Smardoiul Fluerătoru l-a bătut pe cel care l-a făcut vedetă
Aşa zisul lider al minerilor Fluerătoru l-a luat la bătaie pe secretarul Departamentului Zonal de Subteran şi Conexe Motru pentru că, la intervenţia acestuia, Cristea a devenit vedetă în presă.
Seria şmenurilor marca Fluerătoru e bine cunoscută instanţelor de judecată din raportul lichidatorului judiciar al societăţii ruinate de sindicalist însă, deşi în respectivul document se cere atragearea răspunderii celor implicaţi, de trei ani de zile procesul bate pasul pe loc.
În acest timp, Fluerătoru încearcă timid să se apere, în ziarele care îi ascultă minciunile, şi continuă să-şi deruleze liniştit afacerile prin intermediul altor societăţi pe care le deţine.
Adrian Iovan
adrian.iovan @ scandaldegorj.ro
Fluerătoru s-a apucat de box
Alexandru Spiţă, secretarul Departamentului Zonal de Subteran şi Conexe Motru, a fost agresat săptămâna trecută de către Cristea Fluerătoru, după ce presa a dezvăluit o serie de ilegalităţi comise de către acesta şi acoliţii săi ca reprezentanţi ai firmelor sindicatelor miniere motrene.
În calitate de şef al departamentului, Fluerătoru a luat câteva măsuri nu tocmai ortodoxe în ceea ce-l priveşte pe subordonatul său. Încă de dimineaţa a schimbat yala la biroul lui Spiţă, iar în momentul în care acesta şi-a făcut apariţia a dat frâu liber furiei. După ce l-a „blagoslovit” cu o serie de injurii, Fluerătoru i-a aplicat şi o corecţie fizică, mărturie fiind certificatul medico-legal pe care secretarul l-a obţinut după ce s-a prezentat la medicul legist. Concluzia medicului a fost că „Alexandru Spiţă prezintă leziuni traumatice care s-au putut produce prin lovire cu corp dur, de corp dur şi comprimare cu degetele.” Pentru a-şi reveni, secretarul are nevoie de o săptămână de îngrijiri medicale.
Spiţă a aplelat la presă după o perioadă lungă de timp în care a încercat să convingă USM Oltenia, uniune căreia i se subordonează departamentul zonal de la Motru, de afacerile ilicite care se desfăşoară pe banii minerilor. A renunţat să mai spere că se vor lua măsuri în momentul în care Marin Condescu, preşedintele USMO, a acceptat să vorbească doar cu Fluerătoru, deşi fuseseră chemaţi amândoi la discuţii.
Marea plimbăreală
Atitudinea lui Cristea Fluerătoru este oarecum motivată având în vedere că şi-a făcut de cap pe vremea cât soarta SC Iniţiativa Sind Impex SA, societate a sindicatelor miniere, a fost pe mâna sa. Dovezile cu privire la acest lucru sunt suficiente şi se regăsesc în raportul lichidatorului judiciar care s-a ocupat de firmă, SC Consulting V Company.
Fluerătoru, în calitate de preşedinte al consiliului de administraţie al Iniţiativa şi ceilalţi membrii ai consiliului şi ai AGA au făcut zeci de plimbări pe banii societăţii, atât în ţară, cât şi în străinătate. Nu de puţine ori motivele invocate în ordinele de deplasare au fost unele puerile, inventate evident pentru a ascunde excursiile făcute. În decembrie 2003, timp de şase zile, Cristea Fluerătoru şi Severus Militaru s-au aflat în Germania „pentru contracte pe 2004”, aşa cum au pretextat oficial. Din această deplasare un singur lucru a rămas cert: costul vizitei, aproape 2000 de dolari.
În 2004 un simplu seminar organizat la Bucureşti, la care Iniţiativa şi-a trimis doi reprezentanţi, a costat peste 25 de milioane de lei vechi, pentru o singură zi de deplasare. În acelaşi an, Fluerătoru a încasat peste 40 de milioane de lei drept „avans deplasare Polonia” , deşi acum susţine sus şi tare că nu a ieşit din ţară decât o singură dată pe banii societăţii. În 2005, lui Cristea Fluerătoru i s-a decontat o deplasare în Belgia, iar în 2006 a fost la Vatra Dornei „în interes de serviciu” fără a oferi alte explicaţii.
Lista deplasărilor este destul de lungă şi cuprinde vizite în Grecia, Republica Moldova, Brazilia, Olăneşti, Bucureşti, etc., costul acestora reprezentând o sumă destul de importantă.
Stăpâni până la capăt
Seria ilegalităţilor săvârşite de către Fluerătoru & co. nu a luat sfârşit nici după ce SC Iniţiativa Impex SA a fost declarată insolventă. Societatea a făcut o serie de compensări pentru facturi neachitate care nu se regăseau în lista creditorilor care s-au înscris la masa credală. Astfel SC Pronto Universal Construct SRL a primit 50 de milioane de lei vechi din care 22 de milioane pe o factură care nu se regăsea în lista creditorilor. SC Plus Invest SRL a primit 176 de milioane de lei vechi, deşi suma respectivă nu fusese înscrisă în cererea de creanţă depusă de debitor. Sc Dina-Com SRL s-a aflat în aceeaşi situaţie ca şi Plus Invest, cu toate acestea a primit o compensare de 200 de milioane de lei vechi, iar lista poate continua. Majoritatea acestor compensări au fost făcute în detrimentul Direcţiei de Finanţe Gorj şi Primăriei Motru, care au prioritate la recuperarea datoriilor. Responsabili pentru situaţia creată sunt membrii Consiliului de Administraţie al SC Iniţiativa, al cărui preşedinte a fost Cristea Fluerătoru.
În prezent, Cristea Fluerătoru derulează afaceri prin intermediul a patru societăţi comerciale: Iniţiativa Grup, Tiseco, Ambufort şi Instal Gaz, firme care datorează doar BATS Motru peste două miliarde de lei vechi, pentru materiale achiziţionate.
Alte două cariere miniere au fost prejudiciate de firma de construcţii a lui Fluerătoru prin neefectuarea la timp a lucrărilor - amenajare băi şi vestiare, lucrare nefinalizată de peste 2 ani la Cariera Roşiuţa.
Recomandă acest articol:
01.03.2008. 02:43
Comentarii
combinatiile facute de el si de mosoiu dea lungul timpului in anii trecuti...nu stiti nimic? ia sa aprofundati oleaca.
Lasă un comentariu
Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.
* = câmp obligatoriu