Penalul Rodeanu prestează, din nou, pentru Consililul Judeţean - Investigatii - Scandal de Gorj

Sumar articole:
Inconştienţă sau indolenţă? Amicul spaniol al unui primar din Gorj a băgat spaima într-o comună întreagă! Angajații primăriei îngrijoraţi de teama infectării cu COVID-19!

Paraschiv s-a prins în FLAGRANT: ”Sunt venite opt autobuze. Licitația va fi organizată săptămâna viitoare”(?!). Transloc va închiria autobuze, vechi de 20 de ani, de la partenerul de afaceri al directorului

La Muzeul Național Brâncuși din Târgu-Jiu nici frica nu mai păzește pepenii! Managerul, pasibil de un nou dosar penal pentru neglijență în serviciu !

Iată cine este candidatul propus de PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Gorj! Deputatul Vîlceanu l-a descris la Tv Sud!

E GATA! Burlan se pregătește să salveze CEO: a înființat un post de director, cu dedicație, pentru amicul său pesedist Tatomir!

Alee penală! Șef din Direcția de Patrimoniu Târgu-Jiu și șefii Edilitara, cercetați pentru abuz în serviciu

Răspuns halucinant al directorului Corpului de Control din MEC, la un an de la verificarea făcută la IȘJ Gorj

Noul director al Minprest are, cel puțin, un schelet în dulap! Vișan, implicat în afacerea ”Molozul”, pe când conducea firma Polaris!

Fratele administratorului public al Primăriei Novaci a construit fără autorizație?! Un stâlp de curent, în mijlocul clădirii

Corpul de Control al ministrului Educației, o săptămână în Gorj! Raport și o nouă verificare de fond

Două familii din Albeni, în carantină la domiciliu, una în autoizolare! Primarul acoperă carantinații dar le-a aprobat 10.000 de lei pentru hrană

Omul lui Weber, înlocuit cu amicul lui Leuștean! Iată cine va conduce RAR Gorj, după demiterea lui Predescu!

Inculpat pentru fals intelectual, director adjunct la Minprest! Țintește locul lui Giorgi

PSD a pierdu un primar cu trei mandate! Edilul de la Licurici, noul veterinar-șef de la Hurezani

Și mătura e PSD! Nevastă de primar, angajată femeie de serviciu la SE Turceni

”Invenția” care a omorât un om! Afacerea de 3 milioane de euro despre care președintele Directoratului CEO, Daniel Burlan, își dorește să nu afle procurorii!

Camera de Conturi Gorj demarează control la Primăria Târgu-Jiu în urma executării judecătorești a primarului Romanescu

Vezi care sunt cei mai bine plătiți lideri de sindicat din CEO! Marciuc, miliardar din tranzacții imobiliare!

Trei pretendenți, pentru funcția de șef la Cariera Lupoaia! Un CFL-ist, promovat inginer-șef Energetic

Jaf în banii publici! Sporuri și salarii ilegale, la primăriile din Gorj! TREI primari au încasat, NELEGAL, spor de dificultate și condiții vătămătoare

Doi dintr-o lovitură! Romanescu a intrat în februarie fără doi consilieri personali

Încasări de sute de mii de lei din show-uri erotice. Soții Feroiu, inculpați în dosarul ”Videochat la saloanele de înfrumusețare”, primeau banii din SUA

ȘOC! Primar PSD, acuzat că i-a făcut propuneri indecente unui consilier local: ,,Eu te-am pus la masă și tu te-ai dat la mine!”

CEO vinde curent! În curtea Carierei Roșiuța se comercializează PORTOCALE

Cadou de la șefu’ Romanescu! ,,Primăreasa” Nodea, promovată șefă la Informații în Primăria Târgu-Jiu!

Burlan, ”specialistul” în fumigene al lui Vîlceanu, la conducerea CE Oltenia! Noul președinte al Directoratului, cercetat de procurori pentru o DELAPIDARE de peste 500.000 de euro, în dosarul ”Masa caldă”

Administratorul unui salon de înfrumusețare, antreprenorul de succes al PNL din Consiliul de Supraveghere al CEO. Firmele lui Popescu, contracte de milioane cu instituții publice

Noul inspector școlar adjunct, chiulangiu pe bani publici! Profu’ de mate, acoperit de șefa Cochină

”Primărița” Nodea, conectată, prin dispoziții succesive ale lui Marcel Romanescu, la toate proiectele din care se încasează vârtos!

Dosarul ,,Videochat”, finalizat de procurori! Doi soți celebrii în Târgu-Jiu, inculpați pentru evaziune fiscală

Surprize! Scaunul lui Capotă la SJU Târgu-Jiu, disputat între Tătaru și Vienescu

Monede de aur, oseminte și tunele, depistate în urma săpăturilor de la Mănăstirea Tismana! Constructorul, bine plătit dar în insolvență

Cuibul ”asistaților social”! Soția consilierului personal al primarului Romanescu și ex-consilierul Săvoiu, angajați la Transloc. Consilierul liberal Paraschiv, INCOMPATIBIL?!

Senatorul Cârciumaru, audiat la Parchetul Înaltei Curți în dosarul busturilor! A scăpat de acuze pentru că s-au prescris, alți funcționari publici urmăriți penal

Penitenciarul Târgu-Jiu se zgârcește la banii statului ca le cei de lumânări! Fostul preotul capelan, plătit eșalonat

Substituire de identitate pentru a-i face rău, indirect, directorului Dorin Tașcău și profesoarei Maria Cochină, de la CNTV! Reclamație dublă, la IPJ Gorj

Ciurel a activat morișca intereselor și vrea să-și propulseze omul în Consiliul de Supraveghere al CEO. Eftenoiu, liantul cercului de influență!


Arhiva
20132012
2011201020092008
2007200620052004
arhivă compactă
Prima pagină · Investigatii · Penalul Rodeanu prestează, din nou, pentru Consililul Judeţean

Penalul Rodeanu prestează, din nou, pentru Consililul Judeţean

„Uitat“ în libertate

PAG01Gheorghe Rodeanu, fostul director al Regiei Autonome Antrepriză Judeţeană de Drumuri şi Poduri Gorj, condamnat la închisoare pentru primire de foloase necuvenite şi abuz în serviciu contra intereselor publice, îşi „ispăşeşte” pedeapsa ca angajat al instituţiei pe care a prejudiciat-o, Consiliul Judeţean Gorj. Deşi există de mult timp o hotărâre definitivă pe numele său, Rodeanu n-a executat nicio zi de puşcărie, mai mult decât atât a ajuns să câştige o pâine în cadrul consiliului judeţean, sub aripa ocrotitoare a fostului său partener de afaceri, preşedintele Ion Călinoiu.

Neli Matei

Patron de... regie de stat

Presa anului 2004 mustea de articolele care îl aveau drept subiect pe Gheorghe Rodeanu şi a sa activitate infracţională în fruntea Regiei Autonome Antrepriză Judeţeană de Drumuri şi Poduri (RAAJDP) Gorj, societate de pe urma căreia s-a ales cu ceva foloase, dar şi un dosar penal care l-a purtat prin justiţie mai bine de un an de zile şi care i-a adus, în cele din urmă, condamnarea. Subordonată Consiliului Judeţean Gorj, RAAJDP era la cheremul lui Rodeanu de ani de zile, aşa că simţul proprietăţii asupra societăţii i s-a dezvoltat mult, directorul ajungând să facă afaceri în interesul său şi chiar al rudelor. Astfel a încredinţat unei firme din Săcelu două contracte de prestării servicii fără o selecţie de ofertă, în schimbul favorului societatea efectuând lucrări gratis la casele lui Rodeanu din Târgu-Jiu şi Tismana. Pentru a-şi arăta solicitudinea faţă de SRL-ul cu care făcuse troc pe banii publici, directorul RAAJDP a dispus virarea către acesta a unor sume de bani fără însă ca lucrările să fie efectuate.

Rodeanu a fost la fel de darnic şi cu alte societăţi, una aparţinând unui nepot de-al său. Metoda era extrem de simplă: Consiliul Judeţean Gorj dădea lucrări RAAJDP, iar Gheorghe Rodeanu le ceda unor societăţi private, în timp ce angajaţii regiei pe care o conducea erau trimişi în concediu fără plată din cauza lipsei frontului de lucru.

Când buba s-a spart directorul profitor a fost schimbat din funcţie şi a devenit un obişnuit al sălilor de judecată pentru mai multe afaceri ilicite, rămânând însă să plătească doar pentru cea cu firma de la Săcelu.

Rodeanu zburdă în libertate prin ograda consiliului judeţean

Procurorii anticorupţie l-au trimis în judecată pe Gheorghe Rodeanu, pentru primire de foloase necuvenite şi abuz în serviciu contra inteselor publice, iar Judecătoria Târgu-Jiu a dispus pedepsirea lui cu şase luni de închisoare cu suspendare, pe considerentul că prejudiciul a fost mic, iar vinovatul s-a şi apucat să achite din el. Atât procurorii cât şi Rodeanu nu s-au mulţumit cu pedeapsa dată şi au făcut recurs, fiind admis cel făcut de oamenii legii, iar Tribunalul Gorj l-a condamnat pe fostul director al RAAJDP la un an de închisoare cu executare.

Hotărârea a rămas definitivă la Curtea de Apel Craiova, în data de 22 iunie 2006, de atunci însă nimeni nu l-a deranjat pe Rodeanu să se prezinte cu bocceluţa la poarta vreunui penitenciar.

Au trecut doi ani de când sentinţa a rămas definitivă şi viaţa lui Gheorghe Rodeanu curge liniştită asigurându-şi existenţa dintr-un salariu de bugetar, angajat la...Consiliului Judeţean Gorj.

Iniţial s-a dorit ca el să ocupe un post de şef serviciu, dar acest lucru ar fi dat apă la moară presei să reia povestea penală pe care a trăit-o Rodeanu aşa că, este doar simplu funcţionar al instituţiei fără de care n-ar fi putut să-şi satisfacă toate interesele în calitate de director al RAAJDP.

Contactat telefonic petru a-şi exprima un punct de vedere faţă de această situaţie, preşedintele consiliului, Ion Călinoiu, a declarat nonşalant că nu ştia de condamnarea lui Gheorghe Rodeanu. Acestă declaraţie lasă loc de interpretări: lui Rodeanu ori nu i s-a cerut cazierul la angajare, ori pur şi simplu trecutul său penal a fost ignorat.

Mai degraba cea de-a doua variantă este plauzibilă, Ion Călinoiu şi Gheorghe Rodeanu fiind cunoştinţe vechi şi chiar asociaţi, la un moment dat, la mult mediatizata SC Consorţiu SA, firmă prin care preşedintele consiliului judeţean a făcut, ani buni, afaceri cu statul.Recomandă acest articol:
facebook twitter myspace google stumbleupon reddit digg

  22.10.2008. 07:34

Comentarii

cami
22.11.2008. 11:40

hai domne cautati adevarati corupti nu de micii afaceristi care au incercat sa castige un ban cinstit
scrieti si voi aiurea ca nu aveti cu ce soca lumea

Lasă un comentariu

Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

* = câmp obligatoriu

:

: