Deputatul penal Surupăceanu a contribuit la falimentarea Energoreparaţia - Ancheta - Scandal de Gorj

Sumar articole:
Inconştienţă sau indolenţă? Amicul spaniol al unui primar din Gorj a băgat spaima într-o comună întreagă! Angajații primăriei îngrijoraţi de teama infectării cu COVID-19!

Paraschiv s-a prins în FLAGRANT: ”Sunt venite opt autobuze. Licitația va fi organizată săptămâna viitoare”(?!). Transloc va închiria autobuze, vechi de 20 de ani, de la partenerul de afaceri al directorului

La Muzeul Național Brâncuși din Târgu-Jiu nici frica nu mai păzește pepenii! Managerul, pasibil de un nou dosar penal pentru neglijență în serviciu !

Iată cine este candidatul propus de PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Gorj! Deputatul Vîlceanu l-a descris la Tv Sud!

E GATA! Burlan se pregătește să salveze CEO: a înființat un post de director, cu dedicație, pentru amicul său pesedist Tatomir!

Alee penală! Șef din Direcția de Patrimoniu Târgu-Jiu și șefii Edilitara, cercetați pentru abuz în serviciu

Răspuns halucinant al directorului Corpului de Control din MEC, la un an de la verificarea făcută la IȘJ Gorj

Noul director al Minprest are, cel puțin, un schelet în dulap! Vișan, implicat în afacerea ”Molozul”, pe când conducea firma Polaris!

Fratele administratorului public al Primăriei Novaci a construit fără autorizație?! Un stâlp de curent, în mijlocul clădirii

Corpul de Control al ministrului Educației, o săptămână în Gorj! Raport și o nouă verificare de fond

Două familii din Albeni, în carantină la domiciliu, una în autoizolare! Primarul acoperă carantinații dar le-a aprobat 10.000 de lei pentru hrană

Omul lui Weber, înlocuit cu amicul lui Leuștean! Iată cine va conduce RAR Gorj, după demiterea lui Predescu!

Inculpat pentru fals intelectual, director adjunct la Minprest! Țintește locul lui Giorgi

PSD a pierdu un primar cu trei mandate! Edilul de la Licurici, noul veterinar-șef de la Hurezani

Și mătura e PSD! Nevastă de primar, angajată femeie de serviciu la SE Turceni

”Invenția” care a omorât un om! Afacerea de 3 milioane de euro despre care președintele Directoratului CEO, Daniel Burlan, își dorește să nu afle procurorii!

Camera de Conturi Gorj demarează control la Primăria Târgu-Jiu în urma executării judecătorești a primarului Romanescu

Vezi care sunt cei mai bine plătiți lideri de sindicat din CEO! Marciuc, miliardar din tranzacții imobiliare!

Trei pretendenți, pentru funcția de șef la Cariera Lupoaia! Un CFL-ist, promovat inginer-șef Energetic

Jaf în banii publici! Sporuri și salarii ilegale, la primăriile din Gorj! TREI primari au încasat, NELEGAL, spor de dificultate și condiții vătămătoare

Doi dintr-o lovitură! Romanescu a intrat în februarie fără doi consilieri personali

Încasări de sute de mii de lei din show-uri erotice. Soții Feroiu, inculpați în dosarul ”Videochat la saloanele de înfrumusețare”, primeau banii din SUA

ȘOC! Primar PSD, acuzat că i-a făcut propuneri indecente unui consilier local: ,,Eu te-am pus la masă și tu te-ai dat la mine!”

CEO vinde curent! În curtea Carierei Roșiuța se comercializează PORTOCALE

Cadou de la șefu’ Romanescu! ,,Primăreasa” Nodea, promovată șefă la Informații în Primăria Târgu-Jiu!

Burlan, ”specialistul” în fumigene al lui Vîlceanu, la conducerea CE Oltenia! Noul președinte al Directoratului, cercetat de procurori pentru o DELAPIDARE de peste 500.000 de euro, în dosarul ”Masa caldă”

Administratorul unui salon de înfrumusețare, antreprenorul de succes al PNL din Consiliul de Supraveghere al CEO. Firmele lui Popescu, contracte de milioane cu instituții publice

Noul inspector școlar adjunct, chiulangiu pe bani publici! Profu’ de mate, acoperit de șefa Cochină

”Primărița” Nodea, conectată, prin dispoziții succesive ale lui Marcel Romanescu, la toate proiectele din care se încasează vârtos!

Dosarul ,,Videochat”, finalizat de procurori! Doi soți celebrii în Târgu-Jiu, inculpați pentru evaziune fiscală

Surprize! Scaunul lui Capotă la SJU Târgu-Jiu, disputat între Tătaru și Vienescu

Monede de aur, oseminte și tunele, depistate în urma săpăturilor de la Mănăstirea Tismana! Constructorul, bine plătit dar în insolvență

Cuibul ”asistaților social”! Soția consilierului personal al primarului Romanescu și ex-consilierul Săvoiu, angajați la Transloc. Consilierul liberal Paraschiv, INCOMPATIBIL?!

Senatorul Cârciumaru, audiat la Parchetul Înaltei Curți în dosarul busturilor! A scăpat de acuze pentru că s-au prescris, alți funcționari publici urmăriți penal

Penitenciarul Târgu-Jiu se zgârcește la banii statului ca le cei de lumânări! Fostul preotul capelan, plătit eșalonat

Substituire de identitate pentru a-i face rău, indirect, directorului Dorin Tașcău și profesoarei Maria Cochină, de la CNTV! Reclamație dublă, la IPJ Gorj

Ciurel a activat morișca intereselor și vrea să-și propulseze omul în Consiliul de Supraveghere al CEO. Eftenoiu, liantul cercului de influență!


Arhiva
20132012
2011201020092008
2007200620052004
arhivă compactă
Prima pagină · Ancheta · Deputatul penal Surupăceanu a contribuit la falimentarea Energoreparaţia

Deputatul penal Surupăceanu a contribuit la falimentarea Energoreparaţia

Cârdăşia dintre Mugurel Surupăceanu şi fostul prefect Ion Florescu, în cazul falimentului societăţii Energoreparaţia SRL, l-a scutit pe deputatul penal de plata a 653 de milioane de lei vechi către fosta sa firmă. Despre combinaţiile firmelor deţinute de Surupăceanu cu Energoreparaţia s-a menţionat abia în 2008, la trei ani de când societatea a intrat în faliment. Cât despre verificările Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGFP) Gorj privind legalitatea unei rambursări de TVA, care a avut loc în vara anului 2003, atunci când Surupăceanu a preluat 50% din Energoreparaţia nu s-a mai auzit nimic, nici până astăzi.

Claudiu Matei
claudiu.matei @scandaldegorj.ro

La finele lunii martie 2004, Mugurel Surupăceanu şi-a cesionat cele 50% din părţile sociale pe care le deţinea la SC Energoreparaţia SRL, pentru că PSD îi pregătise deja funcţia de prefect al judeţului, drept recompensă la „aportul de capital” pe care-l vărsase în contul partidului, din 2001 până atunci. Surupăceanu preluase o parte din societate, cu doar un an în urmă, pentru 5,4 miliarde de lei vechi şi primise de la DGFP Gorj aproximativ un miliard de lei rambursare de TVA. Subiectul rambursării a apărut, pentru ultima dată, în iunie 2005, când DGFP încă verifica legalitatea acesteia şi de atunci nimeni nu s-a mai obosit să anunţe un verdict. 
În mai 2005 însă, s-a deschis procedura de reorganizare judiciară şi faliment a Energoreparaţia SRL fiind numit ca administrator judiciar Cabif Expert SA, societate la care era acţionar, la acea dată, senatorul PSD Ion Florescu. Un an mai târziu, Florescu i-a predat portofoliul societăţii partenerei sale de afaceri Ana Bârhoată, urmând ca de aici înainte firma acesteia, Titanic SPRL să se ocupe de administrarea judiciară a falimentarei Energoreparaţia, senatorul păstrându-şi în noua firmă o mică parte din acţiuni. Cât de bine şi-a făcut treaba Titanic SPRL pentru cei 535 de milioane de lei vechi pe care i-a încasat lunar drept onorariu vor stabili instanţele de judecată pentru că s-a solicitat deja atragerea răspunderii acesteia.
Mai exact, folosindu-se de diferite tertipuri juridice, Titanic SPRL „a uitat” că una din firmele lui Surupăceanu, Eufrat SRL, devenită între timp Bultrex SRL, datora societăţii Energoreparaţia 653 de milioane de lei vechi. Abia după trei ani de la deschiderea procedurii de insolvenţă Titanic a formulat acţiune împotriva fostei firme a lui Surupăceanu pentru ca aceasta să fie obligată de către instanţă să-şi achite datoria către Energoreparaţia, cu care derulase diverse afaceri. Numai că, lichidatorul nu a demarat imediat procedura de executare silită după rămânerea definitivă a hotărârii judecătoreşti pentru recuperarea banilor de la Eufrat (Bultrex). După un an de zile, când Titanic s-a hotărât să recupereze cei 653 de milioane a constatat că împotriva firmei Bultrex se deschisese deja procedura de faliment şi se suspendase procedura pentru orice drept de creanţă. Astfel, administratorul judiciar nu a mai reuşit să recupereze datoria de la Eufrat, aceasta nefiind singura, de altfel. O altă firmă a lui Surupăceanu, SC Maestro SRL, a scăpat şi ea de o datorie în acelaşi fel. Maestro nu-şi mai plătise chiria pentru spaţiul pe care-l ocupa la UVA Rovinari de câţiva ani, colegul său de partid Andrei Maioreanu nederanjându-l prea des pentru acest lucru. Ulterior, UVA nu a mai recuperat nici un leu de la firma lui Surupăceanu pentru că şi aceasta a intrat în faliment.Recomandă acest articol:
facebook twitter myspace google stumbleupon reddit digg

  04.11.2009. 08:18

Comentarii

anonimu'
06.11.2009. 19:52

de crezi ca le-ar fi rusine? Nu, nu le e rusine, doar toti sunt facuti dupa chipul si asemanarea lui vanghelie!

just
06.11.2009. 12:27

Acestia sunt PSd-stii

anonima
04.11.2009. 13:47

E un milionar de carton ipotentul asta de Muguras. Consider ca in cativa ani va disparea atat de pe scena politica cat si din viata economica. Nu a realizat nimic stabil in viata lui, atat el cat si apropiatii lui nu s-au ocupat decat de tepe si de castiguri ilegale. Se vede clar ca toate posturile pe care le-a detinut (prefect si deputat) au fost cumparate cu bani furati de la stat - vezi rambursarea de TVA, firmele falimentare, afacerice cu Complexele Energetice Turceni si Rovinari.Are tupeul de a ne reprezenta in Parlamentul Romaniei acest impostor care nu a muncit nimic in viata lui. Rusine PSD ca are asfel de reprezentant in Parlament. Nu va este rusine domnule Geoana cu un asa om in campanie electorala?

Lasă un comentariu

Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

* = câmp obligatoriu

:

: