Reprezentanţii Primăriei Motru recunosc: Am schimbat PUG-ul pentru ca nemţii să construiască supermarketul PLUS - Dezvaluiri - Scandal de Gorj

Sumar articole:
Inconştienţă sau indolenţă? Amicul spaniol al unui primar din Gorj a băgat spaima într-o comună întreagă! Angajații primăriei îngrijoraţi de teama infectării cu COVID-19!

Paraschiv s-a prins în FLAGRANT: ”Sunt venite opt autobuze. Licitația va fi organizată săptămâna viitoare”(?!). Transloc va închiria autobuze, vechi de 20 de ani, de la partenerul de afaceri al directorului

La Muzeul Național Brâncuși din Târgu-Jiu nici frica nu mai păzește pepenii! Managerul, pasibil de un nou dosar penal pentru neglijență în serviciu !

Iată cine este candidatul propus de PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Gorj! Deputatul Vîlceanu l-a descris la Tv Sud!

E GATA! Burlan se pregătește să salveze CEO: a înființat un post de director, cu dedicație, pentru amicul său pesedist Tatomir!

Alee penală! Șef din Direcția de Patrimoniu Târgu-Jiu și șefii Edilitara, cercetați pentru abuz în serviciu

Răspuns halucinant al directorului Corpului de Control din MEC, la un an de la verificarea făcută la IȘJ Gorj

Noul director al Minprest are, cel puțin, un schelet în dulap! Vișan, implicat în afacerea ”Molozul”, pe când conducea firma Polaris!

Fratele administratorului public al Primăriei Novaci a construit fără autorizație?! Un stâlp de curent, în mijlocul clădirii

Corpul de Control al ministrului Educației, o săptămână în Gorj! Raport și o nouă verificare de fond

Două familii din Albeni, în carantină la domiciliu, una în autoizolare! Primarul acoperă carantinații dar le-a aprobat 10.000 de lei pentru hrană

Omul lui Weber, înlocuit cu amicul lui Leuștean! Iată cine va conduce RAR Gorj, după demiterea lui Predescu!

Inculpat pentru fals intelectual, director adjunct la Minprest! Țintește locul lui Giorgi

PSD a pierdu un primar cu trei mandate! Edilul de la Licurici, noul veterinar-șef de la Hurezani

Și mătura e PSD! Nevastă de primar, angajată femeie de serviciu la SE Turceni

”Invenția” care a omorât un om! Afacerea de 3 milioane de euro despre care președintele Directoratului CEO, Daniel Burlan, își dorește să nu afle procurorii!

Camera de Conturi Gorj demarează control la Primăria Târgu-Jiu în urma executării judecătorești a primarului Romanescu

Vezi care sunt cei mai bine plătiți lideri de sindicat din CEO! Marciuc, miliardar din tranzacții imobiliare!

Trei pretendenți, pentru funcția de șef la Cariera Lupoaia! Un CFL-ist, promovat inginer-șef Energetic

Jaf în banii publici! Sporuri și salarii ilegale, la primăriile din Gorj! TREI primari au încasat, NELEGAL, spor de dificultate și condiții vătămătoare

Doi dintr-o lovitură! Romanescu a intrat în februarie fără doi consilieri personali

Încasări de sute de mii de lei din show-uri erotice. Soții Feroiu, inculpați în dosarul ”Videochat la saloanele de înfrumusețare”, primeau banii din SUA

ȘOC! Primar PSD, acuzat că i-a făcut propuneri indecente unui consilier local: ,,Eu te-am pus la masă și tu te-ai dat la mine!”

CEO vinde curent! În curtea Carierei Roșiuța se comercializează PORTOCALE

Cadou de la șefu’ Romanescu! ,,Primăreasa” Nodea, promovată șefă la Informații în Primăria Târgu-Jiu!

Burlan, ”specialistul” în fumigene al lui Vîlceanu, la conducerea CE Oltenia! Noul președinte al Directoratului, cercetat de procurori pentru o DELAPIDARE de peste 500.000 de euro, în dosarul ”Masa caldă”

Administratorul unui salon de înfrumusețare, antreprenorul de succes al PNL din Consiliul de Supraveghere al CEO. Firmele lui Popescu, contracte de milioane cu instituții publice

Noul inspector școlar adjunct, chiulangiu pe bani publici! Profu’ de mate, acoperit de șefa Cochină

”Primărița” Nodea, conectată, prin dispoziții succesive ale lui Marcel Romanescu, la toate proiectele din care se încasează vârtos!

Dosarul ,,Videochat”, finalizat de procurori! Doi soți celebrii în Târgu-Jiu, inculpați pentru evaziune fiscală

Surprize! Scaunul lui Capotă la SJU Târgu-Jiu, disputat între Tătaru și Vienescu

Monede de aur, oseminte și tunele, depistate în urma săpăturilor de la Mănăstirea Tismana! Constructorul, bine plătit dar în insolvență

Cuibul ”asistaților social”! Soția consilierului personal al primarului Romanescu și ex-consilierul Săvoiu, angajați la Transloc. Consilierul liberal Paraschiv, INCOMPATIBIL?!

Senatorul Cârciumaru, audiat la Parchetul Înaltei Curți în dosarul busturilor! A scăpat de acuze pentru că s-au prescris, alți funcționari publici urmăriți penal

Penitenciarul Târgu-Jiu se zgârcește la banii statului ca le cei de lumânări! Fostul preotul capelan, plătit eșalonat

Substituire de identitate pentru a-i face rău, indirect, directorului Dorin Tașcău și profesoarei Maria Cochină, de la CNTV! Reclamație dublă, la IPJ Gorj

Ciurel a activat morișca intereselor și vrea să-și propulseze omul în Consiliul de Supraveghere al CEO. Eftenoiu, liantul cercului de influență!


Arhiva
20132012
2011201020092008
2007200620052004
arhivă compactă
Prima pagină · Dezvaluiri · Reprezentanţii Primăriei Motru recunosc: Am schimbat PUG-ul pentru ca nemţii să construiască supermarketul PLUS

Reprezentanţii Primăriei Motru recunosc: Am schimbat PUG-ul pentru ca nemţii să construiască supermarketul PLUS

Conform reprezentanţilor Primăriei Motru şi Inspectoratului de Stat în Construcţii Gorj supermarketul Plus se construieşte respectând legislaţia.

Cam acesta e răspunsul sec al autorităţilor în cazul megaconstrucţiei demarată, la Motru, pe stada Macului, între casele oamenilor, de către un concern german. Practic, răspunsul instituţiilor statului închide gura vecinilor viitorului supermarket, singura cale de atac a acestora rămânând contestarea în instanţă a autorizaţiei de construire. Surse autorizate afirmă însă că nemţii nu s-ar fi apucat de o construcţie ilegală la Motru dacă nu aveau susţinerea capilor administraţiei locale care i-au asigurat că nu vor avea probleme. Unde-i lege, e tocmeală Concernul german care a demarat construirea unui supermarketului Plus în Motru a solicitat certificat de urbanism de la primăria din localitate la începutul lunii mai a acestui an.

Deşi ordinul nr.839/2009 pentru aprobarea normelor metodologice de punere în aplicare a legii privind autorizarea lucrărilor de construcţii spune clar că acordul vecinilor e necesar pentru construcţiile noi, amplasate adiacent construcţiilor existente sau în imediata lor vecinătate, şi în cazul celor care vor avea o altă destinaţie decât cea a clădirilor învecinate, Primăria Motru nu a solicitat acest lucru prin certificatul de urbanism în baza căruia a fost emisă, ulterior, autorizaţia de construire. Luminiţa Măriuţu, şefa Serviciului Urbanism din cadrul Primăriei Motru, a argumentat lipsa cererii de acord al vecinilor într-un mod care dovedeşte că la Motru poţi ajunge şef al unui serviciu din administraţia publică locală şi fără să cunoşti legea. „Acordul vecinilor, în acest caz, nu trebuia cerut pentru că există compatibilitate între spaţiul comercial care se va construi şi zona de locuinţe. Numai în cealaltă parte, paralelă cu aleea Macului nu se pot construi decât locuinte”, a spus Măriuţu. Şefa Serviciului Urbanism a „scăpat” însă informaţia că pentru construirea supermarketului Plus, Consiliul Local Motru, în urma unui proiect de hotărâre al primarului Dorin Hanu, a schimbat Planul Urbanistic General. „Noi de asta am şi schimbat PUG-ul, pentru a schimba destinaţia, însă nici nu era nevoie că există o lege care stabileşte compatibilitatea între construirea unui supermarket.

Totuşi, am schimbat PUG-ul pentru că era o bucăţică...nici măcar nu sunt locuinţe în zona respectivă”, e convinsă Măriuţu. Aceasta nu crede că vecinii vor ataca în justiţie autorizaţia de construire atâta timp cât puteau să-şi spună un punct de vedere în cadrul şedinţei consiliului local, care a fost publică sau mai apoi, când s-a solicitat aviz de la Agenţia pentru Protecţia Mediului.

Hanu şi Dobrică... ...ştiu de ce în niciuna din documentaţiile urbanistice în temeiul căreia a fost eliberată autorizaţia de construire nu s-a cerut acordul vecinilor. În şedinţa Consiliului Local Motru din data de 29 octombrie 2009 au fost aprobate toate acestea, destinaţia zonei fiind, după schimbarea PUG, „construire de locuinţe min. P+1 şi de instituţii şi servicii de interes general”.

Unele surse susţin că viceprimarul Tudor Dobrică ar fi fost direct interesat ca germanii să-şi extindă afacerile în zona respectivă şi mai ales pe aleea Macului. Dobrică este vecin cu viitorul supermarket şi i-a asigurat pe nemţi, încă de când aceştia procurau avizele necesare eliberării autorizaţiei de construire, că nu vor fi probleme cu vecinii.

De când proprietarii de terenuri şi case din zonă au sezizat primăria că nu li s-a cerut acordul pentru construirea supermarketului vicele Dobrică a negociat cu fiecare, un loc de muncă la Plus în schimbul tăcerii. Nici primarele Dorin Hanu nu e complet dezinteresat de afacerea germană, aceleaşi surse dând ca sigură implicarea acestuia alături de vice în „combinaţia” Plus. 600 de mii de euro, adică aproape 2,6 milioane de lei a plătit firma germană pe terenul de pe Aleea Macului, acolo unde se va construi supermarketul.

Daniel DumitriuRecomandă acest articol:
facebook twitter myspace google stumbleupon reddit digg

  24.09.2010. 18:35

Comentarii

Acest articol n-are nici un comentariu.

Lasă un comentariu

Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

* = câmp obligatoriu

:

: