Cristea Fluerătoru a divorțat pentru scăpa de datorii
Datoriile pe care una dintre firmele lui Cristea Fluerătoru le înregistra ajunseseră la peste 15 miliarde de lei vechi iar, în dosarul de faliment, judecătorul sindic a dispus atragerea răspunderii patrimoniale pentru suma de peste 1,5 milioane de lei asupra liderului sindical
Acest lucru însemna că toate bunurile acestuia, de la casă și până la mașinii, urmau să fie valorificate și, din banii obținuți, se achitau debitele.
„Pentru a se sustrage de la plata acestor creanţe fiscale, inculpatul a intentat acţiune de divorţ în cadrul căreia s-a încheiat un partaj voluntar prin care acesta i-a lăsat soţiei sale toate bunurile mobile şi imobile, mai puţin 240 părţi sociale din patrimoniul firmei“, arată în rechizitoriu procurorul Laurențiu Grecu, de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu.
Statul a rămas cu buza umflată
O mare parte dintre datoriile acumulate de firma lui Fluerătoru erau către bugetul de stat. „Cu toate că organele fiscale au încercat recuperarea acestor debite, nu s-a ajuns la niciun rezultat, întrucât inculpatul s-a angajat să plătească celor două fiice ale sale, care au rămas în creşterea şi educarea fostei soţii“, spune procurorul Grecu.
Cu toate acestea, Fluerătoru și-a văzut în continuare de afacerile lui și de prejudicierea bugetului de stat. Într-un alt dosar de faliment, instanța de judecată a decis din nou atragerea răspunderii patrimoniale asupra lui Fluerătoru pentru suma de 1,2 milioane de lei.
„De precizat că într-o proporţie majoritară, sumele pentru care s-a dispus atragerea răspunderii patrimoniale provin din debite la bugetul de stat“, a precizat procurorul Grecu.
Metoda Râmescu, folosită de Fluerătoru
Metoda folosită de afaceristul din Motru, Mihai Râmescu, de a transfera firma sancționată de Garda Financiară cu închiderea activității către o altă persoană pentru a continua activitatea, a fost folosită și de Fluerătoru în cazul barului pe care îl deține.
„Tot ca o dovadă a intenţiei frauduloase a inculpatului de a eluda normele juridice este şi faptul că în urmă cu o lună, atunci când i-a fost suspendată activitatea uneia dintre firme, ca urmare a aplicării unei sancţiuni contravenţionale de către Garda Financiară Gorj, prin persoane interpuse, a identificat o altă societate comercială pe care şi-a continuat activitatea la barul situat în Casa de Cultură a Sindicatelor Motru.
În acest fel, măsura complementară dispusă de Garda Financiară şi confirmată irevocabil printr-o hotărâre a instanţei de judecată, a rămas fără nici un efect, inculpatul continuându-şi activitatea în mod nestingherit, ignorând practic rigorile legii“, a mai arătat procuroul Grecu.
Mircea Andrei
Recomandă acest articol:
20.08.2013. 05:17
Comentarii
Acest articol n-are nici un comentariu.
Lasă un comentariu
Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.
* = câmp obligatoriu