Urinel se-ntoarce... - Editorial - Scandal de Gorj

Sumar articole:
Inconştienţă sau indolenţă? Amicul spaniol al unui primar din Gorj a băgat spaima într-o comună întreagă! Angajații primăriei îngrijoraţi de teama infectării cu COVID-19!

Paraschiv s-a prins în FLAGRANT: ”Sunt venite opt autobuze. Licitația va fi organizată săptămâna viitoare”(?!). Transloc va închiria autobuze, vechi de 20 de ani, de la partenerul de afaceri al directorului

La Muzeul Național Brâncuși din Târgu-Jiu nici frica nu mai păzește pepenii! Managerul, pasibil de un nou dosar penal pentru neglijență în serviciu !

Iată cine este candidatul propus de PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Gorj! Deputatul Vîlceanu l-a descris la Tv Sud!

E GATA! Burlan se pregătește să salveze CEO: a înființat un post de director, cu dedicație, pentru amicul său pesedist Tatomir!

Alee penală! Șef din Direcția de Patrimoniu Târgu-Jiu și șefii Edilitara, cercetați pentru abuz în serviciu

Răspuns halucinant al directorului Corpului de Control din MEC, la un an de la verificarea făcută la IȘJ Gorj

Noul director al Minprest are, cel puțin, un schelet în dulap! Vișan, implicat în afacerea ”Molozul”, pe când conducea firma Polaris!

Fratele administratorului public al Primăriei Novaci a construit fără autorizație?! Un stâlp de curent, în mijlocul clădirii

Corpul de Control al ministrului Educației, o săptămână în Gorj! Raport și o nouă verificare de fond

Două familii din Albeni, în carantină la domiciliu, una în autoizolare! Primarul acoperă carantinații dar le-a aprobat 10.000 de lei pentru hrană

Omul lui Weber, înlocuit cu amicul lui Leuștean! Iată cine va conduce RAR Gorj, după demiterea lui Predescu!

Inculpat pentru fals intelectual, director adjunct la Minprest! Țintește locul lui Giorgi

PSD a pierdu un primar cu trei mandate! Edilul de la Licurici, noul veterinar-șef de la Hurezani

Și mătura e PSD! Nevastă de primar, angajată femeie de serviciu la SE Turceni

”Invenția” care a omorât un om! Afacerea de 3 milioane de euro despre care președintele Directoratului CEO, Daniel Burlan, își dorește să nu afle procurorii!

Camera de Conturi Gorj demarează control la Primăria Târgu-Jiu în urma executării judecătorești a primarului Romanescu

Vezi care sunt cei mai bine plătiți lideri de sindicat din CEO! Marciuc, miliardar din tranzacții imobiliare!

Trei pretendenți, pentru funcția de șef la Cariera Lupoaia! Un CFL-ist, promovat inginer-șef Energetic

Jaf în banii publici! Sporuri și salarii ilegale, la primăriile din Gorj! TREI primari au încasat, NELEGAL, spor de dificultate și condiții vătămătoare

Doi dintr-o lovitură! Romanescu a intrat în februarie fără doi consilieri personali

Încasări de sute de mii de lei din show-uri erotice. Soții Feroiu, inculpați în dosarul ”Videochat la saloanele de înfrumusețare”, primeau banii din SUA

ȘOC! Primar PSD, acuzat că i-a făcut propuneri indecente unui consilier local: ,,Eu te-am pus la masă și tu te-ai dat la mine!”

CEO vinde curent! În curtea Carierei Roșiuța se comercializează PORTOCALE

Cadou de la șefu’ Romanescu! ,,Primăreasa” Nodea, promovată șefă la Informații în Primăria Târgu-Jiu!

Burlan, ”specialistul” în fumigene al lui Vîlceanu, la conducerea CE Oltenia! Noul președinte al Directoratului, cercetat de procurori pentru o DELAPIDARE de peste 500.000 de euro, în dosarul ”Masa caldă”

Administratorul unui salon de înfrumusețare, antreprenorul de succes al PNL din Consiliul de Supraveghere al CEO. Firmele lui Popescu, contracte de milioane cu instituții publice

Noul inspector școlar adjunct, chiulangiu pe bani publici! Profu’ de mate, acoperit de șefa Cochină

”Primărița” Nodea, conectată, prin dispoziții succesive ale lui Marcel Romanescu, la toate proiectele din care se încasează vârtos!

Dosarul ,,Videochat”, finalizat de procurori! Doi soți celebrii în Târgu-Jiu, inculpați pentru evaziune fiscală

Surprize! Scaunul lui Capotă la SJU Târgu-Jiu, disputat între Tătaru și Vienescu

Monede de aur, oseminte și tunele, depistate în urma săpăturilor de la Mănăstirea Tismana! Constructorul, bine plătit dar în insolvență

Cuibul ”asistaților social”! Soția consilierului personal al primarului Romanescu și ex-consilierul Săvoiu, angajați la Transloc. Consilierul liberal Paraschiv, INCOMPATIBIL?!

Senatorul Cârciumaru, audiat la Parchetul Înaltei Curți în dosarul busturilor! A scăpat de acuze pentru că s-au prescris, alți funcționari publici urmăriți penal

Penitenciarul Târgu-Jiu se zgârcește la banii statului ca le cei de lumânări! Fostul preotul capelan, plătit eșalonat

Substituire de identitate pentru a-i face rău, indirect, directorului Dorin Tașcău și profesoarei Maria Cochină, de la CNTV! Reclamație dublă, la IPJ Gorj

Ciurel a activat morișca intereselor și vrea să-și propulseze omul în Consiliul de Supraveghere al CEO. Eftenoiu, liantul cercului de influență!


Arhiva
20132012
2011201020092008
2007200620052004
arhivă compactă
Prima pagină · Editorial · Urinel se-ntoarce...

Urinel se-ntoarce...

Claudiu Matei

Claudiu Matei

...şi din cornu-i sună / Haita lui zdrobită de prin boscheţi se-adună / Spirala iar începe ... Yoghinii zdrobiţi / Cad ca nişte balegi , de whisky loviţi. Cam aşa ar suna o binecunoscută poezie în varianta, ştiu, cu greu vă vine să credeţi, fostului prefect Banţa. Personajul, uitat o vreme de poporeni, politicieni, ziarişti şi chiar de el însuşi undeva peste Podul Jiului, s-a apucat de scris, pe la 1 noaptea, atins de o insomnie şi de spiritul lui Grig, venit de undeva din neant. Nimicul din lăuntru său l-a cuprins brusc de i-a înverzit maţele de venin şi s-a apucat să elucubreze la adresa celui care-l făcuse om. Mi-l amintesc pe Banţa de la o conferinţă de presă, la Prefectură, când s-a luat de mine pe motiv că nu-l priveam în ochi. Mă dusesem acolo cu scopul precis să-l sfidez pe cel despre care scrisesem că a fost membru MISA şi a participat la spiralele de la Costineşti şi voiam să-i văd reacţia. Probabil nu se aştepta să fie înfruntat direct, fără menajamente, episodul confruntării fiind preluat la vremea respectivă de toată media. Faptul că acest ins a fost prefectul Gorjului poate fi trecut cu negru în istoria instituţiei şi a judeţului, ca de altfel şi prezenţa lui Surupăceanu în acea funcţie. Revenind la Banţa, l-am ascultat recent la un post de radio şi am observat că afişază acelaşi ton nesigur în acuzele la adresa lui Morega, mai ales atunci când este contrat dur. A fost acuzat de Ion Răuţ că împreună cu fostul şef al departamentului de control al Guvernului, Emanoil Neguţ şi cu fostul director de la CE Turceni, au băut whisky, cam peste măsură, în biroul lui Cristea. Banţa s-a grăbit să nege ca mai apoi să-l acuze pe Răuţ că l-a urmărit, iar în final să recunoască faptul că au confundat CE Turceni cu o bodegă. Ce să mai spun de complexul energetic când însuşi instituţia condusă de el, prefectura, conform presei vremii, fusese transformată în bordel.

Aşa zisul război declanşat împotriva lui Morega se va stinge repede pentru că Banţa nu poate argumenta public mai nimic, singura refulare a sa fiind blogul. Atunci se simte stăpân pe situaţie, pe cuvinte şi sigur pe el, în faţa calculatorului, în poziţia gânditorului, iar cum se face ziua toate astea dispar cât a-i zice: Morega. Chiar şi unul din cei mai vehemenţi contestatari ai lui Morega, Adrian Gorun, crede că Banţa nu are forţa de a-l răsturna pe Morega. În plus, nici n-ar trebui sa faca declaraţii politice, fiind inspector guvernamental, iar Morega are poziţia consolidată ca urmare a rezultatului de la alegeri.
 Ca să reiau ce nu i-a plăcut deloc lui Banţa în acea emisiune au fost reproşul cum că nu este virgin, din punct de vedere moral, pentru a-i critica pe alţii. Aşa că ... du-te la spirală!


Recomandă acest articol:
facebook twitter myspace google stumbleupon reddit digg

  18.06.2009. 23:58

Comentarii

Acest articol n-are nici un comentariu.

Lasă un comentariu

Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

* = câmp obligatoriu

:

: