Angheloiu, îmbogăţit din funcţia de vicepreşedinte al consiliului judeţean - Ancheta - Scandal de Gorj

Sumar articole:
Inconştienţă sau indolenţă? Amicul spaniol al unui primar din Gorj a băgat spaima într-o comună întreagă! Angajații primăriei îngrijoraţi de teama infectării cu COVID-19!

Paraschiv s-a prins în FLAGRANT: ”Sunt venite opt autobuze. Licitația va fi organizată săptămâna viitoare”(?!). Transloc va închiria autobuze, vechi de 20 de ani, de la partenerul de afaceri al directorului

La Muzeul Național Brâncuși din Târgu-Jiu nici frica nu mai păzește pepenii! Managerul, pasibil de un nou dosar penal pentru neglijență în serviciu !

Iată cine este candidatul propus de PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Gorj! Deputatul Vîlceanu l-a descris la Tv Sud!

E GATA! Burlan se pregătește să salveze CEO: a înființat un post de director, cu dedicație, pentru amicul său pesedist Tatomir!

Alee penală! Șef din Direcția de Patrimoniu Târgu-Jiu și șefii Edilitara, cercetați pentru abuz în serviciu

Răspuns halucinant al directorului Corpului de Control din MEC, la un an de la verificarea făcută la IȘJ Gorj

Noul director al Minprest are, cel puțin, un schelet în dulap! Vișan, implicat în afacerea ”Molozul”, pe când conducea firma Polaris!

Fratele administratorului public al Primăriei Novaci a construit fără autorizație?! Un stâlp de curent, în mijlocul clădirii

Corpul de Control al ministrului Educației, o săptămână în Gorj! Raport și o nouă verificare de fond

Două familii din Albeni, în carantină la domiciliu, una în autoizolare! Primarul acoperă carantinații dar le-a aprobat 10.000 de lei pentru hrană

Omul lui Weber, înlocuit cu amicul lui Leuștean! Iată cine va conduce RAR Gorj, după demiterea lui Predescu!

Inculpat pentru fals intelectual, director adjunct la Minprest! Țintește locul lui Giorgi

PSD a pierdu un primar cu trei mandate! Edilul de la Licurici, noul veterinar-șef de la Hurezani

Și mătura e PSD! Nevastă de primar, angajată femeie de serviciu la SE Turceni

”Invenția” care a omorât un om! Afacerea de 3 milioane de euro despre care președintele Directoratului CEO, Daniel Burlan, își dorește să nu afle procurorii!

Camera de Conturi Gorj demarează control la Primăria Târgu-Jiu în urma executării judecătorești a primarului Romanescu

Vezi care sunt cei mai bine plătiți lideri de sindicat din CEO! Marciuc, miliardar din tranzacții imobiliare!

Trei pretendenți, pentru funcția de șef la Cariera Lupoaia! Un CFL-ist, promovat inginer-șef Energetic

Jaf în banii publici! Sporuri și salarii ilegale, la primăriile din Gorj! TREI primari au încasat, NELEGAL, spor de dificultate și condiții vătămătoare

Doi dintr-o lovitură! Romanescu a intrat în februarie fără doi consilieri personali

Încasări de sute de mii de lei din show-uri erotice. Soții Feroiu, inculpați în dosarul ”Videochat la saloanele de înfrumusețare”, primeau banii din SUA

ȘOC! Primar PSD, acuzat că i-a făcut propuneri indecente unui consilier local: ,,Eu te-am pus la masă și tu te-ai dat la mine!”

CEO vinde curent! În curtea Carierei Roșiuța se comercializează PORTOCALE

Cadou de la șefu’ Romanescu! ,,Primăreasa” Nodea, promovată șefă la Informații în Primăria Târgu-Jiu!

Burlan, ”specialistul” în fumigene al lui Vîlceanu, la conducerea CE Oltenia! Noul președinte al Directoratului, cercetat de procurori pentru o DELAPIDARE de peste 500.000 de euro, în dosarul ”Masa caldă”

Administratorul unui salon de înfrumusețare, antreprenorul de succes al PNL din Consiliul de Supraveghere al CEO. Firmele lui Popescu, contracte de milioane cu instituții publice

Noul inspector școlar adjunct, chiulangiu pe bani publici! Profu’ de mate, acoperit de șefa Cochină

”Primărița” Nodea, conectată, prin dispoziții succesive ale lui Marcel Romanescu, la toate proiectele din care se încasează vârtos!

Dosarul ,,Videochat”, finalizat de procurori! Doi soți celebrii în Târgu-Jiu, inculpați pentru evaziune fiscală

Surprize! Scaunul lui Capotă la SJU Târgu-Jiu, disputat între Tătaru și Vienescu

Monede de aur, oseminte și tunele, depistate în urma săpăturilor de la Mănăstirea Tismana! Constructorul, bine plătit dar în insolvență

Cuibul ”asistaților social”! Soția consilierului personal al primarului Romanescu și ex-consilierul Săvoiu, angajați la Transloc. Consilierul liberal Paraschiv, INCOMPATIBIL?!

Senatorul Cârciumaru, audiat la Parchetul Înaltei Curți în dosarul busturilor! A scăpat de acuze pentru că s-au prescris, alți funcționari publici urmăriți penal

Penitenciarul Târgu-Jiu se zgârcește la banii statului ca le cei de lumânări! Fostul preotul capelan, plătit eșalonat

Substituire de identitate pentru a-i face rău, indirect, directorului Dorin Tașcău și profesoarei Maria Cochină, de la CNTV! Reclamație dublă, la IPJ Gorj

Ciurel a activat morișca intereselor și vrea să-și propulseze omul în Consiliul de Supraveghere al CEO. Eftenoiu, liantul cercului de influență!


Arhiva
20132012
2011201020092008
2007200620052004
arhivă compactă
Prima pagină · Ancheta · Angheloiu, îmbogăţit din funcţia de vicepreşedinte al consiliului judeţean

Angheloiu, îmbogăţit din funcţia de vicepreşedinte al consiliului judeţean

Radu Angheloiu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Gorj, aniversează în această perioadă doi ani de când ocupă postul, timpul trecut de la investire lucrând în avantajul său, fapt dovedit de declaraţiile de avere date din 2008 încoace, declaraţii care scot în evidenţă clar atu-ul de a ocupa o funcţie publică importantă.

De la o rablă veche la Mitsubishi Lancer

În momentul alegerii în funcţia de vicepreşedinte al consiliului judeţean, Radu Angheloiu nu avea o avere fabuloasă ci mai degrabă una destul de modestă care consta într-un teren agricol în suprafaţă de 241 mp şi încă 50% din alte două terenuri agricole, unul de trei hectare şi altul de două. Cele două apartamente pe care Angheloiu le avea în Târgu-Jiu erau şi ele împărţite pe jumătatea cu consoarta sa, iar maşina familiei era o modesta Lancia Delta, an fabricaţiei 1996, adică veche de vreo 12 ani.

În prima declaraţie dată din noua postură nu apare nici urmă de vreun cont bancar singura legătură a vicepreşedintelui cu băncile fiind cele patru împrumuturi, totalizând sume destul de importante şi pentru care urma să plătească rate până în 2017, lucru care i-ar fi putut da insomnii dacă n-ar fi ajuns să ocupe un post atât de important la nivelul judeţului.

Lucrurile au luat însă o altă turnură, mult mai favorabilă, bineînţeles, începând cu 2009 când noua declaraţie de avere denotă clar că importanţa lui Radu Angheloiu crescuse proporţional cu influenţa sa, motiv pentru care numărul terenurilor agricole a crescut cu încă două, moştenind o parte din zece hectare şi devenind proprietar pe jumătate din alte două hectare. Mai mult decât atât terenul pe care-l deţinea integral în 2008, cel de 241 de mp fusese, la nici o lună de zile de la numirea sa în funcţie, obiectul unui contract de schimb cu Primăria Târgu-Jiu care, aşa cum ar fi făcut cu orice cetăţean al urbei, a acceptat 241 mp de teren agricol contra unei suprafeţe similare dar de teren intravilan. De aceeaşi facilitate a beneficiat şi fratele vicepreşedintelui, Tudor Angheloiu, împreună primind în locul a 391 mp, 400 mp din partea municipalităţii.
În privinţa imobilelor deţinute situaţia nu s-a schimbat, Angheloiu rămânând doar cu cele două apartamente pe care le deţinea şi înainte de numirea ca vicepreşedinte al consiliului judeţean. În schimb şi-a achiziţionat un Mitsubishi Lancer, nou, fabricat în 2008 şi a scos la vedere şi câteva conturi bancare.
Funcţia de vicepreşedinte, sursă de îmbogăţire
Deşi în 2008 avea doar datorii, în 2009 Angheloiu declară că are şi trei fonduri de investiţii şi două depozite bancare, cel mai mare dintre ele fiind de 72.000 de lei. Cu toate că cel mai vechi fond de investiţii datează din 1997 în declaraţia de avere din 2008 acesta, dar nici celelalte din 2006 sau 2007 nu apar. Întrebarea care se impune în acest caz este dacă vicepreşedintele a minţit în prima declaraţie când a susţinut că nu deţine depozite bancare sau fonduri de investiţii, sau în cea de-a doua când preciza că ele sunt mai vechi de anul alegerii sale în funcţie? 
Cert este că veniturile familie au crescut considerabil de la 56.000 de lei în 2007, venituri ce se regăsesc în declaraţia din 2008, la 156.000 de lei în 2008, la care se adaugă 125.000 de lei primiţi de la autoritatea Naţională de Instituire a Proprietăţilor Bucureşti ca despăgubire pentru un teren. Un aport la obţinerea acestor venituri l-a avut şi numirea vicepreşedintelui Angheloiu ca membru în Consiliu de Administraţie al Complexului Energetic Rovinari, lucru care nu i s-ar fi întamplat dacă ar fi rămas un simplu şef de serviciu în cadrul Distragaz Sud.
Cum situaţia financiară era una strălucită, Agheloiu şi-a permis să-şi achite anticipat şi unul dintre credite, cel în valoare de 40.000 de lei, credit pentru care ar fi plătit altfel rate până în 2016.
Plata creditului a fost o nimica toată pentru bugetul familie având în vedere că vicepreşedintele Consiliului Judeţean Gorj a făcut o afacere extrem de profitabilă cu terenul primit aproape cadou de la Primăria Târgu-Jiu, el a vândut acest teren obţinând 20.000 de euro, bani care au fost puşi la puşculiţă într-un cont bancar, Angheloiu ajungând în 2010 să aibă trei conturi bancare şi trei fonduri de investiţii, fiecare dintre ele conţinând sume importante.

Adrian IovanRecomandă acest articol:
facebook twitter myspace google stumbleupon reddit digg

  02.07.2010. 07:35

Comentarii

gorjanul
02.07.2010. 12:47

Clasic pentru majoritatea politicienilor incepand cu cei de la comune pana la cei cu rang de ministri sau parlamentari.De regula vin saraci lipiti , cu datorii peste tot iar dupa cateva luni incep,, acumularile salbatice de capital,, ,incep sa faca burti si se cocoata fiecare pe micul sau nor de unde nu mai vad problemele contribuabililor si explica ei cu insufletire cum se poate strange cureaua de catre simplii cetateni si cum pot cetatenii sa traiasca cu familiile lor cu tot din 300 sau 400 lei lunar.

Lasă un comentariu

Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

* = câmp obligatoriu

:

: