Surupăceanu a făcut tot posibilul să stau 3 ani în închisoare - Investigatii - Scandal de Gorj

Sumar articole:
Inconştienţă sau indolenţă? Amicul spaniol al unui primar din Gorj a băgat spaima într-o comună întreagă! Angajații primăriei îngrijoraţi de teama infectării cu COVID-19!

Paraschiv s-a prins în FLAGRANT: ”Sunt venite opt autobuze. Licitația va fi organizată săptămâna viitoare”(?!). Transloc va închiria autobuze, vechi de 20 de ani, de la partenerul de afaceri al directorului

La Muzeul Național Brâncuși din Târgu-Jiu nici frica nu mai păzește pepenii! Managerul, pasibil de un nou dosar penal pentru neglijență în serviciu !

Iată cine este candidatul propus de PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Gorj! Deputatul Vîlceanu l-a descris la Tv Sud!

E GATA! Burlan se pregătește să salveze CEO: a înființat un post de director, cu dedicație, pentru amicul său pesedist Tatomir!

Alee penală! Șef din Direcția de Patrimoniu Târgu-Jiu și șefii Edilitara, cercetați pentru abuz în serviciu

Răspuns halucinant al directorului Corpului de Control din MEC, la un an de la verificarea făcută la IȘJ Gorj

Noul director al Minprest are, cel puțin, un schelet în dulap! Vișan, implicat în afacerea ”Molozul”, pe când conducea firma Polaris!

Fratele administratorului public al Primăriei Novaci a construit fără autorizație?! Un stâlp de curent, în mijlocul clădirii

Corpul de Control al ministrului Educației, o săptămână în Gorj! Raport și o nouă verificare de fond

Două familii din Albeni, în carantină la domiciliu, una în autoizolare! Primarul acoperă carantinații dar le-a aprobat 10.000 de lei pentru hrană

Omul lui Weber, înlocuit cu amicul lui Leuștean! Iată cine va conduce RAR Gorj, după demiterea lui Predescu!

Inculpat pentru fals intelectual, director adjunct la Minprest! Țintește locul lui Giorgi

PSD a pierdu un primar cu trei mandate! Edilul de la Licurici, noul veterinar-șef de la Hurezani

Și mătura e PSD! Nevastă de primar, angajată femeie de serviciu la SE Turceni

”Invenția” care a omorât un om! Afacerea de 3 milioane de euro despre care președintele Directoratului CEO, Daniel Burlan, își dorește să nu afle procurorii!

Camera de Conturi Gorj demarează control la Primăria Târgu-Jiu în urma executării judecătorești a primarului Romanescu

Vezi care sunt cei mai bine plătiți lideri de sindicat din CEO! Marciuc, miliardar din tranzacții imobiliare!

Trei pretendenți, pentru funcția de șef la Cariera Lupoaia! Un CFL-ist, promovat inginer-șef Energetic

Jaf în banii publici! Sporuri și salarii ilegale, la primăriile din Gorj! TREI primari au încasat, NELEGAL, spor de dificultate și condiții vătămătoare

Doi dintr-o lovitură! Romanescu a intrat în februarie fără doi consilieri personali

Încasări de sute de mii de lei din show-uri erotice. Soții Feroiu, inculpați în dosarul ”Videochat la saloanele de înfrumusețare”, primeau banii din SUA

ȘOC! Primar PSD, acuzat că i-a făcut propuneri indecente unui consilier local: ,,Eu te-am pus la masă și tu te-ai dat la mine!”

CEO vinde curent! În curtea Carierei Roșiuța se comercializează PORTOCALE

Cadou de la șefu’ Romanescu! ,,Primăreasa” Nodea, promovată șefă la Informații în Primăria Târgu-Jiu!

Burlan, ”specialistul” în fumigene al lui Vîlceanu, la conducerea CE Oltenia! Noul președinte al Directoratului, cercetat de procurori pentru o DELAPIDARE de peste 500.000 de euro, în dosarul ”Masa caldă”

Administratorul unui salon de înfrumusețare, antreprenorul de succes al PNL din Consiliul de Supraveghere al CEO. Firmele lui Popescu, contracte de milioane cu instituții publice

Noul inspector școlar adjunct, chiulangiu pe bani publici! Profu’ de mate, acoperit de șefa Cochină

”Primărița” Nodea, conectată, prin dispoziții succesive ale lui Marcel Romanescu, la toate proiectele din care se încasează vârtos!

Dosarul ,,Videochat”, finalizat de procurori! Doi soți celebrii în Târgu-Jiu, inculpați pentru evaziune fiscală

Surprize! Scaunul lui Capotă la SJU Târgu-Jiu, disputat între Tătaru și Vienescu

Monede de aur, oseminte și tunele, depistate în urma săpăturilor de la Mănăstirea Tismana! Constructorul, bine plătit dar în insolvență

Cuibul ”asistaților social”! Soția consilierului personal al primarului Romanescu și ex-consilierul Săvoiu, angajați la Transloc. Consilierul liberal Paraschiv, INCOMPATIBIL?!

Senatorul Cârciumaru, audiat la Parchetul Înaltei Curți în dosarul busturilor! A scăpat de acuze pentru că s-au prescris, alți funcționari publici urmăriți penal

Penitenciarul Târgu-Jiu se zgârcește la banii statului ca le cei de lumânări! Fostul preotul capelan, plătit eșalonat

Substituire de identitate pentru a-i face rău, indirect, directorului Dorin Tașcău și profesoarei Maria Cochină, de la CNTV! Reclamație dublă, la IPJ Gorj

Ciurel a activat morișca intereselor și vrea să-și propulseze omul în Consiliul de Supraveghere al CEO. Eftenoiu, liantul cercului de influență!


Arhiva
20132012
2011201020092008
2007200620052004
arhivă compactă
Prima pagină · Investigatii · Surupăceanu a făcut tot posibilul să stau 3 ani în închisoare

Surupăceanu a făcut tot posibilul să stau 3 ani în închisoare

Conspiraţia tăcerii - VIII

De câteva săptămâni am început să scriu povestea arestării şi condamnării mele la 5 ani de puşcărie, în urma unei delaţiuni ordinare a candidatului PSD la deputăţie, Mugurel Surupăceanu. Povestea continuă cu episodul teribil în care am fost pus în libertate şi, totuşi, procurorii m-au ţinut în spatele gratiilor.

Cavarul zileor în arest, epuizat fizic şi psihic, infernul confruntărilor cu gaşca de delatori a lui Surupăceanu, eforturile disperate ale şefilor poliţiştilor şi procurorilor de a mă înfunda, execuţia procurorului Moţa care mi-a dat, din pix, cinci zile de arest şi apoi alte 25, episodul în care şeful poliţiei mi-a cerut să-i torn pe cei care ne ofereau informaţii la ziar în schimbul libertăţii mele şi cel în care v-am mărturisit că am vrut să mă sinucid din cauza bolii mele incurabile care s-a agravat în timpul zilelor petrecute în arestul IJP, şocul pe care l-am avut în Spitalul Penitenciar Jilava, condamnarea, la 5 ani de închisoare, chiar în a treia zi a Crăciunului, de către judecătorul Florin Encescu, actualul preşedinte al Tribunalului Gorj şi alte câteva crâmpeie din tortura celor trei ani de închisoare, într-o scurtă trecere în revistă a celor mai crunte momente petrecute în spatele gratiilor, vor fi povestite, în viitorul apropiat, alături de alte detalii senzaţionale despre fapte şi personaje implicate direct sau indirect în arestarea mea, într-o carte.

Claudiu Matei
claudiu.matei @scandaldegorj.ro

Primele sărbători după gratii

Împlinisem deja vârsta de 25 de ani în spatele gratiilor şi trecuse deja şi primul Crăciun acolo. În chiar a treia zi a Naşterii Domnului, judecătorul Encescu m-a condamnat la cinci ani de închisoare. Practic m-a omorât pentru cinci ani. Probabil dăduse cu zarurile şi aşa am avut norocul. De pe acum îmi făceam calcule cam prin ce lună şi an aş putea ieşi din infern. Nu eram prea optimist că o să mai apuc acea zi. Meniul de Revelion m-a făcut să fiu şi mai trist decât de obicei: ciorbă, piure de cartofi cu carne şi gogoşi. De fapt nu meniul în sine mă întrista ci reacţia de bucurie a celor mai amărâţi, care nu erau vizitaţi şi care primeau de la ceilalţi şi porţiile lor. Mă întristau şi mă enervau în acelaşi timp pentru că se puteau bucura. Eram invidios! Poate şi un pic labil... Lumina împrăştiată de focurile de artificii din centrul oraşului se vede un pic ciudată de la fereastra închisorii. Acolo, totul, dar absolut totul îşi pierde strălucirea.

În martie 2001 s-a înlocuit pâinea neagră, necoaptă, cu cea albă. Un alt motiv de bucurie pentru cei care-şi făcuseră planuri pe termen lung să rămână acolo. Tot atunci s-a schimbat şi directorul închisorii. M-am bucurat şi eu pentru prima oară. Fostul, Stănulescu, magistrat, nu era preocupat de soarta infractorilor că doar îi ştia de prin sălile de judecată, aşa că nu trecea de poarta înaltă din tablă care separă lumea aceea de cea reală, preferând liniştea biroului. Noul director, Simescu, deşi nu ştiu dacă militar de carieră, îi plăcea ceeace făcea. Fusese şef la „logistică” şi venea chiar şi duminica prin puşcărie. Nu şi-a pierdut obiceiul nici când a devenit director şi nu venea numai în control. Îmi amintesc că odată i-a învăţat pe bucătari cum să pună fasolea la înmuiat. Era preocupat de cum supravieţuiesc „hoţii”.

De la extaz la agonie

Trecuseră deja şase luni de când mă aflam în spatele zidurilor. Sănătatea mi se deteriorase cumplit. Am fost internat în spital la Tg-Jiu, vreo cinci zile. Mă păzeau câte doi gardieni. În mod normal ar fi trebuit să stau legat cu cătuşele de pat însă, niciunl dintre ei nu mi le-a pus. Ba chiar mă duceam singur în capătul holului să fumez ori la WC. Erau convinşi că nu fugeam.

Rezultatul analizelor medicale a ieşit cam prost. Medicaţia pentru psoriazis îmi afectase ficatul şi altele. Apelul la sentinţa de condamnare era pe rolul tribunalului. Am depus o nouă cerere de eliberare din motive medicale şi au urmat alte analize mai amănunţite iar concluzia legiştilor a fost, de data aceasta, că nu pot fi tratat în închisoare. Pentru a evita orice speculaţii procurorul Marcela Crângureanu a cerut contraexpertiză la Craiova asigurându-mă că dacă starea sănătăţii e aşa cum e descrisă în certificat şi medicii doljeni confirmă şi ei acest lucru nu se va opune eliberării mele pentru a mă putea trata. Numai că, la termenul când a venit rezultatul, iar judecătorii trebuiau să ia o decizie procuror de şedinţă a apărut Constantin Pupăzan, personaj care făcuse obiectul unor articole în „Scandal” la acea vreme. În ciuda evidentei deteriorări a sănătăţii mele, a expertizei medico-legale care confirma acest lucru, dar şi faptul că spitalele penitenciare nu puteau trata bolile de care sufeream, Pupăzan s-a opus ca să fiu lăsat să merg într-un spital care avea dotările necesare.

Instanţa a hotărât, totuşi, să mă pună în libertate, dar zece zile trebuia să aştept decizia procurorilor de a declara su nu recurs. Au urmat iarăşi alte zile lungi de aşteptare şi stres. În ultima zi în care procurorii puteau ataca decizia tribunalului, când eram aproape cu bagajul la uşă, pregătit de plecare, mi-a venit comunicare că Pupăzan declarase recurs împotriva deciziei de punere în libertate. Am clacat! Câteva zile nu mi-am revenit, am fost inert...Recomandă acest articol:
facebook twitter myspace google stumbleupon reddit digg

  28.11.2008. 09:31

Comentarii

CEL CARE L-A FACUT OM SI EL M-A FACUT NEOM
21.07.2013. 17:56

VEZI D-LE MATEI PRIN CE AI TRECUT SI SCRII DESPRE ALTII NUMAI NEADEVARURI PRIN ZIARE IAR DESPRE INFRACTORII NOTORII STII CARE SUNT(FLOAREA)IL APERI ACEST ESCROC CARE A DAT TEPE DE PESTE 7 MILIOANE DE EURO NU SCRII NIMIC DE EL CA STII SIGUR CEA A FACUT DAR TE FACI CA NU AUZI DAR V-A VENII ZIUA CAND VA SPUN EU TOTUL DESPRE TOATE ESCROCHERIILE PE CARE LE-A FACUT.ASA MI-A FACUT SI EL MIE CUM TI-AU FACUT SI TIE ALTII DE TE-AU BAGAT NEVINOVAT LA PUSCARIE,VEZI CUM ESTE CAND NU ESTE DREPTATE SI TE LUPTI CU MORILE DE VANT.ASA CA NU-I MAI TINETI PARTE ACESTUI ESCROC(FLOAREA)CA A FURAT BANI NUMAI DE LA STAT CU RELATIILE PE CARE LE ARE .31 MILIARDE DE DAT LA FINANTE CINE L-A CONTROLAT ,NIMENI CA DOAR MERGEAU SPAGILE LA BUCURESTI PE CARE EU LE STIU UNDE LE DADEA DAR NU MA BAGA NIMENI IN SEAMA EU SUNT VINOVAT CA IMI CER BANII MEI DE LA EL CARE ESTE PRIVAT NU DE LA STAT.NU AM DECAT SA MA ROG LA DUMNEZEU SA-I DEA SI LUI DREPTATE JUSTITIA CUM MI-A DAT SI MIE.ASA SA-I AJUTE D-ZEU.

Lasă un comentariu

Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

* = câmp obligatoriu

:

: