Rigips România ... - Actualitate - Scandal de Gorj

Sumar articole:
Inconştienţă sau indolenţă? Amicul spaniol al unui primar din Gorj a băgat spaima într-o comună întreagă! Angajații primăriei îngrijoraţi de teama infectării cu COVID-19!

Paraschiv s-a prins în FLAGRANT: ”Sunt venite opt autobuze. Licitația va fi organizată săptămâna viitoare”(?!). Transloc va închiria autobuze, vechi de 20 de ani, de la partenerul de afaceri al directorului

La Muzeul Național Brâncuși din Târgu-Jiu nici frica nu mai păzește pepenii! Managerul, pasibil de un nou dosar penal pentru neglijență în serviciu !

Iată cine este candidatul propus de PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Gorj! Deputatul Vîlceanu l-a descris la Tv Sud!

E GATA! Burlan se pregătește să salveze CEO: a înființat un post de director, cu dedicație, pentru amicul său pesedist Tatomir!

Alee penală! Șef din Direcția de Patrimoniu Târgu-Jiu și șefii Edilitara, cercetați pentru abuz în serviciu

Răspuns halucinant al directorului Corpului de Control din MEC, la un an de la verificarea făcută la IȘJ Gorj

Noul director al Minprest are, cel puțin, un schelet în dulap! Vișan, implicat în afacerea ”Molozul”, pe când conducea firma Polaris!

Fratele administratorului public al Primăriei Novaci a construit fără autorizație?! Un stâlp de curent, în mijlocul clădirii

Corpul de Control al ministrului Educației, o săptămână în Gorj! Raport și o nouă verificare de fond

Două familii din Albeni, în carantină la domiciliu, una în autoizolare! Primarul acoperă carantinații dar le-a aprobat 10.000 de lei pentru hrană

Omul lui Weber, înlocuit cu amicul lui Leuștean! Iată cine va conduce RAR Gorj, după demiterea lui Predescu!

Inculpat pentru fals intelectual, director adjunct la Minprest! Țintește locul lui Giorgi

PSD a pierdu un primar cu trei mandate! Edilul de la Licurici, noul veterinar-șef de la Hurezani

Și mătura e PSD! Nevastă de primar, angajată femeie de serviciu la SE Turceni

”Invenția” care a omorât un om! Afacerea de 3 milioane de euro despre care președintele Directoratului CEO, Daniel Burlan, își dorește să nu afle procurorii!

Camera de Conturi Gorj demarează control la Primăria Târgu-Jiu în urma executării judecătorești a primarului Romanescu

Vezi care sunt cei mai bine plătiți lideri de sindicat din CEO! Marciuc, miliardar din tranzacții imobiliare!

Trei pretendenți, pentru funcția de șef la Cariera Lupoaia! Un CFL-ist, promovat inginer-șef Energetic

Jaf în banii publici! Sporuri și salarii ilegale, la primăriile din Gorj! TREI primari au încasat, NELEGAL, spor de dificultate și condiții vătămătoare

Doi dintr-o lovitură! Romanescu a intrat în februarie fără doi consilieri personali

Încasări de sute de mii de lei din show-uri erotice. Soții Feroiu, inculpați în dosarul ”Videochat la saloanele de înfrumusețare”, primeau banii din SUA

ȘOC! Primar PSD, acuzat că i-a făcut propuneri indecente unui consilier local: ,,Eu te-am pus la masă și tu te-ai dat la mine!”

CEO vinde curent! În curtea Carierei Roșiuța se comercializează PORTOCALE

Cadou de la șefu’ Romanescu! ,,Primăreasa” Nodea, promovată șefă la Informații în Primăria Târgu-Jiu!

Burlan, ”specialistul” în fumigene al lui Vîlceanu, la conducerea CE Oltenia! Noul președinte al Directoratului, cercetat de procurori pentru o DELAPIDARE de peste 500.000 de euro, în dosarul ”Masa caldă”

Administratorul unui salon de înfrumusețare, antreprenorul de succes al PNL din Consiliul de Supraveghere al CEO. Firmele lui Popescu, contracte de milioane cu instituții publice

Noul inspector școlar adjunct, chiulangiu pe bani publici! Profu’ de mate, acoperit de șefa Cochină

”Primărița” Nodea, conectată, prin dispoziții succesive ale lui Marcel Romanescu, la toate proiectele din care se încasează vârtos!

Dosarul ,,Videochat”, finalizat de procurori! Doi soți celebrii în Târgu-Jiu, inculpați pentru evaziune fiscală

Surprize! Scaunul lui Capotă la SJU Târgu-Jiu, disputat între Tătaru și Vienescu

Monede de aur, oseminte și tunele, depistate în urma săpăturilor de la Mănăstirea Tismana! Constructorul, bine plătit dar în insolvență

Cuibul ”asistaților social”! Soția consilierului personal al primarului Romanescu și ex-consilierul Săvoiu, angajați la Transloc. Consilierul liberal Paraschiv, INCOMPATIBIL?!

Senatorul Cârciumaru, audiat la Parchetul Înaltei Curți în dosarul busturilor! A scăpat de acuze pentru că s-au prescris, alți funcționari publici urmăriți penal

Penitenciarul Târgu-Jiu se zgârcește la banii statului ca le cei de lumânări! Fostul preotul capelan, plătit eșalonat

Substituire de identitate pentru a-i face rău, indirect, directorului Dorin Tașcău și profesoarei Maria Cochină, de la CNTV! Reclamație dublă, la IPJ Gorj

Ciurel a activat morișca intereselor și vrea să-și propulseze omul în Consiliul de Supraveghere al CEO. Eftenoiu, liantul cercului de influență!


Arhiva
20132012
2011201020092008
2007200620052004
arhivă compactă
Prima pagină · Actualitate · Rigips România ...

Rigips România ...

 ... intenţionează să investească peste 70 de milioane de euro într-o nouă fabrică

Compania Rigips România, liderul pieţei româneşti de soluţii şi sisteme de construcţii pe bază de gips-carton si ipsosuri, parte a Grupului Saint-Gobain, la rândul său lider mondial în industria materialelor de construcţii, este interesată să investească peste 70 de milioane de euro într-o nouă fabrică de panouri de gips-carton în România.

În acest sens, Grupul a înaintat deja o scrisoare de intenţie Complexului Energetic Turceni.  Oferta vizează utilizarea ca materie primă principală a gipsului sintetic rezultat în urma procesului de desulfurare a gazelor de ardere emise de grupurile generatoare de la Turceni.  Dacă oferta va fi acceptată, fabrica ar urma să fie construită în localitatea Turceni sau în zona înconjurătoare.  Rigips România studiază în prezent mai multe amplasamente posibile, împreună cu autorităţile publice locale.Stimulat de standardele de mediu din Uniunea Europeană, Complexul Energetic Turceni a demarat un amplu program de investiţii destinate reducerii impactului asupra mediului înconjurător, program care include şi realizarea instalaţiilor de desulfurare si care va dura până în 2013.

“Vom participa la o selecţie de oferte pentru achiziţia de gips sintetic, o oportunitate din care toată lumea ar avea de câştigat şi care, pentru noi, ar constitui si un exemplu de dezvoltare durabilă”, a spus Constantin Hariton, Directorul General al Rigips România.  “Termocentrala ar valorifica un subprodus care este practic un deşeu, iar noi am avea o sursă stabilă şi sigură de materie primă de calitate.  Însă cel mai mare câştigător ar fi mediul înconjurător şi aceasta din mai multe perspective: reciclarea anuală a sute de mii de tone de reziduuri, eliminarea nevoii de a deschide o nouă carieră, ea însăşi generatoare de mari cantităţi de steril şi reducerea consumurilor energetice la producţie şi transport.  Toate aceste lucruri sunt importante pentru noi, în contextul în care atât Rigips, cât şi grupul din care face parte, Saint-Gobain, s-au aflat mereu în avangarda marilor corporaţii pentru care protecţia mediului reprezintă o preocupare sinceră şi constantă”.

Oficialul Rigips a adăugat că interesul firmei pentru gipsul sintetic care va fi produs la Turceni vine şi din dorinţa de a oferi utilizatorilor produse de cea mai bună calitate: “Rigips a fost întotdeauna lider de piaţă şi a impus standarde din ce în ce mai înalte în materie de calitate şi inovaţie tehnologică.  De altfel, noi am contribuit efectiv la crearea acestei pieţe în România, cu mai bine de 15 ani în urmă.  Drept dovadă, chiar şi astăzi panourile din gips-carton, indiferent de cine sunt produse, sunt identificate cu numele brandului nostru, toate sunt ‚rigips’.  Cu o asemenea experienţă în spate şi având suportul profesional al celor mai buni specialişti ai Grupului Saint Gobain, interesul nostru pentru o oportunitate care să ne permită oferirea unor produse de calitate tot mai bună clienţilor noştri este absolut firesc”.

Alături de o carieră şi o fabrică de ipsosuri pe care le operează din 1999, Rigips România are deja din 2005, la Turda, o fabrică de panouri de gips-carton cu o capacitate de producţie de 15 milioane de metri pătraţi, capacitate care este astăzi într-un proces de extindere.

Noua fabrică ar urma să aibă o capacitate aproape dublă faţă de cea a fabricii de la Turda şi va fi echipată, ca toate fabricile construite de Saint-Gobain în ultimii ani in România, cu tehnologie ultramodernă, de ultimă generaţie.  Noua unitate de producţie va avea aproximativ 100 de angajaţi şi poate deveni operaţională simultan cu intrarea în funcţiune a instalaţiilor de desulfurare, într-o etapă ulterioară capacitatea sa de producţie putând fi mărită semnificativ.

Prin noua fabrică Rigips România va servi atât nevoile interne ale pieţei materialelor de construcţii, cât şi pe cele ale pieţelor similare din ţările înconjurătoare, mărindu-şi substanţial procentul din cifra de afaceri provenind din exporturi.
Investiţiile cumulate ale companiei de la intrarea pe piaţa românească depăşesc 50 de milioane de euro. Compania preconizează să încheie anul 2008 cu vânzări de aproximativ 60 de milioane de euro, în creştere cu 20% faţă de anul anterior.

Amos NewsRecomandă acest articol:
facebook twitter myspace google stumbleupon reddit digg

  01.09.2008. 08:58

Comentarii

Acest articol n-are nici un comentariu.

Lasă un comentariu

Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

* = câmp obligatoriu

:

: