Armeanca SRL a făcut afaceri „beton” cu CE Turceni - Ancheta - Scandal de Gorj

Sumar articole:
Inconştienţă sau indolenţă? Amicul spaniol al unui primar din Gorj a băgat spaima într-o comună întreagă! Angajații primăriei îngrijoraţi de teama infectării cu COVID-19!

Paraschiv s-a prins în FLAGRANT: ”Sunt venite opt autobuze. Licitația va fi organizată săptămâna viitoare”(?!). Transloc va închiria autobuze, vechi de 20 de ani, de la partenerul de afaceri al directorului

La Muzeul Național Brâncuși din Târgu-Jiu nici frica nu mai păzește pepenii! Managerul, pasibil de un nou dosar penal pentru neglijență în serviciu !

Iată cine este candidatul propus de PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Gorj! Deputatul Vîlceanu l-a descris la Tv Sud!

E GATA! Burlan se pregătește să salveze CEO: a înființat un post de director, cu dedicație, pentru amicul său pesedist Tatomir!

Alee penală! Șef din Direcția de Patrimoniu Târgu-Jiu și șefii Edilitara, cercetați pentru abuz în serviciu

Răspuns halucinant al directorului Corpului de Control din MEC, la un an de la verificarea făcută la IȘJ Gorj

Noul director al Minprest are, cel puțin, un schelet în dulap! Vișan, implicat în afacerea ”Molozul”, pe când conducea firma Polaris!

Fratele administratorului public al Primăriei Novaci a construit fără autorizație?! Un stâlp de curent, în mijlocul clădirii

Corpul de Control al ministrului Educației, o săptămână în Gorj! Raport și o nouă verificare de fond

Două familii din Albeni, în carantină la domiciliu, una în autoizolare! Primarul acoperă carantinații dar le-a aprobat 10.000 de lei pentru hrană

Omul lui Weber, înlocuit cu amicul lui Leuștean! Iată cine va conduce RAR Gorj, după demiterea lui Predescu!

Inculpat pentru fals intelectual, director adjunct la Minprest! Țintește locul lui Giorgi

PSD a pierdu un primar cu trei mandate! Edilul de la Licurici, noul veterinar-șef de la Hurezani

Și mătura e PSD! Nevastă de primar, angajată femeie de serviciu la SE Turceni

”Invenția” care a omorât un om! Afacerea de 3 milioane de euro despre care președintele Directoratului CEO, Daniel Burlan, își dorește să nu afle procurorii!

Camera de Conturi Gorj demarează control la Primăria Târgu-Jiu în urma executării judecătorești a primarului Romanescu

Vezi care sunt cei mai bine plătiți lideri de sindicat din CEO! Marciuc, miliardar din tranzacții imobiliare!

Trei pretendenți, pentru funcția de șef la Cariera Lupoaia! Un CFL-ist, promovat inginer-șef Energetic

Jaf în banii publici! Sporuri și salarii ilegale, la primăriile din Gorj! TREI primari au încasat, NELEGAL, spor de dificultate și condiții vătămătoare

Doi dintr-o lovitură! Romanescu a intrat în februarie fără doi consilieri personali

Încasări de sute de mii de lei din show-uri erotice. Soții Feroiu, inculpați în dosarul ”Videochat la saloanele de înfrumusețare”, primeau banii din SUA

ȘOC! Primar PSD, acuzat că i-a făcut propuneri indecente unui consilier local: ,,Eu te-am pus la masă și tu te-ai dat la mine!”

CEO vinde curent! În curtea Carierei Roșiuța se comercializează PORTOCALE

Cadou de la șefu’ Romanescu! ,,Primăreasa” Nodea, promovată șefă la Informații în Primăria Târgu-Jiu!

Burlan, ”specialistul” în fumigene al lui Vîlceanu, la conducerea CE Oltenia! Noul președinte al Directoratului, cercetat de procurori pentru o DELAPIDARE de peste 500.000 de euro, în dosarul ”Masa caldă”

Administratorul unui salon de înfrumusețare, antreprenorul de succes al PNL din Consiliul de Supraveghere al CEO. Firmele lui Popescu, contracte de milioane cu instituții publice

Noul inspector școlar adjunct, chiulangiu pe bani publici! Profu’ de mate, acoperit de șefa Cochină

”Primărița” Nodea, conectată, prin dispoziții succesive ale lui Marcel Romanescu, la toate proiectele din care se încasează vârtos!

Dosarul ,,Videochat”, finalizat de procurori! Doi soți celebrii în Târgu-Jiu, inculpați pentru evaziune fiscală

Surprize! Scaunul lui Capotă la SJU Târgu-Jiu, disputat între Tătaru și Vienescu

Monede de aur, oseminte și tunele, depistate în urma săpăturilor de la Mănăstirea Tismana! Constructorul, bine plătit dar în insolvență

Cuibul ”asistaților social”! Soția consilierului personal al primarului Romanescu și ex-consilierul Săvoiu, angajați la Transloc. Consilierul liberal Paraschiv, INCOMPATIBIL?!

Senatorul Cârciumaru, audiat la Parchetul Înaltei Curți în dosarul busturilor! A scăpat de acuze pentru că s-au prescris, alți funcționari publici urmăriți penal

Penitenciarul Târgu-Jiu se zgârcește la banii statului ca le cei de lumânări! Fostul preotul capelan, plătit eșalonat

Substituire de identitate pentru a-i face rău, indirect, directorului Dorin Tașcău și profesoarei Maria Cochină, de la CNTV! Reclamație dublă, la IPJ Gorj

Ciurel a activat morișca intereselor și vrea să-și propulseze omul în Consiliul de Supraveghere al CEO. Eftenoiu, liantul cercului de influență!


Arhiva
20132012
2011201020092008
2007200620052004
arhivă compactă
Prima pagină · Ancheta · Armeanca SRL a făcut afaceri „beton” cu CE Turceni

Armeanca SRL a făcut afaceri „beton” cu CE Turceni

Pe vremea ascunsului Cristea
Monopolul deţinut de SC Armeanca Prest Com SRL la Complexul Energetic Turceni, la toate lucrările care includeau chiar şi un canciog de mortar, cel puţin până directorul Cristea a făcut cunoştinţă cu răcoarea cimentului din subsolul IPJ, denotă că relaţiile dintre şefii termocentralei şi afaceristul Ioviţa erau „beton”. Justificări de genul „serviciile pot fi furnizate numai de un anumit ofertant, din motive tehnice”, pentru a evita legea achiziţiilor publice, ar trebui să sară în ochi organelor de anchetă, mai ales că, prin astfel de şmenuri, SRL – ul a halit, din doar patru contracte, 3.512.978 lei, adică peste 35 de miliarde de lei vechi.

Adrian Iovan
adrian.iovan @scandaldegorj.ro

Puţini oameni de afaceri se pot lăuda că prosperă fără să facă bussines-uri cu statul. Majoritatea celor îmbogăţiţi peste noapte au jecmănit bugetele diferitelor autorităţi publice, pe „felie” cu şefii acestora a căror avere a crescut evident şi rapid precum Făt – Frumos. De altfel, la un scurt search pe site-ul licitaţiilor publice ai impresia că unele SRL-uri deţin acţiuni alături de stat pe la societăţile unde acesta e majoritar de s-au lipit la mai toate contractele grase ale acestora.  

Că tot veni vorba despre averea celor ajunşi, vremelnic, în funcţii de conducere cea a fostului director al CET, Dumitru Cristea a fost pusă sub sechestru de către procurorii anticorupţie, însă i-ar mai trebui cel puţin încă pe atât încât să acopere găurile făcute în bugetul complexului în urma contractelor cadonate prietenilor de conjunctură şi comision.

Relaţia de afaceri a CET cu ARMEANCA SRL a debutat timid, exact cu un an în urmă, cu un contract de numai 380 de milioane de lei vechi pentru betonarea platformei parcării de autobuze a Carierei Jilţ Nord. Lucrările i-au fost făcute cadou afaceristului Petre Ioviţa sub pretextul că lucrările nu pot fi furnizate decât de firma sa, din motive tehnice.

Armeanca, preferata directorilor

Acesta a fost doar începutul şi, probabil, testul pe care trebuia să-l treacă orice nou venit în circuitul comisionului în natură. Şi cum societatea din Tg-Jiu s-a încadrat în „cerinţe”, au urmat alte contacte. Aşa se face că la numai două luni de la prima lucrare, ARMEANCA SRL primeşte contractul pentru sistematizarea zonei de distribuţie Valea Largă - Jilţ Nord, fără nicio licitaţie, justificarea fiind aceea că, de fapt, practic ar fi o repetare a lucrărilor existente. Formulată destul de ambiguu motivaţia lasă de înţeles că cei 10, 8 miliarde de lei vechi au fost alocaţi pentru finalizarea unor lucrări contractate anterior de aceeaşi societate sau efectiv pentru reparaţii (!?). 

Coincidenţă, sau nu, exact în perioada în care directorul Cristea era reţinut cu un pic de treabă prin Arestul IPJ, ARMEANCA SRL făcea cunoştinţă pentru prima dată cu procedurile unei licitaţii „pe bune”, concurată fiind de alţi patru ofertanţi. Norocul i-a surâs şi de această dată câştigând, odată cu lucrările de betonare ale drumului de acces în incinta Carierei Jilţ Nord, alte 10,8 miliarde de lei vechi, de parcă în acea carieră se intră de pe o autostradă suspendată. După singura licitaţie la care a participat la CET, directorii rămaşi în funcţii după căderea lui Cristea au reluat relaţiile cordiale cu firma din Tg-Jiu şi în penultima zi a anului i-au cadonat din nou un contract gras. Mai exact pe 29 decembrie, anul trecut, ARMEANCA SRL a primit alte 13, 2 miliarde pentru (atenţie!) „sistematizarea zonei de distribuţie Valea Largă - Jilţ Nord”, lucrări de construcţii de terasamente la banda T226, tot prin încredinţare directă, deoarece sunt „lucrări suplimentare”.

Chiar dacă au trecut şase luni de când Cristea nu mai este directorul CET, despre şmenurile sale din perioada cât a ocupat acea funcţie şi despre apropierea sa, pe multe miliarde, de diferite firme, se va mai scrie mult timp de aici înainte.Recomandă acest articol:
facebook twitter myspace google stumbleupon reddit digg

  04.06.2009. 22:24

Comentarii

carbunesteanul
08.06.2009. 14:56

ce va tot mirati?
in cariera Ruget a SM Prigoria, o firma privata face excavari in perimetrul acesteia, perimetru ptr.care sucursala a platit niste taxe - nu si privata.
a cui firma din PDL e oare?
puteti verifica ca nu va mint,... asa ca ce tot aratati ba una ba alta daca Procuratura mananca banii publici-taxele si impozitele noastre- si nu-i popreste la racoare , din ordin bineanteles!?

costel
08.06.2009. 00:33

asa se explica de ce alte cheltuieli de productie pe anul 2008 reprezinta 22% la Cariera Jilt si 9% la complex. Cine justifica aceste procente? Poate se ocupa DNA!

Lasă un comentariu

Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

* = câmp obligatoriu

:

: