Agentul de nota 4, Florin Şchiopu, a ajuns să-l evaluaze, cot la cot cu ministrul Justiţiei, pe directorul ANP
Florin Şchiopu, preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP), cel care a ajuns în această funcţie din organizaţia sindicală de la Tg-Jiu, este un personaj extrem de controversat.
Subofiţerul Şchiopu a avut un traseu profesional sinuos, nedepăşind vreodată statutul de ajutor şef tură, iar când şi-a dorit mai mult de atât, rezultatele obţinute la examene au arătat cu exactitate capacitatea sa: 4,70.
De când a fost ales preşedinte la FSANP, la puţin timp după ce a fost scos de sub urmărire penală într-un dosar, Schiopu a fost lovit de inspiraţie şi a devenit unul din postacii constanţi pe site-ul federaţiei. Pe lângă probleme de principiu, ca aceea a promovării pe bază de concurs (sic!), Şchiopu mai are una legată de necunoaşterea limbii române.
Preşedintele FSANP, probleme cu banii
Dacă vă vine să credeţi, agentul de penitenciare Florin Şchiopu, fostul „şef de protocol” al ex-directorului Penitenciarului Tg-Jiu, Constantin Bălă, a ajuns să conducă Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor. Şeful unuia dintre sindicatele instituţiei de pe V.Alecsandri, până în urmă cu ceva timp, Şchiopu a pus contul organizaţiei la dispoziţia fostei conduceri a unităţii pe care o girase în rapoartele pe care le-a înaintat ANP, în trecut.
După ce mare parte din şefimea Penitenciarului Tg-Jiu a fost pusă sub acuzare de către DNA într-un dosar de fraudare a fondurilor europene şi s-a spart gaşca pusă pe căpătuială, cei care au avut cel mai mult de suferit au fost tocmai membri organizaţiei lui Şchiopu ale căror cotizaţii dispăruseră din contul Sindicatului „Solidaritatea” 2004, iar potrivit unor surse, sindicalistul şef nu a justificat niciodată ce a făcut cu cei aproape un miliard de lei vechi.
Nu se ştie dacă dispariţia banilor a avut legătură cu problemele financiare ale lui Schiopu. Cert e însă că, începând cu luna mai 2012, unele imobile ale liderului sindical au fost scoase la vânzare de către un lichidator judiciar din cauza neachitării unui credit în valoare de 161.227 de franci elveţieni, adică vreo 590.000 de lei.
Conform ultimei publicaţii de vânzare, afişată de executorul judecătoresc, a fost scoasă la mezat proprietatea “garantului ipotecar” Şchiopu Florin, situată în Tg-Jiu, compusă din teren intravilan în suprafaţă de 300 mp şi casa de locuit în regim P+1 în suprafaţă utilă de 194 mp, construită din BCA–uri , acoperită cu ţiglă, la parter având trei camere de locuit şi dependinţe, hol, grup sanitar, baie, casa scării, iar la etaj patru camere de locuit, două balcoane şi un hol. Oferta a fost lansată zilele trecute, iar licitaţia va avea loc pe data de 4 aprilie 2014, terenul şi casa fiind evaluate la 833.700 de lei.
Eminenţa cenuşie a FSANP
La scurt timp după ce a fost scos de sub urmărire penală într-un dosar instrumentat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj, Florin Şchiopu a fost ales lider al FSANP. Surpriza a fost extrem de mare pentru cei din mediul penitenciar şi se specula, la acea vreme, că a fost vorba despre o înţelegere între el şi fostul preşedinte Sorin Dumitraşcu.
Din noua postură Şchiopu a ajuns ca, în urmă cu două luni, decembrie 2013, să ia parte, ca şi observator sindical, la evaluarea comisarului şef de penitenciare Claudiu Cătălin Bejan, noul director al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor. Cu alte cuvinte, un obscur subofiţer de penitenciare, care atunci când a dat concurs pentru un post de şef tură a reuşit „performanţa” de a obţine nota 4,70, a juns să-l evalueze, alături de ministrul Justiţiei, profesori universitari doctori şi alţi ofiţeri de rang înalt, pe însuşi şeful ANP.
Mai nou, liderul FSANP s-a redescoperit pe sine şi a constatat că deţine oarece talente scriitoriceşti. Astfel, eminenţa cenuşie a sindicatelor din penitenciare nu se abţine de la a publica articole, dar mai ales comentarii la postările cititorilor site-ului FSANP. Problema e că, deseori, limba română îi joacă feste.
Adrian Iovan
Recomandă acest articol:
11.02.2014. 05:37
Comentarii
Sa nu fim rautaciosi, reprezentantul sindicatului nu evalueaza cunostiintele pe care le poseda o persoana,el are doar rol de observator .
Interesant si foarte adevarat!
Lasă un comentariu
Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.
* = câmp obligatoriu