Miron Cozma îşi face partid - Dezvaluiri - Scandal de Gorj

Sumar articole:
Inconştienţă sau indolenţă? Amicul spaniol al unui primar din Gorj a băgat spaima într-o comună întreagă! Angajații primăriei îngrijoraţi de teama infectării cu COVID-19!

Paraschiv s-a prins în FLAGRANT: ”Sunt venite opt autobuze. Licitația va fi organizată săptămâna viitoare”(?!). Transloc va închiria autobuze, vechi de 20 de ani, de la partenerul de afaceri al directorului

La Muzeul Național Brâncuși din Târgu-Jiu nici frica nu mai păzește pepenii! Managerul, pasibil de un nou dosar penal pentru neglijență în serviciu !

Iată cine este candidatul propus de PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Gorj! Deputatul Vîlceanu l-a descris la Tv Sud!

E GATA! Burlan se pregătește să salveze CEO: a înființat un post de director, cu dedicație, pentru amicul său pesedist Tatomir!

Alee penală! Șef din Direcția de Patrimoniu Târgu-Jiu și șefii Edilitara, cercetați pentru abuz în serviciu

Răspuns halucinant al directorului Corpului de Control din MEC, la un an de la verificarea făcută la IȘJ Gorj

Noul director al Minprest are, cel puțin, un schelet în dulap! Vișan, implicat în afacerea ”Molozul”, pe când conducea firma Polaris!

Fratele administratorului public al Primăriei Novaci a construit fără autorizație?! Un stâlp de curent, în mijlocul clădirii

Corpul de Control al ministrului Educației, o săptămână în Gorj! Raport și o nouă verificare de fond

Două familii din Albeni, în carantină la domiciliu, una în autoizolare! Primarul acoperă carantinații dar le-a aprobat 10.000 de lei pentru hrană

Omul lui Weber, înlocuit cu amicul lui Leuștean! Iată cine va conduce RAR Gorj, după demiterea lui Predescu!

Inculpat pentru fals intelectual, director adjunct la Minprest! Țintește locul lui Giorgi

PSD a pierdu un primar cu trei mandate! Edilul de la Licurici, noul veterinar-șef de la Hurezani

Și mătura e PSD! Nevastă de primar, angajată femeie de serviciu la SE Turceni

”Invenția” care a omorât un om! Afacerea de 3 milioane de euro despre care președintele Directoratului CEO, Daniel Burlan, își dorește să nu afle procurorii!

Camera de Conturi Gorj demarează control la Primăria Târgu-Jiu în urma executării judecătorești a primarului Romanescu

Vezi care sunt cei mai bine plătiți lideri de sindicat din CEO! Marciuc, miliardar din tranzacții imobiliare!

Trei pretendenți, pentru funcția de șef la Cariera Lupoaia! Un CFL-ist, promovat inginer-șef Energetic

Jaf în banii publici! Sporuri și salarii ilegale, la primăriile din Gorj! TREI primari au încasat, NELEGAL, spor de dificultate și condiții vătămătoare

Doi dintr-o lovitură! Romanescu a intrat în februarie fără doi consilieri personali

Încasări de sute de mii de lei din show-uri erotice. Soții Feroiu, inculpați în dosarul ”Videochat la saloanele de înfrumusețare”, primeau banii din SUA

ȘOC! Primar PSD, acuzat că i-a făcut propuneri indecente unui consilier local: ,,Eu te-am pus la masă și tu te-ai dat la mine!”

CEO vinde curent! În curtea Carierei Roșiuța se comercializează PORTOCALE

Cadou de la șefu’ Romanescu! ,,Primăreasa” Nodea, promovată șefă la Informații în Primăria Târgu-Jiu!

Burlan, ”specialistul” în fumigene al lui Vîlceanu, la conducerea CE Oltenia! Noul președinte al Directoratului, cercetat de procurori pentru o DELAPIDARE de peste 500.000 de euro, în dosarul ”Masa caldă”

Administratorul unui salon de înfrumusețare, antreprenorul de succes al PNL din Consiliul de Supraveghere al CEO. Firmele lui Popescu, contracte de milioane cu instituții publice

Noul inspector școlar adjunct, chiulangiu pe bani publici! Profu’ de mate, acoperit de șefa Cochină

”Primărița” Nodea, conectată, prin dispoziții succesive ale lui Marcel Romanescu, la toate proiectele din care se încasează vârtos!

Dosarul ,,Videochat”, finalizat de procurori! Doi soți celebrii în Târgu-Jiu, inculpați pentru evaziune fiscală

Surprize! Scaunul lui Capotă la SJU Târgu-Jiu, disputat între Tătaru și Vienescu

Monede de aur, oseminte și tunele, depistate în urma săpăturilor de la Mănăstirea Tismana! Constructorul, bine plătit dar în insolvență

Cuibul ”asistaților social”! Soția consilierului personal al primarului Romanescu și ex-consilierul Săvoiu, angajați la Transloc. Consilierul liberal Paraschiv, INCOMPATIBIL?!

Senatorul Cârciumaru, audiat la Parchetul Înaltei Curți în dosarul busturilor! A scăpat de acuze pentru că s-au prescris, alți funcționari publici urmăriți penal

Penitenciarul Târgu-Jiu se zgârcește la banii statului ca le cei de lumânări! Fostul preotul capelan, plătit eșalonat

Substituire de identitate pentru a-i face rău, indirect, directorului Dorin Tașcău și profesoarei Maria Cochină, de la CNTV! Reclamație dublă, la IPJ Gorj

Ciurel a activat morișca intereselor și vrea să-și propulseze omul în Consiliul de Supraveghere al CEO. Eftenoiu, liantul cercului de influență!


Arhiva
20132012
2011201020092008
2007200620052004
arhivă compactă
Prima pagină · Dezvaluiri · Miron Cozma îşi face partid

Miron Cozma îşi face partid

Fostul lider al minerilor din Valea Jiului Miron Cozma a anunţat, duminică, la Târgu Jiu, cu ocazia împlinirii a zece ani de la mineriadele din 1999, că începe, oficial, demersurile pentru a-şi înfiinţa propriul partid, care va fi unul al muncitorilor.

Cozma a precizat, în cadrul unei întâlniri la care erau prezente aproximativ o sută de persoane, că partidul său va fi unul al muncitorilor, dar nu a dezvăluit denumirea formaţiunii politice, motivând că astfel autorităţile ar putea să-i blocheze demersurile de înregistrare a partidului la tribunal.

Cozma a anunţat, de asemenea, că are deja preşedinţi în 26 de judeţe şi că într-unul din judeţe l-a şi demis pe şeful filialei, care îi este rudă.

“În perioada următoare, voi face filiale la Maramureş, Satu Mare şi Cluj, iar apoi voi merge în zona Suceava, Iaşi. Mi-am împărţit ţara şi timpul astfel încât să stau cam o lună pentru fiecare judeţ. Un şef de filială, neam cu mine, a fost deja destituit pentru că a zis că are nevoie de bani. Partidul meu va fi unul al muncitorilor în care nu se va discuta despre bani şi nu vreau să fie etichetat partid comunist, capitalist sau oricum altcumva. Va fi un nou curent, curentul Cozma în politică”, a declarat fostul liderul sindical din Valea Jiului.

Miron Cozma a menţionat că nu va primii în rândurile partidului său niciun fost membru din fostele structuri comuniste sau din cele care au existat după ’89.

În schimb, Cozma i-a invitat să-i fie alături, în partid, pe fostul deputat PNL Pantelimon Manta şi pe fostul deputat PRM Ion Mocioi, care au particitat la simpozionul de duminică, de la Târgu Jiu, despre mineriadele din 1999 şi despre care a spus că-i primeşte “cu braţele deschise”.

Liga “Miron Cozma” a organizat, duminică, la Târgu Jiu, o masă rotundă pentru a marca zece ani de la mineriadele din 1999, la care au fost invitaţi reprezentanţi ai administraţiei locale şi judeţene, lideri sindicali, precum şi foşti politicieni care au avut legătură cu evenimentele din Valea Jiului.

Preşedintele Liga “Miron Cozma”, Constantin Creţan, a declarat, săptămâna trecută, corespondentului MEDIAFAX că întâlnirea a fost programată să se desfăşoare la Târgu Jiu din cauza interdicţiilor pe care Miron Cozma le are de a intra în Petroşani. Acesta a mai fost la Târgu Jiu de două ori după eliberarea din închisoare, fostul lider din Valea Jiului fiind prezent la simpozionul respectiv.

Conform lui Constantin Creţan, o delegaţie din partea Ligii va pleca de la Târgu Jiu spre Costeşti, acolo unde minerii conduşi de Miron Cozma s-au bătut cu forţele de ordine în ianuarie 1999 pentru a ajunge la Râmnicu Vâlcea. Delegaţia va merge apoi la mănăstirea Cozia, unde Cozma a semnat celebra “pace” cu fostul prim-ministru Radu Vasile, înţelegere care a pus capăt protestelor minereşti din acea perioadă.

Mii de mineri au plecat pe jos, în ianuarie 1999, din Petroşani spre Bucureşti, avându-l în frunte pe Miron Cozma, în câteva zile protestatarii reuşind să ajungă la Râmnicu-Vâlcea, după mai multe ciocniri cu forţele de ordine. Minerii s-au întors acasă în 23 ianuarie 1999, în urma unei înţelegeri făcute de liderii lor cu premierul de atunci.

Ulterior, cinci lideri sindicali, în afară de Miron Cozma, au fost condamnaţi la executarea unor pedepse privative de libertate de câte cinci ani pentru implicarea în evenimentele respective. Unul dintre liderii încarceraţi, Ionel Ciontu, a decedat în perioada de detenţie, ceilalţi patru fiind eliberaţi înainte de termen în toamna anului trecut.

MediafaxRecomandă acest articol:
facebook twitter myspace google stumbleupon reddit digg

  21.01.2009. 07:33

Comentarii

Acest articol n-are nici un comentariu.

Lasă un comentariu

Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

* = câmp obligatoriu

:

: