Conspiraţia tăcerii (III) - Dezvaluiri - Scandal de Gorj

Sumar articole:
Inconştienţă sau indolenţă? Amicul spaniol al unui primar din Gorj a băgat spaima într-o comună întreagă! Angajații primăriei îngrijoraţi de teama infectării cu COVID-19!

Paraschiv s-a prins în FLAGRANT: ”Sunt venite opt autobuze. Licitația va fi organizată săptămâna viitoare”(?!). Transloc va închiria autobuze, vechi de 20 de ani, de la partenerul de afaceri al directorului

La Muzeul Național Brâncuși din Târgu-Jiu nici frica nu mai păzește pepenii! Managerul, pasibil de un nou dosar penal pentru neglijență în serviciu !

Iată cine este candidatul propus de PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Gorj! Deputatul Vîlceanu l-a descris la Tv Sud!

E GATA! Burlan se pregătește să salveze CEO: a înființat un post de director, cu dedicație, pentru amicul său pesedist Tatomir!

Alee penală! Șef din Direcția de Patrimoniu Târgu-Jiu și șefii Edilitara, cercetați pentru abuz în serviciu

Răspuns halucinant al directorului Corpului de Control din MEC, la un an de la verificarea făcută la IȘJ Gorj

Noul director al Minprest are, cel puțin, un schelet în dulap! Vișan, implicat în afacerea ”Molozul”, pe când conducea firma Polaris!

Fratele administratorului public al Primăriei Novaci a construit fără autorizație?! Un stâlp de curent, în mijlocul clădirii

Corpul de Control al ministrului Educației, o săptămână în Gorj! Raport și o nouă verificare de fond

Două familii din Albeni, în carantină la domiciliu, una în autoizolare! Primarul acoperă carantinații dar le-a aprobat 10.000 de lei pentru hrană

Omul lui Weber, înlocuit cu amicul lui Leuștean! Iată cine va conduce RAR Gorj, după demiterea lui Predescu!

Inculpat pentru fals intelectual, director adjunct la Minprest! Țintește locul lui Giorgi

PSD a pierdu un primar cu trei mandate! Edilul de la Licurici, noul veterinar-șef de la Hurezani

Și mătura e PSD! Nevastă de primar, angajată femeie de serviciu la SE Turceni

”Invenția” care a omorât un om! Afacerea de 3 milioane de euro despre care președintele Directoratului CEO, Daniel Burlan, își dorește să nu afle procurorii!

Camera de Conturi Gorj demarează control la Primăria Târgu-Jiu în urma executării judecătorești a primarului Romanescu

Vezi care sunt cei mai bine plătiți lideri de sindicat din CEO! Marciuc, miliardar din tranzacții imobiliare!

Trei pretendenți, pentru funcția de șef la Cariera Lupoaia! Un CFL-ist, promovat inginer-șef Energetic

Jaf în banii publici! Sporuri și salarii ilegale, la primăriile din Gorj! TREI primari au încasat, NELEGAL, spor de dificultate și condiții vătămătoare

Doi dintr-o lovitură! Romanescu a intrat în februarie fără doi consilieri personali

Încasări de sute de mii de lei din show-uri erotice. Soții Feroiu, inculpați în dosarul ”Videochat la saloanele de înfrumusețare”, primeau banii din SUA

ȘOC! Primar PSD, acuzat că i-a făcut propuneri indecente unui consilier local: ,,Eu te-am pus la masă și tu te-ai dat la mine!”

CEO vinde curent! În curtea Carierei Roșiuța se comercializează PORTOCALE

Cadou de la șefu’ Romanescu! ,,Primăreasa” Nodea, promovată șefă la Informații în Primăria Târgu-Jiu!

Burlan, ”specialistul” în fumigene al lui Vîlceanu, la conducerea CE Oltenia! Noul președinte al Directoratului, cercetat de procurori pentru o DELAPIDARE de peste 500.000 de euro, în dosarul ”Masa caldă”

Administratorul unui salon de înfrumusețare, antreprenorul de succes al PNL din Consiliul de Supraveghere al CEO. Firmele lui Popescu, contracte de milioane cu instituții publice

Noul inspector școlar adjunct, chiulangiu pe bani publici! Profu’ de mate, acoperit de șefa Cochină

”Primărița” Nodea, conectată, prin dispoziții succesive ale lui Marcel Romanescu, la toate proiectele din care se încasează vârtos!

Dosarul ,,Videochat”, finalizat de procurori! Doi soți celebrii în Târgu-Jiu, inculpați pentru evaziune fiscală

Surprize! Scaunul lui Capotă la SJU Târgu-Jiu, disputat între Tătaru și Vienescu

Monede de aur, oseminte și tunele, depistate în urma săpăturilor de la Mănăstirea Tismana! Constructorul, bine plătit dar în insolvență

Cuibul ”asistaților social”! Soția consilierului personal al primarului Romanescu și ex-consilierul Săvoiu, angajați la Transloc. Consilierul liberal Paraschiv, INCOMPATIBIL?!

Senatorul Cârciumaru, audiat la Parchetul Înaltei Curți în dosarul busturilor! A scăpat de acuze pentru că s-au prescris, alți funcționari publici urmăriți penal

Penitenciarul Târgu-Jiu se zgârcește la banii statului ca le cei de lumânări! Fostul preotul capelan, plătit eșalonat

Substituire de identitate pentru a-i face rău, indirect, directorului Dorin Tașcău și profesoarei Maria Cochină, de la CNTV! Reclamație dublă, la IPJ Gorj

Ciurel a activat morișca intereselor și vrea să-și propulseze omul în Consiliul de Supraveghere al CEO. Eftenoiu, liantul cercului de influență!


Arhiva
20132012
2011201020092008
2007200620052004
arhivă compactă
Prima pagină · Dezvaluiri · Conspiraţia tăcerii (III)

Conspiraţia tăcerii (III)

surupaceanusimotaPSD Gorj vrea să trimită în Parlamentul României un personaj extrem de dubios prin prisma anturajului, afacerilor penale cu bani publici pe care le-a derulat de-a lungul timpului şi „relaţiilor” sale în diferite sfere de influenţă din judeţ. Mugurel Surupăceanu, căci despre el este vorba, a băgat doi oameni în puşcărie, iar al treilea plăteşte şi acum din pensie pentru afacerile păguboase tolerate firmelor „afaceristului” social democrat.

În ultimele numere am relatat doar câteva aspecte care au condus la reţinerea mea, în urmă cu opt ani, în urma unei delaţiuni a candidatului PSD la deputăţie, Mugurel Surupăceanu. Povestea continuă cu episodul arestării şi a implicării altor nume sonore în dosarul de şantaj...

Claudiu Matei

Din beciul IJP...

Aşa cum vă spuneam, în numărul trecut, mandatul de reţirere a fost emis la orele 20, 20 şi am fost condus în Arestul IJP. După o scurtă trecere printr-o celulă, am fost mutat în alta în care tocmai se schimbaseră aşternuturile murdare cu unele noi. Probabil, a fost cea mai lungă noapte din viaţa mea.... Am dezbătut, până spre dimineţă, pe marginea dosarului penal, împreună cu un avocat, aflat şi el în trecere prin celulele arestului. Nu ştiu dacă ceea ce spunea era din dorinţa de a nu mă speria prea tare, sau era chiar convingerea sa conturată în urma descrierilor mele despre plângere, declaraţii şi confruntări. Cert este că, avocatul m-a asigurat că a doua zi nu voi mai reveni în arest, că procurorul nu are motive să mă aresteze. Am adormit, după 4 dimineaţa, cu acest gând.... O sonerie stridentă m-a trezit după numai câteva minute. Nu ştiam unde sunt. Am realizat, după câteva secunde de buimăceală. Era 5 fix. Sunase „trezirea”. Trebuia să mergem la „program”. Auzeam zgomotul zăvoarelor de la alte uşi cum se deschid şi se închid, parcă la un interval precis de timp, întotdeauna acelaşi. Aveam să aflu când s-a deschis uşa celulei că, trebuia să mergem la WC, obligatoriu, altfel mai aveai ocazia în jurul orei 14. În cele zece minute am avut timp să ne şi spălăm. La 7 fix a urmat „apelul”, adică numărarea arestaţilor, iar după opt, masa. O zeamă verde, cred că era un fel de ciorbă de spanac şi un sfert de pâine neagră. Pâinea era pentru toată ziua. N-am mâncat. Nici atunci şi nici următoarele opt zile.

Pe la ora 9 am fost scos din celulă şi mi s-a spus că mergem la Parchet. Am cerut şireturile şi cureaua însă, cică nu aveam voie să le mai port. M-au urcat într-o dubă, împreună cu doi poliţişti. Nu mi-au pus cătuşele. Mi le-am pus singur la coborâre să nu aibă cei doi probleme cu şefii . Probabil un pic speriaţi de mulţimea de jurnalişti care protesta în curtea Parchetului, poliţiştii uitaseră de cătuşele mele.

...în biroul lui Moţa

Am trecut cu greu de scutul făcut de colegii ziarişti legaţi cu lanţurile pe scările Parchetului. Solidaritatea acestora mă emoţionase cumplit!

Am aflat rapid că fostul prefect Toni Greblă urma să mă apere ca avocat, iar un procuror Moţa, să mă acuze.

Declaraţiile date cu o zi în urmă la sediul Poliţiei Municipale s-au repetat întocmai, scenariul şi regia fiind asigurate „la meserie” de Surupăceanu.

Confruntările cu acesta şi gaşca sa de angajaţi, instruiţi să descrie „şantajul” mai explicit decât Codul Penal, au decurs mai repede decât mă aşteptam. Am fost nevoit să reascult minciunile secretarei sale, Simona Angela Dinuţă, cum că a auzit, prin uşa care despărţea secretariatul de biroul lui Surupăceanu, rămasă întredeschisă, ameninţările mele către şeful ei şi pretenţiile băneşti solicitate. Pe cele ale Sorinei Ursu, vânzătoarea de la magazinul lui Surupăceanu, care a declarat că ea m-a pus să scriu acea „chitanţă”, dar pe care celebrul, mai târziu, procuror Moţa n-a întrebat-o de ce nu m-a pus să scriu şi ce reprezenta suma ridicată. Cea mai elaborată dintre toate aceste declaraţii a fost cea a lui Forin Neamţu, pe atunci şeful depozitului de mobilă al firmei lui Surupăceanu (în prezent secretarul Primăriei Rovinari) care a auzit cum îl ameninţam pe acesta şi în incinta depozitului şi îi indicam ce să-mi dea. Unul dintre şoferii firmei, Ion Petrescu şi-a amintit şi el că obiectele de mobilier le-a adus la sediul redacţiei prin luna august a anului 2000, ca să se poată demonstra „infracţiunea continuă”. Pentru toţi aceştia, în fiecare an, pe 9 octombrie, aprind câte o lumânare la „morţi”. Poate, unii dintre ei, au copii acum, sau poate vor avea, de aceea nu blestem, dar să se-aleagă praful.

După toate acestea, nu i-a fost prea greu procurorului Moţa să întocmească un mandat de arestare pentru cinci zile, numai că, nu avea cine să-l confirme, prim-procurorul Nicolcescu dispăruse...

Plângeam. Moţa râdea precum o femeie cuprinsă de bufeurile menopauzei. M-am oprit brusc şi, în gând, mi-am zis că numai un retardat poate râde atunci când nu e cazul.

Poate o spuneam şi cu voce tare însă, am fost luat de alţi poliţişti şi scos din clădirea Parchetului, pe uşa din spate, pentru a evita o nouă confruntare cu mulţimea de ziarişti. Mă grăbeau, printre molozurile de la parterul clădirii actualului sediu al Parchetului, atunci aflată în construcţie, spre duba care mă aştepta în curtea spitalului pentru a mă duce iarăşi în arest.

Va urmaRecomandă acest articol:
facebook twitter myspace google stumbleupon reddit digg

  22.10.2008. 07:51

Comentarii

mihai telescu
25.10.2008. 19:03

apreciez ceea ce faci domnule matei si sincer as vrea sa reusesti ceva cu ceea ce scoti acum la lumina dar..va fi oare posibil sa te faci auzit...?
este posibil ca aici in gorjuletul asta sa nu fie cineva cu magaria in anus,cineva care nu pupa fundulete de campioni,cineva care sa te ia in calcul?

bibi ţărănistu
22.10.2008. 10:37

Asta este judetul in care traim, Claudiu,nu mira pe nimeni ce s-a intamplat. Aceste ``progenituri`` ale clanului mischie , in speta surupaceanu, vlaicu, si gasca lor au avut mana libera la supt bani publici, sub atenta obladuire a tatucului . Ai cutezat sa arati afacerile lor?Simplu, trebuia sa dispari. Dupa legile nescrise ale mafiotilor, s-a procedat ca la carte. Cine avea curajul sa se impotriveasca, avea soarta ta. Apropo, ar fi interesant sa aveti si o ancheta despre cum a ajuns vlaicu in psd. Iti dau eu un fir. In `92-`94 parca,vlaicu era presedintele TNŢ , tineretul PNŢCD. In anul intai la inginerie, a fost picat la examen de paliţă , rector pe atunci şi preşedinte pdsr,până a trecut la partidul lor.Logic,pentru asta s-a aprobat in senatul univ.CB o sesiune de re-re-examinare , pe care proaspatul pdsr-ist vlaicu a trecut-o cu brio. Asta e Gorjul pdsr-ist din acea vreme , astea erau metodele practicate de clan, nu pot decat sa apreciez ca cineva arata prin ce a trecut, cu toate ca sunt convins ca nu iti face nici o placere sa scormonesti amintirile-coşmar. Bafta si succes.

Lasă un comentariu

Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

* = câmp obligatoriu

:

: