Obştea Crasna pune mai presus interesele unor afacerişti decât pe cele ale cetăţenilor comunei - Ancheta - Scandal de Gorj

Sumar articole:
Inconştienţă sau indolenţă? Amicul spaniol al unui primar din Gorj a băgat spaima într-o comună întreagă! Angajații primăriei îngrijoraţi de teama infectării cu COVID-19!

Paraschiv s-a prins în FLAGRANT: ”Sunt venite opt autobuze. Licitația va fi organizată săptămâna viitoare”(?!). Transloc va închiria autobuze, vechi de 20 de ani, de la partenerul de afaceri al directorului

La Muzeul Național Brâncuși din Târgu-Jiu nici frica nu mai păzește pepenii! Managerul, pasibil de un nou dosar penal pentru neglijență în serviciu !

Iată cine este candidatul propus de PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Gorj! Deputatul Vîlceanu l-a descris la Tv Sud!

E GATA! Burlan se pregătește să salveze CEO: a înființat un post de director, cu dedicație, pentru amicul său pesedist Tatomir!

Alee penală! Șef din Direcția de Patrimoniu Târgu-Jiu și șefii Edilitara, cercetați pentru abuz în serviciu

Răspuns halucinant al directorului Corpului de Control din MEC, la un an de la verificarea făcută la IȘJ Gorj

Noul director al Minprest are, cel puțin, un schelet în dulap! Vișan, implicat în afacerea ”Molozul”, pe când conducea firma Polaris!

Fratele administratorului public al Primăriei Novaci a construit fără autorizație?! Un stâlp de curent, în mijlocul clădirii

Corpul de Control al ministrului Educației, o săptămână în Gorj! Raport și o nouă verificare de fond

Două familii din Albeni, în carantină la domiciliu, una în autoizolare! Primarul acoperă carantinații dar le-a aprobat 10.000 de lei pentru hrană

Omul lui Weber, înlocuit cu amicul lui Leuștean! Iată cine va conduce RAR Gorj, după demiterea lui Predescu!

Inculpat pentru fals intelectual, director adjunct la Minprest! Țintește locul lui Giorgi

PSD a pierdu un primar cu trei mandate! Edilul de la Licurici, noul veterinar-șef de la Hurezani

Și mătura e PSD! Nevastă de primar, angajată femeie de serviciu la SE Turceni

”Invenția” care a omorât un om! Afacerea de 3 milioane de euro despre care președintele Directoratului CEO, Daniel Burlan, își dorește să nu afle procurorii!

Camera de Conturi Gorj demarează control la Primăria Târgu-Jiu în urma executării judecătorești a primarului Romanescu

Vezi care sunt cei mai bine plătiți lideri de sindicat din CEO! Marciuc, miliardar din tranzacții imobiliare!

Trei pretendenți, pentru funcția de șef la Cariera Lupoaia! Un CFL-ist, promovat inginer-șef Energetic

Jaf în banii publici! Sporuri și salarii ilegale, la primăriile din Gorj! TREI primari au încasat, NELEGAL, spor de dificultate și condiții vătămătoare

Doi dintr-o lovitură! Romanescu a intrat în februarie fără doi consilieri personali

Încasări de sute de mii de lei din show-uri erotice. Soții Feroiu, inculpați în dosarul ”Videochat la saloanele de înfrumusețare”, primeau banii din SUA

ȘOC! Primar PSD, acuzat că i-a făcut propuneri indecente unui consilier local: ,,Eu te-am pus la masă și tu te-ai dat la mine!”

CEO vinde curent! În curtea Carierei Roșiuța se comercializează PORTOCALE

Cadou de la șefu’ Romanescu! ,,Primăreasa” Nodea, promovată șefă la Informații în Primăria Târgu-Jiu!

Burlan, ”specialistul” în fumigene al lui Vîlceanu, la conducerea CE Oltenia! Noul președinte al Directoratului, cercetat de procurori pentru o DELAPIDARE de peste 500.000 de euro, în dosarul ”Masa caldă”

Administratorul unui salon de înfrumusețare, antreprenorul de succes al PNL din Consiliul de Supraveghere al CEO. Firmele lui Popescu, contracte de milioane cu instituții publice

Noul inspector școlar adjunct, chiulangiu pe bani publici! Profu’ de mate, acoperit de șefa Cochină

”Primărița” Nodea, conectată, prin dispoziții succesive ale lui Marcel Romanescu, la toate proiectele din care se încasează vârtos!

Dosarul ,,Videochat”, finalizat de procurori! Doi soți celebrii în Târgu-Jiu, inculpați pentru evaziune fiscală

Surprize! Scaunul lui Capotă la SJU Târgu-Jiu, disputat între Tătaru și Vienescu

Monede de aur, oseminte și tunele, depistate în urma săpăturilor de la Mănăstirea Tismana! Constructorul, bine plătit dar în insolvență

Cuibul ”asistaților social”! Soția consilierului personal al primarului Romanescu și ex-consilierul Săvoiu, angajați la Transloc. Consilierul liberal Paraschiv, INCOMPATIBIL?!

Senatorul Cârciumaru, audiat la Parchetul Înaltei Curți în dosarul busturilor! A scăpat de acuze pentru că s-au prescris, alți funcționari publici urmăriți penal

Penitenciarul Târgu-Jiu se zgârcește la banii statului ca le cei de lumânări! Fostul preotul capelan, plătit eșalonat

Substituire de identitate pentru a-i face rău, indirect, directorului Dorin Tașcău și profesoarei Maria Cochină, de la CNTV! Reclamație dublă, la IPJ Gorj

Ciurel a activat morișca intereselor și vrea să-și propulseze omul în Consiliul de Supraveghere al CEO. Eftenoiu, liantul cercului de influență!


Arhiva
20132012
2011201020092008
2007200620052004
arhivă compactă
Prima pagină · Ancheta · Obştea Crasna pune mai presus interesele unor afacerişti decât pe cele ale cetăţenilor comunei

Obştea Crasna pune mai presus interesele unor afacerişti decât pe cele ale cetăţenilor comunei

Viaţa locuitorilor unui cătun din comuna Crasna tinde să devină un infern după ce consiliul de administraţie al unei obşti din zonă le-a vândut liniştea unor afacerişti bucureşteni care deschid aici o carieră de piatră. Calvarul oamenilor a început deja pentru că afaceriştii s-au apucat de treabă fără să aibă încă autorizările necesare. Ca o ironie a situaţiei locul în care va funcţiona viitoarea carieră face parte din programul „Natura 2000”, program ce promovează protejarea naturii.

Consiliul de Administraţie al Obştii Crasna a hotărât în luna iunie a acestui an, fără să-şi consulte membrii, să concesioneze unei firme bucureştene un teren în suprafaţă de 20 de hectare aflat în cătunul Crasna-Vale-Fabrică, urmând ca în acest loc să fie deschisă o carieră de piatră. Pentru reprezentanţii consiliului nu a contat că viitoarea exploatare se va afla la doar 500-600 de metri de ultima casă, iar dislocarea rocilor se va face cu ajutorul explozibililor punând astfel în pericol siguranţa gospodăriilor aflate mult prea aproape.
Nu numai casele aflate în imediata vecinătate a carierei vor fi afectate, dar şi celelalte aflate pe drumul comunal care ajunge la exploatare din cauza maşinilor de mare tonaj care vor circula asiduu pe acesta pentru a transporta material şi a aduce utilaje grele.
Tămbălăul a început deja imediat după perfectarea afacerii cu cei din consiliul de administraţie al Obştei Crasna. Fără a mai aştepta autorizările de care are nevoie pentru a funcţiona în zonă, firma concesionară a început defrişările pentru a face loc carierei, iar localnicii se gândesc cu groază că, dacă autorităţile judeţene nu se implică, nu va trece mult timp până când casele li se vor dărâma din cauza traficului intens şi a detonărilor care vor avea loc foarte aproape de casele lor.
Dezastrul nu se opreşte însă aici, pentru că afacerea bucureştenilor va afecta trei izvoare captate care alimentează cu apă potabilă satele comunei Crasna şi, mai mult decât atât, zona în care urmează a se exploata face parte din cadrul programului european „Natura 2000”, program al cărui scop este de a proteja biodiversitatea Europei şi de a promova activităţi economice benefice pentru biodiversitate.
„Natura 2000” este instrumentul principal al Uniunii Europene pentru conservarea naturii şi constituie o reţea de zone desemnate de pe teritoriul uniunii, unde specii vulnerabile de plante, animale şi habitate importante trebuie protejate. 
Pentru a preîntâmpina dezastrul care aşteaptă atât natura, cât şi oamenii locului, membrii Obştii Crasna au făcut nenumărate sesizări la: Primăria Crasna, Agenţia de Protecţia Mediului Gorj, Consiliului Judeţean şi Prefectură şi aşteaptă ca cineva abilitat să se implice pentru pentru a stopa afacerea firmei bucureştene cât încă nu este prea târziu.
Neli Matei
neli.matei@scandaldegorj.ro


Recomandă acest articol:
facebook twitter myspace google stumbleupon reddit digg

  10.07.2009. 00:12

Comentarii

Acest articol n-are nici un comentariu.

Lasă un comentariu

Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

* = câmp obligatoriu

:

: