Povestea gunoiului de la Jupâneşti, cusută cu aţă portocalie - Investigatii - Scandal de Gorj

Sumar articole:
Inconştienţă sau indolenţă? Amicul spaniol al unui primar din Gorj a băgat spaima într-o comună întreagă! Angajații primăriei îngrijoraţi de teama infectării cu COVID-19!

Paraschiv s-a prins în FLAGRANT: ”Sunt venite opt autobuze. Licitația va fi organizată săptămâna viitoare”(?!). Transloc va închiria autobuze, vechi de 20 de ani, de la partenerul de afaceri al directorului

La Muzeul Național Brâncuși din Târgu-Jiu nici frica nu mai păzește pepenii! Managerul, pasibil de un nou dosar penal pentru neglijență în serviciu !

Iată cine este candidatul propus de PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Gorj! Deputatul Vîlceanu l-a descris la Tv Sud!

E GATA! Burlan se pregătește să salveze CEO: a înființat un post de director, cu dedicație, pentru amicul său pesedist Tatomir!

Alee penală! Șef din Direcția de Patrimoniu Târgu-Jiu și șefii Edilitara, cercetați pentru abuz în serviciu

Răspuns halucinant al directorului Corpului de Control din MEC, la un an de la verificarea făcută la IȘJ Gorj

Noul director al Minprest are, cel puțin, un schelet în dulap! Vișan, implicat în afacerea ”Molozul”, pe când conducea firma Polaris!

Fratele administratorului public al Primăriei Novaci a construit fără autorizație?! Un stâlp de curent, în mijlocul clădirii

Corpul de Control al ministrului Educației, o săptămână în Gorj! Raport și o nouă verificare de fond

Două familii din Albeni, în carantină la domiciliu, una în autoizolare! Primarul acoperă carantinații dar le-a aprobat 10.000 de lei pentru hrană

Omul lui Weber, înlocuit cu amicul lui Leuștean! Iată cine va conduce RAR Gorj, după demiterea lui Predescu!

Inculpat pentru fals intelectual, director adjunct la Minprest! Țintește locul lui Giorgi

PSD a pierdu un primar cu trei mandate! Edilul de la Licurici, noul veterinar-șef de la Hurezani

Și mătura e PSD! Nevastă de primar, angajată femeie de serviciu la SE Turceni

”Invenția” care a omorât un om! Afacerea de 3 milioane de euro despre care președintele Directoratului CEO, Daniel Burlan, își dorește să nu afle procurorii!

Camera de Conturi Gorj demarează control la Primăria Târgu-Jiu în urma executării judecătorești a primarului Romanescu

Vezi care sunt cei mai bine plătiți lideri de sindicat din CEO! Marciuc, miliardar din tranzacții imobiliare!

Trei pretendenți, pentru funcția de șef la Cariera Lupoaia! Un CFL-ist, promovat inginer-șef Energetic

Jaf în banii publici! Sporuri și salarii ilegale, la primăriile din Gorj! TREI primari au încasat, NELEGAL, spor de dificultate și condiții vătămătoare

Doi dintr-o lovitură! Romanescu a intrat în februarie fără doi consilieri personali

Încasări de sute de mii de lei din show-uri erotice. Soții Feroiu, inculpați în dosarul ”Videochat la saloanele de înfrumusețare”, primeau banii din SUA

ȘOC! Primar PSD, acuzat că i-a făcut propuneri indecente unui consilier local: ,,Eu te-am pus la masă și tu te-ai dat la mine!”

CEO vinde curent! În curtea Carierei Roșiuța se comercializează PORTOCALE

Cadou de la șefu’ Romanescu! ,,Primăreasa” Nodea, promovată șefă la Informații în Primăria Târgu-Jiu!

Burlan, ”specialistul” în fumigene al lui Vîlceanu, la conducerea CE Oltenia! Noul președinte al Directoratului, cercetat de procurori pentru o DELAPIDARE de peste 500.000 de euro, în dosarul ”Masa caldă”

Administratorul unui salon de înfrumusețare, antreprenorul de succes al PNL din Consiliul de Supraveghere al CEO. Firmele lui Popescu, contracte de milioane cu instituții publice

Noul inspector școlar adjunct, chiulangiu pe bani publici! Profu’ de mate, acoperit de șefa Cochină

”Primărița” Nodea, conectată, prin dispoziții succesive ale lui Marcel Romanescu, la toate proiectele din care se încasează vârtos!

Dosarul ,,Videochat”, finalizat de procurori! Doi soți celebrii în Târgu-Jiu, inculpați pentru evaziune fiscală

Surprize! Scaunul lui Capotă la SJU Târgu-Jiu, disputat între Tătaru și Vienescu

Monede de aur, oseminte și tunele, depistate în urma săpăturilor de la Mănăstirea Tismana! Constructorul, bine plătit dar în insolvență

Cuibul ”asistaților social”! Soția consilierului personal al primarului Romanescu și ex-consilierul Săvoiu, angajați la Transloc. Consilierul liberal Paraschiv, INCOMPATIBIL?!

Senatorul Cârciumaru, audiat la Parchetul Înaltei Curți în dosarul busturilor! A scăpat de acuze pentru că s-au prescris, alți funcționari publici urmăriți penal

Penitenciarul Târgu-Jiu se zgârcește la banii statului ca le cei de lumânări! Fostul preotul capelan, plătit eșalonat

Substituire de identitate pentru a-i face rău, indirect, directorului Dorin Tașcău și profesoarei Maria Cochină, de la CNTV! Reclamație dublă, la IPJ Gorj

Ciurel a activat morișca intereselor și vrea să-și propulseze omul în Consiliul de Supraveghere al CEO. Eftenoiu, liantul cercului de influență!


Arhiva
20132012
2011201020092008
2007200620052004
arhivă compactă
Prima pagină · Investigatii · Povestea gunoiului de la Jupâneşti, cusută cu aţă portocalie

Povestea gunoiului de la Jupâneşti, cusută cu aţă portocalie

Scandalul de la Jupâneşti a făcut înconjurul judeţului, săptămâna trecută, când toată presa a relatat cum „ascundea” primarul Petre Guşiţă gunoiul strâns din comună, la marginea unei păduri, chiar pe un teren pe care-l administrează. S-au încordat autorităţile, la sesizarea unui „ecologist, cetăţean de bună credinţă”, şi l-au amendat pe primar. Apoi, cică au demarat o anchetă.  Carevasăzică mai întâi îl bagi la puşcărie pe unul şi abia apoi cercetezi dacă-i vinovat. Cam asta a fost logica autorităţilor care au acţionat în cazul gunoiului de la Jupâneşti, una strâmbă şi cu puternice influenţe politice.


Şefa de la Garda de Mediu a rezolvat problema gunoiului: amendă primarului Guşită, „pe persoană fizică”

Comisariatul Judeţean Gorj al Gărzii Naţionale de Mediu a fost sesizat, săptămâna trecută, de către un cetăţean, că în comuna Jupâneşti a fost îngropată o cantitate mare de deşeuri menajere, colectate de la populaţie. Mai precis, „ecologistul” sesiza că de 11 ori au venit maşinile Serviciului Public de Gospodărie Comunală şi au aruncat gunoiul în satul Vidin.
Comisarii Gărzii de Mediu s-au deplasat la faţa locului şi au găsit „cantităţi mari de deseuri menajere, ambalate în saci menajeri de culoare neagră şi ulterior acoperite cu pamânt”, drept urmare i-au aplicat o amendă primarului, „pe persoană fizică”. Primarul Guşită spune că nu are cunoştiinţă despre provenienţa gunoiului şi nici cine l-ar fi putut arunca pe terenul său.
Prin comună însă, oamenii spun fără teamă că e vorba de un complot pus la cale de către adversarii politici ai primarului.
Nota de constatare întocmită ulterior chiar de către şefa Comisariatul Judeţean Gorj al Gărzii Naţionale de Mediu, Simona Cornea şi consilierul Elisabeta Scafeş, pare să confirme spusele sătenilor din Jupâneşti. În actul oficial al Gărzii de Mediu există o contradicţie evidentă, semn că autorul acestuia ori nu stăpâneşte proprietatea termenilor, ori a căutat nod în papură cu orice preţ. Dacă iniţial, comisarii Gărzii de Mediu spun că primarul, în calitate de administrator al terenului pe care s-a găsit gunoiul, nu le-a permis accesul pentru a face verificări la faţa locului, apoi aceştia recunosc faptul că Guşiţă a fost de acord cu controlul, ba mai mult, le-a pus la dispoziţie şi un utilaj al primăriei pentru decopertarea terenului.
La controlul gunoaielor de la Jupăneşti a participat, pe lângă şefa portocalie a Comisariatul Judeţean al Gărzii de Mediu, Simona Cornea, şi cei doi membrii controversaţi ai Corpului de Control al Prefectului, Melania Furmă şi Ştefan Burcheci, anchetaţi penal pentru comiterea unor infracţiuni conexe celor de corupţie. Activitatea acestora, în cele două luni de când au fost aduşi la Corpul de Control de către prefectul Liviu Andrei este zero, conform site-ului Prefecturii Judeţului Gorj.

Politica gunoaielor

Probabil, vă întrebaţi de la început cine a fost personajul cu atâta spirit civic care a sesizat oranele cu privire la această crimă ecologică? Răspunsul e simplu: bravul consilier local PDL Cristian Sârbu. Eroul acestei poveşti rurale urât mirositoare a afirmat, în presa locală, că a văzut în repetate rânduri masinile Serviciului Public al Primăriei Jupâneşti aruncând gunoiul în satul Vidin, mai exact de 11 ori, conform sesizării pe care a făcut-o la Garda de Mediu. Întrebarea firească este de ce nu a reacţionat cetăţeneşte atunci, să le fi tras câte o fotografie cu telefonul mobil, cum a făcut cu gunoiul deja depozitat?
Revenind la nota de constatare întocmită de către Garda de Mediu, în finalul acesteia, apar semnăturile a doi cetăţeni, martori la descoperirea gunoiului, Dumitru Borcan şi Doru Cerban. Întâmplător, sau nu, şi cei doi cetăţeni au legături cu PDL. Fiica lui Borcan, Marinela, este consilier democrat liberal, iar în trecut chiar tatăl său a fost ales local şi candidat la funcţia de primar. Minodora Cerban, fiica lui Doru Cerban, a candidat şi ea, în iunie 2008, fără succes, pentru un post de consilier local pe listele PDL. Implicarea acestora în povestea gunoaielor, alături de colegul lor de pardid Cristian Sârbu, este evidentă atâta timp cât au fost direct interesaţi să apară cu declaraţii în media locală, de parcă ar fi fost singurii cetăţeni ai comunei şi mai ales la dezgroparea „mortului” de la Vidin. Mai mult, cei doi au acuzat că plătesc taxe de salubrizare impuse de consiliul local, 40 de lei de familie anual, însă au omis să spună că atât familia Cerban, cât şi cea consilierei Borcan, au refuzat primirea de europubele.
Până la clarificarea situaţiei, adică cine a aruncat gunoiul acolo şi cine avea interesul ca primarul să iese şifonat din această poveste, Guşiţă va avea de plătit o amendă destul de consistentă, asta aşa ca să se înveţe minte să nu mai arunce gunoiul întregii comune pe terenul său. 

Claudiu Matei
claudiu.matei@scandaldegorj.roRecomandă acest articol:
facebook twitter myspace google stumbleupon reddit digg

  03.05.2010. 07:59

Comentarii

Acest articol n-are nici un comentariu.

Lasă un comentariu

Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

* = câmp obligatoriu

:

: