După episodul Vegyepszer Firmele care trebuie să reabiliteze drumul Rovinari – Bumbeşti Jiu, aproape în faliment - Investigatii - Scandal de Gorj

Sumar articole:
Inconştienţă sau indolenţă? Amicul spaniol al unui primar din Gorj a băgat spaima într-o comună întreagă! Angajații primăriei îngrijoraţi de teama infectării cu COVID-19!

Paraschiv s-a prins în FLAGRANT: ”Sunt venite opt autobuze. Licitația va fi organizată săptămâna viitoare”(?!). Transloc va închiria autobuze, vechi de 20 de ani, de la partenerul de afaceri al directorului

La Muzeul Național Brâncuși din Târgu-Jiu nici frica nu mai păzește pepenii! Managerul, pasibil de un nou dosar penal pentru neglijență în serviciu !

Iată cine este candidatul propus de PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Gorj! Deputatul Vîlceanu l-a descris la Tv Sud!

E GATA! Burlan se pregătește să salveze CEO: a înființat un post de director, cu dedicație, pentru amicul său pesedist Tatomir!

Alee penală! Șef din Direcția de Patrimoniu Târgu-Jiu și șefii Edilitara, cercetați pentru abuz în serviciu

Răspuns halucinant al directorului Corpului de Control din MEC, la un an de la verificarea făcută la IȘJ Gorj

Noul director al Minprest are, cel puțin, un schelet în dulap! Vișan, implicat în afacerea ”Molozul”, pe când conducea firma Polaris!

Fratele administratorului public al Primăriei Novaci a construit fără autorizație?! Un stâlp de curent, în mijlocul clădirii

Corpul de Control al ministrului Educației, o săptămână în Gorj! Raport și o nouă verificare de fond

Două familii din Albeni, în carantină la domiciliu, una în autoizolare! Primarul acoperă carantinații dar le-a aprobat 10.000 de lei pentru hrană

Omul lui Weber, înlocuit cu amicul lui Leuștean! Iată cine va conduce RAR Gorj, după demiterea lui Predescu!

Inculpat pentru fals intelectual, director adjunct la Minprest! Țintește locul lui Giorgi

PSD a pierdu un primar cu trei mandate! Edilul de la Licurici, noul veterinar-șef de la Hurezani

Și mătura e PSD! Nevastă de primar, angajată femeie de serviciu la SE Turceni

”Invenția” care a omorât un om! Afacerea de 3 milioane de euro despre care președintele Directoratului CEO, Daniel Burlan, își dorește să nu afle procurorii!

Camera de Conturi Gorj demarează control la Primăria Târgu-Jiu în urma executării judecătorești a primarului Romanescu

Vezi care sunt cei mai bine plătiți lideri de sindicat din CEO! Marciuc, miliardar din tranzacții imobiliare!

Trei pretendenți, pentru funcția de șef la Cariera Lupoaia! Un CFL-ist, promovat inginer-șef Energetic

Jaf în banii publici! Sporuri și salarii ilegale, la primăriile din Gorj! TREI primari au încasat, NELEGAL, spor de dificultate și condiții vătămătoare

Doi dintr-o lovitură! Romanescu a intrat în februarie fără doi consilieri personali

Încasări de sute de mii de lei din show-uri erotice. Soții Feroiu, inculpați în dosarul ”Videochat la saloanele de înfrumusețare”, primeau banii din SUA

ȘOC! Primar PSD, acuzat că i-a făcut propuneri indecente unui consilier local: ,,Eu te-am pus la masă și tu te-ai dat la mine!”

CEO vinde curent! În curtea Carierei Roșiuța se comercializează PORTOCALE

Cadou de la șefu’ Romanescu! ,,Primăreasa” Nodea, promovată șefă la Informații în Primăria Târgu-Jiu!

Burlan, ”specialistul” în fumigene al lui Vîlceanu, la conducerea CE Oltenia! Noul președinte al Directoratului, cercetat de procurori pentru o DELAPIDARE de peste 500.000 de euro, în dosarul ”Masa caldă”

Administratorul unui salon de înfrumusețare, antreprenorul de succes al PNL din Consiliul de Supraveghere al CEO. Firmele lui Popescu, contracte de milioane cu instituții publice

Noul inspector școlar adjunct, chiulangiu pe bani publici! Profu’ de mate, acoperit de șefa Cochină

”Primărița” Nodea, conectată, prin dispoziții succesive ale lui Marcel Romanescu, la toate proiectele din care se încasează vârtos!

Dosarul ,,Videochat”, finalizat de procurori! Doi soți celebrii în Târgu-Jiu, inculpați pentru evaziune fiscală

Surprize! Scaunul lui Capotă la SJU Târgu-Jiu, disputat între Tătaru și Vienescu

Monede de aur, oseminte și tunele, depistate în urma săpăturilor de la Mănăstirea Tismana! Constructorul, bine plătit dar în insolvență

Cuibul ”asistaților social”! Soția consilierului personal al primarului Romanescu și ex-consilierul Săvoiu, angajați la Transloc. Consilierul liberal Paraschiv, INCOMPATIBIL?!

Senatorul Cârciumaru, audiat la Parchetul Înaltei Curți în dosarul busturilor! A scăpat de acuze pentru că s-au prescris, alți funcționari publici urmăriți penal

Penitenciarul Târgu-Jiu se zgârcește la banii statului ca le cei de lumânări! Fostul preotul capelan, plătit eșalonat

Substituire de identitate pentru a-i face rău, indirect, directorului Dorin Tașcău și profesoarei Maria Cochină, de la CNTV! Reclamație dublă, la IPJ Gorj

Ciurel a activat morișca intereselor și vrea să-și propulseze omul în Consiliul de Supraveghere al CEO. Eftenoiu, liantul cercului de influență!


Arhiva
20132012
2011201020092008
2007200620052004
arhivă compactă
Prima pagină · Investigatii · După episodul Vegyepszer Firmele care trebuie să reabiliteze drumul Rovinari – Bumbeşti Jiu, aproape în faliment

După episodul Vegyepszer Firmele care trebuie să reabiliteze drumul Rovinari – Bumbeşti Jiu, aproape în faliment

Firma Vegyepszer ZRT Budapesta cea care ar fi trebuit să reabiliteze DN 66, pe segmentul Rovinari – Bumbeşti Jiu, a cesionat, la finele săptămânii trecute, contractul pentru aceste lucrări către două firme, Argecom S.A. Piteşti şi TID S.A. Craiova.
Societatea maghiară, cea care câştigase, iniţial, licitaţia, la un preţ de 23 de milioane de euro, şi trebuia să se ocupe de executarea lucrărilor de modernizare, nu a realizat nici măcar cinci la sută din investiţie, dar a încasat un avans de 2,3 milioane de euro, adică 10% din valoarea contractului. După doi ani de la semnarea acestuia, când lucrările trebuiau executate în proporţie de 80%, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri România s-a văzut în postura de a accepta cesiunea contractului altor firme cu toate că s-au pierdut 2,3 milioane de euro pentru reparaţii inexistente.
Cu toate astea, cele două firme care au preluat contractul pentru reabilitarea DN 66, pe segmentul Rovinari – Bumbeşti Jiu, nu au nici ele o imagine prea bună pe piaţa construcţiilor şi, mai ales, au făcut deja cunoştinţă cu procedura insolvenţei, aşa că sunt foarte mici şanse le să scăpăm prea curân de gropi pe drumul dintre Rovinari şi Sadu.

Firma argeşeană în pragul falimentului şi sub lupa DNA
Argecom S.A. Piteşti, controlată de omul de afaceri Gheorghe Axinte,  pare să fie una din preferatele Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România – contracte în valoare de  65 de milioane de euro a avut firma piteşteană încheiate cu  CNADNR, în 2008. În acel an firma a iesit pe locul 6 în topul firmelor care au făcut afaceri cu statul şi a înregistrat o creştere de 30% a cifrei de afaceri, până la aproape 36 de milioane de euro.
Societatea argeşeană, percepută ca o apropiată a PDL datorită contractelor de deszăpezire pe care le-a avut de-a lungul timpului pentru autostrada Piteşti-Bucureşti, este acum în colaps financiar. Firma primarului din comuna Călimăneşti-Argeş, SC Gyp Star, a efectuat acţiuni de deszăpezire printr-un subcontract cu Argecom, aceasta n-a plătit serviciile prestate, 287.721 de lei, motiv pentru care SC Gyp Star a cerut Tribunalului Comercial Argeş, încă din data de 8 martie a.c., declararea falimentului pentru Argecom, procesul urmând să se judece la finele lunii viitoare.
Aceasta nu este singura cerere de declararea falimentului Argecom. Pe rolul Tribunalului Comercial Argeş a fost înregistrată la jumătatea lunii aprilie o nouă solicitare de deschidere a procedurii de insolvenţă de o altă societate, Repod Serv SRL, căreia

Argecom îi datorează bani.
Presa argeşeană a relatat recent despre faptul că DNA a început deja să investigheze modul cum i-au fost atribuite Argecom contractele multianuale de către CNADNR. Conform www.ziarulancheta.ro, Argecom a fost prins şi într-o asociere cu societatea finanţatorului PD-L Gheorghe Cuşu, Gecor SRL, şi cu alte două societăţi pentru arterele rutiere din lotul Târgu Jiu, în valoare de 1.000 miliarde lei vechi, care a semnat cu CNADNR un contract similar. Acestora le revenea datoria ca în cei trei ani să execute marcaje, lucrări de întreţinere, pază şi deszăpezire. Conform surselor interne din CNADNR, s-a ajuns la verificări din partea DNA după ce s-a constatat că ce este în acte nu corespunde cu ceea ce s-a făcut sau, mai bine spus, nu s-a făcut în teren.

Societatea doljeană, de mână cu insolvenţa
Cealaltă societate, SC TID SA Oltenia, are şi ea probleme financiare. Deja în cazul acesteia s-a declanşat procedura de reorganizare, instanţa desemnând un lichidator judiciar. Mai multe societăţi comerciale au solicitat Secţiei Comerciale din cadrul Tribunalului Dolj, intrarea în faliment a societăţii doljene. Firma craioveană a avut şi ea oarece belele legate de calitatea lucrărilor efectuate.În urmă cu cinci ani societatea craioveană a pus mâna pe o lucrare de 4 miliarde de lei vechi pentru refacerea drumurilor în urma unor calamităţi, deşi intrase în atentia Curţii de Conturi Craiova, care arătase că la lucrarea de întreţinere a DN 6 Craiova - Drobeta Turnu-Severin s-a acceptat decontarea ilegala către societatea TID Oltenia a cantităţii de 4.363 de tone de mixtura asfaltică prin mărirea nejustificată a suprafeţei reparate. Totodată, s-a procedat la actualizarea nejustificată a preţului contractului, desş nu au existat situaţii excepţionale, temeinic justificate, ceea ce a dus la înregistrarea unui prejudiciu de 11,5 miliarde de lei.

Claudiu MateiRecomandă acest articol:
facebook twitter myspace google stumbleupon reddit digg

  14.05.2010. 07:59

Comentarii

Acest articol n-are nici un comentariu.

Lasă un comentariu

Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

* = câmp obligatoriu

:

: