Fostul procuror militar Dan Voinea, pensie de 21.000 lei
Generalul şi fostul magistrat militar, actualmente avocat în cadrul Baroului Gorj, Dan Voinea, este apărătorul cel mai privilegiat din breasla gorjeană. Graţie pensiei sale de 21.000 lei, adică 210 milioane de lei vechi, avocatul Voinea n-are nevoie de procese, pentru a-şi asigura nivelul de trai, ducând o viaţă de nabab, numai cu pensia primită lunar. Fireşte, suma de bani cu multe zerouri, ce îi sperie pe mulţi, vine după ani de activitate, cu succese şi, pe alocuri, eşecuri, răsplătindu-l astfel pentru prestaţia depusă în calitatea de justiţiabil. Însuşi Dan Voinea declara, la un moment dat, că „am o pensie foarte mare, fac parte din categoria cu pensii speciale, aşa cum era legislaţia”, aducând ca argument în favoarea acestei pensii şi faptul că, a trimis în judecată „atâţia generali şi criminali, fără să am nicio protecţie”.
Dosarele Revoluţiei din 1989 şi Mineriadelor l-au tras în jos
Procuror militar din anul 1982, avocatul de acum Dan Voinea a deţinut şefia Secţiei Parchetelor Militare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, între anii 1997 şi 2000. În decembrie 1989, a fost procuror în procesul soţilor Ceauşescu, având atunci gradul de maior la Direcţia Procuraturii Militare. Momentul a fost unul de trambulină pentru procurorul Dan Voinea, care a participat, la cerere, la procesul Elenei şi al lui Nicolae Ceauşescu, el întocmind rechizitoriul pe baza căruia cei doi au fost condamnaţi la moarte şi executaţi, în 25 decembrie 1989.
Totodată, generalul magistrat Voinea este cel care a instrumentat două dintre cele mai importante dosare post-decembriste, cel al mineriadei din 13-15 iunie 1990 şi cel al Revoluţiei din decembrie 1989. Numai că modul în care a instrumentat aceste dosare celebre i-au grăbit sfârşitul carierei profesionale. Astfel, în anul 2008, procurorul general al României, Laura Codruţa Kövesi, a cerut revocarea din funcţia de adjunct al şefului Secţiei Parchetelor Militare a lui Dan Voinea, pentru nefinalizarea, după 18 ani, a dosarelor revoluţiei şi mineriadelor. Pensionar, Voinea a ales să rămână în breasla justiţiei, trecând de la acuzator, la rolul de apărător, la Baroul Gorj.
Raul Pănoiu
Recomandă acest articol:
03.04.2012. 07:45
Comentarii
domnule voinea stii sa calculezi aceasta mica pensie,cred ca ai foarte multi copii si nu prea iti ajung banii,cate banci ai stimabile domn?
din pacate cred ca mai trebuie statul sa-ti mai dea o marire la pensie ca este prea mica,mai pui ca ai luat si ordonanta la iesirea din gradul de general,ai ce face cu banii?
acest individ a facut numai rau...
voinea=voica
O pensie scandalos de mare intr-o tara unde majoritatea pensionarilor se uita la fiecare leu pe care il dau pe o paine . In legatura cu fosta activitate in procuratura militara nu a facut nimic dosarelor criminalilor de la revolutie si mineriada le-a tergiverat pana sa-au prescris .
Milogul asta S.A. mai face si pe proful la o Cooperativa de diplome universitare de la Tg Jiu!!!!
Lasă un comentariu
Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.
* = câmp obligatoriu