul nu se autosesizeaza?

Birtas
27.07.2009. 21:50

Condescule ia-ti mana de pe acest infractor. O sa iesi la fel de sifonat ca si cu Titu Urdaru.

A B C
27.07.2009. 21:36

N-ai putut sa muti oamenii din Zegujani in Plostina si ai dat foc la mina bai Fluerici. Vezi ca se strange latul.........
Vei plati cu varf si indesat

Energeticianul
27.07.2009. 21:34

Firma initiativa Grup SRL castiga licitatiile.Daca a incasat atatia bani cum a venit executare de la fisc pe 15 miliarde pentru actionarii ei: Flueratoru,Videscu, Giurcau? Acestia au dat divort de neveste sa scape de executare. Si atunci firmele Tiseco, Kendol, Ambuforce,etc sunt tot ale sindicatelor sau ale lui Flueratoru? Raspundeti bai politicieni de doi lei care a-ti cersit voturile noastre(MILITARU SI RUSET)

XXX
27.07.2009. 21:25

Ce simpla e delapidarea si spalarea de bani in Romania! Faci o firma la care actionarul majoritar e un sindicat. Participi la o licitatie cu incredintare directa in numele membrilor de sindicat pe care o castigi. Primesti lucrarea si banii...............Dupa care faci o afacere paguboasa intre firma sindicatelor si firma ta proprie si personala. SIMPLU ca buna ziua............HOTILOR!!!!!!!!!!!!!!!!!

Pupaza
27.07.2009. 21:19

Cum a ajuns acest Mergea director la E M S Motru? Simplu........ Face jocurile lui Flueratoru si deconteaza facturi............Rusinica!!!!!!!!!!!

Spita
27.07.2009. 21:16

Am fost secretarul D Z S C Motru. Felicitari pentru articol domnule Claudiu Matei.A-ti aratat opiniei publice 20% din actele de coruptie ale lui Flueratoru. Restul e.....CANCAN!!!!!

Bobic
27.07.2009. 21:11

Am fost folosit de Flueratoru pentru ce s-a intamplat in Zegujani.Daca stiam ca periclitez viata oamenilor nu ma bagam. Traiasca Povarnaru!

Minerul de la Zegujani
27.07.2009. 20:53

Fluieratoru este vinovat de inchiderea minei Zegujani, focul nu a fost pus de Prometeu. In schimbul unor contracte fictive si dubioase (spoirea vestiarelor de la Plostina, paza invizibila de la Plostina, varuirea gardurilor la Sacelu), acest diavol al sindicatelor din Motru a promis lui Burlan ca va inchide subteranul din Motru si Zegujani . Daca a vazut ca nu poate cu alcoolicul de Mergea (ca nu il duce capul)sa inchida subteranul prin metode ,,ortodoxe" a recurs la metode originale sindicalicesti pe care i le-a aplicat si lui Nicu Brailoiu in anii 94-95 (incendierea). A vazut ca i-a mers cu devalizarea firmei sindicatelor Initiativa trecind tot patrimoniul pe firmele sale, iar acum incearca acelasi lucru cu EMS Motru . Deja capusele sunt bine infipte, ramine de vazut in cit timp apare la registrul comertului EMS Fluieratoru SRL !?

minerul obosit
26.07.2009. 13:55

Federatia Sindicatelor Motru nu mai exista din 2003. In locul acesteia a luat fiinta Departamentul Zonal de Subteran si Conexe Motru.Daca s-au emis facturi dupa 2003 inseamna ca biroul executiv al Departamentului se face vinovat de fals in acte si spalare de bani. Dati-le haine vargate!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

anonimus
25.07.2009. 15:35

Care a fost partea lui Burlan din cei 800 milioane? Ia sa-l intrebati domnule Matei ca face contraapelul in fiecare zi la firma lui Flueratoru (acum nu ca e la mare)

Lasă un comentariu

Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

* = câmp obligatoriu

:

: