Primarul Pienaru, gaură de 180 de mii de lei în bugetul Primăriei Bumbeşti Piţic - Ancheta - Scandal de Gorj

Sumar articole:
Inconştienţă sau indolenţă? Amicul spaniol al unui primar din Gorj a băgat spaima într-o comună întreagă! Angajații primăriei îngrijoraţi de teama infectării cu COVID-19!

Paraschiv s-a prins în FLAGRANT: ”Sunt venite opt autobuze. Licitația va fi organizată săptămâna viitoare”(?!). Transloc va închiria autobuze, vechi de 20 de ani, de la partenerul de afaceri al directorului

La Muzeul Național Brâncuși din Târgu-Jiu nici frica nu mai păzește pepenii! Managerul, pasibil de un nou dosar penal pentru neglijență în serviciu !

Iată cine este candidatul propus de PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Gorj! Deputatul Vîlceanu l-a descris la Tv Sud!

E GATA! Burlan se pregătește să salveze CEO: a înființat un post de director, cu dedicație, pentru amicul său pesedist Tatomir!

Alee penală! Șef din Direcția de Patrimoniu Târgu-Jiu și șefii Edilitara, cercetați pentru abuz în serviciu

Răspuns halucinant al directorului Corpului de Control din MEC, la un an de la verificarea făcută la IȘJ Gorj

Noul director al Minprest are, cel puțin, un schelet în dulap! Vișan, implicat în afacerea ”Molozul”, pe când conducea firma Polaris!

Fratele administratorului public al Primăriei Novaci a construit fără autorizație?! Un stâlp de curent, în mijlocul clădirii

Corpul de Control al ministrului Educației, o săptămână în Gorj! Raport și o nouă verificare de fond

Două familii din Albeni, în carantină la domiciliu, una în autoizolare! Primarul acoperă carantinații dar le-a aprobat 10.000 de lei pentru hrană

Omul lui Weber, înlocuit cu amicul lui Leuștean! Iată cine va conduce RAR Gorj, după demiterea lui Predescu!

Inculpat pentru fals intelectual, director adjunct la Minprest! Țintește locul lui Giorgi

PSD a pierdu un primar cu trei mandate! Edilul de la Licurici, noul veterinar-șef de la Hurezani

Și mătura e PSD! Nevastă de primar, angajată femeie de serviciu la SE Turceni

”Invenția” care a omorât un om! Afacerea de 3 milioane de euro despre care președintele Directoratului CEO, Daniel Burlan, își dorește să nu afle procurorii!

Camera de Conturi Gorj demarează control la Primăria Târgu-Jiu în urma executării judecătorești a primarului Romanescu

Vezi care sunt cei mai bine plătiți lideri de sindicat din CEO! Marciuc, miliardar din tranzacții imobiliare!

Trei pretendenți, pentru funcția de șef la Cariera Lupoaia! Un CFL-ist, promovat inginer-șef Energetic

Jaf în banii publici! Sporuri și salarii ilegale, la primăriile din Gorj! TREI primari au încasat, NELEGAL, spor de dificultate și condiții vătămătoare

Doi dintr-o lovitură! Romanescu a intrat în februarie fără doi consilieri personali

Încasări de sute de mii de lei din show-uri erotice. Soții Feroiu, inculpați în dosarul ”Videochat la saloanele de înfrumusețare”, primeau banii din SUA

ȘOC! Primar PSD, acuzat că i-a făcut propuneri indecente unui consilier local: ,,Eu te-am pus la masă și tu te-ai dat la mine!”

CEO vinde curent! În curtea Carierei Roșiuța se comercializează PORTOCALE

Cadou de la șefu’ Romanescu! ,,Primăreasa” Nodea, promovată șefă la Informații în Primăria Târgu-Jiu!

Burlan, ”specialistul” în fumigene al lui Vîlceanu, la conducerea CE Oltenia! Noul președinte al Directoratului, cercetat de procurori pentru o DELAPIDARE de peste 500.000 de euro, în dosarul ”Masa caldă”

Administratorul unui salon de înfrumusețare, antreprenorul de succes al PNL din Consiliul de Supraveghere al CEO. Firmele lui Popescu, contracte de milioane cu instituții publice

Noul inspector școlar adjunct, chiulangiu pe bani publici! Profu’ de mate, acoperit de șefa Cochină

”Primărița” Nodea, conectată, prin dispoziții succesive ale lui Marcel Romanescu, la toate proiectele din care se încasează vârtos!

Dosarul ,,Videochat”, finalizat de procurori! Doi soți celebrii în Târgu-Jiu, inculpați pentru evaziune fiscală

Surprize! Scaunul lui Capotă la SJU Târgu-Jiu, disputat între Tătaru și Vienescu

Monede de aur, oseminte și tunele, depistate în urma săpăturilor de la Mănăstirea Tismana! Constructorul, bine plătit dar în insolvență

Cuibul ”asistaților social”! Soția consilierului personal al primarului Romanescu și ex-consilierul Săvoiu, angajați la Transloc. Consilierul liberal Paraschiv, INCOMPATIBIL?!

Senatorul Cârciumaru, audiat la Parchetul Înaltei Curți în dosarul busturilor! A scăpat de acuze pentru că s-au prescris, alți funcționari publici urmăriți penal

Penitenciarul Târgu-Jiu se zgârcește la banii statului ca le cei de lumânări! Fostul preotul capelan, plătit eșalonat

Substituire de identitate pentru a-i face rău, indirect, directorului Dorin Tașcău și profesoarei Maria Cochină, de la CNTV! Reclamație dublă, la IPJ Gorj

Ciurel a activat morișca intereselor și vrea să-și propulseze omul în Consiliul de Supraveghere al CEO. Eftenoiu, liantul cercului de influență!


Arhiva
20132012
2011201020092008
2007200620052004
arhivă compactă
Prima pagină · Ancheta · Primarul Pienaru, gaură de 180 de mii de lei în bugetul Primăriei Bumbeşti Piţic

Primarul Pienaru, gaură de 180 de mii de lei în bugetul Primăriei Bumbeşti Piţic

Fostul miliţian Ion Pienaru ajuns primar al comunei Bumbeşti Piţic, cu vreo trei condamnări penale de coadă, şi-a continuat activitatea infracţională şi din scaunul de „prim gospodar”.
Neregulile acestuia, semnalate de „Scandal” în urmă cu câteva luni, au fost confirmate recent de către Corpul de Control al Instituţiei Prefectului Judeţului Gorj.  Raportul de control scoate în evidenţă, pe lângă grave încălcări ale legii achiziţiilor publice şi favorizarea unor societăţi comerciale, un prejudiciu de peste 180.000 de lei adus bugetului local.

Fără număr, de la buget

În aprilie, anul trecut, Primăria Bumbeşti-Piţic a primit 500.000 de lei, de la fondul de rezervă aflat la dispoziţia Guvernului, pentru modernizarea unui tronson de 1,3 km de drum comunal în satul Poenari. Prima licitaţie, organizată la două luni după primirea banilor, a fost anulată pe motiv că numai un ofertant a primit clarificări de la proiectant, aşa că aceasta a fost reluată peste alte trei luni, timp în care devizul general al lucrărilor a crescut cu vreo 64.000 de lei. Aşadar în data de 11 septembrie 2008, singurului ofertant, SC Colas Drumuri SRL din Craiova îi este atribuită lucrarea la preţul de 499.800 de lei numai că între fişa de date tehnice a achiziţiei şi oferta firmei doljene exista o diferenţă de vreo 350 de metri care ar fi rămas neasfaltaţi deşi, întregul drum fusese prevăzut a fi modenizat din banii alocaţi de Guvern. Primarul Pienaru a găsit repede o soluţie pentru restul de drum, mai ales că acesta trece pe la poarta secretarului primăriei Valentin Dumitru, prieten în ale şmenurilor cu primarele, şi a suplimentat contractul iniţial, la doar o săptămână de la perfectarea acestuia, printr-un act adiţional, cu încă 91.500 de lei. Cei 915 milioane de lei vechi au fost alocaţi din bugetul local al comunei pentru lucrări suplimentare ce trebuiesc executate dar fără ca acestea să fie precizate.

La finele lunii noiembrie lucrările au fost finalizate, comisia de recepţie a hotărât preluarea acestora fără obiecţiuni. Drept răsplată pentru calitatea lucrărilor, Primăria Bumbeşti-Piţic i-a plătit societăţii Colas Drumuri SRL  peste 617.000 de lei, cu 26.200 de lei mai mult decât valoarea acestora.

Inspectorii Prefecturii Gorj au constatat Primăria Bumbeşti-Piţic a fost prejudiciată cu peste 180.000 de lei, sumă provenind din diferenţele dintre devizele tehnice ale celor două licitaţii, suplimentarea valoarii contractului prin act adiţional fără să se precizeze lucrările ce trebuiesc executate şi suma plătită în plus la finalizarea lucrărilor. În funcţie de rezultatul verificărilor demarate de către Inspectoratul în Construcţii Gorj primarul Ion Pienaru poate ajunge din nou să dea cu subsemnatul în faţa procurorilor.

Adrian Iovan
adrian.iovan@scandaldegorj.roRecomandă acest articol:
facebook twitter myspace google stumbleupon reddit digg

  28.09.2009. 05:45

Comentarii

ion
30.09.2009. 21:32

nu poate fi tratat un om cu responsabilitati publice in asa hal! cine il contesta! d-tra sunteti sigur ca nu este vorba de o denigrare! ca nu s-au batut in armata! ca nu a angajat sotia sau rudele!cele prezentate nu arata decat o rautate iesita din comun sau un kamikaze fara scrupule! o comunitate a ales... este cazul sa-i respectam optiunea.... excesele ma deranjeaza... ion.

Lasă un comentariu

Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

* = câmp obligatoriu

:

: