Soţiile a doi ofiţeri SRI pot fi cercetate penal pentru falsurile din dosarele pentru gradaţiile de merit - Investigatii - Scandal de Gorj

Sumar articole:
Inconştienţă sau indolenţă? Amicul spaniol al unui primar din Gorj a băgat spaima într-o comună întreagă! Angajații primăriei îngrijoraţi de teama infectării cu COVID-19!

Paraschiv s-a prins în FLAGRANT: ”Sunt venite opt autobuze. Licitația va fi organizată săptămâna viitoare”(?!). Transloc va închiria autobuze, vechi de 20 de ani, de la partenerul de afaceri al directorului

La Muzeul Național Brâncuși din Târgu-Jiu nici frica nu mai păzește pepenii! Managerul, pasibil de un nou dosar penal pentru neglijență în serviciu !

Iată cine este candidatul propus de PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Gorj! Deputatul Vîlceanu l-a descris la Tv Sud!

E GATA! Burlan se pregătește să salveze CEO: a înființat un post de director, cu dedicație, pentru amicul său pesedist Tatomir!

Alee penală! Șef din Direcția de Patrimoniu Târgu-Jiu și șefii Edilitara, cercetați pentru abuz în serviciu

Răspuns halucinant al directorului Corpului de Control din MEC, la un an de la verificarea făcută la IȘJ Gorj

Noul director al Minprest are, cel puțin, un schelet în dulap! Vișan, implicat în afacerea ”Molozul”, pe când conducea firma Polaris!

Fratele administratorului public al Primăriei Novaci a construit fără autorizație?! Un stâlp de curent, în mijlocul clădirii

Corpul de Control al ministrului Educației, o săptămână în Gorj! Raport și o nouă verificare de fond

Două familii din Albeni, în carantină la domiciliu, una în autoizolare! Primarul acoperă carantinații dar le-a aprobat 10.000 de lei pentru hrană

Omul lui Weber, înlocuit cu amicul lui Leuștean! Iată cine va conduce RAR Gorj, după demiterea lui Predescu!

Inculpat pentru fals intelectual, director adjunct la Minprest! Țintește locul lui Giorgi

PSD a pierdu un primar cu trei mandate! Edilul de la Licurici, noul veterinar-șef de la Hurezani

Și mătura e PSD! Nevastă de primar, angajată femeie de serviciu la SE Turceni

”Invenția” care a omorât un om! Afacerea de 3 milioane de euro despre care președintele Directoratului CEO, Daniel Burlan, își dorește să nu afle procurorii!

Camera de Conturi Gorj demarează control la Primăria Târgu-Jiu în urma executării judecătorești a primarului Romanescu

Vezi care sunt cei mai bine plătiți lideri de sindicat din CEO! Marciuc, miliardar din tranzacții imobiliare!

Trei pretendenți, pentru funcția de șef la Cariera Lupoaia! Un CFL-ist, promovat inginer-șef Energetic

Jaf în banii publici! Sporuri și salarii ilegale, la primăriile din Gorj! TREI primari au încasat, NELEGAL, spor de dificultate și condiții vătămătoare

Doi dintr-o lovitură! Romanescu a intrat în februarie fără doi consilieri personali

Încasări de sute de mii de lei din show-uri erotice. Soții Feroiu, inculpați în dosarul ”Videochat la saloanele de înfrumusețare”, primeau banii din SUA

ȘOC! Primar PSD, acuzat că i-a făcut propuneri indecente unui consilier local: ,,Eu te-am pus la masă și tu te-ai dat la mine!”

CEO vinde curent! În curtea Carierei Roșiuța se comercializează PORTOCALE

Cadou de la șefu’ Romanescu! ,,Primăreasa” Nodea, promovată șefă la Informații în Primăria Târgu-Jiu!

Burlan, ”specialistul” în fumigene al lui Vîlceanu, la conducerea CE Oltenia! Noul președinte al Directoratului, cercetat de procurori pentru o DELAPIDARE de peste 500.000 de euro, în dosarul ”Masa caldă”

Administratorul unui salon de înfrumusețare, antreprenorul de succes al PNL din Consiliul de Supraveghere al CEO. Firmele lui Popescu, contracte de milioane cu instituții publice

Noul inspector școlar adjunct, chiulangiu pe bani publici! Profu’ de mate, acoperit de șefa Cochină

”Primărița” Nodea, conectată, prin dispoziții succesive ale lui Marcel Romanescu, la toate proiectele din care se încasează vârtos!

Dosarul ,,Videochat”, finalizat de procurori! Doi soți celebrii în Târgu-Jiu, inculpați pentru evaziune fiscală

Surprize! Scaunul lui Capotă la SJU Târgu-Jiu, disputat între Tătaru și Vienescu

Monede de aur, oseminte și tunele, depistate în urma săpăturilor de la Mănăstirea Tismana! Constructorul, bine plătit dar în insolvență

Cuibul ”asistaților social”! Soția consilierului personal al primarului Romanescu și ex-consilierul Săvoiu, angajați la Transloc. Consilierul liberal Paraschiv, INCOMPATIBIL?!

Senatorul Cârciumaru, audiat la Parchetul Înaltei Curți în dosarul busturilor! A scăpat de acuze pentru că s-au prescris, alți funcționari publici urmăriți penal

Penitenciarul Târgu-Jiu se zgârcește la banii statului ca le cei de lumânări! Fostul preotul capelan, plătit eșalonat

Substituire de identitate pentru a-i face rău, indirect, directorului Dorin Tașcău și profesoarei Maria Cochină, de la CNTV! Reclamație dublă, la IPJ Gorj

Ciurel a activat morișca intereselor și vrea să-și propulseze omul în Consiliul de Supraveghere al CEO. Eftenoiu, liantul cercului de influență!


Arhiva
20132012
2011201020092008
2007200620052004
arhivă compactă
Prima pagină · Investigatii · Soţiile a doi ofiţeri SRI pot fi cercetate penal pentru falsurile din dosarele pentru gradaţiile de merit

Soţiile a doi ofiţeri SRI pot fi cercetate penal pentru falsurile din dosarele pentru gradaţiile de merit

Criza financiară sau pur şi simplu lăcomia îi transformă pe unii dascăli în infractori. Dacă mare parte din cadrele didactice care şi-au falsificat dosarele pentru obţinerea gradaţiilor de merit, sperând un spor de 25% la salariu în următorii cinci ani, au făcut asta pentru a-şi suplimenta veniturile modeste, nu acelaşi lucru se poate spune despre soţia unui ofiţer SRI. În povestea falsificării dosarului învăţătoarei Oproiu apare şi numele soţiei şefului SRI Gorj care, din funcţia de conducere ce o deţine, a girat falsurile.

Învăţătoarea a recunoscut, tacit, falsul

Luminiţa Oproiu, învăţătoare detaşată la Şcoala Generală „Constantin Săvoiu” din Târgu Jiu, însă titulară la Liceul cu Program Sportiv (LPS), nu a putut să facă dovada unor documente în original depuse în dosarul pentru obţinerea gradaţiilor de merit. E vorba de două procese verbale cu activităţi extraşcolare dintr-un proiect Comenius, derulat în parteneriat cu LPS, din care reieşea că a participat la activităţi de voluntariat prin care s-ar fi dus ajutoare la familii cu posibilităţi reduse.
La solicitarea documentelor originale Luminiţa Oproiu şi-a retras imediat dosarul, astfel recunoscând tacit că a apelat la două documente false pentru a-şi spori veniturile familiei.
Luminiţa Oproiu este soţia unui ofiţer SRI şi rudă cu superiorul acestuia, Cătălin Peptan, şeful Direcţiei Judeţene de Informaţii Gorj, a cărui soţie este director adjunct la LPS.
Cornel Tigveanu, directorul LPS, a confirmat că documentele au fost semnade de către directorul adjunct. „Pentru unele documente avea confirmarea unor colege. Nu am semnat eu documentele, ci directoarea”, a precizat Tigveanu.
Pentru a putea să-şi depună dosarul la IŞJ era necesar ca documentele ataşate în copie să fie certificate de către conducerea unităţii şcolare unde învăţătoarea Luminiţa Oproiu era titulară. Foarte simplu, doar Adriana Peptan, adjunctul LPS, este naşa sa. Aşadar, documentele falsificate au fost parafate „conform cu originalul”, fără ca directorul Adriana Peptan să vadă procesul verbal autentic.

Şeful SRI Gorj: Soţia mea e incoruptibilă!

Cătălin Peptan, şeful SRI Gorj, a infirmat informaţia cum că ar avea o relaţie de rudenie cu familia Oproiu şi a precizat că soţia sa este „integră, cinstită şi incoruptibilă”. Mai mult, Peptan a declarat că dacă s-au întâmplat astfel de lucruri cei care se fac răspunzători să suporte consecinţele. „Nu e treaba mea în legătură cu ce s-a întâmplat acolo. Ca cetăţean care reprezintă interesele statului român vă spun că nimeni nu e mai presus de lege. Vorbesc din punct de vedere al persoanei care veghează la respectarea legii şi siguranţei naţionale că responsabilitatea le revine în exclusivitate autorilor”, a conchis Peptan.
Luminiţa Oproiu şi Adriana Peptan nu au putut fi contactate până la închiderea ediţiei.

Tigveanu: Cineva a strecurat-o, în document, pentru a face un bine


Directorul LPS a declarat pentru Scandal de Gorj că şase profesori din cadrul unităţii şcolare şi-au depus dosarele pentru gradaţii de merit, acestea fiind împărţite de conducerea instituţiei, pentru a fi controlate, tocmai pentru a nu exista erori. Cu toate aceste, Tigveanu a admis că nu au fost citite în totalitate dosarele candidaţilor, însă în cazul Luminiţa Oproiu documentul original a existat. „Învăţătoarea a început activitatea respectivă, dar nu a finalizat-o. Ea a fost adăugată în acel proces verbal că a participat. Probabil cineva a strecurat-o pentru a face un bine. Luminiţa Oproiu şi-a retras dosarul, nimeni nu a fost prejudiciat, nu văd care ar mai fi problema?”, a spus Tigveanu.
Deocamdată nu e nici o problemă, pentru că autorităţile nu s-au autosesizat, dar ar putea apărea una în momentul când cadrele didactice care şi-au falsificat dosarele pentru obţinerea gradaţiilor de merit ar fi cercetate pentru tentativă la comiterea infracţiunilor de fals intelectual şi uz de fals.

Claudiu MateiRecomandă acest articol:
facebook twitter myspace google stumbleupon reddit digg

  20.05.2010. 20:33

Comentarii

gica morus
08.01.2012. 22:56

directoru sri are mai multe semne de intrebare suspecte de coruptie implicind si subalterni mainaivi vezi siviu tataluit

rodica luca
08.01.2012. 22:52

peptan joaca fals an sri veti auzi mai tarziu de elcu ce se ocupa r

sss
30.05.2010. 14:00

anonimule ,ai dreptate, ma intereseaza afacerile respectivede la obstea pestisani.contacteaza ma la tel 0768094376 ,poate ai si ceva dovezi.

anonim
29.05.2010. 11:13

a plecat mirulescu si mucenic cu ai lui fac ce stiu sa faca sa fure lemn din padure acum s-au mutat la obstea pestisani unde fac lucrari de mintuiala si ridica miliarde

gorjanul
28.05.2010. 11:51

inginerule ai dreptate numai partial,fiindca mucenic nu a scapat inca de puscarie fiindca a fost trimis in judecata in dos nr 56/318/2009 al jud tg jiu si a avut termen la 20 01 2010 in complet 10 penal.insa va ,,beneficia ,,de o pedeapsa mai mica deoarece a redus cu doua miliarde prejudiciul si totodata a scapat de seful politiei tismana care ii statea in coasta.

popa
28.05.2010. 11:16

Gorjanule,cred ca bati campii. sora sefului SRI nu poate face afaceri cu arabii.Prea ar bate la ochi,dar pe de alta parte s ar putea sa ai dreptate fiindca traim in Gorj.

nelly
25.05.2010. 16:55

sa fiti sanatosi eu cunosc ambele familii si sunt nasa si fina ce sa mai zici ,daca erau alti oameni saraci imediat ii ridicau pentru fals dar cele doua au spatele asigurat de sotii lor si sunt prieteni cu persoane sus puse ca prefectul si altii .ar trebui destituita din functie madam nu credeti ca ar fi corect pentru toata lumea duceti-va la L.P.S.si vedeti ce parere au acei oameni despre asa zisa directoare corecta

inginerul
22.05.2010. 09:27

VALU MUCENIC A LIVRAT TIMP DE UN AN DE ZILE BUSTEAN LA FIRMA PROJECTWOOD PENTRU CA A FOST SCAPAT DE PUSCARIE PENTRU LEMNELE CARE L-EA SCOS CU RADACINI, A FOST SCAPAT PRIN INTERVENTILE LUI CATALIN PEPTAN SI ALE SOREI SALE ADINA,IMPREUNA CU UN PROCUROR

gorjanul
21.05.2010. 07:59

bine bine,am inteles .sotia sefului SRI gorj e incoruptibila . dar sora sa adina care face de patru cinci ani afaceri cu cherestea cu cetateni arabi,mai mult,a fost asociata cu un arab la firma PROJECTWOOD ce zice? va urma.

Lasă un comentariu

Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

* = câmp obligatoriu

:

: