Smardoiul Fluerătoru l-a bătut pe cel care l-a făcut vedetă - Investigatii - Scandal de Gorj

Sumar articole:
Inconştienţă sau indolenţă? Amicul spaniol al unui primar din Gorj a băgat spaima într-o comună întreagă! Angajații primăriei îngrijoraţi de teama infectării cu COVID-19!

Paraschiv s-a prins în FLAGRANT: ”Sunt venite opt autobuze. Licitația va fi organizată săptămâna viitoare”(?!). Transloc va închiria autobuze, vechi de 20 de ani, de la partenerul de afaceri al directorului

La Muzeul Național Brâncuși din Târgu-Jiu nici frica nu mai păzește pepenii! Managerul, pasibil de un nou dosar penal pentru neglijență în serviciu !

Iată cine este candidatul propus de PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Gorj! Deputatul Vîlceanu l-a descris la Tv Sud!

E GATA! Burlan se pregătește să salveze CEO: a înființat un post de director, cu dedicație, pentru amicul său pesedist Tatomir!

Alee penală! Șef din Direcția de Patrimoniu Târgu-Jiu și șefii Edilitara, cercetați pentru abuz în serviciu

Răspuns halucinant al directorului Corpului de Control din MEC, la un an de la verificarea făcută la IȘJ Gorj

Noul director al Minprest are, cel puțin, un schelet în dulap! Vișan, implicat în afacerea ”Molozul”, pe când conducea firma Polaris!

Fratele administratorului public al Primăriei Novaci a construit fără autorizație?! Un stâlp de curent, în mijlocul clădirii

Corpul de Control al ministrului Educației, o săptămână în Gorj! Raport și o nouă verificare de fond

Două familii din Albeni, în carantină la domiciliu, una în autoizolare! Primarul acoperă carantinații dar le-a aprobat 10.000 de lei pentru hrană

Omul lui Weber, înlocuit cu amicul lui Leuștean! Iată cine va conduce RAR Gorj, după demiterea lui Predescu!

Inculpat pentru fals intelectual, director adjunct la Minprest! Țintește locul lui Giorgi

PSD a pierdu un primar cu trei mandate! Edilul de la Licurici, noul veterinar-șef de la Hurezani

Și mătura e PSD! Nevastă de primar, angajată femeie de serviciu la SE Turceni

”Invenția” care a omorât un om! Afacerea de 3 milioane de euro despre care președintele Directoratului CEO, Daniel Burlan, își dorește să nu afle procurorii!

Camera de Conturi Gorj demarează control la Primăria Târgu-Jiu în urma executării judecătorești a primarului Romanescu

Vezi care sunt cei mai bine plătiți lideri de sindicat din CEO! Marciuc, miliardar din tranzacții imobiliare!

Trei pretendenți, pentru funcția de șef la Cariera Lupoaia! Un CFL-ist, promovat inginer-șef Energetic

Jaf în banii publici! Sporuri și salarii ilegale, la primăriile din Gorj! TREI primari au încasat, NELEGAL, spor de dificultate și condiții vătămătoare

Doi dintr-o lovitură! Romanescu a intrat în februarie fără doi consilieri personali

Încasări de sute de mii de lei din show-uri erotice. Soții Feroiu, inculpați în dosarul ”Videochat la saloanele de înfrumusețare”, primeau banii din SUA

ȘOC! Primar PSD, acuzat că i-a făcut propuneri indecente unui consilier local: ,,Eu te-am pus la masă și tu te-ai dat la mine!”

CEO vinde curent! În curtea Carierei Roșiuța se comercializează PORTOCALE

Cadou de la șefu’ Romanescu! ,,Primăreasa” Nodea, promovată șefă la Informații în Primăria Târgu-Jiu!

Burlan, ”specialistul” în fumigene al lui Vîlceanu, la conducerea CE Oltenia! Noul președinte al Directoratului, cercetat de procurori pentru o DELAPIDARE de peste 500.000 de euro, în dosarul ”Masa caldă”

Administratorul unui salon de înfrumusețare, antreprenorul de succes al PNL din Consiliul de Supraveghere al CEO. Firmele lui Popescu, contracte de milioane cu instituții publice

Noul inspector școlar adjunct, chiulangiu pe bani publici! Profu’ de mate, acoperit de șefa Cochină

”Primărița” Nodea, conectată, prin dispoziții succesive ale lui Marcel Romanescu, la toate proiectele din care se încasează vârtos!

Dosarul ,,Videochat”, finalizat de procurori! Doi soți celebrii în Târgu-Jiu, inculpați pentru evaziune fiscală

Surprize! Scaunul lui Capotă la SJU Târgu-Jiu, disputat între Tătaru și Vienescu

Monede de aur, oseminte și tunele, depistate în urma săpăturilor de la Mănăstirea Tismana! Constructorul, bine plătit dar în insolvență

Cuibul ”asistaților social”! Soția consilierului personal al primarului Romanescu și ex-consilierul Săvoiu, angajați la Transloc. Consilierul liberal Paraschiv, INCOMPATIBIL?!

Senatorul Cârciumaru, audiat la Parchetul Înaltei Curți în dosarul busturilor! A scăpat de acuze pentru că s-au prescris, alți funcționari publici urmăriți penal

Penitenciarul Târgu-Jiu se zgârcește la banii statului ca le cei de lumânări! Fostul preotul capelan, plătit eșalonat

Substituire de identitate pentru a-i face rău, indirect, directorului Dorin Tașcău și profesoarei Maria Cochină, de la CNTV! Reclamație dublă, la IPJ Gorj

Ciurel a activat morișca intereselor și vrea să-și propulseze omul în Consiliul de Supraveghere al CEO. Eftenoiu, liantul cercului de influență!


Arhiva
20132012
2011201020092008
2007200620052004
arhivă compactă
Prima pagină · Investigatii · Smardoiul Fluerătoru l-a bătut pe cel care l-a făcut vedetă

Smardoiul Fluerătoru l-a bătut pe cel care l-a făcut vedetă

Aşa zisul lider al minerilor Fluerătoru l-a luat la bătaie pe secretarul Departamentului Zonal de Subteran şi Conexe Motru pentru că, la intervenţia acestuia, Cristea a devenit vedetă în presă.

Seria şmenurilor marca Fluerătoru e bine cunoscută instanţelor de judecată din raportul lichidatorului judiciar al societăţii ruinate de sindicalist însă, deşi în respectivul document se cere atragearea răspunderii celor implicaţi, de trei ani de zile procesul bate pasul pe loc.

În acest timp, Fluerătoru încearcă timid să se apere, în ziarele care îi ascultă minciunile, şi continuă să-şi deruleze liniştit afacerile prin intermediul altor societăţi pe care le deţine.

Adrian Iovan
adrian.iovan @ scandaldegorj.ro


Fluerătoru s-a apucat de box

Alexandru Spiţă, secretarul Departamentului Zonal de Subteran şi Conexe Motru, a fost agresat săptămâna trecută de către Cristea Fluerătoru, după ce presa a dezvăluit o serie de ilegalităţi comise de către acesta şi acoliţii săi ca reprezentanţi ai firmelor sindicatelor miniere motrene.

În calitate de şef al departamentului, Fluerătoru a luat câteva măsuri nu tocmai ortodoxe în ceea ce-l priveşte pe subordonatul său. Încă de dimineaţa a schimbat yala la biroul lui Spiţă, iar în momentul în care acesta şi-a făcut apariţia a dat frâu liber furiei. După ce l-a „blagoslovit” cu o serie de injurii, Fluerătoru i-a aplicat şi o corecţie fizică, mărturie fiind certificatul medico-legal pe care secretarul l-a obţinut după ce s-a prezentat la medicul legist. Concluzia medicului a fost că „Alexandru Spiţă prezintă leziuni traumatice care s-au putut produce prin lovire cu corp dur, de corp dur şi comprimare cu degetele.” Pentru a-şi reveni, secretarul are nevoie de o săptămână de îngrijiri medicale.

Spiţă a aplelat la presă după o perioadă lungă de timp în care a încercat să convingă USM Oltenia, uniune căreia i se subordonează departamentul zonal de la Motru, de afacerile ilicite care se desfăşoară pe banii minerilor. A renunţat să mai spere că se vor lua măsuri în momentul în care Marin Condescu, preşedintele USMO, a acceptat să vorbească doar cu Fluerătoru, deşi fuseseră chemaţi amândoi la discuţii.

Marea plimbăreală

Atitudinea lui Cristea Fluerătoru este oarecum motivată având în vedere că şi-a făcut de cap pe vremea cât soarta SC Iniţiativa Sind Impex SA, societate a sindicatelor miniere, a fost pe mâna sa. Dovezile cu privire la acest lucru sunt suficiente şi se regăsesc în raportul lichidatorului judiciar care s-a ocupat de firmă, SC Consulting V Company.

Fluerătoru, în calitate de preşedinte al consiliului de administraţie al Iniţiativa şi ceilalţi membrii ai consiliului şi ai AGA au făcut zeci de plimbări pe banii societăţii, atât în ţară, cât şi în străinătate. Nu de puţine ori motivele invocate în ordinele de deplasare au fost unele puerile, inventate evident pentru a ascunde excursiile făcute. În decembrie 2003, timp de şase zile, Cristea Fluerătoru şi Severus Militaru s-au aflat în Germania „pentru contracte pe 2004”, aşa cum au pretextat oficial. Din această deplasare un singur lucru a rămas cert: costul vizitei, aproape 2000 de dolari.

În 2004 un simplu seminar organizat la Bucureşti, la care Iniţiativa şi-a trimis doi reprezentanţi, a costat peste 25 de milioane de lei vechi, pentru o singură zi de deplasare. În acelaşi an, Fluerătoru a încasat peste 40 de milioane de lei drept „avans deplasare Polonia” , deşi acum susţine sus şi tare că nu a ieşit din ţară decât o singură dată pe banii societăţii. În 2005, lui Cristea Fluerătoru i s-a decontat o deplasare în Belgia, iar în 2006 a fost la Vatra Dornei „în interes de serviciu” fără a oferi alte explicaţii.

Lista deplasărilor este destul de lungă şi cuprinde vizite în Grecia, Republica Moldova, Brazilia, Olăneşti, Bucureşti, etc., costul acestora reprezentând o sumă destul de importantă.

Stăpâni până la capăt

Seria ilegalităţilor săvârşite de către Fluerătoru & co. nu a luat sfârşit nici după ce SC Iniţiativa Impex SA a fost declarată insolventă. Societatea a făcut o serie de compensări pentru facturi neachitate care nu se regăseau în lista creditorilor care s-au înscris la masa credală. Astfel SC Pronto Universal Construct SRL a primit 50 de milioane de lei vechi din care 22 de milioane pe o factură care nu se regăsea în lista creditorilor. SC Plus Invest SRL a primit 176 de milioane de lei vechi, deşi suma respectivă nu fusese înscrisă în cererea de creanţă depusă de debitor. Sc Dina-Com SRL s-a aflat în aceeaşi situaţie ca şi Plus Invest, cu toate acestea a primit o compensare de 200 de milioane de lei vechi, iar lista poate continua. Majoritatea acestor compensări au fost făcute în detrimentul Direcţiei de Finanţe Gorj şi Primăriei Motru, care au prioritate la recuperarea datoriilor. Responsabili pentru situaţia creată sunt membrii Consiliului de Administraţie al SC Iniţiativa, al cărui preşedinte a fost Cristea Fluerătoru.

În prezent, Cristea Fluerătoru derulează afaceri prin intermediul a patru societăţi comerciale: Iniţiativa Grup, Tiseco, Ambufort şi Instal Gaz, firme care datorează doar BATS Motru peste două miliarde de lei vechi, pentru materiale achiziţionate.

Alte două cariere miniere au fost prejudiciate de firma de construcţii a lui Fluerătoru prin neefectuarea la timp a lucrărilor - amenajare băi şi vestiare, lucrare nefinalizată de peste 2 ani la Cariera Roşiuţa.Recomandă acest articol:
facebook twitter myspace google stumbleupon reddit digg

  01.03.2008. 02:43

Comentarii

doru
04.03.2008. 20:40

combinatiile facute de el si de mosoiu dea lungul timpului in anii trecuti...nu stiti nimic? ia sa aprofundati oleaca.

Lasă un comentariu

Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

* = câmp obligatoriu

:

: